خانه
1.17K

۳ روز در استانبول

  • ۱۳:۰۳   ۱۳۹۷/۳/۳۱
    avatar
    کاربر جديد|5 |37 پست

    استانبول جهان‌شهری پرطرفدار بین گردشگران است و در طول عمر خود باید حداقل یک بار به این شهر سفر کنید. نکست هالیدی در این مقاله می‌خواهد برنامه سفر ۳ روزه‌ای با تور استانبول به شما پیشنهاد کند که می‌توانید با استفاده از آن، تا جایی که امکان دارد، در استانبول به گشت و گذار بپردازید.

    شما ۷۲ ساعت برای کشف استانبول فرصت دارید. خبر خوب این که اینجا سرزمینی رویایی است. استانبول زمانی حکم قلب سلطنت عثمانی‌ها، رومی‌ها و بیزانسی‌ها را داشت. امروزه استانبول یکی از مهم‌ترین شهرهای تاریخی و فرهنگی غنی جهان است. به علاوه این شهر سرزمین پارادوکس‌ها است؛ استانبول جایی است که شرق به غرب می‌رسد، جایی که مذهب با دنیای جدید روبه‌رو می‌شود، جایی که نمازگزاران، در فاصله‌ی اندکی از مساجد، با موسیقی خیابانی و کافه مواجه می‌شوند.

     

    اما خبر بد این است که استانبول بسیار بزرگ‌تر ، پرجنب و جوش‌تر و چند لایه‌تر از آن است که بتوانی تمام آن را فقط در ۳ روز بگردی و کشف کنی. برای گشت و گذار در استانبول حداقل به یک هفته زمان نیاز دارید تا بتوانید به‌طور کامل، هر آنچه را که در این شهر است، تجربه کنید. اما با داشتن برنامه‌ای از قبل، می‌توانید در سفری ۳ روزه، بیشتر جاهای دیدنی این شهر را ببینید. اگر شما محدودیت زمانی دارید و می‌خواهید در این فرصت اندک، تا جای امکان به دیدن و تجربه‌ی جاذبه های گردشگری استانبول بپردازید، در ادامه با نکست هالیدی همراه باشید.

    در استانبول کجا اقامت کنید؟ منطقه‌ی بی‌اوغلو

    اینکه در استانبول کجا اقامت کنید، بسیار مهم است؛ چون این امر می‌تواند نقطه‌ی عطفی برای سفر روزانه‌ی شما باشد؛ همچنین مهم است که بعد از یک روز طولانی، کجا خستگی خود را به در می‌کنید و از امکانات تفریحی لذت می‌برید. نزدیکی‌های جاذبه‌های اصلی استانبول پر از گردشگرانی است که با دوربین‌های عکاسی خود، در شهر تاریخی در مناطقی مثل منطقه‌ی سلطان احمد اقامت می‌کنند. این هرج و مرج و شلوغی و هجوم بیش از حد توریست‌ها شاید مورد پسند شما نباشد. به همین دلیل به شما پیشنهاد می‌کنیم از این مناطق چشم‌پوشی کرده و در محله‌هایی مثل بی‌اوغلو اقامت کنید. پیشنهاد ما این است که به دنیال استانبول جدید در طرف دیگر پل گالاتا در منطقه‌ی بی‌اوغلو باشید. اینجا شما می‌توانید در خیابان‌های سنگ‌فرش مثل تونل (Tünel)، گالاتا (Galata) و کاراکوی (Karaköy)  که محله‌های محبوب بین مردم محلی هستند، به گشت و گذار بپردازید. دسترسی به حمل و نقل عمومی از میدان تکسیم، گالاتا و بندر کاراکوی آسان است. اگر بخواهید با این وسایل به منطقه‌ی سلطان احمد بروید، فقط باید ۲ الی ۳ لیر پرداخت کنید که واقعا ارزشش را دارد.

     

    روز اول: منطقه‌ی سلطان احمد

    اولین مکان برای شروع گشت و گذار در استانبول، شبه جزیره‌ی تاریخی است؛ چون در این منطقه، بسیاری از جاذبه‌های محبوب گردشگری استانبول از جمله مسجد کبود، ایاصوفیه، مخزن آب باسیلیا، هیپدروم و قصر توپکاپی قرار دارد. نکته‌ی مثبت این است که تمامی این جاذبه‌های گردشگری در فاصله‌ی نسبتا نزدیک هم قرار دارند و می‌توانید با پای پیاده (اگر دمای هوا زیاد گرم نباشد) یکی پس از دیگری، از این جاذبه‌ها دیدن کنید. با همه‌ی آنچه که در این منطقه دیده می‌شود و شاید مایل نباشید به سرعت از این جاذبه به دیدن جاذبه‌ی دیگر بروید، توصیه می‌کنیم الویت‌بندی کنید؛ یعنی ابتدا از مسجد ایاصوفیه، مسجد کبود و کاخ توپکاپی دیدن کنید و سپس اگر زمان، بودجه و انرژی یاری کرد، به دیدن دیگر جاذبه‌هایی که برشمردیم، بروید.

     

    ایاصوفیه

    دیوارهای باشکوه و به رنگ نارنجی و گنبد باشکوه مسجد ایاصوفیه شاید اولین چیزی باشد که در لحظه‌ی ورود به محله‌ی سلطان احمد توجه شما را جلب می‌کند. این کلیسای ارتدکس یونانی که متعلق به قرن ۶ میلادی است، بعد از به قدرت رسیدن سلسله‌ی عثمانی در سال ۱۴۵۳ به مسجد تبدیل شد. سلطان محمد دوم به جای تخریب کلیسا و ساختن یک مسجد جدید به جای آن، ساختار موجود را به سازه‌ای جدید تبدیل کرد و تمامی آثار دین مسیحیت را در این روند حذف کرد. امروزه ایاصوفیه به‌عنوان یک موزه مورد استفاده قرار می‌گیرد که هر دو بعد زندگی این اثر باورنکردنی را به نمایش گذاشته است. به‌طور متوسط بازدید از این بنا ۱ و نیم ساعت زمان می‌خواهد.

     

    مسجد کبود

    گشت و گذار خود را به سمت حیاط مسجد کبود (مسجد سلطان احمد) ادامه دهید که آب‌نمای زیبایی دارد. این مسجد به‌خاطر 6 مناره‌ی شگفت‌انگیز و کاشی‌های آبی شهرت دارد. این مسجد که هنوز هم فعال است، فرصتی فوق‌العاده برای شما فراهم می‌کند که در مورد دین اسلام بیشتر بدانید. در تور خود اینجا نیم ساعت به گشت و گذار بپردازید تا بعد از آن نمازگزاران برای به پا داشتن نماز ظهر به داخل مسجد بیایند.

     

    کاخ توپکاپی

    بعد از عبور از پارک زیبای گلخانه، وارد کاخ باشکوه توپکاپی شوید، جایی که شما می‌توانید با قدم زدن در این قصر سلطنتی ترک، قرن‌ها از حکومت عظیم عثمانی را تجسم کنید. گشت و گذار در این کاخ می‌تواند نصف روز الی یک روز کامل طول بکشد. در این برنامه‌ی سفر ۲ ساعت برای بازدید از این کاخ اختصاص دادیم و شما می‌توانید در این دو ساعت از بسیاری از بخش‌های مهم و برجسته‌ی کاخ دیدن کنید.

     

    سایر جاذبه‌هایی که در محله‌ی سلطان احمد وجود دارد:

    اگر زمان داشتید، تعداد زیادی از جاذبه‌های دیگر برای بازدید در این محله وجود دارد که شامل هیپدروم، آب انبار باسیلیکا و موزه‌ی هنر اسلامی می‌شود. اگر قصد دارید در مجموع از بیش از ۴ جاذبه‌ی این محله دیدن کنید، می‌توانید کارت موزه‌ی استانبول را به بهای ۸۵ لیر بخرید تا در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید.

    بازار بزرگ

    اکنون که پس از گذراندن یک روز کامل در تاریخ استانبول قدیمی، خسته شده‌اید، ۱۵ دقیقه در بازار بزرگ این شهر قدم بزنید. این بازار بیش از ۴ هزار غرفه و مغازه و ۱۸ ورودی دارد. حتی اگر برای بازدید از این بازار قدیمی و خرید از آن برنامه‌ریزی نکرده‌اید، ارزش این را دارد که در آن قدم زده و از دیدن معماری فوق‌العاده زیبای آن لذت ببرید. این بازار قرن‌ها است به‌عنوان مرکز داد و ستد، در اختیار مردم استانبول قرار دارد.

     

    شام و تفریح در خیابان استقلال

    وقتی روز به پایان می‌رسد، برای شام دوباره به محله‌ی بی‌اوغلو برگردید. احتمالا باید از میان جمعیت زیاد بگذرید تا بتوانید به «Bilice Karafirin Kebap» برسید تا از گوشت‌های لذیذ کبابی آن نوش جان کنید. این رستوران همچون گوهری در دل شهر است که غذاهای بسیار خوشمزه سرو می‌کند که قیمت‌های آن نیز بسیار مناسب است. بعد از سرو شام، اگر انرژی برایتان باقی مانده بود، در این خیابان آنقدر کافه، بار، کارائوکه و کلوپ وجود دارد که می‌توانید به آن‌ها پیوسته و لحظات به یاد ماندنی را تجربه کنید.

     

    روز دوم: شاخ طلایی و برج گالاتا

    حال که از برجسته‌ترین جاذبه‌های شهرقدیمی دیدن کرده‌اید، در روز دوم به گشت و گذار در قسمت اروپایی استانبول بپردازید.

    پل گالاتا

    صبح خود را با عبور از پل گالاتا در نزدیکی محله‌ی کاراکوی به سمت Eminönü آغاز کنید. در طول مسیر، چند دقیقه را صرف تماشای مردم محلی کنید که در امتداد تنگه‌ی بسفر هستند.

     

    مسجد ینی (نو) و بازار ادویه‌ی مصری

    از اینجا تا مسجد جامع ینی و بازار ادویه‌ی مصری پیاده بروید. در ورودی پشتی این بازار، مغازه‌ی مشهور محمد افندی (Kurukahveci Mehmet Efendi) قرار دارد که می‌توانید از آن بهترین و مرغوب‌ترین قهوه ترک را خریداری کنید. در بازار بگردید و از دیدن ادویه‌های رنگ به رنگ لذت ببرید. بیرون بازار نیز ماهیگیرانی را می‌بینید که در تلاش هستند تا صید روزانه‌ی خود را انجام دهند.

    مسجد سلیمانیه

    در ادامه به سمت مسجد بزرگ سلیمانیه بروید. مسجد سلیمانیه به چندین دلیل از محبوب‌ترین مساجد استانبول است: این مسجد فعال است و فرصت این را دارید که با نمازگزاران محلی صحبت کنید و حتی خودتان در این نمازهای جماعت شرکت کنید. این مسجد نسبت به مسجد کبود، کمتر توریستی است (هرچند اینجا نیز گردشگرانی را می‌بینید که برای بازدید از مسجد آمده‌اند). باغ‌های زیبا که در اطراف مسجد قرار دارد، بسیار آرامش‌بخش است و چشم‌انداز فوق‌العاده‌ای به این بخش از شهر بخشیده است. به عقیده‌ی بسیاری از گردشگران، این مسجد به‌خاطر داشتن پنجره‌های زیبا و نور طبیعی زیباترین مسجد استانبول است و دلیل آخر اینکه تعداد زیادی رستوران‌های بزرگ و ارزان محلی بیرون مسجد وجود دارد که می‌توانید در آن‌ها طعم ناب غذاهای محلی ترکیه را بچشید.

     

    موزه‌ی کریه

    پس از ناهار راه خود را به سمت شاخ طلایی و موزه‌ی Kariye پیش بگیرید و از دیدن موزائیک‌های فوق‌العاده زیبای کلیسای Chora حیرت‌زده شوید.

    اما اگر دوست داشتید روز فعل‌تری تجربه کنید، در تورهای دوچرخه‌سواری منطقه‌ی شاخ طلایی شرکت کنید. با دوچرخه می‌توانید به نسبت پیاده‌روی، قسمت بیشتری از این محله را کند و کاو کنید.

     

    برج گالاتا

    در اواسط تا اواخر بعدازظهر، دوباره به منطقه‌ی بی‌اوغلو برگردید تا به محله‌ی برج گالاتا برسید. شما یک روز طولانی را گذراندید، پس بهتر است با نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه، خستگی خود را از تن به در کنید و افرادی را تماشا کنید  که در میز و صندلی کافی‌شاپ‌هایی که در خیابان چیده شده‌اند، نشسته‌اند. وقتی غروب فرا می‌رسد، در صف بایستید تا بتوانید از بالای برج گالاتا شهر را تماشا کنید. به جای این کار هم می‌توانید در پشت بام نوشیدنی گوارا بنوشید و به تماشای غروب خورشید این شهر پرهیاهو بنشینید.

     

    اگر بعد از یک روز طولانی هنوز هم گرسنه هستید، شب را می‌توانید با خوردن یکی از بهترین کباب‌های دنیا در «Durumzade» به پایان برسانید.

    روز سوم: بخش آسیایی استانبول

    روز آخر به بودن کنار محلی‌ها، خوردن غذاهای شگفت‌انگیزتر و گم شدن در هنر و آثار هنری در محله‌های آسیایی استانبول سپری می‌شود. بعضی‌ها ممکن است بگویند که برنامه‌ی سفر ۳ روزه به استانبول مناسب اولین سفر به این شهر نیست. اما قسمت آسیایی استانبول آنقدر جاذبه و زیبایی دارد که می‌توانید کل سفر خود را به آن اختصاص دهید. هیچ شهر دیگری در جهان ۲ قاره را به این زیبایی به هم پیوند نمی‌دهد.

    محله‌ی کاراکوی

    روز خود را با گشت و گذار در خیابان‌های سنگ‌فرش کاراکوی در بسفر به سمت منطقه‌ی Tophane آغاز کنید. به سمت بوی دانه‌های تازه‌ی قهوه بروید؛ اینجا می‌توانید کافه‌ها و رستوران‌های مدرن زیادی پیدا کنید که در آن مردم محلی از نوشیدن یک فنجان قهوه لذت می‌برند و با شروع روز، روزنامه‌ی محلی می‌خوانند.

     

    گذرگاه استانبول از اروپا به آسیا

    بعد از این که قهوه‌ی خود را نوشیدید و سیر شدید، وقت آن رسیده است که به سمت آسیا بروید.

     گذرگاه استانبول بهترین گذرگاه بین آسیا و اروپا است. شما می‌توانید از کاراکوی به کادیکوی (Kadıköy) سوار کشتی شوید که حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. رفتن از قاره‌ای به قاره‌ی دیگر با کشتی بخشی از رفت و آمدهای روزانه‌ی صدها هزار نفر از اهالی استانبول است. در فصل تابستان، اگر خوش‌شانس باشید، در فضای باز رو صندلی می‌نشینید، چای می‌نوشید و از دیدن چشم‌انداز دیدنی از شبه جزیره‌ی تاریخی، شنیدن صدای اذان، صدای مرغان دریایی و موتور قایق‌های دیگر لذت می‌برید.

    کادیکوی (Kadıköy)

    در حال حاضر شما به کادیکوی رسیده‌اید که بعد از خیابان استقلال، پرجنب و جوش‌ترین مجله‌ی استانبول و قلب بخش آناتولی شهر است. فقط چند دقیقه از بندر پیاده بروید؛ با دیدن رستوران‌ها، کافه‌ها، بارها و بوتیک‌های جذاب، فورا احساس می‌کنید که آسیا به استقبال شما آمده است.

    پیشنهاد می‌کنیم با گشت و گذاردر خیابان قدیمی «Tellalzade Sokak» شروع کنید. خود را در میان مجسمه‌های فرانسوی قرن نوزدهی،  گلدان‌های «Galeri Antik»، لوسترهای اروپایی و مبلمان «Üsküdar Antik» غرق کنید. می‌توانید با صاحب جذاب مغازه‌ی «Gramofon Antik»، سر صحبت را باز کنید و با او در مورد کلسیون گرامافون‌ها، ضبط صوت‌ها و وینیل‌ها (vinyl) صحبت کنید. اگر خوش‌شانس باشید، او شما را به اتاق زیر شیروانی برده و چند آهنگ برایتان پخش می‌کند.

     

    تشنه هستید؟ به یکی از کافه‌های کنار خیابان بروید و با  نوشیدن یک فنجان چای ترکی تشنگی خود را برطرف کنید. یا می‌توانید از آب میوه‌های طبیعی و سالم نوش جان کنید. اگر عاشق غذا هستید و به دنبال رستوران خوب می‌گردید، حتما در یکی از تورهای غذای استانبول شرکت کنید. اکثریت روز شما در بازار کادیکوی، قبل از رسیدن به رستوران «Ciya»، به صحبت کردن با فروشندگان غذاهای خیابانی و امتحان کردن این غذاها می‌گذرد. بعد از این که تور به پایان رسید، زمان آن را دارید که بیشتر به گشت و گذار در این منطقه بپردازید.

    هنوز هم زمان دارید؟ به محله‌ی تاریخی «Üsküdar» بروید یا کنار دریا قدم بزنید. روز خود را در «Barlar Sokağı» به پایان برسانید، جایی که بسیاری از دانشجویان دوست دارند به تماشا و شنیدن اجرای موسیقی زنده بنشینند.

     

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان