خانه
7.17K

نکات کلیدی برای پخت کیک

  • ۰۷:۵۰   ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28109 |24368 پست

                                       نکات کلیدی برای پخت کیک



  • leftPublish
  • ۰۷:۵۱   ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28109 |24368 پست
    - قبل از آماده کردن مواد کیک، فر را روشن کنید تا گرم شود.


    - آرد کیک را قبل از استفاده 3 تا 4 مرتبه الک کنید تا هوا بگیرد و کیک خوب پف کند.


    - بکینگ پودر را در یخچال نگهداری کنید تا خاصیت خود را از دست ندهد و موقع پختن کیک آن را با آرد مخلوط و الک کنید و بعد از اضافه کردن آن ها، مخلوط را زیاد هم نزنید.


    - برای خوب پف کردن سفیده، مواد را از یک جهت هم بزنید.


    - سفیده را باید تا حدی هم بزنید که به صورت خامه در بیاید و از ظرف نریزد و اگر آن را بیش از حد هم بزنید، کیک یا شیرینی شما خشک می شود.


    - اگر کمی آرد یا چند قطره آبلیمو به سفیده اضافه کنید، هنگام هم زدن با هم زن دستی زودتر سفت می شود.


    - برای آن که کشمش و گردو به طور یکنواخت در همه جای کیک پخش شود و به ته کیک نرود، قبل از اضافه کردن به مواد کیک آن ها را در کمی آرد بغلتانید.


    - هیچ گاه کیک داغ را از قالب جدا نکنید تا خرد نشود.


    - اگر کیک شما سوخت اجازه دهید تا به طور کامل سرد شود سپس قسمت های سوخته را با چاقو بتراشید و روی آن را با خاکه قند و دارچین، خامه یا مربا پوشش دهید.
  • ۰۷:۵۵   ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28109 |24368 پست
    نکات مهم و ضروری در خصوص پخت کیک و شیرینی
    1- آرد را ۳ بار الک کنید.

    ۲- فر را یک ربع زودتر روشن می کنید.

    ۳- سعی کنید مواد مورد استفاده کهنه نباشد.

    ۴- تخم مرغ ها را دو ساعت قبل از مصرف از یخچای بیرون آورید.

    ۵- در موقع زدن سفیده نباید آب یا روغن در کاسه یا به نوک همزن چسبیده باشد، زیرا از پف کردن سفیده جلوگیری می کند.

    ۶- اگر بخواهیم سفیده تخم مرغ آب نیاندازد و زود سفت شود ۲ قطره آبلیمو و نوک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم.

    ۷- چنگال آلوده به زرده تخم مرغ را داخل سفیده نکنید.

    ۸- بهتر است اگر از مواد معطر و طعم دهنده مثل هل یا وانیل استفاده میکنیم موقع زدن تخم مرغ آن را به زرده اضافه کنیم تا بوی ضخم تخم مرغ درون شیرینی و یا کیک حس نشود.

    ۹- قالب کیکها را چرب می کنیم و بعد کمی آرد روی آن می ریزیم و سپس مایه کیک را داخل قالب می ریزیم.

    ۱۰- کیک را پس از بیرون آوردن از فر، بگذارید تا به مدت ۲۰ دقیقه سرد شود ، سپس آن را از قالب جد کنید.

    ۱۱- خامه را ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قبل از فرم گرفتن باید در یخچال بگذارید.

    ۱۲- در مواد شیرینیهای خشک از پودر شکر یا پودر قند استفاده کنید، اگر از شکر پودر نشده استفاده کنید، شکر داخل فر آب میشود و شیرینی ترک میخورد.

    ۱۳- برای کندن پوست بادام آنها را در آب بمدت یک روز خیس کرده و سپس پوست آنرا بکنید، به راحتی و با کمی فشار.
  • ۰۷:۵۶   ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28109 |24368 پست
    علت خراب شدن کیکها

    چند تا علت معمول در خراب شدن پخت کیک:

    1- اگر حرارت پختن کیک زیادتر از حد باشد یا ظرف آن خیلی بزرگ باشد، کیک پف نمیکند و خراب میشود.

    ۲- در ۲۰ دقیقه اول نباید در فر را باز کرد یا به آن ضربه زد، زیرا پف کیک می خوابد.

    ۳- زیاد هم زدن سفیده و مواد دیگر باعث خشکشدن و سفت شدن کیک میشود.

    ۴- بهم زدن بیش از حد آرد و الک نکردن آن باعث میشود که کیک پف نکند.

    ۵- اگر کیک زیاد در فر بماند روی آن سفت می شود.

    ۶- کم بهم زدن شکر و روغن و زرده تخم مرغ باعث زبری کیک می شود.

    ۷- اگر فر بیش از حد داغ شود، کیک می ترکد.

    ۸- اگر کیک خوب پخته نشود حالت آبدار و خام بخود می گیرد و داخل آن پوک نمیشود.

    ۹- برای درست کردن نان خامه ای و رولت یک کاسه آب در فر بگذارید تا نانها خشک نشود.

    ۱۰- دو قاشق غذاخوری شکر، دو قاشق غذاخوری آب و یک قاشق چایخوری آب لیمو را قوام دهیدو بگذارید سرد شود. سپس با برس روی کیکها و شیرینیها بمالید تا براق شوند.

    ۱۱- کیکهای اضافی را در فویل آلومینیومی بگذارید و در یخچال قرار دهید تا چند روز تازه می ماند.
  • ۰۷:۵۷   ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28109 |24368 پست
    این هم اشکالات رایج در پخت کیک

    کیک به اندازه کافی پف نکرده است:

     اندازه گیری مایعات به دقت انجام نشده است. (مقدار مایعات مورد استفاده کم یا زیاد شده است)
     میزان مخلوط کردن مواد کم یا خیلی بیشتر از معمول بوده است.
     دمای فر بسیار کم یا بسیار زیاد بوده است.
     هنگام مخلوط کردن مواد ترتیب افزودن آنها رعایت نشده است.
     کره یا تخم مرغ مورد استفاده خیلی خنک بوده است.
     بکینگ پودر مورد استفاده کم یا کهنه بوده است.
     میزان روغن مورد استفاده بسیار زیاد بوده است.
     اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده است.
     قبل از اینکه مخلوط کیک آماده در فر قرار بگیرد فاصله زمانی زیادی داده شده است.
  • ۰۷:۵۸   ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28109 |24368 پست
    رویه کیک چسبنده است :

     روی کیک در حالیکه هنوز گرم بوده پوشانده شده است.
     میزان مایعات مورد استفاه در کیک زیاد بوده است.
     کیک به اندازه کافی پخته نشده است ( می تواند ناشی از کوتاه بودن مدت طبخ یا کم بودن دمای فر باشد)

    کیک حالت خیس دارد:

     کیک قبل از پخت کامل از فر خارج شده است.
     کیک به موقع از قالب خارج نشده و داخل قالب سرد شده است.
     نسبت مواد مورد استفاده درست نبوده ، زیاد بودن شکر ، مایعات و چربی می تواند باعث این حالت شود.

    کیک دارای منافذ و سوراخهای متعدد و بزرگی است :

     دمای فر بسیار بالا بوده است.
     مواد اولیه به اندازه کافی مخلوط نشده است. (مخلوط کردن کم و زیاد هر دو باعث این حالت می شود)
     میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
  • leftPublish
  • ۰۷:۵۸   ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28109 |24368 پست
    کیک ظاهری چروکیده و جمع شده دارد:

     قالب نسبت به مواد کیک بزرگ بوده است.
     قالب بیش از حد چرب شده است.
     مواد بیش از حد مخلوط شده است.
     مقدار مایعات زیاد بوده است.
     کیک بیش از حد پخته است .(به دلیل بالا بودن دمای فر یا طولانی بودن مدت طبخ)

    خوابیدن پف کیک :

     هوادهی مواد به درستی انجا نشده و میزان هوای حبس شده درکیک خیلی کم یا خیلی زیاد بوده است.
     پخت کیک کافی نبوده است. (دمای فر پائین یا طول طبخ ناکافی)
     میزان شکر مورد استفاده زیاد و یا مقدار مایعات نامتناسب بوده است.
     قالب مورد استفاده نسبت به مواد کوچک است.
     کیک در هنگام پخت تکان داده شده یا ضربه خورده است.
     در فر قبل از پخت باز شده است.
     دمای فر کم بوده است.
     مقدار بکینگ پودر یا جوش شیرین مورد استفاده زیاد بوده است.(معمولا به ازای هر پیمانه آرد یک قاشق چایخوری بکینگ پودر و یا یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین در نظر گرفته می شود)
     بعد از افزودن آرد خمیر زیاد مخلوط شده است.

    کیک بافت زبری داشته و وسط آن فرورفته است:

     فر سر بوده و کیک به آرامی پخته است.( فر باید حداقل از 20 دقیقه قبل گرم شود)
     شکر و روغن به اندازه کافی مخلوط نشده است.
     مواد کیک به اندازه کافی مخلوط نشده است.
     میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
     میزان مایعات مورد استفاده کم بوده است.
     از آرد نامناسب و سنگینی برای تهیه کیک استفاده شده است.
     مواد به درستی در قالب پخش نشده است.
  • ۰۷:۵۹   ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28109 |24368 پست
    رویه کیک چسبنده ولی قسمت میانی آن خشک است :

     مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
     مدت طبخ طولانی بوده است.( بعد از اتمام زمان گفته شده باید پخت کیک کنترل شود و اگر این زمان به صورت یک محدوده گفته شده بعد از اتمام کمترین زمان ذکر شده پخت کیک مورد کنترل قرار گیرد)
     سفیده های تخم مرغ بیش از حد زده شده است.
     قالب کیک نسبت به مواد مورد استفاده بسیار بزرگ بوده است .بهتر است از قالبهای ذکر شده در دستور استفاده کنید و یا آن را به طرز صحیحی جایگزین کنید. .
     دمای فر نامناسب و کم بوده و کیک به جای اینکه بپزد خشک شده است.
     کیک در معرض جریان هوا سرد شده است.
     مقدار آرد مورد استفاده زیاد بوده است.
     میزان چربی یا مایعات مورد استفاده کم بوده است.
     مقدار شکر مورد استفاده کافی نبوده است.

    قسمت وسط کیک بالا آماده و ترک خورده است:

     مواد بیش از حد مخلوط شده است.
     دمای فر بسیار زیاد بوده است.
     میزان آرد مورد استفاده زیاد و مایعات مورد استفاده کم بوده است.
     کیک در طبقات بالاتر از طبقه وسط فر طبخ شده است. (موقع گرم کردن فر پنجره فر را در طبقه وسط قرار دهید)
  • ۰۷:۵۹   ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28109 |24368 پست
    رویه کیک شیبدار و کج است:

     فر و یا پنجره فر تراز نیست.
     کف قالب کج و شیب دار است.
     مواد بخصوص بکینگ پودر به خوبی مخلوط نشده است.

    رویه کیک به طور یکنواخت طلایی نشده است:

     گرما به طور یکنواخت در فر پخش نمی شود.(برای جریان بهتر هوا دقت کنید که ظرف کیک حداقل 5 سانتیمتر از دیواره های فر و نیز ظرف دیگر فاصله داشته باشد)

    ته کیک سوخته ولی وسط آن خام است:

     مثل مورد بالایی جریان گرما به خوبی در فر صورت نمی گیرد.

    ته کیک خمیر و سنگین است:

     مواد کیک خوب مخلوط نشده است.
     مقدار مایعات مورد استفاده در کیک زیاد بوده است.
     تعداد تخم مرغهای مورد استفاده زیاد بوده است.
  • ۰۸:۰۰   ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28109 |24368 پست
    کیک کاملا سفت است:

     دمای فر خیلی بالاست.
     زمان طبخ طولانی بوده است.( پخت کیک را بعد از اتمام زمان پخت ذکر شده کنترل کنید)

    رنگ کیک تیره وخاکستری است:

     از آرد نامرغوبی برای پخت کیک استفاده شده است.

    کیک چسبنده و خیس است

     سفیده های زده شده به خوبی با آرد مخلوط نشده است.

    کیک به قالب چسبیده است:

     قالب به درستی چرب و آرد پاشی نشده است.
     کیک در زمان مناسب و بعد از سرد شدن اولیه از قالب خارج نشده است. .
     کیک به اندازه کافی نپخته است.

    بافت کیک حالتی مثل خرده نان دارد:

     مقدارچربی کیک کم است.
     مقدار شکر کیک کم است.
     مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
     خمیر کیک سفت بوده است. (به دلیل کم بودن مایعات مورد استفاده)
     خمیر کیک شل بوده است .(یه دلیل زیاد بودن مایعات مصرفی)
  • ۰۸:۰۰   ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28109 |24368 پست
    کیک از لبه های قالب بالا زده است

     مقدار بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
     اندازه قالب نسبت به مواد اولیه کوچک بوده است.

    کیک منسجم نبوده و خرد می شود

     میان شکر و بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
     کیک به صورت داغ و سریع از قالب خارج شده است.

    پوسته کیک تیره است :

     فر بیش از حد داغ بوده است.
     دیواره های قالب تیره رنگ است. (به دلیل جذب بیشتر حرارت)

    در بافت کیک لایه های چسبنده ای وجود دارد:

     میزان مایعات مصرفی زیاد بوده است.
     مواد به درستی مخلوط نشده است.

    سطح کیک سوخته است:

     دمای فر بالا بوده است.
     مقدار مایعات مصرفی نامتناسب بوده است
  • leftPublish
  • ۱۲:۳۹   ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    avatar
    سارا دلاور
    کاربر فعال|1107 |601 پست
    ممنون ار راهنماییت عزیزم...من خیلی دوست دارم کیک درست کنم همیشه هم وقتی درست میکنم بدک نیست ولی حرفه ای نشده ... میخوام امسال واسه تولد همسرم کیک بزرگ بپزم چند طبقه


  • ۱۲:۵۴   ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19756 |39377 پست
    مرسی نازنین جون. من هیچ وقت کیک هام خوب پف نمیکرد.. یبار یسری شرایط نوشتی که من دارم ازون موقع ازش استفاده میکنم کیک هام خوب شده و ازشون راضیم خدام ازشون راضی باشه.
    البته من فر ندارم توی قابلمه میپزم
  • ۱۲:۵۷   ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28109 |24368 پست


    آفرین

    خدا ازتون راضی باشه
  • ۲۱:۴۷   ۱۳۹۳/۱۱/۲۵
    avatar
    مینا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|8686 |5387 پست
    عالی بود نازنین .مرسی
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان