خانه
3.7K

نوشیدنی ها و توصیه های ویژه ماه رمضان

  • ۰۹:۳۰   ۱۳۹۴/۴/۱۳
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست

    چند سالی است كه ماه رمضان مقارن با تابستان است و این مساله برخی از روزه‌داران را با مشكلاتی مواجه می‌كند. تابستان و روزه‌داری طاقت و تحمل بیشتری را می‌طلبد اما با دنبال كردن یك برنامه تغذیه‌ای درست هنگام افطار و سحر می‌توان بدون هیچ مشكلی از مزایای آن بهره برد. 

    آداب غذایی كه طب سنتی برای روزه‌داری و داشتن رژیم غذایی سالم در 30 روز پرهیز از خوردن و آشامیدن به شما توصیه می‌كند، می‌تواند شرایطی را فراهم كند تا بعد از 11 ماه مواد زائد را از بدن‌تان دفع كنید و در پایان این ماه بدن و روانی سالم داشته باشید. دكتر سعید صانعی، متخصص طب سنتی توصیه‌های تغذیه‌ای لازم برای این ماه را به شما گوشزد می‌کند. 

     یک نوشیدنی ویژه افطار
     
    ماءالشعیر حرارت بدن را بسیار پایین می‌آورد و عطش را فرومی‌نشاند. نحوه تهیه آن هم به این صورت است كه جوی معمولی پوست كنده را با نسبت یك به 10 با آب در قابلمه جوشانده و می‌گذارید تا جو كاملا شكفته شود. وقتی این جو پخته شد آب را صاف كرده و آن را میل كنید. افراد سردمزاج می‌توانند كمی عسل به این ماءالشعیر اضافه كرده و میل كنند. از این جو می‌توانید سوپی هم برای افطار تهیه كنید. كافی است داخل جویی كه از صافی رد كرده‌اید سینه مرغ بریزید و وقتی پخت با كمی لیمو آن را در وعده افطار میل كنید. این كار عطش را بسیار كم می‌كند. 

     

    بخور خنک شی!
     


    شیر و خرما قبل از افطار

    یكی از بهترین مواد غذایی برای افطار شیر و خرماست. نیم‌ساعت قبل از افطار هسته و پوست دو عدد خرما را گرفته در یك لیوان شیر داغ بریزید. وقتی زمان افطار شد در ابتدا خرماها را میل كنید و بعد از آن شیر را بنوشید. این كار كمك می‌كند قوت بدن برگردد و دستگاه گوارش آمادگی لازم برای هضم غذاهای بعدی را پیدا كند چون افرادی كه در ماه رمضان مدت طولانی گرسنه مانده‌اند و معده‌شان خالی بوده در ابتدا اول باید معده‌شان را برای غذا خوردن آماده سازند. 

    روزه‌داری برای گرم‌مزاج‌ها سخت است

    روزه‌داری در تابستان بیشتر افراد گرم‌مزاج را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به‌طور كلی مزاج‌های گرم و خشك، گرم و‌تر و گرم زمانی كه ماه رمضان با فصل گرما تلاقی می‌كند، بیشتر اذیت می‌شوند. این افراد در ماه رمضان دچار تشنگی و عطش زیادی می‌شوند. به‌طور كلی روزه‌داران گرم‌مزاج صفرای بیشتری دارند كه در تابستان به اوج خود می‌رسد. در نتیجه افت فشار خون، عطش و تشنگی، سردرد جلوی پیشانی و یبوست در افراد با مزاج گرم و خشك اتفاق می‌افتد اما عموما افراد سردمزاج دچار این مشكل نمی‌شوند و راحت‌تر روزه‌داری و گرما را تحمل می‌كنند. 

    عرق نعناع و گلاب برای سردمزاج‌ها

    افرادی كه سردمزاج هستند ممكن است با خوردن آب زیاد این سردی را تشدید كنند بنابراین بهتر است برای از بین بردن نفخ از مخلوط عرق نعناع و گلاب استفاده كنند. به این صورت كه این مخلوط را به صورت داغ و با كمی نبات میل كنند تا این نفخ از بین برود البته این توصیه متوجه افرادی است كه بیماری دیابت و ناراحتی‌های دیگر ندارند و كاملا سالم هستند. 

     

    بخور خنک شی!
     


    غذاهای چرب ممنوع

    افرادی كه صفرای زیادی دارند نباید زیاد غذاهای چرب، تخم‌مرغ و غذاهای سرخ‌شده و گوشت مصرف كنند. در نهایت اگر فردی به غذای چربی مانند كله‌پاچه علاقه‌مند باشد باید قبل از خوردن آن حتما دارچین و فلفل سیاه به كله‌پاچه اضافه كرده و از مصرف نمك پرهیز كند. نكته مهم در روزه‌داری ایام تابستان فاصله كوتاه بین افطار تا سحر است. نباید بین افطار و شام فاصله باشد و بهتر است شام زودتر خورده شود تا سریع‌تر هضم شود. به افراد گرم‌مزاج استفاده از سوپ‌های آلو،‌ آش گشنیز، ‌آش تمبرهندی و‌ آش آبغوره توصیه می‌شود. 

    چای نعناع فشار را متعادل می‌كند

    یكی از مشكلاتی كه در ماه رمضان برای افراد گرم‌مزاج پیش می‌‌آید، افت فشارخون است. چای نعناع چای بسیار مفیدی برای افراد گرم‌مزاج و صفرایی است و می‌تواند برای این افراد استفاده شود. یك قاشق غذاخوری نعناع را با یك لیوان آب جوش در قوری دم كرده و صاف كنید و بعد به آن یك قاشق غذاخوری خاكشیر، یك قاشق غذاخوری شكر و یك قاشق مرباخوری آبغوره اضافه و میل كنید. این كار هم مانع از عطش و هم مانع از افت فشار می‌شود. افرادی كه طبع سردی دارند و عرق سرد می‌كنند، بهتر است چای نعناع را با عسل میل كنند. 

     

    بخور خنک شی!
     


    خورش سبزی آبدار بخورید
     
    برای هرچه بیشتر نگهداشتن آب بدن بهتر است خورش انتخابی شما با سبزی‌هایی مانند اسفناج، جعفری و كرفس تهیه شده باشد. به یاد داشته باشید خوردن آب سرد همراه با این غذاها اصلا توصیه نمی‌شود چون می‌تواند نیروی هاضمه را ضعیف كرده و سبب ایجاد نفخ شود. بعد از وعده شام هم حتما میوه میل كنید اما توصیه این است كه از یك نوع میوه مصرف شود تا دستگاه گوارش راحت‌تر بتواند آن را هضم کند. 

    هندوانه در سحر 

    افراد گرم‌مزاج دچار خشكی دهان، عطش بسیار زیاد، خشكی پوست، رنگ زرد و افت فشار می‌شوند. برای كاهش این علائم یكی از توصیه‌های مهم طب سنتی مصرف هندوانه در وعده سحر است. با مصرف این میوه‌ آبدار ماندگاری آب در بدن هنگام روزه‌داری افزایش می‌یابد. باید توجه داشته باشید كه صیفی‌جاتی مانند طالبی و خربزه با وجود آنكه آبدار هستند بعد از خوردن ممكن است ایجاد نفخ كنند به همین دلیل بهترین صیفی كه می‌توان به این افراد توصیه كرد مصرف هندوانه در وعده سحر است. 

    خاكشیر سرحال‌تان می‌كند

    یكی از مواد خوراكی كه خوردن آن در این ایام به هیچ عنوان نباید فراموش شود، خاكشیر است. بهترین كار این است كه خاكشیر را با شربت آبلیمو و شكر و آب مخلوط كنید و سحرگاه بخورید. این كار باعث می‌شود خاكشیر آب زیادی را به خود جذب كند و در این شرایط آب را به تدریج از بدن خارج ‌كند. به همین دلیل آب سریع دفع نمی‌شود و در بدن می‌ماند. اگر می‌خواهید خاكشیر اثر خودش را بیشتر نشان دهد، بد نیست آن را سر شب در آب خیس كنید و بعد در سحر موادی مانند آبلیمو و شكر را به آن اضافه كنید. 

     

    بخور خنک شی!
     


    ته‌چین در سفره سحری
     
    یكی از بهترین غذاها برای وعده سحر ته‌چین است. كافی است گوشت دنده را نیم‌پز كنید و برنج،ماست و زعفران را با آن مخلوط كنید و به قطر سه سانتی‌متر كف قابلمه قرار دهید. حالا روی آن گوشت دنده، مقداری هویج، به و سیب‌زمینی دورچین كنید و دوباره روی آن برنج بریزید. گوشت دنده بسیار مقوی است و برای افرادی كه دچار افت فشار هستند، مفید است. 

  • leftPublish
  • ۰۹:۳۱   ۱۳۹۴/۴/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست

    باید و نباید های نوشیدنی های ماه رمضان

    نوشیدنی های ماه رمضان,نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان,راههای رفع عطش

    مخلوط زرد آلوی تازه همراه عسل نیز مناسب جهت رفع عطش

     

    نوشیدنی های ماه رمضان

    کارشناسان تغذیه با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به روزه داران توصیه می کنند،نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان را مصرف کنند مانند شربت آبلیمو، خاکشیر، تخم شربتی،کاسنی ،سکنجبین و بیدمشک می تواند به کاهش تشنگی و عطش در ماه مبارک رمضان کمک کند.

     

    روزه داری در فصل گرما دچار کم آبی بدن می شود،آب بدن مهمترین عاملی است که می تواند برای روزه داران باعث مشکلات زیادی شود و حتی جان فرد را به خطر اندازد.

     

    راهکارهایی را متخصصان تغذیه به روزه داران برای جبران کم آبی بدن توصیه می کنند به شرح زیر است:

     

    *** فاصله بین افطار تا سحر بهترین زمان برای جبران آب بدن
    بین افطار تا سحر روزه داران می توانند از نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان، چای کمرنگ، آب میوه های طبیعی و انواع میوه های تابستانی استفاده کنند،  چای به دلیل داشتن مواد آنتی اکسیدان و ضد سرطان برای بدن مفید است، اما چای به دلیل مدر بودن باعث می شود مقدار بیشتری از آب بدن دفع شود.

     

    نوشیدنی های سنتی,نوشیدنی های ماه رمضان,ماه مبارک رمضان

    روزه داری در فصل گرما دچار کم آبی بدن می شود

     

    هنگام افطار بهتر است که از شیر ولرم همراه با مواد دارای قند طبیعی مانند خرما، عسل یا انگور شیرین استفاده شود چرا که این مواد شیرین علاوه بر تنظیم قند خون، خاصیت سم زدایی نیز دارند.

     

    یکی از راههای مقابله با تشنگی در ماه مبارک رمضان مصرف میوه و سبزی فراوان است که علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، به دلیل داشتن فیبر، سرعت حرکت مواد غذایی را کاهش داده وسبب می شود احساس گرسنگی نیز دیرتر فعال شود.

     

    راههای رفع عطش

    مصرف میوه و سبزی سبب رفع مشکل یبوست نیز می شود. سبزی ها مانند کاهو، خیار، کرفس و سبزی خوردن چون آب را در خود نگه می دارند باعث استمرار و تداوم آبرسانی به بدن می شوند و مصرف سالاد کاهو به خصوص در وعده سحر توصیه می شود.

     

    نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان,روزه داری,کاهش تشنگی در ماه رمضان

     شربت آبلیمو یکی از نوشیدنی های ماه رمضان است

     

    ***پرهیز از نوشیدن آب یخ
    زمانی که آب خنک همراه با یخ مصرف می شود چون دمای بدن را برای مدت کوتاهی پایین می آورد، اما باعث رفع عطش در دراز مدت نمی شود.
    هنگام افطار باید از نوشیدن آب یخ به طور ناگهانی پرهیز کرد همچنین در وعده افطار نیز از نوشیدنی های ماه رمضان استفاده کرد.

     

    ***رفع تشنگی نوشیدنی های ماه رمضان
    خانواده ها بهتر است این نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان را تهیه و پس از افطار به تدریج و مورد استفاده قرار دهند.

     

    نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان,نوشیدنی های ماه رمضان,راههای رفع عطش

     از دیگر نوشیدنی های ماه رمضان شربت خاکشیر و تخم شربتی است

     

    ** شربت آبلیمو
    شربت آبلیمو یکی از نوشیدنی های ماه رمضان است و شربت آبلیمو کم شیرین سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه داران برطرف می کند.

     

    **شربت خاکشیر و تخم شربتی
    از دیگر نوشیدنی های ماه رمضان شربت خاکشیر و تخم شربتی خنک کننده و ضد عطش هستند و می توانند آب را درون دانه های خود نگه دارند و به تدریج آن را به بدن برسانند. در نتیجه نیاز بدن را به مدت طولانی تر نسبت به آب تامین می کند. بهتر است آنها را بدون شکر یا با شکر کم مصرف کرد.

     

    **کاسنی
    دربین عرقیات سنتی، فقط کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد می شود نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.

     

    نوشیدنی های سنتی,نوشیدنی های ماه رمضان,نوشیدنی ماه مبارک رمضان

    برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل موجب رفع تشنگی خواهد شد

     

    **شربت سکنجبین
    شربت سکنجبین به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز می تواند به رفع عطش کمک کند و بهتر است این ترکیب را تهیه و برای رفع تشنگی آن را نوشید.

     

    **دم کرده نعناع
    دم کرده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی خواهد شد.
    تهیه و مصرف شربت نعناع نیز رفع تشنگی بسیار مفید است. برای تهیه آن باید از شربت پایه استفاده کرد. جوشاندن شکر و آب به نسبت دو به یک و افزودن مقداری عرق نعناع و آب لیمو ترش که باید به صورت خنک مصرف شود. این شربت نیز به میزان زیادی از عطش جلوگیری می کند و از نوشیدنی های ماه رمضان است.

     

    تغذیه در ماه مبارک رمضان,کاهش تشنگی در ماه رمضان,چایی

     راههای مقابله با تشنگی در ماه مبارک رمضان مصرف میوه و سبزی فراوان است

     

    ** دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات
    دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات نیز می تواند علاوه بر رفع تشنگی، باعث آرامش و خواب مناسب در شب شود.

     

    ** شربت تمبر هندی با عسل
    خیس کردن تمبر هندی و صاف کردن آن و سپس مخلوط آن با عسل و تهیه شربت، نوشیدنی مفیدی برای رفع یبوست در ماه رمضان محسوب می شود.

     

    ** مخلوط زردآلوی تازه همراه با عسل
    مخلوط زرد آلوی تازه همراه عسل نیز مناسب جهت رفع عطش و برای سنگینی معده می توان استفاده کرد.
    می توان به جای یک عدد میوه، نصف تا یک لیوان آب میوه مصرف کرد،البته بهتر است آبمیوه طبیعی باشد. مخلوط میوه ها با شیر مانند شیر موز یا توت فرنگی نیز از نظر تغذیه بسیار با ارزش است.

  • ۰۹:۳۵   ۱۳۹۴/۴/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست

    شربت ها و نوشیدنی های خنک و گیاهی زیر، توصیه های طب سنتی برای رفع تشنگی در ماه رمضان هستند…

    •    مخلوط آب هندوانه و عرق کاسنی

    آب هندوانه و عرق کاسنی هردو طبعی سرد دارند و حرارت و عطش بدن تان را به سرعت کاهش می دهند. شما می توانید از این دو نوشیدنی گیاهی به صورت جداگانه استفاده کنید امّا ترکیب این دو، تاثیری فوق العاده در رفع تشنگی تان در ماه رمضان دارند.
    کافی است مقداری هندوانه، یک فنجان عرق کاسنی، ۵-۶ قالب یخ و در صورت ممکن، آب یک پرتقال بزرگ را در میکسر بریزید و مخلوط کنید. اگر دوست دارید نوشیدنی گیاهی تان، خنک تر باشد، می توانید از قالب های یخ بیشتری استفاده کنید.

    •    شربت نعناع

    نعناع طبعی خنک دارد و تشنگی تان را به راحتی برطرف می کند. مقدار کمی قند را با آب مخلوط کنید و یک فنجان نعناع خرد شده در آن بریزید. در ظرف را بگذارید و یک ساعت منتظر بمانید. سپس نوشیدنی آماده شده را صاف کنید و آب باقی مانده را در یخچال بگذارید و نوش جان کنید.
    فراموش نکنید که اگر مقدار قندی که به آب اضافه می کنید، زیاد باشد باعث گرسنگی و تشنگی بیشتر می شود.

    •    شربت خاکشیر

    شربت خاکشیر یکی از بی نظیرترین نوشیدنی های گیاهی و تابستانی برای رفع تشنگی بعد از افطار است. برای درست کردن این شربت نیاز به مقداری آب، شکر، گلاب و خاکشیر دارید.
    برای درست کردن شربت خاکشیر از قالب های یخ استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشد و زودتر تشنگی را برطرف کند.

    •    شربت ریحان

    ریحان در برطرف کردن تشنگی تاثیر به سزایی دارد. برای درست کردن این شربت، نیاز به دو فنجان ریحان خرد شده دارید.
    آب قند رقیقی درست کنید و ریحان را داخل آن بریزید. در ظرف را به مدت یک ساعت ببندید تا طعم و عطر ریحان وارد ترکیب آب قند شود. سپس مایع را صاف کنید و در یخچال بگذارید. نوشیدنی گیاهی و خنک شما آماده است.

    •    شربت سکنجبین و خیار

    شربت سکنجبین از نوشیدنی های گیاهی و سنتی و برای ماه رمضان انتخابی عالی است. اگر این نوشیدنی را با خیار مصرف کنید زودتر به هدف خود می رسید.
    شربت سکنجبین از مخلوط سرکه، آب و عسل یا شکر تشکیل می شود و باید حرارت ببیند. می توانید به این ترکیب نعناع را هم اضافه کنید و موقع مصرف آن از قالب های یخ و خیار استفاده کنید. مصرف آن با کاهو نیز باعث روانی مزاج و رفع تشنگی و کم آبی بدن می شود.
    فراموش نکنید که مصرف بیش از اندازه ی کاهو با سکنجبین موجب افزایش اشتها می شود پس در مصرف آن زیاده روی نکنید.

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان