خانه
5.94K

همه چیز درباره لیپوساکشن

  • ۱۶:۰۱   ۱۳۹۳/۴/۱۷
    avatar
    کاربر فعال|271 |377 پست

    لیپوساکشن (کشیدن چربی)

     امروزه روشهای زیادی جهت کاهش حجم چربی های موضعی مانند لیزر لیپولیز  مزوتراپی , کاویتیشن  , کرایولیپولیز, RF  و …وجود دارد که با این روشها و طی جلسات متعدد فرد میتواند بصورت محدودی تقییر سایز بدهد . ولی بنظر میرسد که هنوز لیپوساکشن موثرترین گزینه به تنهایی یا در ترکیب با روش های دیگر برای رفع چاقی موضعی باشد.تقریبا دو دهه است که جراحی لیپوساکشن به عنوان روشی جهت رفع چربی های موضعی بکار میرود. هر سال دهها هزار مورد از این جراحی در سرتاسر دنیا انجام میشود.روشهای انجام آن و لوازم و دستگاههای بکار گرفته در این عمل در طی سالها پیشرفت زیادی کرده است و بنظر میرسد که لیزر لیپو لیز آخرین پیشرفت در حال حاضر باشد. ولی همیشه یک اصل اساسی در مورد لیپوساکشن وجود دارد که مورد قبول همه جراحان است که لیپو ساکشن روشی جهت کاهش وزن نمیباشد .

    سلولیت چیست؟

    در حالت طبیعی پوست در فواصل خاصی توسط رشته هایی به عضلات زیرین اتصال دارد وقتی که چربی زیر پوست طبیعی باشد پوست صاف و یکدست میباشد . ولی با تجمع چربی زیر پوست , پوست در فواصل بین این اتصالات کش آمده وبرجسته میشود در حالی که اتصالات طول ثابتی دارند و کش نمی آیند و حالت فرورفته پیدا میکنند پس پوست ظاهری مثل پوست پرتغال پیدا میکند .درمانهای متعدد پیشنهاد شده که هر کدام تا حدودی موثر است مثل مزوتراپی و کاویتیشن یا لیزر لیپولیز بدون ساکشن. ولی موثرترین راه جهت خلاصی از این مشکل کاهش وزن موثر و کاهش چربی زیر جلدی است .

    فرق لیپوساکشن ساده با لیزر لیپولیز و التراسونیک چیست؟

    اصول اولیه تمام این روشها یکسان است فرق بین این روشها با نوع ساده در ادعای آنها در انجام ساکشن موثرتر و یکدست تر و سفت کردن پوست شل و کاهش عوارض میباشد ولی هزینه آنها گرانتر و زمان عمل طولانیتر است. در روش لیزر لیولیز در اکثر موارد چربیهای لیز شده را باید با ساکشن کردن بیرون بکشیم .بنظر میرسد چنانچه در محل جراحی بطور موثری مایع تزریق شود و با کانولاهای ظریفتر ساکشن انجام شود نتایج مشابهی بدست آید. روش لیزر لیولیز در رفع چاقی وافتادگی پوست ناحیه غبغب و زیر بازو بسیار موثر است .

    عمل لیپو ساکش چیست؟

    در این جراحی چربی های تجمع یافته موضعی و ناخواسته را که علیرغم ورزش و رژیم های مناسب از بین نرفته اند پس از تزریق مایع مخصوصی با استفاده از لوله های فلزی باریک بنام “کانولا” پس از ایجاد سوراخهای کوچکی در پوست خارج میکنند. لیپو ساکش با کانولای التراسونیک و یا لیزری وهمچنین نوع powered انواع دیگر این جراحی هستند. تقریبا هم در زنان و هم مردان این چربی های موضعی می توانند هر کجای بدن ایجاد شوند اما معمولا در زنها بیشتر در قسمت شکم،باسن ، پهلوها، ران ،سینه وپشت زیر کش سوتین تشکیل شوند.در مردها این تجمع اکثرا در شکم و پهلو ها و سینه است . لیپو ساکشن همراه با سایر اعمال جراحی مثل جراحی زیبایی شکم و سینه هم جهت فرم دادن بهتر به محل جراحی استفاده میشود .

    کدام قسمت از بدن را میتوان ساکشن کرد

    گردن و غبغب , بازو ,سینه , شکم و پهلو ها و پوبیس (ناحیه بالای قسمت تناسلی) ,پشت و کمر , باسن ,رانها , زانوها ,ساق و برجستگی های پشتی و جلویی ناحیه زیر بغل







     
     

    کاندیدای مناسب و مراحل قبل ازعمل

    مشاوره قبل از عمل می تواند تعیین کند که فرد کاندیدای مناسب برای لیپوساکشن هست یا نه . در مشاوره قبل از عمل یک سابقه ی کامل پزشکی و آزمایشات و معاینات فیزیکی مناسب انجام می گیرند تا وضع سلامتی شما معلوم شود. و توصیه های لازم و دستورات قبل از عمل به شما داده میشود.

    این عمل در هر سنی قابل انجام است . کیفیت پوست بسیار مهم است . بهترین بیماران برای انجام این عمل افرادی هستند که سالم بوده هیچ نوع بیماری مزمن و چاقی مرضی نداشته حدود ۱۲-۱۵% از وزن ایده آلشان سنگین ترند و دارای پوست سفت با الاستیستی بالا هستند.

    همچنین لیپوساکشن سلولیت (حالت پوست پرتغالی شدن) پوست را کامل رفع نمی کند.پس افراد با پوست اضافه و شل و آویزان و دارای ترک فراوان نباید انتظار اصلاح کامل مشکلشان یعنی جمع شدن کامل پوست را داشته باشند در این افراد نیاز است که با روشهای دیگر جراحی پوست اضافه برداشته شود که اکثرا این مشکل در ناحیه زیر شکم و زیر بازو دیده میشود .

    چون مقدار مایع تزریقی به داخل چربی بر اساس وزن فرد و وضعیت سلامتی او برای هر کسی متفاوت است و مقدار چربی خارج شده هم به مقدار مایع تزریق شده بستگی دارد حتی در بهترین شرایط هم نمیتوان در یک جلسه بیشتر از چند لیتر مایع تزریق و چند لیتر چربی خارج کرد.پس در افراد با چربی ضخیم در ناحیه و نواحی متعدد نیازمند ساکشن ممکن است بیش از یک جلسه با فاصله حداقل یکماه نیاز باشد .

    افراد سیگاری بهتر است حداقل یکماه قبل از عمل سیگار را ترک کنند. سیگار کشیدن رگ های خونی را تنگ می کند و جریان خون بافت را کاهش می دهد. در نتیجه روی التیام یافتن زخم اثر منفی میگذارد. آسپرین و داروهای ضد التهابی مثل بروفن و داروهای ضد انعقادی , بعضی موادغذایی مثل سیر و انگور می توانند زمان انعقاد خون را افزایش و باعث افزایش خونریزی شوند، بنابراین حداقل از ده روز قبل از عمل نباید از آن ها استفاده شود.

    این عمل در افراد با بیماری دیابت , فشار خون کنترل نشده , افراد با نقص ایمنی و افراد با مشکلات انعقادی تقریبا انجام نمی شود . افراد وسواسی و با انتظارات غیر معقول بهتر است این عمل را انجام ندهند.

    سوالات شایع

    احتمال برگشت وجود دارد؟

    بلی احتمال برگشت چربی های موضعی در محل ساکشن شده به حدود ۴۰% میرسد پس کنترل وزن بعد از عمل بسیار مهم است .

    آیا این عمل دردناک است؟

    در شروع جراحی ابتدا در محل ورود سوزنهای تزریق کننده و کانولای ساکشن ماده بیحسی موضعی موثری تزریق میشود تا درد ایجاد نشود با وجود این در صورتی که بیمار احساس درد کرد داروی ضد درد دریافت میکند . در طول عمل بعلت وجود ماده بیحس کننده لیدوکایین داخل مایع تاموسنت تزریق شده به داخل چربی ها دردی احساس نمیشود .بیمار گاهی تا ۳۶ ساعت پس از عمل درد ندارد و پس از آن درد احساس شده در حد درد عضلانی پس از ورزش است.

    آیا چربی ناحیه کامل تخلیه خواهد شد؟

    چربی های عمقی را تقریبا میتوان کامل تخلیه کرد ولی جهت جلوگیری از ایجاد ناهمواری در پوست چربی زیر پوست را باید حفظ کرد طوری که حداقل باید به ضخامت یک سانتی متر چربی باقی بماند.

    چه مقدار وزن و سایز کم خواهم کرد؟

    در هر جلسه حدود ۴ -۳لیتر چربی تخلیه میشود و پس از عمل محل عمل متورم شده و مدتی طول میکشد تا تورم برطرف شود . پس تغییر وزن نامحسوس است و حتی ممکن است لباس قبلی کمی تنگ باشد.

    آیا سلولیت ناحیه کاملا از بین خواهد رفت؟ با تخلیه کامل چربی های عمقی و تخلیه مقداری از چربی نزدیک به پوست وضعیت بهتر میشود ولی کامل از بین نمی رود.

    قبلا ناحیه را جهت لاغری مزوتراپی یا لیزر کرده ام و موثر نبوده حالا همین قسمت را میتوانم ساکشن بکنم ؟ بلی هیچ اشکالی ندارد.

    محل انجام جراحی و روش بیهوشی

    بهترین روش انجام عمل با بیحسی موضعی و گاهی تزریق مقداری آرامبخش و ضد درد در حالت هوشیاری کامل است ولی چنانچه فرد کامل همکاری نکند و یا از ابتدا درخواست کند این عمل با بیهوشی کامل انجام میشود و در بیمارستان یا مرکز جراحی محدود انجام شده و نیاز به بستری ندارد و بیمار پس از تثبیت وضعیت عمومی مرخص میشود طول عمل بسته به وسعت محل ساکشن از نیم ساعت تا چهار ساعت متفاوت است .

    مراحل پس از جراحی

    پس از جراحی بیمار گن مخصوصی راطبق صلاحدید جراح به مدت چند هفته تا چند ماه میپوشد تا تورم به حداقل رسیده زودتر برطرف شود.

    پس از عمل درد کمی وجود دارد مختصری کبودی وتورم عادی میباشد. معمولا تا ۴۸ ساعت خونابه از محل سوراخهای ساکشن خارج میشود که نیاز به پانسمان مکرر دارد .ولی زخم ها را تا یک هفته باید پانسمان کرد .بعد از آن کرمهای مناسبی جهت ترمیم بهتر زخمها تجویز میشود.فرد میتواند ۷۲ ساعت بعد براحتی دوش بگیرد .توصیه میشود به علت کاهش موقت حس پوست پس از عمل از تماس آب یا اجسام بسیار سرد و گرم با پوست (مثل کیسه آب گرم) بشدت پرهیز نمایید در غیر این صورت سوختگی شدیدی ایجاد خواهد شد.

    کافیست فرد سه روز در منزل استراحت نماید .در دو ماه اول پیاده روی آرام مانعی ندارد ولی انجام حرکات ورزشی کامل پس از دو ماه امکان دارد.

    بیمار روز دهم وبیست ویکم ,دو ماه و شش ماه و یکسال بعد از جراحی مجددا ویزیت خواهد شد.

    عوارض عمل

    عوارض زودرس مثل عفونت و خونریزی بسیار نادر است . کبودی مختصر عادی است.

    بیحسی درپوست بدنبال لیپوساکشن میتواند تا چند ماه ادامه داشته باشد ولی بیحسی دائمی بسیار نادر است.

    یکی از شایعترین عوارض ورم است که گاهی ماهها وقت لازم است تا برطرف شود.

    گاهی در زیر پوست مایع جمع میشود (سروما) که اکثرا خودبخود رفع میشود ولی ندرتا مجبوریم آن را با سرنگ تخلیه کنیم.

    گاهی بعد عمل بیمار دچار انقباضات کوتاه مدت عضله ودرد میشود که با مصرف مسکن و آرامبخش بهبود میبابد.

    عارضه آمبولی ریه با روش تاموسنت نادر است.

    شل شدن پوست و ایجاد ناهمواری در محل ساکشن که اگر انتخاب بیمار بدقت انجام شود و از کانولاهای ظریف استفاده شود احتمال آن کم میشود.

    چه انتظاری از این عمل داریم و توصیه های پس از عمل

    در نتیحه این عمل چربی ناحیه کم شده اندام خوش فرمتر میشود. به بیمار توصیه می شود که از نوسانات قابل توجه وزن جلوگیری کند .

     

    آمادگی جهت انجام جراحی

    - سونوگرافی جدار شکم در صورت ساکشن شکم و پهلو

    - آزمایشات CBC / FBS – BUN – CRT

    U/A – PT – PTT

    HIV – HBSAG – HBSAB – HCVAB

    - مشاوره قلب برای افراد چهل سال به بالا

    لیپوساکشن


    ویرایش شده توسط زیباکده در تاریخ ۱۷/۵/۱۳۹۶   ۱۴:۵۶
  • leftPublish
  • ۱۶:۱۷   ۱۳۹۳/۴/۱۷
    avatar
    آزِِِِیـــــــــــنـاااا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13810 |7289 پست
    منکه نیاز به لیپوساکشن ندارم و امیدوارم هرگز نیاز پیدا نکنم
  • ۱۶:۲۸   ۱۳۹۳/۴/۱۷
    avatar
    maryam maloosak
    کاربر فعال|271 |377 پست
    زیباکده
    آزِِِِیـــــــــــنــا : 

    منکه نیاز به لیپوساکشن ندارم و امیدوارم هرگز نیاز پیدا نکنم
    زیباکده
    منم همینطور ازینا جون
  • ۲۲:۰۶   ۱۳۹۳/۴/۱۷
    avatar
    مینا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|8686 |5387 پست
    خیلی دردناکه
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان