خانه
62K

توصیه هایی کوتاه و مفید وکاربردی براي هر كدبانو

  • ۱۲:۴۹   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    دانستن این نکات برای تمامی خانم های خانه دار لازم است. با اجرای این تکنیک‌ها خواهید دید چگونه کنترل خانه و آشپزخانه تان را به بهترین نحو به دست خواهید گرفت.

  • leftPublish
  • ۱۱:۱۱   ۱۳۹۵/۵/۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    بهترین روش برای تشخیص عسل طبیعی

    این روش ریختن مقداری از آن در یک لیوان آب سرد است که چگونگی تشخیص آن از این راه در ادامه مطللب توضیح داده شده است.

    برای شناخت عسل خوب مقداری از آن را درون یک لیوان آب سرد بریزید. اگر رشتهٔ عسل در آب حل نشد و ته لیوان روی هم انباشه شد عسل اصل است اما اگر در حین ریختن عسل در آب یا پس از آن رشتهٔ عسل حل شد و ذراتی در اطراف آن پدید آمد، عسل یادشده ناخالصی دارد و هر قدر این ذرات و حل شدگی بیشتر بود می‌توان دانست که میزان تقلبی بودنش بیشتر است.

     

    بهترین روش تشخیص عسل اصل و تقلبی

    بهترین روش تشخیص عسل اصل و تقلبی

     

  • ۱۱:۱۷   ۱۳۹۵/۵/۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    سبزیجات را با نمک و مایع ظرفشویی نشویید

    شست و شوی سبزیجات با نمک و یا مایع ظرفشویی بدترین کار ممکن در هنگام شست و شو سبزیجات است. این کار غلطی است که در جامعه رایج شده، چرا که استفاده از این مواد برای شست و شوی سبزیجات بی فایده است.

    باید از سبزیجاتی استفاده کرد که با آبهای آلوده آبیاری نشده‌اند و در نهایت با شست و شوی آن ها با مواد ضدعفونی کننده و یا پرکلرین، میکروب زدایی کرد تا سلامت آن‌ها تامین شود.

    یکی از بیماری‌هایی که از این طریق منتقل می شود، بیماری حصبه یا تیفوئید است. این بیماری یک بیماری حاد باکتریال است که عامل آن باکتری به نام سالمونلاتیفی است؛ با خوردن آب آلوده به مدفوع یا ادرار انسان، این باکتری به بدن انسان منتقل می‌شود. زمانی که این میکروب از بدن بیمار خارج شود می‌تواند توسط دست‌هایی که بعد از دستشویی رفتن خوب شسته نشده‌اند و با آب و غذای دیگر افراد سر و کار دارد، انتقال یابد.

    میوه و سبزیجات خام که کاملاً تمیز و ضد عفونی نشده است نیز از راه‌های سرایت بیماری است.آبیاری سبزیجات با فاضلاب و یا دفع نامطمئن فاضلاب و سرایت آن به آب آشامیدنی از دیگر راه‌های انتقال میکروب این بیماری است. بهترین علامت این بیماری، تب طولانی مقاوم به درمان است، اما با شروع علائم، شخص احساس ناخوشی، خواب آلودگی، درد شکم و تب دارد.

    ممکن است در بالغین شروع علائم با یبوست و در اطفال شروع علائم با اسهال خفیف و درد شکمی همراه باشد و اگر بیماری طول بکشد شخص اشتهای خود را از دست داده و در نتیجه لاغری و کاهش وزن را در او مشاهده خواهیم کرد.

    شستن صحیح دست‌ها، پختن کامل موادغذایی، شناسایی افراد ناقل و برقراری محدودیت شغلی و درمان آنها را مهمترین اقدامات بهداشتی و پیشگیری در مورد این بیماری دانست.

     

     

  • ۱۱:۱۷   ۱۳۹۵/۵/۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    با محلول های خانگی سبزیجات را ضد عفونی کنید

    برای استفاده از میوه و سبزی باید آن را با روش صحیح شست. میزان سمومی که برای گیاهان استفاده می شود از یک نوع میوه به نوع دیگر و از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. به عنوان مثال مصرف یک وعده لوبیا سبز که در کشور آمریکا کشت می شود 200 برابر خطرناک تر از مصرف یک وعده کلم بروکلی در همان کشوراست . در این مقاله راه های طبیعی و بی ضرر زیادی برای شست وشوی گیاهان وجود دارد.

     

    شستن سبزیجات با آب سرد

    به گفته مرکز علمی و محیط در آمریکا سه چهارم  یا بیشتر حشره کش ها  را می توان با استفاده از آب سرد از بین برد.

     

    شستن سبزیجات با آب نمک

    2 قاشق مربا خوری نمک را به آب ولرم اضافه کنید و بگذارید سرد شود.میوه یا سبزی را به مدت نیم ساعت در آن  بخوابانید سپس با آب سرد بشویید.

     

    شستن و ضدعفونی سیزیجات با محلول سرکه سفید

    یک قاشق غذا خوری سرکه سفید را در کاسه آب ولرم بریزید و میوه و سبزی را به مدت نیم ساعت در آن بخوابانید، سپس با آب سرد بشویید.به گفته متخصصان اسید موجود در سرکه سفید  باقی مانده حشره کش را از روی پوست میوه ها و سبزی ها  و بیش از 90 درصد باکتری را نیز از بین می برد.علاوه بر آن، باعث حفظ تازگی میوه و سبزی می شود.

     

    شستن و ضدعفونی سیزیجات با مخلوطی از جوش شیرین و آب لیمو

    مخلوطی از یک قاشق آب لیمو و 2 قاشق جوش شیرین را روی میوه یا سبزی بپاشید و پس از چند ثانیه آن را بشویید.

     

    آب لیمو

    مخلوطی از 2 پیمانه آب و نصف پیمانه آب لیمو را کاملا روی  میوه های توتی اسپری کنید و پس از ده دقیقه با آب سرد بشویید.

     

     

  • ۱۱:۱۸   ۱۳۹۵/۵/۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    روش تازه نگه‌ داشتن سبزی‌ بیش از یک هفته

    استفاده از دستمال‌های  آشپزخانه و  کیسه پلاستیک برای تازه نگه داشتن سبزیجات

    این روش  شاید یکی از رایج‌ترین روش  های  نگهداری کاهو  است که شامل شستن و خشک‌ کردن برگ‌ها، سپس قرار دادن آن‌ ها روی کاغذ و بعد پیچیدن آن‌ها در کاغذ با کمترین هوا و سپس قرار دادن آن در کشوی یخچال است . در این روش، کاغذ رطوبت اضافی  سبزی ها را جذب می‌کند و مانع لزج شدن آن‌ها می‌شود. کیسه فریزر نیز مانع گردش پیدا کردن هوای اضافه می‌شود در نتیجه روند پلاسیدگی را کند می‌کند و تا 5 روز سبزی سالم می‌ماند پس از 7 روز، برخی از برگ‌ها پلاسیده می‌شود اما قابل‌خوردن است.

  • ۱۱:۲۳   ۱۳۹۵/۵/۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

     نکته هایی مهم در خرید گوشت قرمز

     

    گوشت‌های تازه و باز

    گوشت‌های تازه و گرم که معمولا کشتار روز هستند، بیشتر مورد توجه و پسند مردم ما قرار دارند زیرا عطر و طعم این گوشت‌ها نسبت به گوشت‌های یخی بهتر است و به همین دلیل هم با استقبال تعداد بیشتری از مردم روبرو می‌شوند.
    ضمن اینکه بافت گوشت تازه و گرم به خوبی حفظ می‌شود و خوردن آن حس خوبی را به مصرف‌کننده می‌دهد. گوشت‌های تازه و گرم در بیشتر میادین میوه و تره‌بار یا قصابی‌های سطح شهر عرضه می‌شوند. اگر مغازه‌ قصابی که قرار است گوشت را از آنجا تهیه کنید، تمام مجوزهای لازم بهداشتی و کاری را دارد و تحت‌نظر سازمان‌های دامپزشکی و بهداشتی کشور قرار داشته باشد، مشکلی از نظر خرید محصول از آنجا وجود نخواهد داشت.

     

    گوشت‌های یخی

    نکته مهمی که درباره گوشت‌های یخی وجود دارد، این است که متاسفانه در کشور ما شرایط مناسب برای نگهداری از این گوشت‌ها تا زمان مصرف و رسیدن به دست مصرف‌کننده رعایت نمی‌شود. یعنی پس از اینکه این گوشت‌ها در دمای منفی 45 درجه فریز می‌شوند، باید تا لحظه رسیدن به دست مصرف‌کننده در دمای 18- درجه سانتی‌گراد نگهداری شوند. گاهی این شرایط دمایی هنگام حمل و نقل یا حتی در سردخانه‌ها به دلیل خرابی ماشین‌های حمل و نقل یا قطع و وصل برق در سردخانه‌ها حفظ نمی‌شود.
    یعنی ممکن است دمای گوشت‌های یخی که باید به طور ثابت 18- درجه بماند، در زمان‌هایی از نگهداری در سردخانه یا هنگام حمل و نقل به 8- یا 10- درجه برسد و این دما مدام در نوسان باشد. همین امر باعث می‌شود که کیفیت چشایی و عطر و طعم گوشت‌های یخ‌زده نسبت به گوشت‌های تازه کمتر باشد. از طرف دیگر نوسان دمای انجماد در گوشت‌های یخی امکان رشد میکروارگانیسم‌ها را در این گوشت‌ها افزایش می‌دهد و همین مساله امکان فساد گوشت را بالا می‌برد.

    ضمن اینکه قطره های خونابه‌ای که به دلیل نوسان دما از گوشت خارج می‌شود، می‌تواند باعث از بین رفتن مقداری از مواد مغذی محلول در آب گوشت شود. اصلا به همین دلیل است که ما توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان برای باز کردن یخ گوشت آن را داخل آب داغ یا سرد قرار ندهید تا بخشی از ویتامین‌ها و پروتیئن گوشت از طریق هدر رفتن خونابه‌اش از بین نرود. البته ناگفته نماند که نوسان دما در زمان نگهداری گوشت یخی تا پیش از رسیدن آن به دست مصرف‌کننده به معنای از بین رفتن کامل مواد مغذی موجود در گوشت‌های یخی نیست.

    به هر حال این گوشت‌ها هم می‌توانند با قیمت پایین‌تری که دارند، نیاز خیلی از خانواده‌های کم‌درآمد به گوشت قرمز را برآورده کنند. یکی از تفاوت‌های گوشت‌های یخی با گوشت‌های تازه هم این است که به دلیل نگهداری آنها به صورت فریزشده، انگل‌های احتمالی موجود در این گوشت‌ها که به‌طور احتمالی از دید بازرس‌های دامپزشکی دور مانده‌اند در شرایط انجماد از بین بروند.

     

    گوشت‌های تکه‌ای بسته‌بندی

    گوشت‌های تکه‌ای بسته‌بندی تازه و با قابلیت نگهداری 72 ساعت در یخچال، بیشتر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه می‌شوند و مزایای آنها نسبت به گوشت‌های شقه‌ای موجود در قصابی‌ها این است که هر خانواده با توجه به نیاز خود (برای تهیه خورش، آبگوشت، سوپ یا ...) گوشتی که می‌خواهد را خریداری می‌کند. گوشت‌های بسته‌بندی که علامت استاندارد و مجوزهای لازم بهداشتی را دارند و در مکان‌های مجاز به فروش می‌رسند، مشکلی را برای مصرف‌کننده پیش نمی‌آورند.

    متاسفانه گاهی برخی از خریدارها از متفاوت بودن کیفیت گوشت‌های بسته‌بندی شکایت دارند. مثلا می‌گویند که قسمت بالایی گوشتی که خریده‌اند، بسیار خوب و باکیفیت بوده اما قسمت‌های زیرین گوشت از کیفیت لازم برخوردار نبوده است. یکسان‌ نبودن کیفیت گوشت‌های بسته‌بندی می‌تواند نوعی تقلب در صنعت گوشت محسوب شود و راه رهایی از آن هم ساده است.
    شما می‌توانید با خرید گوشت‌های بسته‌بندی از مارک‌های مختلف و البته مجاز و معتبر، به این نکته پی ببرید که کیفیت گوشت کدام کارخانه بهتر است و همیشه از آن برند خاص، محصولات پروتئینی خود را تهیه کنید. ضمن اینکه بهتر است بدانید این گوشت‌ها یک مرتبه در کشتارگاه، یک مرتبه در قسمت بسته‌بندی و یک مرتبه هم هنگام تحویل به فروشگاه‌های زنجیره‌ای به وسیله دکتر دامپزشک بررسی می‌شوند و به همین دلیل می‌توان آنها را جزو سالم‌ترین و باکیفیت‌ترین گوشت‌ها محسوب كرد.

     

    گوشت‌های چرخ‌کرده

    بسیاری از مردم از سلامت گوشت‌های چرخ‌کرده موجود در بازار مطمئن نیستند و همیشه برایشان این سوال مطرح است که چرا قیمت یک کیلو گوشت چرخ‌کرده از یک کیلو گوشت گوساله تازه هم کمتر است. با این حال ادعا می‌شود که از گوشت گوسفند و گوساله برای تهیه این گوشت‌ها کمک گرفته شده است.
    در واقع بیشتر مردم تصور می‌کنند که گوشت‌های چرخ‌کرده صنعتی از سلامت و کیفیت لازم برخوردار نیستند در صورتی که اصلا اینطور نیست. به عبارت ساده‌تر ما سلامت گوشت‌های چرخ‌کرده باز موجود در قصابی‌ها را به هیچ عنوان تایید و مصرف آنها را توصیه نمی‌کنیم اما در مورد گوشت‌های چرخ‌کرده صنعتی، بسته‌بندی‌شده و دارای مجوزهای لازم بهداشتی موضوع متفاوت است.
    در واقع کارخانه‌های تولید این محصولات، گوشت تازه را به طور مستقیم از کشتارگاه‌ها و به قیمت بسیار کمتری (نسبت به خرید و مصرف خانگی) خریداری می‌کنند و از طرف دیگر هم وقتی محصولی مانند گوشت‌کرده یا روغن در اشل صنعتی تولید می‌شود، هزینه‌های تولید آن به مراتب پایین‌تر می‌آید و نتیجه‌اش هم این می‌شود که ما یک کیلو گوشت چرخ‌کرده را با قیمتی پایین‌تر از یک کیلو گوشت گوسفند یا گوساله در فروشگاه‌ها می‌بینیم. ضمن اینکه کیفیت و سلامت این گوشت‌ها هم توسط دامپزشک موردتایید قرار می‌گیرد.

     

    گوشت‌های طعم‌دار

    متاسفانه باید در مورد گوشت‌های طعم‌داری که به صورت جوجه‌کباب یا انواع کباب (بختیاری، بلغاری، مكزیكی و...) در بازار موجود هستند بگویم که معمولا گوشت‌هایی با کیفیت پایین‌تر را طعم‌دار می‌کنند تا بتوانند کیفیت پایین گوشت را پشت پرده ادویه‌ها و افزودنی‌های مختلف پنهان کنند.
    با این حساب بنده شخصا استفاده از گوشت‌های طعم‌دار را توصیه نمی‌کنم. بهتر است خانواده‌ها خودشان گوشت تازه و طعم‌دار نشده را خریداری و سپس آن را با مواد اولیه سالمی که در اختیار دارند، مزه‌دار کنند. حالا اگر مجبور به خرید گوشت‌های طعم‌دار شدید، بهتر است انواعی از آنها را که کارخانه‌ای و دارای مجوزهای لازم بهداشتی هستند، بخرید.
    بد نیست این نکته را هم بدانید که فروشگاه‌های فرآورده‌های پروتئینی فقط اجازه عرضه این نوع گوشت را دارند و تنها کارخانه‌های دارای دامپزشک می‌توانند عملیات فرآوری را روی گوشت‌ها انجام دهند. از طرف دیگر تحقیقات داخلی که توسط سازمان دامپزشکی انجام شده، نشان می‌دهند که حدود 20 درصد از جوجه‌کباب‌های موجود در بازار از رنگ به جای زعفران استفاده شده است.

     

  • leftPublish
  • ۱۱:۲۴   ۱۳۹۵/۵/۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    اشتباه خانم ها در چیدمان آشپزخانه

    همه ما خوب می دانیم که آشپزخانه محل سلطنت خانم های خانه‌دار است و حسابی هم روی آن حساس هستند و هر چیزی که نظم آنجا و چیدمانش را به هم بریزد و باعث شود که حال خوبی را که در آشپزخانه تجربه می کنند نداشته باشند، حسابی آن ها را عصبانی می کند. در ادامه به 6 عامل بی نظمی که دشمن چیدمان زیبای آشپزخانه است، اشاره می شود.

     

    قرار دادن ظرف های کثیف هر جایی از آشپزخانه

    واقعا دوست دارم بدانم با آن ۵ ثانیه ای که باز کردن در ماشین ظرفشویی و قرار دادن بشقاب درون آن از شما می گرفت چه کار مهمی می توانید انجام دهید؟

     

    در کابینت آشپزخانه و کشوها را باز رها نکنید

    آیا واقعا توقع زیادی است که وقتی در کابینت آشپزخانه و یا کشوها را می بندید همان موقع چک کنید که آیا کامل بسته شده است یا نه؟ با این کار فقط چیدمان آشپزخانه را بی نظم تر جلوه می دهید.

     

    بطری آب خالی در یخچال آشپزخانه

    روی چه حسابی بطری آب شخصی تان را که خالی شده است داخل یخچال قرار می دهید؟ قبول کردن مسئولیت یک بطری نیم لیتری؛ نه اصلا یک لیتری خیلی سخت است؟

     

    سبد سینک ظرف شویی جای غذای باقی مانده نیست

    سبدی که در داخل سینک ظرف شویی قرارمی گیرد جای ریختن باقی مانده غذای داخل بشقاب شما نیست. آن سبد برای ریختن تفاله های چای استفاده می شود و وقتی شما هر چیز دیگری را هم داخل آن می ریزید جز کثیف کردن سینک کار دیگری نمی کنید، باور کنید رعایت کردن این نکات خیلی راحت است.

     

    به چیدمان بشقاب ها روی هم دقت کنید

    باور کنید خیلی سخت نیست که بشقاب ها را روی هم قراردهید آن هم جوری که یک نمای منظم را به شما تحویل دهد.

     

    غذاهای تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید

    بهتر است که گاهی به یخچال سر بزنید و غذاهای تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید اما این جور نباشد که هر چیزی را از یخچال در بیاورید، آن را نگاه کنید و با آن که تاریخ مصرف آن گذشته بگویید نه هنوز می شود از آن استفاده کرد، باور کنید حفظ سلامتی هم راهی برای پس انداز پول است.

     

     

  • ۱۱:۲۶   ۱۳۹۵/۵/۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    چند نکته ساده و مهم در خانه داری

    _ برای به دست آوردن آب بیشتر یک لیموی تازه، آن را قبل از قاچ کردن با کمی فشار وارد کردن روی سطح میز بغلتانید.

    _ برای تازه نگه داشتن نان یک شب کامل، یک ساقه کرفس را همراه با نان در کیسه پلاستیکیقرار دهید تا نان رطوبت و طعم تازه خود را حفظ کند.

    _ قبل از بریدن فلفل تند، دست ها را با کمی روغن چرب کنید تا با ایجاد مانع، تندی و بوی آن جذب پوست نشود.

    _ برای پوست کردن زنجبیل تازه، از قاشق استفاده کنید.

    _ برای حفظ رنگ سبزی ها به ویژه گل کلم قرمز و شلغم، هنگام پخت کمی آب لیمو به آن اضافهکنید. اسیدیته آن در حفظ رنگدانه و فلاوانوئید موثر است. اما از آن جا که سبزی های سبز رنگ، کلروفیل دارد، این روش موثر نخواهد بود.

    _ آب جوشیده از آب شیر سریع تر یخ می زند.

    _ برای پوست کردن آسان یک بوته سیر، آن را در یک قابلمه یا ظرف فلزی قرار دهید و روی آن قابلمه یا ظرف هم اندازه دیگری را برعکس بگذارید و محکم تکان دهید تا به آسانی پوست سیر جدا شود.

    _ برای کم کردن طعم شور خورش یا سوپ، تکه ای سیب زمینی در آن بیندازید تا همانند اسفنج، نمک اضافه را به خود جذب کند.

    _ در صورت سوختن ته برنج، قابلمه را از روی اجاق بردارید و به مدت 10 دقیقه یک تکه نان روی برنج قرار دهید تا طعم سوختگی را به خود بگیرد.

    زیر خورش، سس یا سوپ چرب را خاموش کنید و بگذارید کمی بماند تا چربی ها رو بیاید. چند تکه یخ را در آن قرار دهید تا چربی های اطراف سفت شود، سپس سریع قبل از آب شدن یخ چربی ها را خارج کنید.

    _ هنگام جوشیدن شیر، آب در سطح آن شروع به تبخیر شدن می کند و لایه چربی و پروتئین با تراکم ضخیم روی سطح آن به وجود می آید. این لایه به قدری ضخیم می شود که بخار به آسانی نمی تواند از شیر عبور کند و حالت انفجار به وجود می آید. برای پیش گیری، کافی است یک ملاقه در ظرف شیر در حال جوشیدن قرار دهید تا شیر سر نرود.

    _ پیاز را در کاسه آب قرار دهید و پوست آن را بگیرید. این کار مانع از خارج شدن گاز ایجاد کننده سوزش چشم از پیاز می شود. همچنین می توانید چاقو را به کمی آب لیمو آغشته کنید تا اسید موجود در لیمو با ترکیب شیمیایی در پیاز واکنش نشان دهد و در نتیجه گاز کمتری رها شود.

    _ برای پیشگیری از فاسد شدن سبزی ها، در کشوی ویژه سبزیجات یخچال، حوله کاغذی قرار دهید تا با جذب کردن آب اضافه، مانع از پوسیدگی آن ها شود.

    _ برای تمیز کردن ظروف چدن به جای مایع ظرفشویی از نمک و دستمال کاغذی خشک استفاده کنید.

    _ جوشاندن پوست سیب به مدت 30 دقیقه در قابلمه آلومینیومی، مانع کدری آن خواهد شد.

    _ برای از بین بردن لک قهوه و چای از ظروف چینی، مخلوطی از جوش شیرین، آب لیمو و پودر تارتار روی آن بکشید.

    _ از کچاپ گوجه فرنگی برای تمیز کردن ظروف مس استفاده کنید.

    _ همیشه تخم مرغ را روی سطح صاف و نه لبه کاسه بشکنید. زیرا احتمال افتادن پوسته و آلوده شدن تخم مرغ وجود دارد.

    _ مربای باقی مانده در ته شیشه را دور نریزید به مقدار مساوی روغن زیتون و سرکه به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید، سپس روی سالاد بریزید.

     

     

  • ۱۱:۲۸   ۱۳۹۵/۵/۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    هندوانه و طالبی رسیده را با این ترفند تشخیص دهید!!

    میوه های رسیده را اینگونه تشخیص دهید

    گریپ‌‌فروت : به انتهای گریپ‌فروت یعنی قسمتی که به ساقه مربوط می‌شود توجه کنید. این قسمت برآمده است و ناصاف و پرچین به نظر می‌آید و هر چه پوست آن ضخیم‌تر باشد پر آب‌تر است.

    خربزه : وزن خربزه رسیده نسبت به حجمش بیشتر است.

    هندوانه : پوست هندوانه خوب صاف و صیقلی است و وزنش نسبت به اندازه‌ آن کمتر است اگر به هندوانه ضربه بزنید صدا کمی در آن می‌پیچد و اگر آن را بین دو دست فشار دهید صدای شکسته شدن و پاره شدن آن به گوش می‌رسد.

    لیمو ترش : لیمویی را برای خرید انتخاب کنید که نسبت به حجمش سنگین‌تر و رنگ آن زرد و شفاف باشد و بوی مطبوعی از آن به مشام برسد.

    گلابی : گلابی را بین انگشتان خود فشار دهید. گلابی رسیده نرم‌تر از بقیه گلابی‌هاست. گلابی نه باید خیلی سفت باشد نه خیلی نرم. چون اگر نرم باشد از درون خراب شده است.

    طالبی : بدنه طالبی رسیده، سفت و بوی خوبی از آن به مشام می‌رسد. اگر طالبی را تکان دهید صدای تخمه‌های درون آن را می‌شنوید. رنگ پوست طالبی خوب، زرد مایل به سبز یا زرد کمرنگ می‌باشد.

    کلم‌ پیچ : کلم‌پیچ خوب سفت، سنگین و سفیدرنگ است و برگ آن تلخی و تندی ندارد.

    کاهو : هنگام خرید کاهو دقت کنید که دل آن پیچیده باشد و ساقه آن بالا نیامده باشد. در غیر این صورت بخش عمده وزن کاهو از همان ساقه خواهد بود.

    اسفناج : برگ اسفناج و جعفری نباید ساقه بلند و خشن باشد. اسفناج خوب برگ‌های پهن و سبز و ساقه کوتاه است.

    سیب‌ زمینی : اگر سیب‌زمینی دارای جوانه‌های زیاد و پوست سبزرنگ است از خرید آن خودداری کنید. سیب‌زمینی سالم باید پوستش زبر و سفت و محکم باشد و رنگ آن زرد طلایی است.

    کدو حلوایی : در خرید کدو حلوایی دقت کنید که اولا رنگ آن تیره باشد. ثانیا وزن آن نسبت به حجمش کم نباشد. زیرا کدوی سبک توخالی است و جدای از آن نازک است و کدوی گردن‌دار سنگین‌تر است.

    کنگر : این گیاه فصل بهار به بازار می‌آید و می‌توان از ساقه آن بورانی یا خورش تهیه کرد.کنگر پیر خارهای نوک‌تیزی دارد که باید با قیچی گرفته شود. خارهای کنگر جوان که رنگ زرد بسیار روشنی دارد نرم و بی‌آزار است.

    بادمجان : بادمجان خوب دارای پوست تیره و شفاف است و مغزی سفید و کم‌دانه دارد.

    فلفل دلمه‌ای : بدنه فلفل دلمه‌ای تازه صاف و سفت و آبدار است. اگر فلفلی نرم باشد نشانه ماندگی و پژمردگی آن است.

    بامیه : بامیه جوان ریز و به رنگ روشن و بامیه‌های پیر و درشت چوبی و خشن هستند. در هنگام خرید دقت کنید که فقط بامیه‌های جوان را جداکنید.

     

     

  • ۱۲:۰۴   ۱۳۹۵/۵/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    نکاتی کوتاه و پرفایده برای خانم های خانه دار

    ۱) پاک کردن رنگ چغندر از دست: اگر دست های شما از چغندر و یا کلم قرمز، رنگ گرفته است به سیب زمینی خام دست هایتان را بمالید. 

    ۲) تمیز نگه داشتن ترازو: برای اینکه ترازوی آشپزخانه همیشه تمیز بماند، در هنگام استفاده بر روی کفه ترازو، نایلون محافظ بکشید تا دیگر نیازی به شست وشوی بعدی نباشد.

    ۳) شار ژ کردن باطری: همیشه قبل از شارژ کردن باطری ها، بگذارید که باطری کاملا خالی شود این کار عمر باتری را بیشتر خواهد کرد. 

    ۴) پاک کردن لکه میوه از دست: برای پاک کردن لکه های میوه یا توت سیاه از دست هایتان، از کمی ماست یا آب لیموترش تازه کمک بگیرید. 

    ۵) رفع بوی سیگار: برای جلوگیری از به جاماندن بوی سیگار، یک کاسه ی کوچک سرکه را در گوشه ای از اتاق قرار دهید و یا همیشه جاسیگاری را با کمی جوش شیرین پر کنید. این کار از نیم سوزشدن ته سیگار هم جلوگیری می کند. 

    ۶) پاک کردن لکه چربی از چوب: پودر تالک را با الکل متیلیک به صورت یک خمیر مرطوب درآورده و با قلم مو روی لکه بمالید و بگذارید تا خشک شود. سپس روی آن را بسایید. 

    ۷) نگهداری از وسایل چوبی: برای نگهداری از وسایل چوبی، از مخلوط تربانتین، روغن بزرک و سرکه استفاده کنید. 

    ۸) تمیزکردن جلد چرمی کتاب: برای پاک کردن جلد چرمی کتاب قدیمی با ارزش، می بایست پارچه کتانی را به شیر آغشته کرده و به آرامی روی جلد کتاب بمالید. سپس با یک پارچه خشک و نرم آن را پاک کنید.

  • ۱۲:۱۵   ۱۳۹۵/۵/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    چگونه می توان فهمید که گل به آب نیاز دارد؟

        
           به یک گل وقتی باید آب داد که خاکش خشک شده است. ولی ممکن است,تنها با یک نگاه به سطح خاک گلدان به اشتباه بیافتیم.زیرا خشک شدن خاک گلدان ,مثلأ به ضخامت 2 میلیمتر نمیتواند دلیل بر این
         


           باشد که که گلدان نیاز به آب دارد. پس باید یک میخ درشت دم دست داشته باشیم تا هر وقت گلدان را خشک احساس کردیم با فرو بردن میخ در خاک آن نیز صحت موضوع را بررسی کنیم.اگرمیخ را در
           


            گلدان فرو بردیم و بیرون کشیدیم و چیزی به آن نچسبید  دلیل بر خشک بودن خاک است.پس بایستی آبیاری شود.ضمنأ با این کار سطح خاک گلدان را جابه جا میکنیم تا هوا به خاک نفوذ کند. 

    ویرایش شده توسط mona mona در تاریخ ۱۳/۵/۱۳۹۵   ۱۲:۱۶
  • leftPublish
  • ۱۲:۱۶   ۱۳۹۵/۵/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    اگر به مسافرت می روید

         

            اگر به مسافرت میروید و احساس میکنید گلدانها بی آب خواهند ماند یک تشت بزرگ پلاستیکی و یا به سادگی وان حمام را به گلدانها اختصاص دهید. در کف آن حوله و پارچه های پنبه ای کهنه پهن کنید و 

            

           رویش آب بریزید تا ان حد که آب پارچه ها را احاطه کند.تمام گلدانها را روی آن بچینید و آب کافی بدهید و به حال خود رها کنید.در غیاب شما آب بتدریج از سوراخ پایین گلدانها جذب آنها خواهد شد.و بی -         

            

           حضور شما گلها به طور خودکار آبیاری خواهند شد .  

  • ۱۲:۲۰   ۱۳۹۵/۵/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    کدام گلدان بهتر است, سفالی یا پلاستیکی؟

        

         برتریها و کاستیهای گلدان سفالی را میتوان چنین خلاصه کرد :

         

    منظره طبیعی یک گلدان سفالی که حالت روستایی دارد,در اغلب موارد لطف خاصی دارد.

       

    به علت متخلخل بودن جداره آن اکسیژن هوا به خاک گلدان میرسد.

       

    چون وزن گلدان خالی به حد کافی سنگین است تعادل گل پایدار میماند.

         

    این گلدانها در اثر ضربه به سادگی میشکنند که این ویژگی نقطه ضعف به حساب می آید.

         

          نکات + و - گلدانهای پلاستیکی چنین خلاصه میشود :

          

    سطح این گلدانها خیلی صاف است و به سادگی میتوان آنها را شست و پاکیزه کرد.

         

    انواع آنها خیلی زیاد است و در رنگها و شکلها و حجمهای مختلف ساخته میشوند.

               

    به دلیل وزن سبکی که دارند حمل و نقل گل و گیاه در گلدانهای پلاستیکی سهل وساده است.

           

    چون متخلخل نیستند آب فقط از سطح خاک تبخیر میشود, و به این جهت گل و گیاه شما کمتر به آب نیاز دارد.

  • ۱۲:۲۲   ۱۳۹۵/۵/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    مراقبت های مخصوص از کفش

      

    اگر کفش شما بخیه سفید دارد و میخواهید نخهای آن همیشه سفید بماند, قبل از چرک شدن روی آن لاک بیرنگ ناخون بمالید. 

         

    اگر در باران راه رفته اید و شوره ی کفش شما بیرون زده است, آن را با مخلوطی از آبلیمو و آب به نسبتهای مساوی به کمک پنبه پاک کنید و رویش وازلین بمالید.و بعد از یک ساعت واکس بزنید.

            

    و نیز کفش خیس را بعد از نظافت کامل در سایه و دور از هر نوع منبع حرارت خشک کنید.اما برای اینکه کفش شما فرم خود را از دست ندهد داخل آنرا با کاغذ روزنامه پر کنید.

  • ۱۲:۲۳   ۱۳۹۵/۵/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    برای براق کردن کفش ها

      

    1. جهت تمیز کردن کفشها به جای آب و صابون که کفشها را خشک میکند میتوان از آب و سرکه به نسبتهای مساوی استفاده کرد.پنبه را به این محلول آغشته کنید و روی لکه های دیگر بمالید.با پنبه 
                  


                 مرطوب دیگر آبکشی نمایید.بلافاصله با حوله نرم خشک کنید.واکس بزنید و برق انداختن کفش را به یک ساعت بعد موکول کنید.
                  


               
    2. میتوان پوستهای موز را از طرف داخل روی کفش چرمی بمالید.این کار را با چند پوست دیگر تکرار کنید. کفش را به حال خود رها کنید تا خشک شود.نتیجه غیر قابل تصور خواهد شد.
    ویرایش شده توسط mona mona در تاریخ ۱۳/۵/۱۳۹۵   ۱۲:۲۴
  • ۱۲:۲۵   ۱۳۹۵/۵/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    اگر کفش شما سر میخورد !

     

        

        از صفحه لاستیکی به ضخامت چند میلیمتر 2 یا 3 قطعه دایره ای به بزرگی سکه ی 10 ریالی ببرید و یک طرف آنرا سنباده بزنید.محل مورد نظر در ته کفش را سنباده بزنید با چسب مخصوص لاستیک 

       

        آنها را به نقاط لازم در ته کفش بجسبانید. لازم به یادآوری است اگر تعداد آنها را بیشتر کنید,نتیجه عکس خواعید گرفت.

  • ۱۲:۲۵   ۱۳۹۵/۵/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    اگر کفش شما تنگ است

         چند سیب زمینی خام را بشویید و قطعه قطعه کنید و توی کفشها پر کنید.هر کدام را در یک پاکت پلاستیکی قرار دهید و سرشان را محکم سازید و ارتباط آن را با هوای بیرون قطع کنید. یک شب در این 

          

         وضعیت نگه دارید,صبح پس از باز کردن بلافاصله بپوشید و راه بیفتید و چرم که نرم شده است شکل پاهای شما را به خود خواهد گرفت.

  • ۱۲:۲۶   ۱۳۹۵/۵/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    لکه اتو

             محلولی از بوراکس و آب اکسيژنه و آمونیاک تشکیل دهید و آن را به مقدار کم با پنبه روی قسمت زرد شده بزنید و با پنبه دیگر پاک کنید. اگر چند بار آن را انجام دهید,احتمالأ زردی حاصل از اتو 

          

          رفع خواهد شد. آنگاه پارچه را با آب و پودر لباسشویی بشویید و خشک کنید و دوباره اتو بزنید.

  • ۱۳:۱۳   ۱۳۹۵/۵/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    لکه مرکب

    اگر لکه روی پارچه سفید است,آب ژاول را با آب خالص سرد به طور مساوی مخلوط کنید و با آن هر چه زودتر لکه را تمیز کنید .

       

    در صورتی که لکه روی پارچه های مصنوعی قرار دارد,با آبلیموی خالص لکه را برطرف کنیدو آب بکشید.اگر باز هم لکه باقی ماند این کار را چند بار تکرار کنید.

       

    اگر روی قالی و قالیچه کرکدار قرار دارد,با یک کاغذ خشک کن لکه ی تازه را کمرنگ کنید,و با شیر خام لکه را خوب خیس کنید و با پنبه آنرا پاک کنید سپس با آب و صابون لکه ی حاصل از     شیر را بشویید. 

             

  • ۱۳:۱۵   ۱۳۹۵/۵/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    مداد شمعی

      . اگر این این لکه روی پارچه قابل شست و شو قرار دارد ابتدا یک قطعه پنبه را در آب خیس کنید و روی لکه بکشید و تا حد ممکن لکه را کمرنگ کنید. سپس مخلوطی از آب و آمونیاک را که نسبت 

          آنها 6 و 1 است با پنبه چند بار روی آنها بمالید تا لکه تقریبأ محو گردد.سپس ته مانده لکه را با آب نیمگرم و پودرلباسشویی خوب بشویید و آبکشی کنید.

         

    اگر لکه روی پارچه غیر قابل شست و شو قرار دارد, چند بار پنبه را به مخلوط آب و آمونیاک آغشته کنید و روی لکه بمالید  و سپس با پنبه خیس پاک کنید.و با پنبه دیگر خشکش نمایید.

  • ۱۳:۱۷   ۱۳۹۵/۵/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    لكه شمع 

    1. ابتدا با لبه کارد لکه شمع از روی پارچه برداشته و آنگاه لکه را بین دو قطعه کاغذ خشک کن قرار دهید و روی آن اتوی گرم بکشید. شمع روی پارچه جذب کاغذ خشک کنها میشود و پارچه پاک  میگردد.
                
       
    2. اگر ته لکه ای روی آن باقی ماند با آب نیمه گرم و پودر لباسشویی بشویید و آب بکشید.
            
       
    3. اگر لکه شمع روی میز چوبی است و میز رنگ لاک الکلی دارد هرگز نباید آنرا بتراشید و یا سنباده بزنید. بلکه کافی خواهد بود که فقط با آب گرم به آرامی بشویید. و بلافاصله با پنبه خشک کنید.
            
             و با پارچه پشمی صیقل دهید.
            
       
    4. اگر لکه شمع روی تابلوی نقاشی است با تیغه کارد اضافه شمع را به آرامی پاک کنید.سپس با آب و صابون و به کمک یک اسفنج بقایای لکه را بزدایید.با یک اسفنج خیس دیگر که به آب سرد فرو 
             
               برده اید آن را آبکشی کنید.و بلافاصله با حوله نرمی به آرامی آن را خشک کنید.
                  

       
    5. اگر لکه شمع روی سیمان و یا موزاییک سیمانی قرار دارد بعد از پاک کردن شمع اضافی ابتدا سرکه گرم روی لکه بزنید و بعد با آب نیمگرم و پودر ظرفشویی آن قسمت را بشویید و آب بکشید و
            

              فورأ خشک کنید و آنگاه واکس موزاییک بزنید .   

     

     

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان