خانه
9.07K

مقایسه 7 نوع قابمله برای پخت و پز

  • ۱۱:۵۵   ۱۳۹۳/۳/۱۱
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|7775 |5225 پست

    بیشتر مردم ما برای پخت‌وپز از قابلمه استفاده می‌كنند و این قابلمه‌ها را روی اجاق‌گاز می‌گذارند و این یعنی قابلمه‌ها در معرض حرارت مستقیم قرار می‌گیرند و باید تحمل این حرارت را داشته باشند تا در اثر حرارت دچار تغییرات نشوند، مخصوصا پوشش داخلی آنها. با این پیش‌زمینه نگاهی داریم به قابلمه‌هایی كه برای پخت‌وپز روی اجاق گاز مناسب هستند...




    پیرکس؛ مطمئن

    بهترین قابلمه‌ها، قابلمه‌های پیركس هستند ولی نه برای ایرانی‌ها چون بیشتر مردم كشور ما از اجاق‌گاز برای پخت‌وپز استفاده می‌كنند در حالی كه پیركس تحمل حرارت مستقیم را به مدت طولانی ندارد. از سوی دیگر، خیلی از غذاهای ایرانی را در مایكروفر هم نمی‌توان پخت. در كشورهای دیگر كه استفاده از اجاق‌های برقی رایج است، این قابلمه‌ها مناسب هستند.




    تفلون؛ پرطرفدار

    یكی از قابلمه‌هایی كه در كشور ما زیاد به كار می‌رود، قابلمه‌های تفلون هستند. این قابلمه‌ها از این نظر كه غذا به آنها نمی‌چسبد و روغن کمتری برای پخت‌وپز در آنها لازم است، خیلی طرفدار دارند ولی باید هنگام استفاده از آنها دقت‌ بسیار زیادی داشت چون حتی كشیدن اسكاچ زبر روی سطح داخلی‌شان باعث می‌شود خراش بردارند و اگر تكه‌ای از تفلون وارد دستگاه گوارش شود، می‌تواند آسیب زیادی در پی داشته باشد به همین دلیل استفاده از قابلمه‌های تفلون در اروپا تقریبا منسوخ شده است.




    چدن‌هایی كه چدن نیستند

    قابلمه‌های دیگری كه به نام قابلمه چدن امروزه در بازار به فروش‌ می‌رسند، در واقع چدن نیستند بلكه از جنس آلومینیوم خشك‌اند كه با دستگاه‌هایی خاص در قالب تزریق می‌شوند و روی آنها تفلون می‌كشند یعنی با ظروف تفلون تفاوتی ندارند و باید همان ملاحظاتی كه در مورد قابلمه‌های تفلون وجود دارد، در مورد آنها هم رعایت كرد. لازم است بدانید چدن، آلیاژی از آهن است و اگر این قابلمه‌ها واقعا چدن بودند، وقتی لایه رویه آنها (تفلون) به هر دلیلی خراش برمی‌داشت، حتما زنگ می‌زدند.




    استیل؛ بهداشتی

    قابلمه‌های استیل از همه قابلمه‌های دیگر بهداشتی‌ترند اما یك مشكل اساسی دارند، اینكه حرارت را مستقیم انتقال می‌دهند. یعنی وقتی یك قابلمه استیل روی حرارت قرارمی‌گیرد، غذا سریع در آن می‌سوزد چون بلافاصله حرارت آتش را منتقل می‌كند به طوری كه دمای این سوی قابلمه كه روی آتش قرار گرفته و آن سو كه غذا درونش قرار دارد، سریع یكی می‌شود مگر اینكه روی لایه بیرونی آن آلومینیوم یا مس چسبانده شده باشد. البته حتی در این صورت هم دیواره‌های قابلمه حرارت را به شدت منتقل می‌كند.




    سرامیكی‌ها هم احتیاط دارند

    برخی از قابلمه‌ها هم با روكش سرامیكی عرضه می‌شود ولی باید بسیار دقت كرد كه این روكش ساییده و تكه‌های آن وارد غذا نشود زیرا بسیار آسیب‌زاست.




    لعابی‌هایی كه ترك می‌خورند

    قابلمه‌های لعابی كه معمولا برای طبخ مربا استفاده می‌شوند هم آهنی هستند چون لعاب به آلومینیوم نمی‌چسبد ولی روكش آنها از جنس لعاب است كه معمولا در اثر گرما و سرما ترك برمی‌دارد. در این صورت آهن زیرلعاب خیلی سریع زنگ می‌زند و اگر از آن استفاده شود، مضر است.




    آلومینیوم؛ مطمئن

    به نظر من بهترین قابلمه‌ها بعد از پیركس‌ها، قابلمه‌های آلومینیومی هستند چون حتی آسیب و ساییده شدنشان هم مشكلی به وجود نمی‌آورد و وارد شدن آلومینیوم به دستگاه گوارش خطرساز نیست. البته به شرط اینكه این قابلمه‌ها از شمش خالص آلومینیوم باشند. برخی می‌گویند اشكال قابلمه‌های آلومینیومی این است كه وقتی در آنها آب می‌جوشانیم، سیاه می‌شوند اما علت این مشكل ناخالصی آب است و اگر آب مقطر را در این ظروف بجوشانیم، سیاه نخواهند شد. 




    در آب لوله‌كشی، آب چاه كه حاوی املاح و نمك است وجود دارد و نمك آن باعث تولید اكسیدآلومینیوم می‌شود كه البته ضرری ندارد و فقط رنگ ظرف را عوض می‌كند كه قابل رفع است. از سوی دیگر، هنگام خرید این قابلمه‌ها باید مراقب بود نازك نباشند زیرا در این صورت وقتی روی اجاق گاز قرار می‌گیرند، ته‌ظرف بالا می‌آید و حتی با سیم ظرفشویی ممكن است ساییده شوند و از بین بروند. برای جلوگیری از سیاه شدن قابلمه‌های آلومینیومی هنگام جوشاندن آب، می‌توان مقدار كمی ماده‌ای ترش مثل آبلیمو یا سركه در آن ریخت.




    منبع : salamat.ir






    مقایسه 7 نوع قابمله برای پخت و پز
  • leftPublish
  • ۱۱:۵۶   ۱۳۹۳/۳/۱۱
    avatar
    pari san
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|7775 |5225 پست
    تمیز کردن ماهی تابه یا قابلمه های سوخته :
    برای بر طرف کردن آن می توان مقداری زیاد جوش شیرین در آن ریخته و کمی آب که فقط مرطوب شود تا تمیز شود .
  • ۱۲:۰۹   ۱۳۹۳/۳/۱۱
    avatar
    pari san
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|7775 |5225 پست
    شما کدومش ؟
  • ۱۵:۳۰   ۱۳۹۳/۳/۱۱
    avatar
    مهتا کرامت
    دو ستاره ⋆⋆|954 |2274 پست
    وای اصلا نمی دونستم
    ولی شنیده بودم که توی قابلمه های آلمینیومی غذا خیلی خوشمزه تر میشه
  • ۰۹:۵۴   ۱۳۹۳/۳/۱۲
    avatar
    pari san
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|7775 |5225 پست
    زیباکده
    مهتا کرامت : 

    وای اصلا نمی دونستم

    ولی شنیده بودم که توی قابلمه های آلمینیومی غذا خیلی خوشمزه تر میشه
    زیباکده
    از حالا دیگه میدونی مهتای عزیزم
  • ۱۰:۳۰   ۱۳۹۳/۳/۱۲
    avatar
    دریا
    کاربر جديد|3 |11 پست
    ممنون عزیزم چرا در مورد قابلمه های مسی چیزی نگفتی
    من فک میکردم قابلمه های سرامیکی هیچ ضرری ندارن آخه قبلش تحقیق کرده بودم اما اینجا.....
    به همین دلیل قابلمه های جهیزیه مو سرامیک و مس و پیرکس خریدم
  • leftPublish
  • ۱۰:۳۳   ۱۳۹۳/۳/۱۲
    avatar
    pari san
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|7775 |5225 پست
    زیباکده
    دریا  : 

    ممنون عزیزم چرا در مورد قابلمه های مسی چیزی نگفتی

    من فک میکردم قابلمه های سرامیکی هیچ ضرری ندارن آخه قبلش تحقیق کرده بودم اما اینجا.....

    به همین دلیل قابلمه های جهیزیه مو سرامیک و مس و پیرکس خریدم
    زیباکده
    مسی که حرف نداره عزیزم طعم غذا هم توش همچین عالی میشه که میچسبه به تنت
  • ۱۰:۳۵   ۱۳۹۳/۳/۱۲
    avatar
    pari san
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|7775 |5225 پست
    با این وجود فایده و مضراتش رو میذارم گلم
  • ۱۰:۳۶   ۱۳۹۳/۳/۱۲
    avatar
    pari san
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|7775 |5225 پست
    نگهداری حرارت در ظروف مسی به مراتب بیش از سایر ظروف فلزی است و دلیل خوشمزه شدن و خوب جا افتادن غذا در این ظروف هم این است که حرارت در مس به طور یکنواخت توزیع می شود. از طرف دیگر، مس از عناصر لازم برای فرآیند خونسازی و رفع کم خونی است به همین دلیل پخت غذا در این ظروف می تواند کم خونی را کم کند. یک مزیت دیگر مس نسبت به ظروف رایج دیگر آن است که غذا در ظرف مسی خیلی سریعتر می پزد. حتما تا به حال شنیده اید که سرخ کردن غذاها در ظرف مسی باعث تردتر شدن آن ها می شود و خورش های ایرانی مثل قرمه سبزی هم در این ظروف بهتر جا می افتند. راز همه این خوشمزگی ها در ویژگی های فلز مس و رسانایی بسیار زیاد آن است.اما با این حال، ظروف مسی خالی از ایراد هم نیستند. این ظروف هم مثل ظروف رویی، می توانند باعث مسمویت غذایی شما شوند که حتی گاهی به ناراحتی کبدی هم می انجامد! بنابراین اگر از عاشقان و شیفتگان این ظروف گران قیمت قدیمی هستید، به دقت توضیحات ما را بخوانید.
    ظروف مسی زود اکسید می شوند و ترکیب پذیری بالایی با مواد غذایی دارند. به این ترتیب می توانند باعث مسمومیت شما شوند. به همین دلیل در ظروف مسی از پوشش هایی از جنس قلع، نیکل، استیل و لعابی استفاده می شود تا میزان ورود مس به غذا کاهش پیدا کند اما مشکل اینجاست که وجود این آلیاژها باعث ورود فلزات سنگین به بدن می شود. چون این لایه ها در هنگام پخت و پز به مقدار کم در غذا حل می شوند، به خصوص اگر غذاهای اسیدی برای مدت طولانی در این ظروف پخته یا نگهداری شوند. از سوی دیگر، پخت و پز مواد اسیدی و قلیایی در ظروف مسی یا نگهداری این مواد در چنین ظروفی باعث تخریب غذا می شود.

    ● چطور از ظروف مسی نگهداری کنیم؟
    ظروف مسی نه تنها به خاطر گران قیمت بودنشان نیازمند نگهداری بهتر هستند، بلکه به دلیل حساسیت عنصر مس هم باید چهارچشمی مراقب قابلمه های مسی تان باشید. بنابراین این توصیه ها را یاد بگیرید و به کار ببندید.
    ۱ـ اگر می خواهید لکه ای از روی ظرف مسی پاک کنید، روی آن یک برش پیاز بمالید تا راحت تمیز شود.
    ۲ـ در ظروف مسی غذاهای اسیدی و ترش نپزید چون لایه داخلی ظرف را از بین می برند و باعث ورود بیش از اندازه مس به غذای شما می شود.
    ۳ـ مراقب باشید که در حین استفاده یا شستشو لایه پوششی محافظ از بین نرود.
    ۴ـ در ظروفی که لایه پوششی آنها از بین رفته نباید پخت و پز کرد در این صورت دچار مسمومیت مس می شوید که علایم آن تهوع، استفراغ و اسهال است. همچنین مس اضافی در کبد ذخیره شده و باعث از کار افتادن کبد و در نهایت مرگ می شود.
    ۵ـ ظروف مسی را هرگز نباید در ماشین ظرفشویی قرار داد و باید آنها را بعد از شستن بلافاصله خشک کرد.
    ۶ـ برای سرخ کردن بهتر است از ظروف آهنی و مسی استفاده نشود؛ زیرا روند تخریب روغن را تسریع می کنند.
    ۷ـ برای پاک کردن قسمت های بسیار کثیف ظروف مسی و براق کردن آنها نصف یک لیمو ترش را در نمک فرو ببرید و روی قسمت مورد نظر بمالید. مخلوط سرکه و نمک هم مفید است. کافی است وسیله را به همراه یک قاشق غذاخوری نمک، یک فنجان سرکه سفید و مقداری آب به مدت چند ساعت در ظرفی بجوشانید. سپس آن را با محلول صابون و آب داغ بشویید و در نهایت آب بکشید و خشک کنید. شیوه دیگر این است که یک قاشق چای خوری نمک را در یک فنجان سرکه سفید حل کنید و به آن آرد بیفزایید تا حالتی خمیری بیابد. خمیر را روی سطوح ظرف بمالید و پانزده دقیقه تا یک ساعت آن را کنار بگذارید سپس با آب گرم ظرف مسی را بشویید و با پارچه نرم و تمیز آن را خشک تا براق شود.
    ۸ـ برای شستشوی ظروف مسی از آب گرم و اسکاچ های نایلونی استفاده کنید. اما از استفاده از شوینده های با قدرت سایندگی بالا خودداری کنید.
    ۹ـ به جز لیمو و نمک، برای از بردن لکه های روی ظرف و حفظ درخشندگی آنها می توان از پولیش مس استفاده کرد.
    ۱۰ـ اگر می خواهید ظروف مسی شما زنگ نزند قلم مو را در آب پیاز فرو کرده و آن را روی ظروف مسی بمالید.
    ویرایش شده توسط pari san در تاریخ ۱۲/۳/۱۳۹۳   ۱۰:۳۷
  • ۱۵:۵۳   ۱۳۹۳/۳/۳۰
    avatar
    بلوندی
    کاربر فعال|567 |644 پست

    کدوم یعنی میشه بهتر و بهداشتی تر که ضررش کمتر باشه؟ استیل یا مسی ؟
  • ۱۵:۵۸   ۱۳۹۳/۳/۳۰
    avatar
    بلوندی
    کاربر فعال|567 |644 پست
    هههههه . حمید استیلی و مسی !
  • leftPublish
  • ۰۱:۳۲   ۱۳۹۴/۱۱/۱۶
    avatar
    سوها
    کاربر جديد|2 |3 پست
    سلام . میخوام قابلمه بخرم . تصمیم گرفتم ست قابلمه چدن با روکش سرامیک بخرم . خیلی تعریفشو شنیدم میخوام نظر دوستان رو هم بدونم .واقعا خوبه ؟؟ چه مارکی بخرم؟؟؟میگن گرین پن از همه بهتره اما خیلی گرونه.
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان