خانه
آخرین پست تاپیک : ۱۰:۲۸   ۱۳۹۵/۷/۲۵
34380 بازدید
× برای دیدن جدیدترین مطالب این تاپیک اینجا کلیک کنید و برای دیدن صفحه ابتدایی، این پنجره را ببندید.
برای دیدن صفحات دیگر، بر روی شماره صفحه در شمارنده بالا کلیک کنید.
مشاهده جدیدترین مطالب این تاپیک

انواع پلوها

  • avatar
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۱۰:۵۶   ۱۳۹۴/۵/۱۵

    هویج پلو با مرغ

    مواد لازم:

    یك كیلو

    برنج

    یك عدد

    مرغ

    یك قاشق چایخوری

    زعفران سائیده

    یك عدد متوسط

    پیاز

    یك دوم استكان

    آبلیمو

    150 گرم

    روغن

    یك دوم فنجان برای تزئین

    خلال بادام در صورت تمایل

    به قدر لازم

    نمك

    نیم کیلو هویج

    طرز تهیه:

    برنج را قبلاً شسته و با نمك بگذارید خیس بخورد. مرغ را به چند قطعه تقسیم كرده و با آبلیمو و یك لیوان آب و یك دوم زعفران ( آب كرده ) و كمی نمك و پیاز خرد شده بپزید. به اندازه یك فنجان آب مرغ در قابلمه نگه دارید. هویج را شسته، پوست آنها را گرفته و به صورت خلال های باریك 2 سانتی متری خرد كنید( نكته قابل ذكر این است كه هیچوقت هویج را نتراشید، چون سطح هویج سیاه می شود و نیز همیشه هویج را طوری خلال كنید كه در موقع سرخ كردن خرد و تكه تكه نشود). روغن را در ماهیتابه ریخته و هویج های خلال شده را طوری سرخ كنید كه رنگ آنها تغییر نكند. سپس برنج را پخته و آبكش كنید. در قابلمه كمی روغن بریزید و برنج و هویج های سرخ شده را در قابلمه ریخته و بقیه زعفران آب كرده را روی برنج بدهید و بگذارید برنج با شعله ملایم دم بكشد. در صورتی كه می خواهید از خلال بادام استفاده كنید خلال ها را شسته، آنها را یك طرف برنج بریزید تا خلال ها نرم شوند. پس از دم كشیدن برنج آن را در دیس كشیده و روی برنج را با گوشت های تكه تكه شده مرغ و خلال بادام تزئین كنید. آب مرغ را هم روی برنج بریزید.

    روش دیگر این است كه می توانید برنج را جداگانه دم كنید و پس از دم كشیدن آن، با هویج های سرخ شده روی برنج را تزئین كنید.

    نكات تغذیه ای :

    هویج یكی از سبزیجاتی است كه دارای مواد آنتی اكسیدانی است. آنتی اكسیدان ها در پیشگیری از بیماری ها از جمله انواع سرطان مؤثرند. هویج پخته شده ، آنتی اكسیدان های بیشتری از هویج خام دارد. با پختن هویج به همراه مقدار كمی روغن میزان آنتی اكسیدان های موجود در آن بنامهای بتاكاروتن و اسید فنولیك افزایش می یابد . در حین فرآیند پخت دیواره سلولهای گیاهی بافت هویج شكسته شده در نتیجه جذب آنتی اكسید موجود و سایر مواد شیمیایی مفید آن افزایش می یابد.

    در طبیعت موادی به نام پیش سازهای ویتامینA وجود دارد كه بتا كاروتن از آن جمله است. بتا كاروتن تركیبی است كه در بدن شكسته شده و به ویتامینA تبدیل می شود . این تركیب نارنجی رنگ به وفور در هویج موجود است به همین دلیل است كه خوردن هویج را برای بهبود دید چشم توصیه می كنند .

  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۱۰:۵۹   ۱۳۹۴/۵/۱۵

    پلو سبزیجات

    پلو سبزیجات - تصویر 1

    مواد لازم:

    3 پیمانه

    برنج

    نیم كیلو

    گل كلم

    نیم كیلو

    اسفناج

    2 عدد متوسط

    هویج

    4 عدد متوسط

    گوجه فرنگی

    2 عدد

    پیازسرخ شده

    1 بسته 500 گرمی

    پنیر پیتزای رنده شده

    4 قاشق غذاخوری

    روغن

    به میزان لازم

    نمك و فلفل

    3 قاشق غذاخوری

    زعفران آب شده

    یك دوم قاشق چای خوری

    جوزهندی

    طرز تهیه:

    ابتدا گل كلم را گل گل كرده و هویج را تكه تكه خرد و بخارپز می كنیم، با این تفاوت كه به گل كلم كمی نمك هم اضافه می كنیم. پس از آن اسفناج را پاك و خرد كرده، با كمی آب و نمك می پزیم، به طوری كه تمامی  آب جذب اسفناج شود. كلیه سبزیجات فوق را همراه با پیاز داغ تفت می دهیم. آن گاه گوجه فرنگی را یا به صورت پوره یا فیله درمی آوریم و به سبزیجات اضافه می كنیم، سپس می گذاریم آب آن كشیده شود و به روغن بیفتد. آن گاه نمك، فلفل، زعفران و جوزهندی را به مواد اضافه می كنیم.

    برنج را از قبل( حدود 3 ساعت) خیس كرده و بعد آبكش می كنیم، بعد از این كه به طور كامل دم كشید، در ظرف مخصوصی به صورت لایه لایه(1لایه پلو،1 لایه سبزیجات) می ریزیم. در پایان، سطح پلو را با پنیر پیتزای رنده شده می پوشانیم و روی آن را فویل می كشیم، بعد به مدت 10 دقیقه بر روی 200 درجه سانتی گراد فقط در حدی كه پنیر آب شود، داخل فر می گذاریم.

    نكات تغذیه ای :

    استفاده از سبزیجات در این غذا به دلخواه  است هركدام را كه بیشتر دوست دارید یا دوست ندارید اضافه و یا حذف كنید و اگر مشكل مصرف كالری دارید، پنیر پیتزا را حذف كنید یا كمتر استفاده كنید.

    سبزیجات بكار رفته در این غذا حاوی میزان زیادی آنتی اكسیدان است كه آن را غذایی مناسب برای افراد مسن می سازد. به علاوه فاقد گوشت و در نتیجه كلسترول است . در عین حال برای كودكان هم بسیار مفید است چون دارای تنوع رنگ وجذابیت زیادی برای كودكان است و  با ذائقه ما ایرانی ها سازگاراست. در تهیه آن از پنیر استفاده شده  و حاوی میزان زیادی ویتامین   Aاست.

  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۱۱:۰۴   ۱۳۹۴/۵/۱۵

    كلم پلو

    كلم پلو

    مواد لازم:

    1 كیلو

    برنج

    1 تا 5/1 كیلو

    كلم

    5/0 كیلو

    گوشت چرخ كرده
    یك قاشق چایخوری زعفران ساییده

    3 قاشق سوپخوری

    پیاز سرخ شده

    2 قاشق سوپخوری

    رب گوجه فرنگی

    150 گرم

    روغن
    کمی آبلیمو یا آب نارنج
    كمی زیره

    3-2 قاشق سوپخوری

    سركه
    به مقدار لازم نمك و فلفل

    طرز تهیه:

    برنج را شسته و آن را از قبل خیس می كنیم. گوشت را با 2 قاشق سوپخوری پیاز سرخ شده تفت می دهیم . سپس رب گوجه فرنگیو نمك و فلفل و در صورت دلخواه آب لیمو یا آب نارنج را به آن افزوده و گوشت را با 2 لیوان آب می بپزیم تا آب آن كاملاً كشیده شود. كلم را به صورت رشته های باریك خرد می كنیم و در قابلمه تقریباً بزرگی همراه با مقداری آب و سركه می گذاریم چند جوش زده تا بوی كلم از بین برود. سپس آن را آبكش كرده، با 2 قاشق سوپخوری روغن تفت می دهیم و گوشت و زعفران حل شده را هم اضافه می كنیم. بعد از آبكش كردن برنج، گوشت و كلم را با زیره در لابلای آن می ریزیم و مقداری روغن روی برنج ریخته، صبر می كنیم تا با شعله ملایم دم بكشد.

    نكات تغذیه ای :

    انواع كلم غنی از ویتامینC ،A و اسید فولیك هستند  و نیز دارای املاحی چون فسفر ، سولفور، كلسیم و سدیم هستند. فولات موجود در كلم برای زنان باردار مفید است و نیز باعث پیشگیری از بیماری های قلبی – عروقی می شود.

     از خواص دیگر كلم می توان به ملین بودن آن اشاره كرد كه در رفع یبوست موثر است.

    همچنین به علت دارا بودن ویتامینC ، بتاكاروتن و ایندول در پیشگیری از سرطان نقش دارد.

    * تذكر : افرادی كه مبتلا به گواتر هستند بایستی از خوردن كلم پرهیز كنند زیرا بعضی از مواد موجود در كلم از جذب ید توسط غده تیروئید جلوگیری می كنند.

  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۱۱:۱۴   ۱۳۹۴/۵/۱۵

    ته چین اسفناج

     ته چین اسفناج - تصویر 1

    مواد لازم:

    یك كیلو

    برنج

    500 تا 750 گرم

    گوشت مغز ران بی استخوان

    5/1 كیلو

    اسفناج

    150 گرم

    روغن

    2 قاشق سوپخوری

    پیاز سرخ شده

    یك استكان

    آبلیمو یا آب نارنج

    به قدرلازم

    نمك و فلفل

    طرز تهیه:

    برنج را شسته و آن را خیس می كنیم. گوشت را چند تكه كرده و با یك قاشق سوپخوری روغن تفت داده و با 3 لیوان آب ، پیاز سرخ شده و كمی نمك می گذاریم بپزد تا به اندازه یك لیوان آب از آن باقی بماند. اسفناج را پاك كرده و می شوئیم. آن را كمی خرد كرده و در قابلمه ریخته و می گذاریم با یك فنجان آب دو سه جوش بزند. سپس آن را با 2 قاشق سوپخوری روغن كمی تفت می دهیم و به گوشت پخته شده اضافه می كنیم و ترشی و نمك و فلفل آن را میزان می كنیم. برنج را آبكش می كنیم. در قابلمه یك قاشق سوپخوری روغن ریخته و نصف برنج را در قابلمه می ریزیم. نیمی از گوشت و اسفناج را در لای برنج قرار می دهیم و بقیه برنج را روی آن ریخته و بقیه گوشت و اسفناج را روی برنج می ریزیم. شعله را ملایم كرده و می گذاریم برنج دم بكشد. در صورتی كه برنج به روغن بیشتری نیاز داشت، می توانید مقداری روغن داغ روی برنج بریزید.

    نكات تغذیه ای :

     برای افرادی كه ضعف بدن دارند و یا حتی دچار ریزش مو هستند، بسیار مفید می باشد.

    اسفناج به علت دارا بودن آنتی اكسیدان ها یكی از سبزیجات مفید برای مبارزه با سرطان است . این سبزی خطر ابتلا به سرطان را پایین می آورد و در پیشگیری از آن مفید است.

    اسفناج به علت دارا بودن آهن ، املاح معدنی و ویتامینB بالا، به رشد موها كمك كرده و برای افراد كم خون یا دچار فقر آهن نیز مفید است.

    اسفناج منبع خوبی از اسید فولیك است. بنابراین برای خانم های باردار بسیار مفید است.

    البته سعی كنید از اسفناج خام استفاده كنید ، زیرا این سبزی به قدری لطیف است كه اسید فولیك و سایر خواص آن با جوشاندن یا پخت، از بین می رود.

    به علت وجود اسید آمینه پورین در اسفناج ، افراد مبتلا به بیماری نقرس باید از خوردن آن پرهیز كنند. بیماران كلیوی نیز به علت اسید اگزالیك موجود در اسفناج ، نباید آن را مصرف كنند.

  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۱۱:۱۵   ۱۳۹۴/۵/۱۵
    من ته چین اسفناج رو به این روش درست میکنم:

    پیاز رو داخل گوشت چرخ کرده رنده میکنم به همراه ادویه و زردچوبه توی روغن تفت میدم

    بعد اسفناج خرد شده را اضافه میکنم بعد رب گوجه فرنگی و یه تفت کوچیک میدم شعله رو خاموش میکنم یه مقدار پودر لیمو عمانی داخل مواد میریزم

    وقتی برنج رو آبکش کردم موادو لایه به لایه برنج میریزم و دم میکنم

    خیلی خوشمزه میشه حتما یکبار امتحان کنین
  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۱۱:۲۲   ۱۳۹۴/۵/۱۵

    دستور تهیه کلم پلو از نوع شیرازی

    حتی اگر خودتان و همسرتان اهل شیراز نیستید، بازهم فرقی ندارد باید حتما یکبار هم که شده کلم پلوی شیرازی را امتحان کنید

    ارسال به دوستان 

    کلم پلوی شیرازی یکی از غذاهای معروف و بسیار خوشمزه مردم شیراز است که می توانید آن را برای یک شام دونفره با همسرتان یا مهمانی رسمی و خانوادگی تهیه کنید و همه را با مزه عالی غذایتان شگفت زده کنید. مردم شیراز این غذا را با رب انار سرو می کنند اما شما مختارید که با هر چیزی مانند سالاد یا ترشی و ... سرو کنید انتخاب با شماست.

    مواد لازم:
    آرد نخودچی: دو قاشق
    تخم‌مرغ: یک عدد
    دو قاشق پیاز رنده شده
    رب گوجه‌فرنگی
    زعفران دم کرده
    یک عدد کلم برگ بزرگ
    گوشت چرخ کرده: 600 گرم
    ادویه مخلوط و کمی پودر دارچین و پودر گل سرخ خشک
    حدود نیم کیلو سبزی معطر خرد شده (شوید، تره، ترخان، ریحان)
    روغن به مقدار لازم

     


    طرز تهیه:

    ابتدا گوشت چرخ کرده را با ادویه، آرد نخود‌چی و پیاز رنده شده مخلوط می‌کنیم و ورز می دهیم . بعد داخل روغن سرخ می کنیم و کنار می‌گذاریم.
    گوشت قیمه را هم به همین طریق می‌توان درست کرد ولی باید پخته و کنار گذاشته شود.
    کلم را شسته و خرد کرده و تفت می‌دهیم تا آبش کشیده شود.

    بعد با کمی روغن و پیاز سرخ می‌کنیم و رب گوجه‌فرنگی اضافه می‌کنیم و کمی دیگر تفت می‌دهیم تا رنگش کاملا قرمز شود.
    حال با کمی آب (یا آب گوشت یا مرغ) که از قبل کنار گذاشتیم آن را کاملا می‌پزیم.
    وقتی کلم پخته شد، کوفته قلقلی‌ها (یا گوشت قیمه) رو داخلش می‌ریزیم.
    حدود یک ربع طول خواهد کشید تا قلقلی‌ها پخته و آب این مایه کشیده شود. (هنگام مخلوط کردن لای برنج نباید آبدار باشد). در این حین ادویه دارچین و پودر گل سرخ را اضافه می‌کنیم و نمک و فلفلش را چشیده و اندازه می‌کنیم.
    برنج را آبکش کرده و زنده‌تر برمی‌داریم. چون با سبزی تازه و مایه کلم و گوشت مخلوط می‌شود، احتمال نرم و خمیر شدن آن وجود دارد.
    لایه به لایه از مایه کلم و گوشت و سبزی معطر بین برنج می‌ریزیم . روغن داغش را اضافه می‌کنیم و سپس حدود 45 دقیقه روی شعله متوسط گاز دم می‌گذاریم.
  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۱۳:۰۲   ۱۳۹۴/۵/۱۵

    ته چین مرغ

    ته چین مرغ - تصویر 1

    مواد لازم ( برای 4 تا 2 نفر) :

    برنج  1 کیلو
     روغن آب کرده  150 گرم
    ماست چکیده  1 کیلو
     زعفران ساییده  دو قاشق مرباخوری
     مرغ پاک کرده یک عدد
     زرده تخم مرغ   2 تا 5 عدد
    زرشک  100 گرم
    شکر  2 قاشق سوپخوری
     نمک و فلفل  به مقدار لازم

    طرز تهیه :

    برنج را شسته و با نمک خیس می کنیم. مرغ را با یک عدد پیاز ، نمک و 3 فنجان آب می پزیم ، طوریکه بعد از پختن یک فنجان آب مرغ داشته باشد. سپس استخوان های مرغ را جدا می کنیم. زعفران را در کمی آب جوش حل می کنیم. ماست  را بهم می زنیم. نصف زعفران  حل شده در آب جوش را با کمی نمک ، فلفل و سه عدد زرده تخم مرغ  داخل ماست می ریزیم و بهم می زنیم . سپس گوشت مرغ را در ماست می خوابانیم . برنج را پخته و قبل از نرم شدن مغز برنج ، آن را آبکش می کنیم. در ته یک قابلمه تفلون دو تا سه عدد زرده تخم مرغ  ، نصفی از روغن لازم و یکی دو ملاقه از ماستی را که گوشت را در آن خوابانده بودیم ، می ریزیم و دو تا سه کفگیر برنج در این مایه می ریزیم و به آرامی آن را هم می زنیم. مایه را در ته ظرف با پشت قاشق صاف می کنیم . مقداری گوشت مرغ روی برنج می چینیم و مقداری برنج روی آن میریزیم و بقیه گوشت را روی برنج چیده و با بقیه برنج روی گوشت را می پوشانیم . با قاشق، برنج را کمی فشار میدهیم که بهم بچسبد. آب مرغ را با بقیه زعفران و روغن آب کرده و ماست مخلوط می کنیم . این مایه را روی سطح برنج می دهیم. در ظرف را می بندیم و ظرف را روی شعله اجاق قرار می دهیم. مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت صبر می کنیم تا ته چین دم بکشد . در ضمن هر چه قدر حرارت ملایم و مدت طبخ طولانی تر باشد، ته دیگ پلو کلفت تر می شود .

    زرشک را شسته و با یک قاشق روغن، کمی آن را تفت می دهیم . سپس شکر و یک چهارم فنجان آب به آن اضافه می کنیم تا زرشک حالت مربایی به خود بگیرد.

    پس از دم کشیدن ته چین ، قابلمه را در یک دیس گرد بر می گردانیم و روی آن را با زرشک تزیین می کنیم . در صورت تمایل می توانیم نصف زرشک را لابلای گوشت و برنج قرار دهیم .

    ته چین مرغ - تصویر 2

    برای مهمانی های بزرگ می توانید ته چین را در چند قابلمه نسوز، با اندازه های مختلف تهیه کرده و مانند تصویر بالا آن را تزیین کنید.

  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۱۳:۰۴   ۱۳۹۴/۵/۱۵

    ته‌چین آلبالو

    ته چین آلبالو

    بیشتر آقایان علاقه زیادی به غذاهای سنتی و اصیل ایرانی دارند. آلبالو پلو هم یكی از همین نوع غذاهاست كه در قالب ته‌چین، به شكل فانتزی‌تری درآمده است. پس مطمئنا این غذا را هم به همان میزان دوست خواهند داشت.

    ته‌چین آلبالو علاوه بر طعم و مزه خوبی كه دارد به لحاظ ظاهری هم زیبا و اشتهابرانگیز است.

    مواد لازم برای 6 نفر:

    - برنج    4 پیمانه

    - زرده تخم‌مرغ   4 عدد

    - ماست    5 قاشق سوپ‌خوری

    - گوشت چرخ‌كرده  300 گرم

    -پیاز    یك عدد بزرگ

    - آلبالو    500 گرم

    - شكر    100 گرم (بسته به ذائقه)

    - كره    25 گرم

    - روغن ‌مایع   به مقدار لازم

    - نمك و فلفل   به مقدار لازم

    - زعفران ساییده شده  یك قاشق چای‌خوری

    توضیح: پودر زعفران را در 3 قاشق سوپ‌خوری آب‌جوش حل كنید. سپس روی كتری در حال جوش بگذارید تا دم بكشد.

    روش پخت:

    1- بعد از شستن آلبالوها، هسته آنها را درآورید. سپس آلبالوها را در كاسه درداری بریزید و روی آنها شكر بپاشید و در یخچال قرار دهید.

    البته توجه داشته باشید كه این كارها را یك روز قبل از درست كردن ته‌چین باید انجام دهید.

    2 - برنج را بشویید و همراه با مقداری نمك، حداقل به مدت 2 ساعت خیس كنید. در این فاصله زمانی، كاسه حاوی آلبالو را از یخچال خارج كنید و در سبدی كه روی كاسه دیگری قرار گرفته است بریزید و آب حاصل را كنار بگذارید.

    3 - پیاز را به صورت خلالی خرد كنید. در یك تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز خرد شده را داخل روغن سرخ كنید. پس از آن، گوشت را نیز اضافه كرده، با كمی نمك و فلفل مزه‌دار كنید. بعد از اینكه گوشت را نیز همراه با پیاز تفت دادید، نصف استكان آب داخل تابه بریزید و در آن را بگذارید تا گوشت بپزد.

    نكته: شما می‌توانید مانند آلبالو پلو، گوشت چرخ‌كرده را به صورت كوفته‌های ریز درآورده، همراه با آلبالو در میان برنج بریزید.

    4 - قابلمه مناسبی را تا نیمه از آب پر كنید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس برنج را در آب در حال جوش بریزید و پس از نیم‌پز شدن برنج، داخل سبد آبكشی كنید.

    5 - كاسه بلوری بزرگی آماده كنید و زرده‌های تخم‌مرغ را در آن بریزید. سپس 4 قاشق ماست نیز به آن اضافه كنید و توسط چنگال خوب هم بزنید.

    پس از آن، محلول زعفران را نیز بیفزایید و دوباره با چنگال هم بزنید.

    حالا برنج آب‌كش شده را داخل كاسه بریزید و با كمك قاشقی بزرگ به این مایه آغشته كنید. البته این كار را به آرامی انجام دهید تا برنج له نشود.

    6 - تابه گرد نچسبی آماده كنید و مقداری روغن در آن ریخته، نیمی از برنج را داخل تابه بریزید. سپس آلبالوی بدون آب را روی برنج بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف كنید. حالا سطح آلبالو را با لایه‌ای از گوشت چرخ‌كرده سرخ شده، بپوشانید. در مرحله آخر، باقیمانده برنج را روی گوشت بریزید و دوباره با پشت قاشق صاف كنید. به این ترتیب ته‌چین برای دم‌كردن آماده است.

    شما می‌توانید به جای ریختن آب روی برنج، به همان میزان از آب شیرین شده آلبالو به همراه روغن یا كره استفاده كنید.

    مدت زمان لازم برای دم كشیدن ته‌چین حدود 2 ساعت است. بعد از این مدت یك سینی یا دیس گرد را روی دهانه تابه قرار دهید و آن را برگردانید.

  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۰۸:۱۳   ۱۳۹۴/۵/۱۷

    Morasaa Polo 2

    مرصع پلو

    مواد لازم :

    برنج :                                         1 کیلو

    مرغ :                                         1 عدد

    کشمش پلویی :                          100 گرم

    زرشک :                                    150 گرم

    خلال پسته :                              100 گرم

    خلال بادام :                               100 گرم

    روغن :                                      150 گرم

    خلال پرتقال :                            2 پیمانه

    زعفران ساییده :                      بمقدار لازم

    پیاز :                                      2عدد

    نمک و فلفل :                          بمقدار لازم

    طرز تهیه :

    برنج را که از یک شب قبل همراه با مقداری نمک می خیسانیم

    مرغ را شسته و داخل قابلمه ای میگذاریم و مقداری نمک و پیاز جهت گرفتن بوی زهم

    داخل قابلمه می ریزیم و می گذاریم تا بپزد

    پس از پخته شدن استخوان های مرغ را در می آوریم و سپس مرغ را به اندازه های

    متوسط خرد می کنیم

    از روز قبل خلال پرتقال یا نارنج را دو سه بار در آب می جوشانیم و داخل آب سرد ریخته و دو

    سه بار هم آبش را عوض می کنیم تا تلخی آن گرفته شود سپس داخل صافی می ریزیم

    تاآبشان گرفته شود

    برنج را آبکش می کنیم

    ته قابلمه مقداری روغن به همراه آب می ریزیم

    روغن که داغ شد نان لواش را برش داده و بعنوان ته دیگ ته قابلمه می گذاریم

    و نصف برنج مان را داخل قابلمه می ریزیم و بعد مقداری از قطعات مرغ ها را روی برنج می

    گذاریم  و سپس الباقی برنج را می ریزیم

    کشمش و زرشک را با کمی شکر داخل روغن سرخ می کنیم

    بعد از گرفته شدن تلخی خلال پرتقال آن را به همراه یک پیمانه شکر درون ظرفی با یک

    پیمانه آب می جوشانیم و پس از پخته و نرم شدن از صافی می گذرانیم تا آبش گرفته

    شود

    آب مرغ را که پس از جوشیدن غلیظ شده با زعفران مخلوط میکنیم و دو سه کفگیر برنج

    داخل آب مرغ زعفرانی شده می ریزیم و مخلوط می کنیم

    سپس مقداری خلال بادام و پسته و پرتقال و کشمش و زرشک سرخ شده مان را به

    مخلوط برنج زعفرانی شده اضافه می کنیم

    برنج را که در دیس کشیدیم از برنج مخلوط زعفرانی روی دیس می ریزیم و با خلال

    بادام و پسته و پرتقال و زرشک روی آنرا تزیین می کنیم

    دستور دوم

    مواد اولیه :برای ۴ نفر

    برنج                                      ۴پیمانه
    مرغ                                      ۱قعطه (سینه)
    کشمش                                    ۳قاشق سوپخوری (پلویی)
    زرشک                                     ۲قاشق سوپخوری
    خلال بادام                                 ۲قاشق سوپخوری
    خلال پسته                                 ۲قاشق سوپخوری
    پوست پرتقال                              ۳قاشق سوپخوری (خلال)
    پیاز                                       ۲عدد
    زعفران                                    نصف قاشق چایخوری
    شکر                                       ۲قاشق سوپخوری
    روغن                                      به میزان لازم

    طرزتهیه:

    ابتدا مرغ را با مقداری روغن و پیاز تفت میدهیم و سپس با کمی نمک و آب آبپز کرده و پس از خنک شدن ریش یش میکنیم.

    در ظرفی مناسب برنج را آبکش کرده و شعله را کم میکنیم تا دم بکشد.
    در ظرفی مقداری روغن یا کره را داغ کرده و کشمش و زرشک و خلال پسته و بادام را به ترتیب در آن تفت میدهیم .
    خلال پوست پرتقال را با مقداری آب میجوشانیم و دو بار تکرار میکنیم و هر مرتبه آب آن را خالی میکنیم تا تلخی آن گرفته شود.
    و سپس آن را داخل آب سر قرار میدهیم و حدود ۲ ساعت صبر میکنیم و ان را با شکر و زعفران در روغن داغ سرخ میکنیم .
    وقتی برنج دم کشید آن را در ظرف مناسب ریخته و با سلیقه با مواد طبخ شده تزیین میکنیم.

    نکات:

    ۱)اگر به جای پوست پرتقال از پوست نارنج استفاده شود بهتر است.
    ۲)اگر برای این غذا ته چین ماست یا مرغ بگذارید خوشمزه تر خواهد شد.
    ۳)سعی کنید کمی پلو زعفرانی درست کنید و برای تزیین به کار بگیرید.
    ۴)خلال ها را از شب قبل در آب و شکر قرار دهید تا نرم و خوشمزه شوند البته اگر آنها را در گلاب خیس کنید خوشمزه تر میشوند.

  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۰۸:۱۱   ۱۳۹۴/۵/۲۷

     

    میگو پلو مجلسی

     

     

     

    مواد لازم برای 3 نفر :

    زمان آماده سازی 35 الی 40 دقیقه

    _ برنج 2 و یک چهارم پیمانه پلوپز

    _ آب برای کته 3 و یک چهارم پیمانه پلوپز

    _ میگوی پاک شده 300 الی 350 گرم

    _ زرشک قرمز 3 قاشق غذا خوری

    _ خلال بادام 3 قاشق غذا خوری

    _ جعفری یا گشنیز خرد شده 3 قاشق غذا خوری

    _ هویج خلال شده 3 الی 4 قاشق غذا خوری

    _ روغن به میزان لازم

    _ زعفران دم کرده 2 فاشق غذا خوری

    _ نمک به میزان لازم 

    _ شکر 2 الی3 قاشق مربا خوری

    _پیاز داغ طلایی 2 قاشق غذا خوری

    _پیاز 1 عدد

    طرز تهیه :

    برنج را شسته و نمک بریزید بعد از دو سه ساعت روی شعله گذاشته و دو الی سه قاشق روغن زیتون در آن بریزید و یکی دو بار به آرامی هم بزنید تا آب آن تبخیر شود بعد در قابلمه روغن ریخته و از نان یا سیب زمینی برای ته دیگ استفاده کنید و برنج را روی آن ریخته و دور برنج را جمع کنید تا به قابلمه نچسبد و با استفاده از شعله پخش کن و حرارت کم برنج را دم بیندازید .

    خلال بادام و زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید و روی حرارت غیر مستقیم (کتری ، بخاری ، سماور ) گذاشته تا خوشرنگ و نرم شود .

    از طرفی دیگر دو لیوان آّب در قابلمه ریخته روی گاز گذاشته و میگو را در آن بریزید و نمک و زردچوبه و فلفل و یک عدد پیاز هم اضافه کنید و پس از 5 دقیقه جوشیدن روی صافی ریخته وکنار بگذارید .

    هویج های خلال شده را هم با مقدار کمی آب  بپزید و در آخر یک قاشق شکر و کمی هم روغن اضافه کنید .

    زرشک را هم خوب شسته و با اضافه کردن شکر و روغن کمی تفت دهید و شعله را خاموش کنید زرشک نباید زیاد تفت داده شود چون هم خشک و هم رنگش سیاه میشود .

    جعفری را هم خرد کرده و تمامی مواد را به همراه پیاز داغ طلایی مخلوط کنید .

    برنج که دم کشید مواد آماده شده را لا به لای برنج یا روی برنج تزئین کنید .

     

     

  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۰۸:۱۴   ۱۳۹۴/۵/۲۷

    ماش پلو

     

     

    مواد لازم برای دو نفر :

    _ ماش نصف پیمانه

    _ برنج یک پیمانه

    _ گوشت چرخ کرده 200 الی 250 گرم

    _ زعفران دم کرده 2 قاشق غذا خوری

    _ پیاز داغ طلایی بدون روغن 2 قاشق غذا خوری

    _ روغن زیتون 2 قاشق غذا خوری

    _ نمک به میزان لازم

    _ پیاز 1 عدد

    _ آب 2 پیمانه

     

    طرز تهیه :

    1_ ماش را با آب بپزید و نمک و کمی زردچوبه اضافه کنید و پس از پخت صبر کنید تا آب آن تبخیر شود .

    2_ برنج را با آب و کمی نمک خیسانده و پس از دو ساعت با روغن زیتون روی حرارت گذاشته و یکی دو بار به آرامی هم بزنید و وقتی آب آن تبخیر شد .روی  شعله پخش کن گذاشته و حرارت را کم کنید تا دم بکشد . در صورت استفاده از پلو پز برنج را با روغن زیتون در پلوپز بریزید و پخت کته را با آن انجام دهید .

    3 _گوشت چرح کرده را با کمی روغن و پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه وفلفل و یک عدد سیر رنده شده تفت داده ،سپس نصف لیوان آب روی آن بریزید تا پخته شده و هر زمانی که آب گوشت تبحیر شد شعله را خاموش کنید .

    مخلوطی از برنج زعفرانی و گوشت و ماش و پیاز داغ را لابه لای برنج کشیده و یا روی برنج تزئین کنید .

    نوش جان

     

     

     

     

  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۰۸:۱۶   ۱۳۹۴/۵/۲۷

    ته چین آلو و اسفناج با مرغ

     

     مواد لازم برای ۳ نفر:

    ـ برنج ۲ پیمانه

    ـ مرغ ۲۵۰ گرم

    ـ اسفناج نیم کیلو

    ـ آلو بدون هسته یا برگه قیسی ۱ لیوان

    ـ پیاز داغ ۳ قاشق غذا خوری

    ـ زعفران دم کرده به میزان لازم

    ـ نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

    ـ زرده تخم مرغ ۳ عدد

    ـ ماست سفت ۲ قاشق

    ـ پیاز ۱ عدد

    ـ روغن زیتون ۲ الی سه قاشق

    ـ روغن حیوانی در صورت تمایل  

    طرز تهیه :

    ـ برنج را با نمک و آب خیس کنید  

    ـ اسفناج پاک کرده و شسته  شده را خرد کنید و بدون آب روی حرارت گذاشته و نمک و زردچوبه و ۲ قاشق روغن زیتون اضافه کنید و صبر کنید تا پخته شود و بعد از تبخیر شدن آب اسفناج ،حرارت را خاموش کنید و پیاز داغ را اضافه کنید .

    ـ مرغ را با یک عدد پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه پخته وپس از پخته شدن آب مرغ را به خورد گوشت داده تا خوشمزه شود و سپس گوشت را ریش ریش و از هم باز کنید .

    ـ در صورت استفاده از آلو ،آنرا خوب بشویید و هسته را در آورده و با استفاده از کمی آب آنرا بجوشانید تا نرم شود و چنانچه از برگه قیسی استفاده می کنید برگه ها را در آب خیسانده تا کمی نرم شود و خوب شسته تا عاری ازشن  شود  چون بعضی از برگه ها  در سطح شان شن ریزه  وجود دارد .

     ـ برنج را به سبک کته روی حرارت گذاشته روغن زیتون اضافه کنید و صبر کرده تا آبش تبخیر شود یا برنج را آبکش کرده بعد  زرده تخم مرغ و ماست و زعفران را با هم زده و یک الی دو قاشق روغن حیوانی  و برنج را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط  کنید.

     

     ـ کف قابلمه را چرب کرده و نیمی از برنج را در آن ریخته و با پشت قاشق سطح آنرا صاف کنید بعد به ترتیب یک لایه اسفناج و یک لایه مرغ و یک لایه آلو بچینید و با پشت قاشق صاف کنید و  در آخر یک لایه دیگر از برنج  و دو باره با پشت قاشق صاف کنید و درب قابلمه را گذاشته با استفاده از شعله پخش کن و حرارت کم برنج را به مدت سه ربع ساعت  الی ۵۰ دقیقه دم بیندازید  با نگاه کردن به حاشیه برنج  در قابلمه میتوانید رنگ ته چین را ببینید و زمان مناسب برای کشیدن در دیس را انتخاب کنید .

     

     

  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۰۸:۱۸   ۱۳۹۴/۵/۲۷

    قیمه نثار

     

     

    مواد لازم :

    ـ گوشت  قیمه شده  ۲۰۰ گرم

    ـ خلال بادام یک سوم لیوان

    ـ زرشک یک سوم لیوان

    ـ برنج ۲ پیمانه پلو پز

    ـ خلال پسته ۳ قاشق غذا خوری

    ـ زعفران دم کرده به میزان لازم

    ـ گلاب  ۲ قاشق غذا خوری

    ـ پیاز درشت ۱ عدد

    ـ نمک و زرچوبه و فلفل  به میزان لازم

    ـ رب گوجه فرنگی ۱ الی ۱/۵ قاشق غذا خوری

    ـ شکر ۱ قاشق غذا خوری

    ـ عرق دارچین یا هل ۲ الی ۳ قاشق غذا خوری

    ـ روغن حیوان در صورت لازم به میزان دلخواه (برای اضافه کردن به برنج زعفرانی )

    طرز تهیه :

    پیاز خلال شده را در روغن تفت داده و سپس رب گوجه فرنگی و زردچوبه و فلفل وگوشت  را به پیازاضافه کنید وبعد از کمی تفت دادن آب اضافه کرده و درب قابلمه را گذاشته تا گوشت بپزد وقتی که گوشت پخته شد  نمک بزنید و صبر کنید تا آب گوشت تبخیر ومقدار کمی آب  باقی بماند.

    خلال بادام را در گلاب و زعفران دم کرده بخوابانید تا نرم و خوشرنگ شود .

    زرشک سیاه یا قرمز را خوب شسته و سپس با یک قاشق شکر و کمی روغن به مدت کوتاهی روی شعله تفت دهید . دقت کنید اگر زمان تفت دادن زیاد شود زرشک میسوزد .

    برنج را آبکش کنید و روغن  و عرق دارچین در کف قابلمه بریزید و یک لایه نان یا سیب زمینی کف قابلمه  چیده و برنج آبکش را روی سیب زمینی ریخته و درب قابلمه را گذاشته و صبر کنید تا دم بکشد .

    برنج را در دیس کشیده و لا به لای آن را از گوشت و خلال بادام و پسته و برنج زعفرانی بریزید و یا روی آن را با این مواد تزئین کنید .

     

  • avatar
    آلما فاطمی
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13739 سپاس شده|7143 پست
    ۰۹:۰۶   ۱۳۹۴/۵/۲۷

    من عاشق پلو های مخلوط هستم ممنون نازی جونم
  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۱۴:۰۸   ۱۳۹۴/۵/۳۱
  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۱۴:۲۲   ۱۳۹۴/۵/۳۱

    ته انداز میگو

    مواد لازم : 

    میگوی ریز 20 عدد 

    برنج 2 پیمانه 

    سیب زمینی متوسط دو عدد مکعبی خرد شده
    لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه پخته شده 
    پیاز سرخ کرده 2 تا 3 قاشق غذاخوری 
    سیر 2 تا 3 حبه

    کشمش  نصف پیمانه شسته شده 
     نمک- فلفل سیاه- زردچوبه - پودر کاری به میزان لازم 
    طرز تهیه: 
    پیاز را مکعبی خرد کرده و در مقداری روغن تفت بدین تا طلایی و سبک بشه، سیر له شده را هم به آن اضافه کنید و تفت بدین. زردچوبه را اضافه کنید و تفت بدین

    سیب زمینی مکعبی خرد شده را هم اضافه کنید و تفت بدین تا سیب زمینی ها کمی سرخ و پخته بشن. لوبیا را که از قبل پختین و بدون آب هست تو این مرحله اضافه کنید. 
     پودر کاری و فلفل سیاه را هم اضافه کنید. میگو ها را که پاک کردین اضافه کنید و تفت بدین . کشمش را هم در این مرحله اضافه کنید و یک تفت مختصر بدین.




    برنج را هم آب کش کنید و کنار بذارین. 
    کف یک قابلمه تفلون را هر ته دیگی که دوست دارین بذارین.به ترتیب یک لایه برنج سفید و یک لایه از این مواد توی قابلمه بریزید. 




    دور تا دور  برنج نصف لیوان آب بریزید و بذارین برای مدت 40 تا 45 دقیقه دم بکشه. ( مواد لای پلو خودش روغن داره لازم نیست آب روغن بریزید)

    بفرمائید میل کنید ته انداز میگوی شما آماده است. 





  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۱۴:۲۸   ۱۳۹۴/۵/۳۱

    طرز تهیه لوبیا پلو قالبی تصویری

    مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو قالبی:

     رب گوجه فرنگی   دو قاشق غذاخوری  
     پیاز   دو عدد  
     تخم مرغ   هفت عدد  
     برنج    چهار فنجان  
     روغن    یک فنجان  
     ماست   هفت قاشق غذاخوری  
     لوبیا خرد کرده    ۴ کاسه ماست خوری  
     گوشت چرخ کرده   دو کاسه ماست خوری  
     زعفران   یک چهارم قاشق مربا خوری  
     نمک و فلفل   به میزان دلخواه  

    با این مقدار مواد لازم به اندازه یک دیس متوسط و دو دیس کوچک از ”‌لوبیا پلو قالبی“ خواهیم داشت.

    قالب مستطیل شکل تفلون به طول ۲۶ سانت (دو قابلمه کوچک و متوسط تفلون به قطر ۱۵ و ۲۰ سانت و گاز فر دار)، دو عدد پیاز متوسط (معادل ۲۰۰ گرم)

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه
    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    نمک و فلفل به میزان لازم، یک چهارم قاشق مربا خوری زعفران

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه
    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    یک فنجان روغن (معادل ۱۰۰ گرم)، دو کاسه ماست خوری گوشت چرخ کرده (معادل ۵۰۰ گرم)

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه
    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (حدوداً معادل ۸۰ گرم)، چهار کاسه ماست خوری لوبیا خرد کرده (جمعاً معادل ۶۰۰ گرم)

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه
    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    چهار فنجان برنج (معادل ۵۵۰ گرم)، هفت عدد تخم مرغ

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه
    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    هفت قاشق غذاخوری ماست (معادل ۱۴۰ گرم)

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    روش تهیه لوبیا پلو قالبی

    چهار کاسه ماست خوری لوبیا خرد کرده را با کمی نمک و آب می‌پزیم. دو قاشق رب گوجه اضافه کرده و به پختن ادامه می‌دهیم تا آب آن تبخیر شود.

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    چهار فنجان برنج را بعد از شستن، با چهار قاشق غذاخوری نمک، حدود یک الی سه ساعت خیس می‌کنیم سپس آن را در آب جوش ریخته و آبکش می‌کنیم.

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    دو قاشق ماست را هم زده، دو تخم مرغ، نمک و زعفران آب کرده را به آن اضافه می‌کنیم. سپس یک سوم برنج آبکش شده را با آن مخلوط می‌کنیم.

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    در یک ظرف دیگر ۵ قاشق ماست را هم زده، ۵ عدد تخم مرغ، نمک و کمی زعفران آب کرده را به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم. سپس بقیه برنج آبکش شده و مایه لوبیا را با هم مخلوط کرده، به مایه تخم مرغی اضافه می‌کنیم.

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    دو کاسه ماست خوری گوشت چرخ کرده را با دو عدد پیاز متوسط رنده شده و کمی نمک و فلفل ورز می‌دهیم و آن را به صورت توپ‌های قلقلی در می‌آوریم. سپس آن‌ها را در یک فنجان روغن سرخ می‌کنیم.

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    روغن باقیمانده از گوشت‌های قلقلی را از صافی رد می‌کنیم.

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    ته دو قابلمه تفلون کوچک و متوسط (به قطر ۱۵ و ۲۰ سانت) را با روغن صاف کرده چرب می‌کنیم. تعدادی از گوشت‌های قلقلی را دور آن می‌چینیم. مقداری از پلو زعفرانی را در قابلمه کوچک و مقداری از لوبیا پلو را در قابلمه متوسط ریخته، روی آن را با قاشق صاف می‌کنیم.

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    ته دو قالب مستطیل شکل تفلون (به قطر ۲۶ سانت) را نیز چرب کرده، تعدادی از گوشت‌های قلقلی را دور آن می‌چینیم. بقیه پلو زعفرانی را ته قالب ریخته، روی آن را صاف می‌کنیم. سپس بقیه لوبیا پلو را اضافه کرده و با قاشق روی آن را صاف می‌کنیم.

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    فر را از نیم ساعت قبل روشن کرده، قالب‌ها را در طبقه وسط فر با شعله متوسط (۱۶۰ الی ۱۸۰ درجه سانتیگراد) برای مدت نیم ساعت قرار می‌دهیم. سپس آن را از فر درآورده، می‌گذاریم سرد شود.

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    لوبیا پلو ساده و زعفرانی را از قالب گرد درآورده، روی هم قرار می‌دهیم.

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

    لوبیا پلو قالبی آماده پذیرایی است.

    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه
    لوبیا پلو قالبی, آشپزی, طرز تهیه

     

  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۱۴:۳۴   ۱۳۹۴/۵/۳۱

    با این مقدار مواد لازم به اندازه یک دیس متوسط از ”‌ لوبیاپلو با گوشت خورشتی “ خواهیم داشت.

    مواد لازم برای تهیه‌ی لوبیاپلو با گوشت خورشتی

    دو قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی، معادل ۸۰ گرم. یک کاسه ماست‌خوری گوشت خورشتی، معادل ۲۵۰ گرم

    چهار فنجان لوبیا درشت خردکرده، معادل ۳۰۰ گرم. دو عدد سیب‌زمینی درشت، حدود ۴۰۰ گرم برای تهیه ته دیگ

    نمک، فلفل، زعفران و زردچوبه به میزان لازم

    یک فنجان روغن، معادل صد گرم. یک عدد پیاز متوسط، معادل ۱۰۰ گرم.

    دو فنجان برنج، معادل ۲۶۰ گرم

    چهار فنجان لوبیا را درشت خرد کرده با کمی نمک و آب حدود نیم ساعت می‌گذاریم تا پخته شود و آب آن تبخیر شود.

     گوشت خورشتی    یک کاسه ماست‌خوری 
     لوبیا خردکرده    ۴ فنجان 
     رب گوجه‌فرنگی    دو قاشق غذاخوری 
     برنج     دو فنجان 
     روغن     یک فنجان 
     پیاز    یک عدد 
     سیب‌زمینی درشت    دو عدد  
          

    گوشت خورشتی را ریز خرد کرده، با آب و کمی نمک و فلفل می‌پزیم.

    یک عدد پیاز را در یک فنجان روغن سرخ می‌کنیم سپس زردچوبه و دو قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی به آن اضافه کرده، تفت می‌دهیم. در آخر لوبیا و گوشت پخته را اضافه کرده تا مایه لوبیاپلو آماده شود.

    دو عدد سیب‌زمینی درشت را پوست کنده، برای تهیه ته دیگ، مطابق شکل، به صورت گل، برش می‌زنیم.

    برنج را به صورت آبکش می‌پزیم. سیب‌زمینی‌های برش خورده را ته قابلمه می‌چینیم. بعد روی آن برنج آبکش شده را با مایه لوبیاپلو (لابه لا) در قابلمه می‌کشیم. در آخر می‌توان کمی زعفران آب کرده روی برنج سفید ریخت.

    قابلمه را روی شعله گذاشته تا برنج دم بکشد. بعد از حدود نیم الی یک ساعت لوبیاپلو آماده می‌باشد. آن را در ظرف می‌کشیم و ته دیگ‌های سیب‌زمینی را دور آن می‌چینیم.

    می‌توان کمی سس گوجه روی ته دیگ به شکل گل ریخت تا غذا آماده پذیرایی شود و یا سیب‌زمینی‌ها را به صورت ساده برش زد و مطابق شکل تزئین کرد.

    کالری این غذا

    مقدار کالری موجود در کل غذا ۲۷۰۰ کیلوکالری می‌باشد.

    مقدار کالری موجود در یک قاشق غذاخوری لوبیاپلو حدود ۵۰ کیلوکالری می‌باشد.

  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۱۴:۴۹   ۱۳۹۴/۵/۳۱

     عدس پلو قالبی

    مواد لازم برای عدس‌پلو قالبی

    گوشت چرخ‌کرده                         دو کاسه ماست‌خوری

    عدس                                         دو فنجان

    نمک و فلفل                               به میزان لازم

    زعفران                                       یک چهارم قاشق مربا‌خوری

    روغن                                         یک فنجان

    کشمش                                     یک فنجان

    پیاز                                             دو عدد

    برنج                                          چهار فنجان

    تخم مرغ                                    پنج عدد

    ماست                                       پنج قاشق غذاخوری

     

    با این مقدار مواد لازم به اندازه یک دیس بزرگ از ”‌‌‌ عدس پلو قالبی“ خواهیم داشت.

     

    وسایل لازم

    دو قالب گرد تفلون با لبه های دالبر به قطر 24 و 26 سانت و گاز فردار.

     

    مواد لازم

    دو عدد پیاز متوسط، حدود 200 گرم. نمک و فلفل به میزان لازم.

    پیازنمک و فلفل

    یک چهارم قاشق مرباخوری زعفران. یک فنجان روغن، معادل 100 گرم.

    زعفرانروغن

    دو کاسه ماست خوری گوشت چرخ کرده، معادل 500 گرم. دو فنجان عدس، معادل 260 گرم.

    گوشت چرخ کردهعدس

    یک فنجان کشمش پلویی، معادل 100 گرم. چهار فنجان برنج، معادل 550 گرم.

    عدس پلو با کوکوبرنج

    پنج عدد تخم مرغ. پنج قاشق غذاخوری ماست معادل صد گرم.

    کوکو قارچ و هویجماست

    طرز تهیه عدس‌پلو قالبی

    دو فنجان عدس را با کمی نمک، 3 لیوان آب و دو قاشق غذاخوری روغن حدود یک ساعت می‌پزیم تا عدس پخته ولی له نشود و آب آن نیز تبخیر شود.

    عدس پلو

    دو کاسه ماست‌خوری گوشت چرخ‌کرده را با دو پیاز متوسط رنده شده و کمی نمک و فلفل، ورز می‌دهیم و آن را به صورت توپ‌های قلقلی در می‌آوریم. سپس آن‌ها را در یک فنجان روغن سرخ می‌کنیم.

    عدس پلو

    روغن باقیمانده از گوشت‌های قلقلی را از صافی رد می‌کنیم.

    عدس پلو

    چهار فنجان برنج را بعد از شستن، با چهار قاشق غذاخوری نمک، حدود یک الی سه ساعت خیس می‌کنیم سپس آن را در آب جوش ریخته و آبکش می‌کنیم.

    عدس پلو

    دو قاشق ماست را هم زده، دو تخم مرغ، نمک و زعفران آب کرده را به آن اضافه می کنیم. سپس یک سوم برنج آبکش شده و عدس پخته را با آن مخلوط می کنیم.

    عدس پلو

    در یک ظرف دیگر سه قاشق ماست را هم زده، سه عدد تخم مرغ و نمک را به آن اضافه می کنیم. سپس بقیه برنج آبکش شده و عدس پخته را با آن مخلوط می کنیم.

    عدس پلو

    ته یک قالب تفلون به قطر 24 سانت را چرب کرده، تعدادی از گوشت‌های قلقلی را دور آن می چینیم. عدس پلو زعفرانی را در قالب ریخته، روی آن را با قاشق صاف می کنیم.

    عدس پلو

    ته یک قالب تفلون دیگر به قطر 26 سانت را چرب کرده، بقیه گوشت‌های قلقلی را دور آن می چینیم. عدس پلو تخم مرغی را در قالب ریخته، روی آن را با قاشق صاف می کنیم.

    عدس پلو

    فر را از نیم ساعت قبل روشن کرده، قالب‌ها را در طبقه وسط فر با شعله متوسط (160 الی 180 درجه سانتیگراد) برای مدت نیم ساعت قرار می دهیم. سپس آن را از فر درآورده، می گذاریم سرد شود.

    عدس پلو

    عدس پلو ساده و زعفرانی را از قالب درآورده، روی هم قرار می دهیم.

    عدس پلو

    یک فنجان کشمش را پاک کرده، می‌شوییم. یک قاشق روغن در یک قابلمه کوچک ریخته، کشمش‌ها را اضافه می‌کنیم. در قابلمه را می‌گذاریم و آن را روی شعله می‌گذاریم تا کشمش‌ها تفت داده شود.

    عدس پلو

    روی پلو را با کشمش تفت داده شده و خلال پسته می توان تزئین کرد.

    عدس پلو

    عدس پلو قالبی آماده پذیرایی است. نوش جان

    عدس پلو

    کالری موجود در عدس‌پلو قالبی

    مقدار کالری موجود در یک قاشق غذاخوری عدس‌پلو حدود 30 کیلوکالری می‌باشد.

    مقدار کالری موجود در کل غذا حدود 5700 کیلوکالری می‌باشد.

  • avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28092 سپاس شده|24370 پست
    ۱۵:۰۱   ۱۳۹۴/۵/۳۱
    طرز پخت عدس پلو نذری

    این مقدار به طور تقریبی برای 200 نفر در نظر گرفته شده است.
    طرز پخت عدس پلو نذری
    این مقدار به طور تقریبی برای 200 نفر در نظر گرفته شده است.
    معمولاً خانمهای ایرانی طرز تهیه اکثر غذاها، دسرها و نوشیدنی هایی که برای نذری و خیرات تهیه میشود را به خوبی میدانند، ولی گاهی برای تهیه آن به مقدار زیاد دچار مشکل میشوند. مقدار مواد لازم و دستور تهیه عدس پلویی که در ادامه مطلب خواهید دید، برای تعداد 200 نفر در نظر گرفته شده است.

    طرز پخت عدس پلو نذری
    مواد لازم:
    برنج / 25 کیلو گرم

    عدس / 15 کیلو گرم (حتما باید ایرانی باشه وگرنه زمان پخت و دم کردن، از هم باز میشه)

    کشمش / 4 کیلو گرم

    گوشت چرخ کرده / 6 کیلو گرم

    پیازسرخ شده آماده / 1.5 کیلو گرم ( نمی دونم چند کیلو پیاز تازه بود. من پیاز رو آماده گرفتم ولی فروشنده گفت هر 5 کیلو پیاز 250 گرم پیاز سرخ شده میده )

    روغن جامد / 5 کیلو گرم

    زعفران آماده شده / به مقدار لازم ( مقدار دقیقی ندارم و چشمی درست کردیم )

    پودر زیره سیاه / مقداری

    روغن حیوانی / مقداری ( در حد 1 تا 2 قاشق غذاخوری برای کل روغن مصرفی )
    طرز تهیه:
    از شب قبل برنج را خیس کنید. صبح عدس ها را شسته و خیس کنید.
    گوشت را به تنهایی تفت دهید تا آب گوشت جمع شود.
    همزمان پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید تا کمی طلایی شود.
    وقتی هر دو آماده شدند، با هم مخلوط کنید و سپس نمک، فلفل سیاه، دارچین، رب گوجه فرنگی و روغن اضافه کنید. ( در این مرحله اگر نمیخواهید گوشت عدس پلویتان رنگ رب داشته باشد، به جای رب، زعفران دم کرده اضافه کنید، این روش را نیز میتوانید امتحان کنید )
    بعد از 2 الی سه ساعت که عدس ها خیس خوردند، آب عدس را عوض کرده و روی حرارت قرار دهید تا بپزد، عدس پخته را کنار بگذارید.
    از دو روش میتوان برای مخلوط کردن برنج و عدس استفاده کرد.
    روش اول: بعد ازآبکش کردن برنج، وقتی میخواهیم داخل قابلمه بریزیم تا دم بکشد، به ازای هر دو کفگیر بزرگ برنج یک کفگیر عدس روی آن بریزید و به آرامی مخلوط کنید و سپس دوباره برنج و عدس … در آخر با دمکنی روی حرارت قرار دهید تا خوب دم بکشد.
    روش دوم: وقتی برنج جوش آمد و نزدیک به آبکش کردن آن بود، عدس پخته را به برنج در حال جوش اضافه کنید تا با هم مخلوط شوند، برنج را آبکش کرده و داخل دیگ بریزید و با دمکنی روی حرارت قرار دهید تا خوب دم بکشد. ( روش دوم توصیه میشود )
    کشمش را شسته روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شود. سپس با روغن تفت دهید.
    ( اگر کشمش را قبل از خشک شدن آن و آبدار، روی حرارت بگذارید، خواه ناخواه کشمش داخل آب خود جوشیده و برای کسانی که معتقد هستند مشکل دار خواهد شد، پس فراموش نکنید که حتماً پهن کنید تا خشک شود و بعد فقط با روغن تفت دهید )

    بعد از این که برنج دم کشید، درب دیگ را بردارید و پودر زیره را روی برنج بپاشید و چند دقیقه ای درب ظرف را بگذارید تا عطر زیره به تمام برنج برسد.

    روغن نباتی و روغن حیوانی را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود ( حتماً توجه کنید تا روغن بوی سوختگی نگیرد، فقط گرم شود )

    در آخرین مرحله این روغن را روی برنج آماده بریزید و برنج را زیر و رو کنید تا عطر خوبی بگیرد.

    مقداری از برنج را بردارید و زعفران را داخل آن ریخته و به آرامی طوری که برنج له نشود، زعفران را با برنج مخلوط کنید.

    اکنون میتوانید برنج را در ظرفها ریخته و روی آن گوشت، پیازداغ، کشمش سرخ شده بریزید.
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع بعد »
زیربخش
«  موضوع قبل
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به اين سايت (زیباکده ) میباشد و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است © Copyright 2019 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان