خانه
443

چرا باید از براکت استفاده کنیم ؟

  • ۱۱:۵۱   ۱۳۹۸/۷/۱۵
    avatar
    کاربر جديد|0 |185 پست

    درمان ارتودنسی از روش های درمانی دندانپزشکی است که امروزه به عنوان یکی از تخصص های دندانپزشکی شناخته شده است. برای بر طرف کردن ناهنجاری و مشکلات دندانی از ارتودنسی استفاده می کنند. با وجود طولانی بودن مدت درمان ارتودنسی ولی به دلیل نتیجه عالی که دارد در بین مردم محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

    دستگاه ارتودنسی از بریس، براکت و سیم تشکیل شده است که هرکدام برای یک عملکرد طراحی شده اند و در کنار همدیگر نیروی لازم به دندان ها را به وجود می آورند. اما در این مقاله سعی کردیم عملکرد براکت و دلیل استفاده از آن را بررسی کنیم.

     

    براکت چیست ؟

    یکی از اجزای اصلی دستگاه ارتودنسی ثابت است که از فولاد ضد زنگ ساخته شده اند. یا از پلاستیک و سرامیک ساخته می شوند. با گسترش چشمگیر تکنولوژی در زمینه ارتودنسی، انواع مختلفی از براکت ها ساخته شده اند که هر کدام از آن ها را در روش های مختلفی استفاده می کنند. براکت ها توسط چسب مخصوص به دندان متصل می شوند. هر براکت مختص یک دندان است و به صورت تک تک به دندان ها وصل می شوند.

     

    براکت ارتودنسی کدام قسمت دهان را درگیر می کند ؟

    براکت اتصالی است که سیم قوسی شکل ارتودنسی را بر روی دندان ها درگیرد می کند. در حقیقت براکت برای آنکه سیم قوسی ارتودنسی به دندان ها متصل شوند مورد استفاده قرار می گیرد. که برای این اتصال از چسب یا باند استفاده می کنند. براکت در ارتودنسی نیروی وارد شده را از بریس به دندان ها منتقل می کند. براکت ها یک یا دو شیار دارند که سیم در داخل آن قرار می گیرد.

     

    دلیل استفاده از براکت ارتودنسی چیست و چگونه عمل می کند ؟

    به طور کلی درمان ارتودنسی برای حرکت دادن دندان ها در جایگاه صحیح خودشان است. از این رو برای حرکت دندان ها باید از براکت استفاده شود. زمانی که براکت به دندان ها متصل می شود به مرور زمان باعث حرکت دادن آنان می شوندف به همین دلیل استفاده از براکت الزامی است.

    براکت ارتودنسی چهار جز اصلی دارد که سبب وارد کردن نیرو به دندان ها در جهت حرکت آنان در موقعیت صحیح است. سیم، نگین براکت، لیگاچورو باندینگ یا بند فلزی چهار جز اصلی براکت هاست.

    نگین براکت از جنس فلز یا سرامیک ساخته می شود که به قسمت جلویی دندان های بیمار متصل می شود. برای اتصال نگین های براکت به دندان ها از طریق باندیگ این کار را انجام می دهند. حال برای متصل کردن براکت ها به یکدیگر از سیم یا آرچ وایر استفاده می کنند. و برای آنکه سیم ها به براکت متصل شوند از سیم کشی لیگاچور استفاده می کنند. در برخی از انواع براکت ها نیازی به لیگاچور ندارند اما در مواردی که از لیگاچور استفاده می کنند بعد از هر بار مراجعه به  متخصص ارتودنسی آن ها را عوض می کنند.

     

    آیا نصب براکت ارتودنسی با درد همراه است ؟

    زمانی که متخصص براکت های ارتودنسی را بر روی دندان های بیمار نصب می کند هیچ دردی احساس نمی شود. اما بعد از تنظیم دستگاه ارتودنسی بر روی دندان ها به دلیل اعمل نیرو بر روی تک تک دندان ها درد و ناراحتی احساس می شود. درد و ناراحتی هایی که بعد از نصب براکت ارتودنسی احساس می شود بین هفت تا ده روز از بین می رود. برای تسکین درد می توانید کارهای زیر را انجام دهید.

     

    مصرف غذا های نرم

    به دلیل اینکه یک شی خارجی درون دهان قرار گرفته است ممکن است غذا خوردن برای بیماران سخت باشد. همچنین درد در ناحیه دهان باعث شده است تا فرد به راحتی نتواند غذا ها را بخورد. برای آنکه عمل جویدن را انجام ندهید بهتر است غذا های نرم مثل سوپ مصرف کنید.

     

    غذا های سردو یخ زده بخورید

    غذا های سرد و یخ زده باعث بی حسی دهان شده و درد را تسکین می دهد. بستنی گزینه بسیار مناسبی برای تسکین درد براکت ارتودنسی است. یخ را درون دهان قرار دهید و بیشتر در قسمت هایی که درد احساس می کنید نگهدارید. سردی یخ باعث بی حسی دهان و نیز کاهش التهاب و تورم درون دهان می شود.

     

    غذا های اسیدی ممنوع

    تا جایی که می توانید از غذا های اسیدی و نوشیدنی های حاوی کربنات پرهیز کنید. این مواد باعث می شوند تا زخم های دهانی تشدید شوند و درد بیشتری درون دهان به وجود بیاید.

     

    مصرف دارو

    زمانی که درد شدید شد می توانید از مسکن استفاده کنید اما مصرف قرص باید با تجویز متخصص صورت گیرد. توجه کنید که ایبوپروفن استفاده نکنید زیرا باعث حرکت دندانی در طول درمان ارتودنسی می شود. بهتر است از استامینوفن برای تسکین درد استفاده کنید.

    از جمله داروی هایی که ضرری برای ارتودنسی ندارد استفاده از بی حسی های موضعی است. البته این دارو ها حساسیت زا هستند و بهتر است قبل از استفاده دستور العمل آن را مطالعه کنید. اما موم ارتودنسی گزینه مناسبی برای تسکین درد است که در تمامی داروخانه ها یافت می شود.

    برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص انواع ارتودنسی مانند ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک و هزینه ارتودنسی با کلینیک تخصصی دکتر داوودیان در ارتباط باشید.

     

    در این خصوص می توانید مقاله آیا ارتودنسی دندان درد دارد و تغذیه در ارتودنسی را مطالعه کنید.

     

     

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان