خانه
62.3K

توصیه هایی کوتاه و مفید وکاربردی براي هر كدبانو

  • ۱۲:۴۹   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    دانستن این نکات برای تمامی خانم های خانه دار لازم است. با اجرای این تکنیک‌ها خواهید دید چگونه کنترل خانه و آشپزخانه تان را به بهترین نحو به دست خواهید گرفت.

  • leftPublish
  • ۱۳:۲۴   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    پخت غذا با حرارت ملایم :

    اگر شما هم از جمله خانم هایی هستید که عقیده دارید، اگر غذا با حرارت ملایم پخته شود خوشمزه تر است لازم است بدانید که گاهی این روش، نتیجه دلخواه ندارد به عنوان نمونه اگر می خواهید گوشت یا مرغ را با حرارت کم بپزید، ابتدا قطعات گوشت را در روغن تفت دهید، تا طلایی شود واطراف آن تغییر رنگ دهد. سپس آن را روی حرارت ملایم بپزید با طلایی کردن گوشت لایه سرخ شده محافظی برای قسمت های دیگر گوشت می شود واز له شدن آن جلوگیری می کند. کافی است قطعات گوشت را در تابع گود یا قابلمه بچینید وآب را به آن اضافه کنید، تا یک چهارم ضخامت قطعات گوشت آب باشد. سپس با درجه حرارت متوسط در ظروف در باز یا نیمه باز بپزید گه گاهی نیز گوشت ها را زیرورو کنید ودر صورت لزوم آب به آن اضافه کنید.

  • ۱۳:۲۵   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    بریدن پنیر :

    برای اینکه پنیر شما بهتر بریده شود از کارد کند استفاده کنید. و راه دیگر آن این است که کارد را کمی گرم کنید و سپس پنیر را برش دهید.

    راه دیگر اینکه با یک نخ تمیز وضخیم مثل نخ عمامه استفاده کنید دو طرف نخ را بگیرید واز بالا تا پایین قالب پنیر بکشید. پنیر به صورت صاف بریده می شود.

  • ۱۳:۲۶   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    نکاتی درباره پنیر

    بهترین روش برای بریدن پنیرهایی که خرد می‌شوند- مانند پنیر لیقوان- استفاده از نخ دندان برای قطعه‌قطعه کردن آن است. در این صورت پنیر خرد نمی‌شود. استفاده از نخ معمولی هم ممکن است، اما ویژگی نخ دندان ضدعفونی بودن آن است.

    - اگر آب پنیر ندارید، از دوغ یا ماست برای نگهداری پنیر لیقوان استفاده کنید. توجه داشته باشید هرچه آب پنیر شورتر باشد، پنیر سفت‌تر و هر چه نمک آن کمتر باشد، پنیر نرم‌تر می‌شود.

    - پنیر فتا را به سرعت مصرف کنید و در ظرف دربسته نگه دارید. برای نگهداری در زمان طولانی‌تر، با کمی روغن‌زیتون روی آن را بپوشانید. نگهداری فتا در ظرف شیشه‌ای بهتر از ظرف پلاستیکی است و از بو گرفتن پنیر جلوگیری می‌کند. فتا قابل‌فریز کردن نیست مگر اینکه در پای، تارت یا کیش استفاده شده باشد، چون بافت خود را از دست می‌دهد.

    - بهترین روش برای امتحان سلامت پنیر بلوچیز، توجه به بافت غیرکپکی آن است. اگر بخش‌هایی از بافت سفید پنیر به رنگ زرد، قهوه‌ای یا صورتی درآمده و بوی آمونیاک به جای بوی لبنیات می‌دهد و به آسانی له یا خرد می‌شود، از خوردن آن اجتناب کنید.

    - پنیر‌های سفت، نیمه‌سفت و نرم را در یخچال و در ظروف بدون هوا نگه دارید یا لای کاغذ روغنی بپیچید. یکی از مشکلات نگهداری پنیر این است که پنیر بوی مواد داخل یخچال را به خود می‌گیرد.

    - اگر روی پنیر لیقوان یا هر پنیری که در آب نمک نگه‌می‌دارید کپک زد، آن را دور نیندازید. انداختن 3-2 حبه قند در آب پنیر کپک‌ها را از پنیر جدا می‌كند و به طرف خود می‌کشد.

    - اگر پنیر کپک زده است، با یک چاقوی تمیز قسمت کپک‌زده و بافت تغییر شکل داده را جدا و بقیه آن را مصرف کنید، مگر اینکه بو و طعم آن عوض شده باشد.

    - پنیر‌های کهنه را ترجیحا با زیره سیاه یا گردو سرو کنید.

    - مصرف زیاد پنیر، خصوصا پنیر‌های شور یا کهنه برای افراد دچار لکنت زبان، آسم، بیماری‌های قلبی، فشارخون بالا و یبوست مزمن توصیه نمی‌شود.

    - اگر عرق بدنتان بوی تندی دارد، کمتر پنیر مصرف کنید. این توصیه شامل کسانی که مشکل سنگ کلیه و مثانه دارند یا دچار کمبود فسفر در بدن هستند نیز می‌شود.

    - مصرف پنیر برای افرادی که از ضعف بینایی و شنوایی، کم‌خونی، بی‌خوابی و مرض قند رنج می‌برند، مفید است، اما به اندازه و ترجیحا کم‌نمک.

    - برخلاف تصور، بهترین زمان مصرف پنیر صبح نیست، چون باعث بی‌حالی و سستی می‌شود. پنیر خوراک بعد از ظهر و شب است.

  • ۱۳:۲۷   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

     کاربرد طلایی برای دانه‌های قهوه

     ۸کاربرد طلایی برای دانه‌های قهوه

    بسیاری از ما قهوه را به دلیل طعم و عطر خوشی که دارد دوست داریم و معمولا آن را به عنوان یک نوشیدنی خوش طعم عصرگاهی در کنار عزیزانمان تجربه می‌کنیم اما شاید گروه اندکی از ما با خواص و کاربردهای این نوشیدنی خوش طعم و دانه‌های خوش عطر آن در زندگی روزمره آشنا باشیم


     برای دور کردن مورچه‌ها از آپارتمان یا حیاط خانه‌تان نیز از قهوه استفاده کنید؛ برای این کار کافی است مقداری پودر قهوه را مقابل خانه آنها بریزید. به این ترتیب آنها را از خانه خود فراری می‌دهید


     اگر یخچال شما مدتی است بوی مواد غذایی مختلف را به خود گرفته بهترین راه آن است که یک کیسه پارچه‌ای پر از قهوه را درون طبقات یخچال قرار دهید تا تمام بوها را به خود جذب کند


     اگر در خانه گلدانی دارید که کود موجود در خاک آن موجب بدبویی اتاقتان می‌شود می‌توانید مقداری قهوه روی خاک گلدان بریزید و به این ترتیب از ایجاد بوی  نامطبوع در خانه پیشگیری کنید


     بعد از پاک کردن ماهی یا پوست کندن پیاز بهترین راه برای از بین بردن بوی بد دست‌ها این است که دست‌هایتان را با پودر قهوه خوب آغشته کنید و بعد آن را بشویید


     در صورتی که گربه‌ها زیاد به باغچه خانه‌تان می‌آیند و فضولات خود را در آنجا خاک می‌کنند، با ریختن قهوه درون باغچه می‌توانید آنها را از این محل دور کنید. زیرا گربه‌ها از بو کردن قهوه گریزانند


     اگر تصمیم دارید یک جاسوزنی پارچه‌ای در منزل تهیه کنید، بهتر است درون آن را با دانه‌های قهوه پرکنید. چراکه قهوه موجب حفظ قابلیت سوزن و مانع از زنگ زدن آن می‌شود


     با پرکردن دانه های قهوه در گلدان یا لیوان بلوری که در آن لوازم‌التحریر خود را قرار می‌دهید، می‌توانید هم فضای میز کارتان را زیبا کنید و هم موجب خوشبو شدن فضای خانه و اتاقتان شوید


    اگر روی مبلمانتان خراش و زدگی ایجاد شده می‌توانید با کمک خمیری که از مخلوط آب و قهوه تهیه می‌کنید این خراشیدگی را از بین ببرید. کافی است خمیر را روی خراشیدگی مبل بکشید و به این ترتیب آسیب سطحی وارد آمده به مبلمانتان را ترمیم کنید

     

  • ۱۳:۲۸   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

     کاربرد قهوه در خانه داری و...


    برای خیلی از ما که صبح را با قهوه شروع می‌کنیم یا خستگی بعد از ظهر را با نوشیدن قهوه برطرف می‌کنیم، خوب است بدانیم بعد از آن چه اتفاقی برای تفاله‌های قهوه می‌افتد و چه استفاده‌هایی می‌توان از آن کرد.
    با دور ریختن تفاله قهوه داخل سطل زباله، متان آزاد می‌شود که یک گاز گلخانه‌ای و ۲۰ بار قوی‌تر از دی‌اکسید کربن است. 

    خوشبختانه روش‌های زیادی برای استفاده مجدد از این ماده وجود دارد. 
    بگذارید تفاله قهوه کاملا سرد شود. برای جلوگیری از کپک زدن و در صورت نیاز به خشک کردن، آن‌ها را به صورت لایه‌ای نازک روی ورق شیرینی‌پزی پهن کنید و در آفتاب قرار دهید. 

    1 - برای حاصلخیزی گیاهان دوستدار محیط اسیدی مانند گوجه فرنگی و هویج از پودر قهوه استفاده کنید.
    2 - با پاشیدن قهوه استفاده شده در باغ، گربه‌ها را از باغچه خود دور کنید. 

    3 - آن را با آوکادو له شده ترکیب و به عنوان ماسک صورت استفاده کنید.
    4 - بعد از خرد کردن سیر و پیاز، برای از بین رفتن بو به دست خود قهوه بمالید.

    5- به عنوان اسکراب ضد سلولیت از آن استفاده کنید.
    6 - با نگه داشتن آن‌ها داخل یخچال یا فریزر به جای جوش‌شیرین برای از بین بردن بو آن‌ها را مورد استفاده قرار دهید.

    7 - با پاشیدن پودر قهوه نزدیک در ورودی، مورچه‌ها و حلزون‌ها را دور کنید.
    8 - قهوه را داخل آب خیس کنید و برای داشتن پارچه‌ای به رنگ قهوه‌ای طبیعی از آن استفاده کنید.

    9 - چربی را با آن از روی تابه‌ها و قابلمه‌ها پاک کنید.
    10 - با گذاشتن کیسه‌ای از قهوه خشک داخل کفش، بوی بد را از بین ببرید.

    11 - با ماساژ قهوه روی پوست سر مانع از شوره زدن ‌شوید.
    این روش برای افراد دارای موهای تیره مناسب است چون قهوه موهای بلوند و قرمز را کمی روشن‌تر می‌کند.

    12 - برای ورمی‌کمپوست و تغذیه کرم‌ها می‌توانید از پودر قهوه استفاده کنید. با توجه به اسیدی بودن در مقدارقهوه‌ای که اضافه می‌کنید، دقت لازم را به عمل آورید. 
    13 - برای پاکسازی پوست از قهوه استفاده کنید.

    14 - برای قدیمی به نظر رسیدن کارهای هنری‌ که با ورق می‌خواهید درست کنید، قبل از انجام پروژه، قهوه را یک شب داخل آب خیس کنید. سپس ورق‌ها را سریع داخل محلول فرو کرده، درآورید و بگذارید کاملا خشک شوند.

  • leftPublish
  • ۱۳:۲۸   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    نکته در مورد عسلی که شکرک زده باشد :

    اگر عسل شما سفت شده ودر ضمن سفید شده یا به اصطلاح شکرک زده ودیگر قابل استفاده نیست، می توانید عسل را در ظرف دیزی یا ظرفی که در آن محکم بسته می شود بریزید به صورتی که آب داخل آن نشود حالا ظرف بزرگتر دیگری بردارید وداخل آن آب بریزید و ظزف عسل را ایستاده درون ظرف بعدی بگذارید، اگر فکر می کنید که ظرف عسل وارونه می شود یا تکان می خورد. یک جسم سنگین روی آن بگذارید تا ثابت بماند. حالا اجاق گاز را روشن کنید تا آب جوش بیاید. با بخار آب، عسل به حالت اولیه بر می گردد و مطمئن باشید که دیگر تا تمام شدن عسل شکرک نمی زند.

  • ۱۳:۲۹   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    اگر حبوبات بی نمک شد :

    اگر حبوبات شما بی نمک شد هرگز نمک خشک روی آن نریزید. بلکه مقدار نمک مورد نیاز را در آب جوش حل کنید. سپس داخل حبوبات پخته بریزید. نمک به همه جای حبوبات می رسد.

     

    اسپاگتی

     

    پخت بهتر ماکارونی :

    1- چند قاشق غذا خوری روغن داخل ماکارونی در حال جوشیدن بریزید.

    2- چند قاشق آبلیمو داخل ظرف ماکارونی در حال جوشیدن بریزید.

    3- چند قاشق آبلیمو به مایه ماکارونی اضافه کنید تا ماکارونی شما لذیذ تر شود.

     

    دلمه برگ مو

     

    خوشمزه تر شدن دلمه برگ مو :

    برای بهتر شدن دلمه برگ مو از چاشنی تمر هندی مخلوط با آب استفاده کنید.

  • ۱۳:۲۹   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    راهی برای بهتر رنگ دادن زعفران :

    برای اینکه زعفران شما بهتر رنگ بدهد می توانید از روش زیر کمک بگیرید :

    درون یک استکان کوچک به مقدار مورد نیاز زعفران ساییده ریخته 2 قاشق غذا خوری آب جوش به زعفران اضافه کنید. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید و داخل قابلمه ریختید استکان حاوی آب و زعفران را در برنج فرو ببرید. با دم کشیدن برنج زعفران هم دم می کشد و بهتر رنگ می دهد.

     

  • ۱۳:۳۰   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    خوشمزه تر شدن کوکو سبزی :

    برای خوشمزه تر شدن کوکو سبزی از گردوی خرد شده و زرشک استفاده کنید کوکوی شما بسیار خوشمزه می شود.

  • ۱۳:۳۰   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    راهی برای تشخیص سوسیس تازه :

    انگشت سبابه را بر روی سوسیس فشار دهید. بعد از برداشتن انگشت اگر بر روی سوسیس جای انگشت نماند، سوسیس تازه است.

  • leftPublish
  • ۱۳:۳۱   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    در چه قابلمه‌هائي غذا مي‌پزيد و چگونه؟

     

     

    وسايل و لوازم آشپزخانه هم، به‌ويژه قابلمه‌ها و ظروفي که غذا در آن پخته مي‌شود، از اهميت زيادي برخوردار هستند.

     


    تغذيه سالم تنها به کيفيت غذاها و نحوه صرف آن محدود نمي‌شود، بلکه مطمئناً به چگونگي طبخ نيز بستگي دارد. در واقع وسايل و لوازم آشپزخانه هم، به‌ويژه قابلمه‌ها و ظروفي که غذا در آن پخته مي‌شود، از اهميت زيادي برخوردار هستند.

     

     

     

    ظروف آلومينيومي:

     

     

    ظروف آلومینیومی

     

     

    داراي اين اشکال هستند که از خود ذرات فلز آزاد مي‌کنند. به‌خصوص در مجاورت با غذاهاي اسيدي (ترش مزه) به همين دليل براي پخت خوراکي‌هائي مانند گوجه‌فرنگي مناسب نبوده و هرگز نبايد براي نگهداري غذاها از آن‌ها استفاده شود.

     

     

     

    قابلمه‌هاي استيل:

     

     

    قابلمه های استیل

     

     

    احتمال چسبيدن غذا در اين ظروف زياد است، به‌خصوص اگر ته آن‌ها نازک باشد. اما براي جوش آوردن آب ايده‌آل و از خود فلز پس نمي‌دهد.

     

     

     

    ظروف مسي:

     

     

    خواص ظروف مسی

     

     

    خاصيت انتقال گرما در آن‌ها عالي بوده و براي تهيه انواع مربا و سس بسيار مناسب هستند ولي از آنجائي که مس فلزي سمي است، جداره داخلي اين ظروف بايستي حتماً قلع اندود شده باشد.

     

     

     

    ظروف چدني:

     

     

    خواص ظروف چدنی

     

     

    زياده از حد داغ نمي‌شوند و حرارت را به‌خوبي نگه مي‌دارند، براي پخت و پزهاي طولاني مناسب هستند.

     

     

     

    قابلمه‌هاي آهني:

     

     

    در قديم‌الايام از تابه‌هاي آهني براي سرخ کردن خوراکي‌ها استفاده مي‌کردند و به‌خاطر پيشگيري از زنگ‌زدگي آن‌ها را نمي‌شستند. امروزه مي‌توان گفت که بايستي از نوع لعابي آن‌ها اجتناب نمود چون ذرات لعاب مي‌تواند جدا شده و محتويات قابلمه را آلوده کنند. استفاده از ساير انواع آن مانعي ندارد.

     

     

     

    قابلمه‌هاي نچسب (تفلون):

     

     

    قابلمه های نچسب ( تفلون )

     

     

    علاوه بر اينکه غذا به اين ظروف نمي‌چسبد، داراي اين مزيت نيز هستند که طبخ خوراکي‌ها را بدون افزودن چربي (روغن - کره) ممکن مي‌سازند. اشکال عمده آن‌ها اين است که در حرارت‌هاي بالا پوشش نچسب داخلي مي‌تواند مولکول‌هاي زيان‌آوري را آزاد کند (با ايجاد خراشيدگي در اين پوشش نيز احتمال آن زياد است) به همين جهت تابه‌هاي سبک وزن آلومينيومي که با يک لايه نازک تفلون پوشيده شده‌اند، مردود شناخته مي‌شوند. بالعکس آن‌هائي که ته ضخيم دارند از ارجحيت برخوردار هستند. طبعاً براي پرهيز از ايجاد خراش در لايه داخلي بايد از کفگيرهاي چوبي استفاده کرد.

     

     

     

    ظروف سفالي:

     

     

    تقريباً کنار گذاشته شده‌اند، اما از آنجا که سفال به کندي گرم شده و حرارت را به‌طور يکنواخت به غذا مي‌رساند، مطمئناً اين ظروف بايستي مورد ارزشيابي مجدد قرار گيرند. ظروف سفالي براي خوراکي‌هائي مثل حبوبات و انواع آش که نيازمند طبخ طولاني مي‌باشند، ايده‌آل هستند. نبايد مستقيم روي آتش قرار گيرند و به همين دليل بايستي از شعله پخش‌کن کمک گرفت.

     

     

     

    ظروف سراميک:

     

     

    ظروف سراميک

     

     

    از لحاظ قابليت هدايت گرما، مشابه ظروف سفالي هستند. با اين تفاوت که مقاوم‌تر هستند و براي قرار گرفتن در فر مناسب هستند. البته بايد توجه داشت که انتقال از يخچال به فر گرم يا برعکس، مي‌تواند باعث شکستن آن‌ها شود.

     

     

     

    ظروف نشکن شيشه‌اي (پيرکس):

     

     

    ظروف نشکن شيشه‌اي (پيرکس)

     

     

    از لحاظ حرارتي، ممکن است تغييرات ناگهاني دما (همان طور که در مورد سراميک گفته شد) سبب شکستن آن‌ها شود اما از حيث طبخ، براي قرار دادن در فر ايده‌آل هستند. بهتر است از قرار دادن آن‌ها بر روي شعله مستقيم خودداري شود.

     

     

     

    چند نکته مهم در مورد مصرف ظروف آلومينيومي:

     

     

    ?. تا حد امکان از سائيدن اين ظروف خودداري کنيد زيرا به سرعت سوراخ مي‌شوند.

     


    ?. مواد قليائي به سرعت روي ظروف آلومينيومي اثر کرده و آن را سوراخ مي‌کند.

     


    ?. قابلمه‌هاي آلومينيومي در مقابل نمک طعام نيز مقاومت ندارند. در آن‌ها برنج خيس نکنيد و با آب نمک نگه نداريد.

     


    ?. جوشاندن آب نيز سبب تيرگي رنگ اين ظروف مي‌شوند. براي برطرف کردن اين حالت در هنگام پخت اضافه کردن چند قطره آب ليمو يا سرکه از سياه شدن ظرف جلوگيري مي‌کند. بعد از خارج کردن موادغذائي، اگر مقداري پودر لباسشوئي را با آب در آن بجوشانيد دوباره رنگ ظرف روشن مي‌شود.

     

  • ۱۳:۳۲   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    برای بررسی اینكه آیا روغن مانده در ماهیتابه هنوز قابل استفاده است یا نه، یك تكه نان سفید داخل روغن بیندازید، اگر نان، ذرات تیره رنگی را در اطراف خود ایجاد کند مشخص می شود روغن قابل مصرف مجدد نیست، و در غیر اینصورت هنوز قابل استفاده است.

     

     

    هنگام استفاده ی مجدد از روغن قابل استفاده، برای رفع بوی غذای قبلی در روغن، می توانید 10 تا 12 شاخه جعفری درون روغن سرخ کنید یا آنكه چند تكه سیب زمینی خام را به مدت 15 دقیقه درون روغن ماهیتابه بیندازید تا بو را به خود جذب کند.

  • ۱۳:۳۲   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست


    سبزیجات علی رغم فواید بسیار دارای انگل ها و میکروب های خطرناک بیماری زا هستند و در صورت کوتاهی در شستن صحیح، آلودگی روی آنها عوارض جبران ناپذیری را به وجود می آورد.

     

    نحوه شست‌و‌شوی صحیح سبزیجات چگونه است؟
     

     

    با توجه به این که پرورش سبزیجات بعضا با آب‌های آلوده و آب چاه انجام می‌شود و همچنین به علت تماس با خاک و گل و لای، دارای انواع میکروب‌ها و انگل‌های آلوده کننده از جمله سالمونلا هستند که برای انسان بسیار خطرناک هستند؛ البته سبزیجات منابع غنی از مواد معدنی و ویتامین‌ها هستند؛ بنابراین آگاهی از روش صحیح شستن آنها اهمیت بسزایی در سلامتی دارد.

     


     بهترین روش شستن سبزیجات ابتدا قرار دادن آنها به مدت پنج دقیقه در محلولی حاوی یک یا دو قطره مایع ظرفشویی و یا مواد ضدعفونی کننده است تا تخم انگل‌های چسبیده به سبزیجات لغزنده شود و سپس با انجام چندین بار آبکشی، آلودگی سطح سبزی را پاک کرده و بعد مصرف شود.

     

     باید توجه داشت که مرحل آبکشی سبزیجات به خوبی انجام شده و عاری از هر گونه مواد شوینده شوند.

  • ۱۳:۳۳   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    آموزش خرد کردن مرغ با تصویر !

    آموزش خرد کردن مرغ با تصویر !

    مطابق شکل با چاقو از وسط به دو نیم قسمت کنید :

     

     

    آموزش خرد کردن مرغ با تصویر !

     

     


    از قسمت داخل هم برش بدید تا به راحتی از وسط نصف شود :

     

     

    آموزش خرد کردن مرغ با تصویر !

     

    بعد هر تکه را دوباره به دو قسمت تقسیم کنید :

     

     

    آموزش خرد کردن مرغ با تصویر !

     

     


    قسمت بال و سینه را جدا کنید :

     

     

    آموزش خرد کردن مرغ با تصویر !

     

     

     

    قسمت ران را هم به دو قسمت تقسیم کنید :

     

     

    آموزش خرد کردن مرغ با تصویر !

     

  • ۱۳:۳۴   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    چگونه ماهی تازه را پاك كنیم؟

    بیایید از ابتدا شروع كنیم. چگونه ماهی تازه را برای طبخ پاك می‌كنید؟ پاك كردن، استیك كردن و فیله كردن سه روش اصلی مهیا كردن ماهی برای طبخ است.

     


    روشی كه برای تمیز كردن ماهی استفاده می‌شود بستگی به نوع ماهی و نوع طبخ آن دارد. در اینجا در آموزش پاك كردن ماهی فرض بر این است كه بخواهید ماهی تازه كوچكی را برای طبخ یا سرخ كردن ماهی استفاده كنید.

     

     

    بدیهی است كه به یك چاقو تیز و آب كافی برای تمیز كردن ماهی نیاز دارید. پاك كردن ماهی دلپذیر نیست ــ می‌توانید تعداد زیادی روزنامه در دست داشته باشید. استفاده از دستكش آشپزخانه یا جراحی هم خوب است.

     


    قبل از شروع كار، ماهی را با آب سرد بشویید تا ترشحات لزج روی پوست ماهی از بین رود. سپس پشت چاقو را در طول ماهی از دم تا سر بكشید تا فلس یا پولك‌های ماهی كنده شود. اگر پشت چاقو فلسهای در حال كنده شدن حركت آرام روی ماهی دارد نیازی به برداشتن و دور كردن فلسها نیست ولی اگر به اطراف پراكنده می‌شوند فلسها را با دست نگه دارید تا در روی چاقو حركت آرامی داشته باشد. بعد از فلس گیری دوباره ماهی در آب سرد شسته تا تمام فلسهای كنده شده پاك گردد.

     

    چگونه ماهی تازه را پاك كنیم

     

     

    ماهی را بچرخانید و در خط شكمی اش نزدیك باله ماهی، دنبال یك سوراخ كوچك بگردید. نوك چاقو را در این سوراخ مخرجی فرو برید و متصلاً برش دهید. در طول ماهی از دم تا آبشش شكاف دهید البته تنها پوست را برش دهید و اندامهای داخلی را نبرید. اندامهای داخلی را به طور كامل خارج كنید. روی خط قرمز باریك در امتداد ستون مهره‌ها، شكافی وارد كرده و آن را هم بطور كامل خارج كنید.

     


    آبشش‌ها را از ناحیه شكاف سرپوش آبششی خارج كنید و یا آبشش‌ها را قطع كنید.

     


    ماهی را بار دیگر با آب سرد بشویید.

     

     

    آماده كردن ماهی برای طبخ بستگی به سلیقه شما دارد. ممكن است بخواهید شكل اصلی ماهی دست نخورده باقی بماند یا تصمیم بگیرید سر، دم و باله‌ها را ببرید. اگر می‌خواهید سر ماهی را بزنید، درست از زیر آبشش، سر را ببرید. دم را از محلی كه به بدن متصل می‌شود قطع كنید. باله‌ها را با مقدار اندكی از پوست ماهی برش دهید.

     

     

    اگر می‌خواهید باله پشتی ماهی را ببرید، با مقدار اندكی از پوست از هر دو طرف باله برش دهید. سپس باله را از جلوی قسمت انتهایی دم ببرید. این راه خوبی برای كشیدن اندكی از استخوان‌های متصل به باله پشتی است. اگر این عمل را 20 بار در عصر گرم تابستان با حشراتی كه اطراف شما پرسه میزنند. انجام دهید مادام العمر متخصص این كار می‌شوید!

  • ۱۳:۳۶   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    برای پاک کردن ماهی قزل آلا به طریقی که استخوان نداشته باشد روش بسیار جالبی و جود دارد 

     
     
     
     
     
  • ۱۴:۱۲   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    پنج نكته براي سرخ کردن سالم‌تر


    1- قبل از اين که مواد غذايي را به داخل روغن بيندازيد، بايد ابتدا روغن را تا درجه حرارت مناسبي گرم کنيد (مثلا تا حدود190 درجه سانتي‌گراد).

     

     

    در اين حرارت، در سطح مواد غذايي، سريع يک لايه محافظ شبيه به يک لايه عايق تشکيل مي‌شود که باعث مي‌شود روغن نتواند از ماده غذايي عبور کند و ماده غذايي فقط با حرارت غيرمستقيم و با هدايت گرمايي از اين عايق، پخته و سرخ شود.

     

     

    اگر روغن تا اين درجه حرارت مشخص داغ نشده‌باشد، قبل از اين‌که لايه عايق تشکيل شود، روغن به درون غذا نفوذ مي‌کند و باعث مي‌شود غذا حالت روغني(گريسي) پيدا کند. اگر هم روغن زيادتر از حد داغ شود، اين لايه محافظ مي‌سوزد و از بين مي‌رود.

     

     

    2- نكته بعدي اين كه هميشه اول روغن را هفت تا هشت درجه بيشتر از حرارت سرخ کردن (190 درجه سانتي‌گراد) داغ کنيد، زيرا اضافه کردن غذا به روغن باعث مي‌شود حرارت روغن چند درجه پايين بيايد. توجه داشته باشيد که اگر اين حرارت از هفت تا هشت درجه بيشتر شود، به ساختمان مولکولي روغن آسيب مي‌رساند.

     

     

    3- قبل از سرخ کردن به غذا نمک نزنيد. نمک نقطه دود روغن را پايين مي‌آورد و باعث مي‌شود زودتر تخريب شود. هم‌چنين، نمک باعث مي‌شود رطوبت در سطح غذا جذب شود و وقتي غذا به داخل آن اضافه مي‌شود، روغن به بيرون پاشيده شود.

     

     

    4- از ظرف‌هاي آلومينيومي براي سرخ کردن غذا و نگه‌داري روغن استفاده نکنيد. نمک به‌کار رفته در غذا، ظروف آلومينيومي را خراب مي‌كند و باعث مي‌شود آلومينيوم وارد روغن شود که مسموميت‌زاست. ظروف آهني و مسي هم به درد اين كار نمي‌خورند، چون روند تخريب روغن را تسريع مي‌کنند.

     

     

    سبزي‌هاي منجمد را وقتي هنوز يخ زده‌اند، سرخ کنيد تا كمتر روغن را به خود جذب كنند. (بيشتر ما تصور مي‌کنيم بهتر است بگذاريم کاملا ماده غذايي از حالت انجماد خارج شود، بعد آن‌ را بپزيم.)

     

     

    5- يك كار اشتباه ديگر اين است كه كوهي از مواد غذايي را در تابه پر از روغن تلنبار کنيد. اين كار حرارت روغن را مي‌گيرد. به اين ترتيب، قبل از آن كه آن لايه عايق مفيد تشکيل شود، روغن داخل غذا نفوذ مي‌كند و غذا را چرب مي‌كند. ترد نشدن خوراكي‌هايي كه در چنين‌تابه‌هايي انباشته شده‌اند، به همين دليل است.

  • ۱۴:۱۶   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    نحوه تمیز کردن گلدان

    برای تمیز کردن گلدانی که خاک آن را خالی کرده اید، ولی هنوز جرم دارد، لازمست آن را ابتدا با آب سرد بشویید و سپس محلول غلیظی از سرکه و نمک را داخل گلدان بریزید و مدتی صبر کنید، تا اینکه جرم ها از دیواره گلدان جدا شود. 

  • ۱۴:۱۸   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    کاربردهای موز در خانه داری

    *براق کننده کفش و نقره‌جات

    شاید به نظرتان کمی عجیب بیاید ولی استفاده از پوست موز یک روش عالی برای برق انداختن کفش های چرمی و همین طور ظروف نقره است. برای این کار ابتدا پوست موز را بردارید و رشته های داخل آن را کاملا خالی کنید.سپس بخش داخلی پوست موز را روی کفش چرمی یا ظروف نقره بکشید .بعد از اینکه کارتان تمام شد با استفاده از یک پارچه یا حوله کاغذی سطح مورد نظرتان را حسابی برق بیندازید .می توانید این روش را برای براق شدن مبل های چرمی نیز بکار ببرید.البته برای اطمینان آن را روی بخش کوچکی از چرم امتحان کنیدوبعد از اینکه متوجه شدید مشکلی پیش نمی آید سایر بخش های صندلی یا مبل چرمی را با آن درخشان کنید.



    * نگه‌داری گیاهان آپارتمانی
    گیاهان آپارتمانی که تحت مراقبت قرار نگیرند پس از مدتی غبارآلود شده و پوسیده می‌شوند. به جای اسپری کردن آب روی آن‌ها و ایجاد گرد و غبار بیشتر، برای براق و مرطوب کردن آن‌ها از پوست موز استفاده کنید. پوست موز را روی کل سطح برگ‌ها بمالید تا تمام گرد و غبارهای آن‌ها از بین برود. با این کار گیاهان آپارتمانی شما ظاهر براق و سالمی خواهند داشت.


    * از بین بردن زگیل
    برای از بین بردن زگیل‌های دردناک از کرم‌های مخصوص و سرکه سفید استفاده می‌شود ولی اگر این مواد در دسترس نباشند استفاده از موز، چاره کار خواهد بود. مقداری از موزهای رسیده را پوره کرده و آن‌ها را روی نواحی آسیب‌دیده بمالید.
    قسمت داخلی پوست موز را نیز می‌توانید بر روی ناحیه آسیب‌دیده بمالید. بسیاری می‌گویند پتاسیم بالای موجود در موز عامل اصلی درمان این مشکل پوستی است.


    * ماسک صورت
    برای صاف و براق کردن پوست صورت و رفع خشکی آن، از ماسک صورت موز استفاده کنید. استفاده از این ماسک پوست شما را نرم و مرطوب می‌کند. در اینجا روش آماده‌سازی این ماسک را برای شما توضیح می‌دهیم.
    مواد لازم:
    ماسک موز
    2 قاشق غذاخوری روغن بادام
    یک عدد موز رسیده
    یک عدد زرده تخم‌مرغ
    طریقه مصرف:
    1- موزها را با استفاده از چنگال درون کاسه‌ای،‌ پوره کنید.
    2- زرده تخم‌مرغ و روغن بادام را با هم خوب مخلوط کنید و به پوره موز اضافه کنید.
    3- صورتتان را شسته و با حوله خشک کنید.
    4- مخلوط فوق را روی پوست صورتتان بمالید و بیست دقیقه صبر کنید.
    5- سپس صورت خود را با آب سرد شسته و با حوله خشک کنید.
    با استفاده از این روش دیگر نیازی به استفاده از داروهای گران‌ قیمت شیمیایی و حتی بوتاکس نخواهید داشت.


    * سفید کردن دندان
    موزها زرد هستند ولی جالب اینکه به سفید کردن دندان‌ها زرد شده کمک می‌کنند. برای این کار پوست موز را هر روز به صورت دورانی روی کل دندان‌های خود بمالید و پس از چند هفته شاهد نتایج مثبت آن خواهید بود.


    *  نرم کردن گوشت
    پس از استفاده از موز و پوست آن، نوبت به برگ موز می‌رسد. اگر از خوردن گوشت های سفت دیگر خسته شده‌اید استفاده از برگ‌های موز راه کار مناسبی خواهد بود. برای این کار گوشت‌ها را درون برگ‌های موز بپیچید.گروهی از مردم بر این باورند که خود موز نیز چنین خاصیتی دارد .بنابراین دفعه بعد که تصمیم گرفتید در خانه کباب بپزید قبل از پخت چند تکه موز رسیده به آن اضافه کنید.  برای نرم کردن گوشت ماهی نیز از همین روش می‌توانید استفاده کنید.

  • ۱۴:۱۹   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    ۱. برای از بین بردن سوختگی ته دیگ یا روغن درون قابلمه یا تابه بهترین روش آن است که نصف لیوان سرکه و نصف لیوان آب را درون ظرف بریزید و آن را روی حرارت کم بگذارید.
    ۲. برای پیشگیری از جوانه‌زدن سیب‌زمینی در سبد آشپزخانه باید آنها را در محیطی به دور از رطوبت و روشنایی قرار دهید.
    ۳. اگر برنجتان دودگرفته برای از بین‌بردن بوی دود آن، یک پیاز را پوست بکنید و چند شیار روی آن ایجاد کنید تا بوی برنج را به‌خود جذب کند.
    ۴. اگر تصمیم دارید با کمک چاقو نان را ببرید پیش از بریدن نان، چاقو را به‌مدت یک‌دقیقه درون آب جوش فرو برید.
    ۵. برای آنکه کیک یا کیک بستنی شما به راحتی از قالب جدا شود بهترین روش این است که پیش از ریختن کیک درون ظرف کف ظرفتان کمی شکر بپاشید. اگر می‌خواهید گوشتی نرم و ترد داشته باشید، گوشت را به‌مدت ۴۵ دقیقه درون مخلوطی از روغن زیتون و سرکه بخوابانید.
    ۶. برای جرم‌گیری سینک دستشویی آن را برای ۱۵ دقیقه از آب و سرکه پر کنید‌ و سپس آن را با کمک اسکاچ بشویید.
    ۷. اگر از بدلیجات استفاده می‌کنید بهترین روش برای تمیز‌کردن آنها پاک کردن ظاهر زیور‌آلات با خاک اره یا پودر ماشین لباسشویی است.
    ۸. اگر تصمیم دارید از موز برای دراز مدت استفاده کنید. باید آن را درون آلومینیوم بپیچید و در ظرف میوه یخچال قرار دهید.
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان