خانه
62.3K

توصیه هایی کوتاه و مفید وکاربردی براي هر كدبانو

  • ۱۲:۴۹   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    دانستن این نکات برای تمامی خانم های خانه دار لازم است. با اجرای این تکنیک‌ها خواهید دید چگونه کنترل خانه و آشپزخانه تان را به بهترین نحو به دست خواهید گرفت.

  • leftPublish
  • ۱۴:۲۰   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    فوت و فن های آشپزخانه ای مهم و در عین حال ساده!!!

    * برای به دست آوردن آب بیشتر یک لیموی تازه، آن را قبل از قاچ کردن با کمی فشار وارد کردن روی سطح میز بغلتانید.

    * برای تازه نگه داشتن نان یک شب کامل، یک ساقه کرفس را همراه با نان در کیسه پلاستیکی قرار دهید تا نان رطوبت و طعم تازه خود را حفظ کند.

    * قبل از بریدن فلفل تند، دست ها را با کمی روغن چرب کنید تا با ایجاد مانع، تندی و بوی آن جذب پوست نشود.

    * برای پوست کندن زنجبیل تازه، از قاشق استفاده کنید.

    * برای حفظ رنگ سبزی ها به ویژه گل کلم قرمز و شلغم، هنگام پخت کمی آب لیمو به آن اضافه کنید. اسیدیته آن در حفظ رنگدانه و فلاوانوئید موثر است. اما از آن جا که سبزی های سبز رنگ، کلروفیل دارد، این روش موثر نخواهد بود.

    * آب جوشیده از آب شیر سریع تر یخ می زند.

    * برای پوست کندن آسان یک بوته سیر، آن را در یک قابلمه یا ظرف فلزی قرار دهید و روی آن قابلمه یا ظرف هم اندازه دیگری را برعکس بگذارید و محکم تکان دهید تا به آسانی پوست سیر جدا شود.

    * برای کم کردن طعم شور خورش یا سوپ، تکه ای سیب زمینی در آن بیندازید تا همانند اسفنج، نمک اضافه را به خود جذب کند.

    * در صورت سوختن ته برنج، قابلمه را از روی اجاق بردارید و به مدت ۱۰ دقیقه یک تکه نان روی برنج قرار دهید تا طعم سوختگی را به خود بگیرد.

    * زیر خورش، سس یا سوپ چرب را خاموش کنید و بگذارید کمی بماند تا چربی ها رو بیاید. چند تکه یخ را در آن قرار دهید تا چربی های اطراف سفت شود، سپس سریع قبل از آب شدن یخ چربی ها را خارج کنید.

    * هنگام جوشیدن شیر، آب در سطح آن شروع به تبخیر شدن می کند و لایه چربی و پروتئین با تراکم ضخیم روی سطح آن به وجود می آید. این لایه به قدری ضخیم می شود که بخار به آسانی نمی تواند از شیر عبور کند و حالت انفجار به وجود می آید. برای پیش گیری، کافی است یک ملاقه در ظرف شیر در حال جوشیدن قرار دهید تا شیر سر نرود.

    * پیاز را در کاسه آب قرار دهید و پوست آن را بگیرید. این کار مانع از خارج شدن گاز ایجاد کننده سوزش چشم از پیاز می شود. همچنین می توانید چاقو را به کمی آب لیمو آغشته کنید تا اسید موجود در لیمو با ترکیب شیمیایی در پیاز واکنش نشان دهد و در نتیجه گاز کمتری رها شود.

    * برای پیشگیری از فاسد شدن سبزی ها، در کشوی ویژه سبزیجات یخچال، حوله کاغذی قرار دهید تا با جذب کردن آب اضافه، مانع از پوسیدگی آن ها شود.

    * برای تمیز کردن ظروف چدن به جای مایع ظرفشویی از نمک و دستمال کاغذی خشک استفاده کنید.

    * جوشاندن پوست سیب به مدت ۳۰ دقیقه در قابلمه آلومینیومی، مانع کدری آن خواهد شد.

    * برای از بین بردن لک قهوه و چای از ظروف چینی، مخلوطی از جوش شیرین، آب لیمو و پودر تارتار روی آن بکشید.

    * از کچاپ گوجه فرنگی برای تمیز کردن ظروف مس استفاده کنید.

    * همیشه تخم مرغ را روی سطح صاف و نه لبه کاسه بشکنید. زیرا احتمال افتادن پوسته و آلوده شدن تخم مرغ وجود دارد.

    * مربای باقی مانده در ته شیشه را دور نریزید به مقدار مساوی روغن زیتون و سرکه به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید، سپس روی سالاد بریزید.

  • ۱۴:۲۱   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست


    وقتی برف پاكن خودرو شما در یك روز بارانی از كار افتاد چه کار می کنید؟ 


    در این هنگام میتوانید یك سیب زمینی خام را از وسط نصف كنید و روی شیشه جلوی خودرو بكشید، با این تدبیر قطرات باران روی شیشه خودرو لغزیده و مانع از دید شما نخواهد شد !

  • ۱۴:۲۲   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    خانمهای کدبانو! اگر می خواهید یخچالی تمیز و خوشبو داشته باشید و بوی بد مواد غذایی متفاوت فضای آشپزخانه شما را پر نکند به این نکات ریز خانه داری توجه کنید:

    اگر یخچال شما، بو گرفته است، با انجام 5 مرحله زیر، تمیز كردن و از بین بردن بوی آن كار آسانی است.

    وسایل مورد نیاز:
    - یخ دان
    - یخ
    - دستكش پلاستیكی
    - وایتكس یا سفیدكننده
    - اسفنج یا پارچه
    - جوش شیرین

    مرحله 1

    یخچال را خالی كنید، مواد فاسدشدنی را داخل یخدان دارای یخ قرار دهید. بهتر است سبزیجات و تخم مرغ ها را بالاتر بگذارید تا یخ به داخل آن ها نفوذ نكند.

    مرحله 2

    تمام قفسه ها و كشوها را خارج كنید، آن ها را با آب داغ و وایتكس بشویید و بگذارید روی یك حوله در معرض هوا خشک شوند.

    مرحله 3

    داخل یخچال را با مواد سفیدكننده یا وایتكس پاك كنید. مطمئن شوید تمام شیارهایی كه ممكن است بو گرفته باشند، كاملا تمیز شده اند. اگر ماده سفتی به یخچال چسبیده است، بگذارید مدتی خیس بخورد سپس آن را تمیز كنید.

    مرحله 4

    داخل یخچال را با آب سرد تمیز و با حوله خشك كنید. در جوش شیرین را باز كنید و آن را داخل در یخچال قرار دهید. گذاشتن ظرف جوش شیرین در یخچال باعث می شود که بوی بد یخچال از بین برود.

    مرحله 5

    قفسه ها، كشوها و غذا را سر جای خود بگذارید. یخچال شما به همان تمیزی روز اول و درست مانند زمانی است كه از كارخانه تحویل گرفته اید.
  • ۱۵:۱۹   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    با دانستن این نکات زمانی که مهمانی سرزده به خانه تان آمده دچار مشکل نمی شوید. همچنین می توانید آشپزخانه خود را در شرایط بحرانی مدیریت کنید و دیگر نگران سوختن، ته گرفتن، شوری یا بی مزه شدن موادغذایی و خوراکی هایتان نباشید.

     

    روغن کمکی
    پیش از سرخ کردن میگو و ماهی درون ماهیتابه از داغ شدن روغن مطمئن شوید و سپس مقدار اندکی نمک درون روغن بریزید. این کار مانع چسبیدن گوشت ماهی یا میگو به ظرف می شود.

    گوجه در آب
    اگر در خانه گوجه فرنگی ای دارید که نرم و پلاسیده شده، بهترین کار برای بانشاط کردن آن این است که به مدت ۱۰ ساعت گوجه فرنگی را درون یک ظرف آب سرد در یخچال قرار دهید.

    بازگشت
    اگر پس از آبکش کردن ماکارونی یا اسپاگتی رشته های آن به هم چسبید، دوباره آن را درون آب جوش بازگردانید و اجازه دهید یک دقیقه روی حرارت بماند. سپس آن را آبکشی کنید.

    سرکه ضد شیرینی
    اگر غذایی تهیه کردید که بیش از اندازه شیرین شده است، بهترین کار برای از بین بردن شیرینی آن این است که ذره ذره به آن سرکه اضافه کنید تا این طعم متعادل شود.

    نان اره ای
    برای بریدن نان بهتر است از کارد اره ای استفاده کنید و پیش از برش، کارد را برای مدت کوتاهی درون آب جوش فرو کنید.

    در تاریکی
    برای جلوگیری از جوانه زدن سیب زمینی ها آنها را در جای تاریک، خشک و به دور از رطوبت قرار دهید.

    هویج ضد بو
    افرادی که پس از خرد کردن پیاز و شستن کارد هنوز نسبت به بوی پیاز روی کارد حساسند، برای برطرف کردن این بو کافی است یک هویج را با کمک کارد حلقه حلقه کنند.

    پیاز در برنج
    برای از بین رفتن بوی دودگرفتگی برنج بهترین کار، پوست کندن یک پیاز و قرار دادن آن در قابلمه است. بعد از ۱۰ دقیقه پیاز بوی دود را از برنج می گیرد.

    کیک شکری
    اگر در خانه کیک می پزید و برای جدا کردن کیک از ظرف دچار مشکل می شوید، پیش از ریختن مایه کیک درون ظرف مقداری شکر ته ظرف بپاشید. این کار کمک می کند تا کیک به ته ظرف نچسبد.

    نرم کننده پر فایده
    بهترین روش برای نرم و ترد کردن گوشت آن است که گوشت را در مخلوطی از روغن زیتون خوراکی بدون بو و سرکه قرار داده و اجازه دهید به مدت ۲ تا ۳ ساعت درون آن خیس بخورد.

    موز آلومینیومی
    یکی از بهترین روش های نگهداری دراز مدت از موز و پیشگیری از سیاه شدن و تغییر رنگ دادن این میوه، آن است که موز را درون کاغذ آلومینیومی بپیچید و درون جا میوه ای یخچال قرار دهید.

    لیموترش روی دستان شما
    گاهی ممکن است برای تهیه غذا دائم با پیاز سر و کار داشته باشید. در این حالت دستتان به بوی پیاز آغشته می شود. برای از بین بردن این بو کافی است پوست دستتان را با کمک برشی از لیموترش تازه ماساژ دهید.

  • ۱۵:۲۱   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    آسان ترین روش پاک کردن جوهر خودکار از روی لباس

    حتما برای شما هم بارها پیش آمده که جوهر خودکار یا خودنویس‌هایتان روی لباس یا وسایل دیگر خانه، پس داده باشد.

    در خيلي از موارد هم اثر جوهر به‌صورت كامل از بين نمي‌رود. اين مشكل براي بچه‌هاي دبستاني كه روپوش‌ها و مقنعه‌هاي رنگ روشن استفاده مي‌كنند بيشتر اتفاق مي‌افتد. ما به شما ياد مي‌دهيم كه چگونه لباس‌هاي سفيد و رنگي را از جوهر خودكار پاك كنيد.

    اگر جوهر كيف يا كاپشن چرم‌تان را كثيف كرده باشد با تافت يا الكل مي‌توانيد آن را از بين ببريد، فقط بايد سريع اقدام كنيد، قبل از آنكه لكه خشك شود.

    اولين توصيه‌ اين است كه زمان را براي شستن و از بين رفتن اين لكه‌ها از دست ندهيد، هر زماني كه متوجه لكه جوهر شديد اقدام به پاك كردنش كنيد تا نتيجه بهتري بگيريد.

    براي آقايان پس دادن جوهر خودكار به جيب لباس يا كت‌شان بسيار اتفاق مي‌افتد. براي از بين بردن اين لكه‌ها مي‌توانيد از شير يا دوغ استفاده كنيد. به اين صورت كه قسمت جوهري لباس را داخل ظرف حاوي شير يا دوغ قرار دهيد و بگذاريد 5دقيقه‌اي بماند و بعد آن را با آب، آبكشي كنيد. اگر هنوز اثري از لكه باقي مانده بود، دوباره اين كار را تكرار كنيد تا جوهر كاملا از بين برود.

    اگر لكه جوهر روي مبل افتاده باشد، محل جوهر را خيس كنيد و روي آن نمك بريزيد و با پارچه تميزي محل را بماليد. مي‌توانيد مخلوط گليسرين و آمونياك را هم روي لكه بماليد و سپس با آب و پودر بشويد.

    اگر فرش‌تان به‌وسيله جوهر كثيف شده است مي‌توانيد روي آن كمي ماست بريزيد و سپس ماست را با قاشق جمع كنيد، اين كار را چندبار تكرار كنيد تا ماست جوهر را كاملا جذب كند. فراموش نكنيد اين دستور براي لكه تازه است.

    براي لكه‌هاي كمي قديمي مي‌توانيد يك قاشق غذاخوري سركه را با يك قاشق غذاخوري مايع ظرفشويي در 2فنجان آب گرم مخلوط كنيد و يك دستمال تميز يا يك اسفنج را درون محلول بزنيد و روي لكه جوهر بكشيد تا محلول جذب فرش شود، دوباره دستمال را روي لكه بكشيد تا لكه از بين برود. يك پارچه تميز ديگر را با آب سرد خيس كنيد و محل لكه را تميز و سپس خشك كنيد.

    يك دستمال كاغذي تميز برداريد و روي لكه ضربه بزنيد، فراموش نكنيد فقط ضربه بزنيد و اصلا دستمال را روي لكه نماليد تا پخش نشود. روي دستمال ديگري كمي تافت يا الكل سفيد بريزيد و روي لكه ضربه بزنيد تا جوهر جذب دستمال شود. بعد از از بين‌رفتن لكه، با دستمال كاغذي مرطوب آن محل را پاك كنيد تا الكل و مواد بيرون بيايند.

  • leftPublish
  • ۱۵:۲۲   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    آشپزخانه ای براق با تکنیک های زیر

    1 - اگر برای تهیه نوشیدنی خود از دستگاه مخلوط کن استفاده کرده اید، بعد از آنکه نوشیدنی‌ها را در لیوان‌ها ریختید، کاسه یا پارچ مخلوط کن را داخل سینک بگذارید، در آن کمی آب بریزید و یک قطره مایع ظرف شویی داخل آن بریزید و سپس آن را در مخلوط کن قرار دهید و برای 20 ثانیه مخلوط کن را روشن کنید و سپس آب آن را خالی کنید و آن را آب بکشید، با همین کار ساده آن را تمــیز کرده‌اید.

    2 - ساده ترین راه برای تمیز کردن داخل مایکروویو این است که یک دستمال یا حوله و یا تعدادی دستمال کاغذی خیس را داخل آن بگذارید و برای 2 تا 3 دقیقه مایکروویو را روشن کنید. خواهید دید که بخار آب ایجاد شده چگونه جرم‌های سفت شده داخل مایکرویو را نرم کند. اگر کمی صبر کنید که آن دستمال‌ها سرد شوند و از همان‌ها برای تمیز کردن مایکروویو استفاده کنید.

    3 - برای برطرف کردن بوی بد مایکروویو می‌توانید مخلوطی از 1 فنجان آب و نصف فنجان آب لیمو را داخل آن قرار دهید و برای 3 تا 5 دقیقه مایکروویو را روشن کنید و بگذارید برای 5 تا 10 دقیقه داخل آن بماند. بعد از این زمان می‌توانید آن را بیرون بیاورید و از بوی مطبوع داخل مایکروویو خود لذت ببرید.

    4 - وقتی چای یا قهوه درست می‌کنید، قوری پیرکس یا لیوان شیشه ای شما ممکن است رده‌های قهوه ای رنگی به خود بگیرد، این اتفاق معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که شما بعد از نوشیدن چای یا قهوه خود، لیوان را برای مدتی تمیز نکنید. اگر قوری یا لیوان شما کثیف است و نمی‌دانید چگونه آن را تمیز کنید، بهتر است یک چهارم لیوان خود را با یخ پر کنید، آب نصف لیمو را بگیرید و آنرا با دو قاشق نمک مخلوط کنید و به لیوان اضافه کنید. بعد از دو دقیقه معجزه آن را خواهید دید.

    5 - بیشتر کسانی که آشپزی می‌کنند، می‌دانند که نباید برای پاک کردن سطح چرب ماهیتابه از صابون مایع و یا از اسکاچ زبر یا سیم ظرفشویی استفاده کرد. پس چگونه ماهیتابه تفلون را بشویید؟ به جای مایع ظرفشویی از نمک استفاده کنید، کمی نمک را با دستمال کاغذی به کف ماهیتابه بمالید و ماهیتابه را با آب و اسفنج نرم بشویید. برای دوام بیشتر ماهیتابه بعد از شستشو کمی آن را با روغن مایع چرب کنید.

    6 - برای تمیز کردن آسیاب برقی و یا دستگاه آسیاب قهوه، از برنج خام استفاده کنید، کمی از برنج را داخل دستگاه بریزید و آنرا آسیاب کنید. اگر می‌خواهید مانند یک آشپز حرفه ای باشید، باید نسبت به نکات کوچکی در آشپزی حساس باشید اگر با دستگاه آسیاب مثلا چوب دارچین یا ریحان خشک را آسیاب کرده اید، پیش از آسیاب کردن دانه‌های قهوه باید آن را کاملا تمیز کنید زیرا این ادویه‌ها بوی تندی دارند و به راحتی از بین نمی‌روند، آسیاب برنج بهترین راه برای خلاصی از این بوهاست.

    7 - برای تمیز کردن رنده از یک برس کوچک استفاده کنید، با برس یا یک مسواک مخصوص می‌توانید لابلای دنده‌ها را تمیز کنید.

    8 - برای تمیز کردن سینک ظرفشویی می‌توانید مسیر خروج آب را ببندید، چند تکه یخ را داخل سینک بگذارید و کمی سرکه با آب داخل سینک بریزید و پس از بیست دقیقه آن را بشویید.

    9 - اگر در فنجان‌های چینی چای یا قهوه می‌نوشید، حتما برای شستن لکه چای و قهوه مشکل دارید، با کمی سرکه و نمک می‌توانید این لکه‌ها را به راحتی پاک کنید.

     

  • ۱۵:۲۴   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    ظرف های سوخته را چگونه تمیز کنیم؟

    برای پاک کردن ماهیتابه یا قابلمه‏ هایی که سوخته و تـَه ‏گرفته، هرگز با قاشق یا دیگر وسایل فلزی به جان آنها نیفتید، چون نتیجه چیزی جز خراشیده شدن ته ماهیتابه یا قابلمه نخواهد بود.


    برای آن که این کار را به آسانی انجام دهید به طریقه زیر عمل کنید:
    – اگر میزان سوختگی غذا بسیار زیاد بود که بعد از گذشت زمان قادر به شستن آن نبودید ته ِ ظرف سوخته مقدار زیادی جوش شیرین بریزید و آن قدر آب به آن اضافه کنید که فقط مرطوب شود؛ بگذارید چند ساعت بماند. معمولاً با این اقدام می ‏توانید قسمت سوخته را بلند کنید و ظرف را به راحتی بشویید.

     

    _ اگر از ظروف غیر تفلون استفاده می کنید برای آنکه در حین پختن غذا ظروفتان سیاه نشود کمی آبلیمو به آنها اضافه کنید.


    – لکه ‏های سرسخت را هم از ظروفی که معمولاً غذا به ته آنها نمی‏ چسبد می ‏توان به روش زیر از بین برد: دو قاشق غذاخوری جوش شیرین، نصف فنجان سرکه و یک فنجان آب در آن بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید.

     

    _ اگر ظروف روی دارید و به دلیل جوشیدن آب یا آبپز کردن مواد غذایی ظروف شما سیاه شده اند کافیست مقداری آب،نمک و آبلیمو داخل آنها بریزید و آنها را بجوشانید و بعد ظروف را با مایع بشویید تا دوباره سفید شوند.


     هنگام پختن حبوبات داخل قابلمه چند قطره سرکه یا آبلیمو به آن اضافه می کنیم و با این عمل هم ظرف سفید می ماند و هم طعم حبوبات بهتر می شود.

     

    _ اگر غذای شما سوخته و ظرف ته گرفته است مقداری آبجوش و سرکه داخل ظرف ریخته و درب آن را ببندید و 1تا 2 ساعت صبر کرده و بعد آن را بشویید.


     برای پاک کردن لکه قابلمه و ماهی تابه هم می توان داخل آن ریواس یا پوست سیب پخت.

     برای از بین بردن لکه قابلمه ها و ماهی تابه هایی که زرد شده است می توان با ریختن کمی آب و تمیز کننده و جوشاندن آب، آن را تمیز کرد.

     

    _ اگر میزان سوختگی غذا بسیار زیاد بود که بعد از گذشت زمان قادر به شستن آن نبودید مقدار زیادی جوش شیرین را در ظرف ریخته و مقدار خیلی کمی آب ( در حدی که مرطوب شود ) به آن اضافه کنید و نیم ساعت صبر کنید و بعد با اسکاچ یا سیم ظرفشویی ظرف را به راحتی تمیز کنید.

  • ۱۵:۲۵   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    هفت کاربرد جوش‌شیرین در شستن البسه

    یک بسته جوش‌شیرین کافیست تا لباس‌ها و پارچه‌های کتان شما همیشه تمیز باشند.

     

    1- اگر جزو افرادی هستید که سبد لباس‌های کثیف را تا زمان شستشو داخل کمد می‌گذارید، برای از بین رفتن بوی نامطبوع و بو نگرفتن لباس‌های تمیز، مقداری جوش‌شیرین روی آن‌ها بپاشید.


    2- برای از بین بردن بوی سیگار از روی لباس، ½ پیمانه جوش‌شیرین را تقریبا داخل 4 لیتر آب حل کنید. لباس را قبل از شستشو یک ساعت داخل آن خیس کنید تا خوشبو شود. از این روش برای لباس‌هایی که بوی کلر و عرق می‌دهند نیز استفاده کنید.


    3- به جای خرید نرم‌کننده‌های آماده، ½ پیمانه جوش‌شیرین در دور آبکشی به ماشین لباسشویی اضافه کنید تا لباس‌ها نرم‌تر شده، بوی تازه‌تری دهند.


    4- زمانی که لباس‌های شما بوی گریس، روغن یا بنزین می‌دهد، آن‌ها را داخل کیسه زباله گذاشته، رویشان‌ جوش‌شیرین بپاشید. در آن را دو روز ببندید تا مانع انتشار و باعث از بین رفتن بو شده، سپس طبق معمول بشویید.


    5- به پودر لباسشویی ¼ تا ½ پیمانه جوش‌شیرین اضافه کنید تا هم حکم نرم‌کننده را داشته و هم قدرت پاک‌کنندگی پودر بیش‌تر شود.


    6- زمانی که لباس ورزشی سفید شما در اثر انداختن با پیراهن صورتی تازه خریداری شده داخل ماشین لباسشویی رنگ گرفته است، چاره کار خیس کردن آن داخل جوش‌شیرین ، پودر شوینده، نمک و آب است که حکم سفیدکننده را خواهد داشت.


    7- کپک را با جوش‌شیرین از ماشین لباسشویی خود دور کنید. در فاصله بین چند بار استفاده از این دستگاه، مقداری جوش‌شیرین روی قسمت استیل ماشین بپاشید تا بوی بهتری داده، از رشد کپک‌ها جلوگیری ‌کند.

    نکته:

    - چرم جیر با مسواک نرم و جوش‌شیرین تمیز می‌شود. بگذارید جوش‌شیرین روی جیر بماند سپس با مسواک آن را تمیز کنید.

    - برای تمیز کردن چرمی که در اثر ریختن جوهر لک شده، کمی جوش‌شیرین روی لکه بپاشید، بگذارید آن را جذب کند. این کار را چند بار تا زمان پاک شدن لکه تکرار کنید.

     

  • ۱۵:۲۷   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    کنسرو برگ مو و انواع روش های نگهداری برگ مو

    روش های نگهداری از برگ مو :
    خشک کردن برگ مو :
    در این روش برگهای تازه و بزرگ مو را شسته و دسته بندی کرده و به وسیله یک سوزن نخ را از برگها رد کرده و از طرف دیگر در می آوریم و دو طرف نخ را به هم گره می زنیم و از یک جای مناسب زیر نور آفتاب آویزان می کنیم باید مواظب باشیم که گرد و خاک روی برگها ننشیند و چند روزی صبر می کنیم تا برگها خشک شوند بعد برگها را در یک جای مناسب نگهداری می کنیم که نه رطوبت داشته باشد و نه برگها خرد شوند چون در حالت خشک، شکننده هستند و زمان مصرف، چند ساعت قبل از تهیه دلمه، برگها را در یک ظرف بزرگ آب ولرم خیس می کنم. این روش خیلی قدیمی است.

    نگهداری برگها در آب نمک :
    در این روش آب را جوش آورده و نمک را در آن می ریزیم و چند جوش که زد شعله را خاموش کرده و می گذاریم تا آب نمک خنک شود بعد برگهای شسته شده و دسته بندی شده را در ظرف مخصوص ریخته و رویشان آب نمک می ریزیم تا زمانی که روی برگها را بگیرد. هنگام مصرف چند ساعت قبل برگها را در آب را معمولی می اندازیم تا شوریش گرفته شود اخیرا هم برگها را به صورت رولتی می پیچند و در یک بطری نوشابه (1.5 لیتری) می اندازند و رویش آب نمک می ریزند به خاطر اینکه هر چه درب ظرف تنگتر باشه نفوذ هوا کمتر است و جلوی فاسد شدن برگها را می گیرد و هنگام مصرف بطری را با چاقو بریده و برگها را از داخلش در می آوریم.

    نگهداری برگ مو در بطری نوشابه :
    در این روش یک بطری خشک نوشابه را انتخاب کرده و برگها را به صورت رولتی پیچیده و داخل بطری می اندازیم تا پرشدن بطری اینکار را انجام می دهیم بعد درب بطری را بسته و در یک جای سرد مثل یخچال نگهداری می کنیم مزیت این روش استفاده نکردن از نمک است این روش اخیرا استفاده می شود.

    نگهداری برگ مو در فریزر :
    بعد از اینکه برگ موها را شسته و خشک کردید دسته دسته کرده و داخل کیسه فریزر یا ظرف هم اندازه برگها گذاشته و درون فریزر نگهداری کنید بهتر است درون ظرفهای مخصوص فریزر گذاشته تا بعد از اینکه یخ زد نشکند و خرد نشوند و هم اینکه قبل از مصرف  از فریزر در آورده و دست نمی زنیم تا یخشان باز شود و نرم گردد.

    کنسرو برگ مو بهترین روش نگهداری برگ مو است و مزیتش این است که در هر دمایی به مدت طولانی نگهداری می شود.

    مواد لازم برای کنسرو برگ مو :

     برگ تازه و بزرگ مو  به تعداد دلخواه
     نمک کمی
    آب به میزان لازم
     شیشه مخصوص کنسرو به تعداد لازم


    طرز تهیه کنسرو کردن برگ مو :
    ابتدا برگهای مو را شسته و چند دسته می کنیم بعد برگها را مثل رولت می پیچیم و داخل شیشه می گذاریم تا زمانی که شیشه پرشود و پیچیدن برگها به این خاطره که در شیشه بتوانیم برگهای زیادی جا بدهیم بعد آب را جوشانده و نمک را ریخته و خنک کرده و روی برگها می ریزیم تا شیشه ها پر شود و درب شیشه ها را می بندیم.

     

    بعد در یک قابلمه بزرگ که پر از آب کردیم و آب را به جوش آوردیم شیشه ها را قرار می دهیم و به مدت 15 دقیقه شیشه های محتوی برگها را می جوشانیم سپس  شیشه ها را از داخل قابلمه در آورده و می گذاریم تا سرد شوند بعد در جای دلخواه و در هر دمایی به مدت خیلی طولانی نگه می داریم.

    سوال نکات مهم :
    منظور از شیشه مخصوص اینه که شیشه نه شکستگی داشته باشد و نه ترکیدگی و همچنین درب شیشه فلزی باشدو درب هم نه زنگ زدگی داشته باشد و نه خراشیدگی کاملا سالم باشد من از شیشه های سس و مربا اسفاده کردم.

     

    ارتفاع قابلمه باید به گونه ای باشد که هنگام قرار دادن شیشه ها در قابلمه، آب روی درب شیشه ها را بگیرد.

     

    نمک استفاده شده در کنسرو خیلی کم است به حدی که وقتی آب را چشیدیم نمک آن احساس شود.

     

    دمای شیشه ها باید معمولی باشد اگر خیلی سرد باشد هنگام گذاشتن در آب جوش شیشه ها می ترکند.


    برگهای استفاده شده بهتره تازه و بزرگ و از نوع برگ انگور کشمشی باشد و همچنین رنگ برگ سبز روشن باشد.

     

  • ۱۵:۲۸   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    کدام ادویه با کدام غذا؟

    ادویه جات یکی از اصلی و ضروری ترین مواد در پخت و پز محسوب می شوند. هر غذایی حداقل با یک یا دو ادویه، طعم دار می شود. حال تصور کنید اگر غذا بی عطر و طعم باشد! خوردنش واقعا غیرقابل تصور است.

    حتما این را می دانید که طعم ادویه ها با هم فرق می کند. یکی طعمی شیرین دارد، یکی خوشبوست و یکی تند و تیز است. باید ببینید چه غذایی می خواهید درست کنید، آن وقت باید ادویه های آن را هم شناسایی کرده و در پختن آن غذا استفاده کنید. هر کشوری غذاهای مخصوص به خودش را دارد. هرکدام از غذاها هم با ادویه یا ادویه های مناسبی طعم دار می شوند. اگر از ادویه ها و موارد استفاده شان چه در غذاهای ایرانی و چه در غذاهای فرهنگی اطلاعات کافی ندارید، جدول رو به رو به شما کمک خواهدکرد تا غذاها را با بهترین عطر و طعم درست کنید.

     

    کدام ادویه کدام غذا؟

    کدام ادویه کدام غذا؟

    کدام ادویه کدام غذا؟

    کدام ادویه کدام غذا؟

     

    ویرایش شده توسط mona mona در تاریخ ۴/۵/۱۳۹۵   ۱۵:۳۱
  • leftPublish
  • ۱۵:۲۹   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    چطور بوی نم خانه‌های قدیمی را از بین ببریم؟

     خانه‌های قدیمی بوی خاصی دارند که از روی آن قدیمی بودن خانه مشخص می‌شود. این بو می‌تواند به دلیل غبار روی سطوح مختلف یا لکه‌های کپک باشد.

    بوی ناخوشایند کپک، سردی و رطوبت را با مواد طبیعی که جاذب و خنثی‌کننده آن هستند، از بین ببرید.

    برای این کارمقداری جوش‌شیرین، سرکه سفید، زغال، دارچین و  پوست پرتقال نیاز دارید.

    1- جوش‌شیرین را روی کل فرش‌های قدیمی بپاشید.

    2- با یک فرچه خشک جوش‌شیرین را روی فرش بکشید.

    3- بگذارید جوش‌شیرین یک شب به همین حالت باقی بماند تا زمان کافی برای جذب بوهای کهنه و طولانی را داشته باشد.

    4- برای تمیز کردن جوش‌شیرین جاروبرقی بزنید.

    5- اگر فرش‌ها هنوز بوی کهنگی می‌دهند، مراحل فوق را تکرار کنید.

    6- داخل قوطی خالی شیشه ‌پاک‌کن سرکه سفید بریزید.

    7- سرکه سفید را به صورت اسپری روی سطوح سخت خانه بپاشید.از پاشیدن سرکه روی سنگ‌ که باعث لک شدن آن می‌شود، خودداری کنید.
     
    8- سرکه را با پارچه‌ تمیز پاک کنید.

    9- زغال گرم را داخل یک کاسه در وسط هر اتاق قرار دهید.زغال بوی نامطبوع را به خود جذب می‌کند.

    10- داخل یک ظرف، یک پیمانه آب را با 2 قاشق غذاخوری دارچین و مقداری پوست پرتقال مخلوط کنید.

    11- مخلوط را برای تازه شدن هوا چند دقیقه، تا زمان به جوش آمدن آب، روی گاز قرار دهید و از رایحه خوش و تازه لذت ببرید.

    ویرایش شده توسط mona mona در تاریخ ۴/۵/۱۳۹۵   ۱۵:۳۰
  • ۱۵:۳۱   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    آب کردن شکلات تخته ای ( برای استفاده در انواع کیک و شیرینی ) :

     


    راه اول : تکه های شکلات را در کاسه ای قرار دهید و نصف استکان قهوه داغ روی آن بریزید. هم زود آب می شود و هم شیرینی شما خوش طعم می شود.

     

     

    راه دوم : استفاده از روش طبخ غیر مستقیم . شکلات را دریک ظرف گود بریزید و این ظرف را در ظرف بزرگتر حاوی آب گرم قرار دهید ؛ ظرف بزرگ را روی حرارت کم قرار دهید و شکلات را مرتب هم بزنید تا آب شود.

     

  • ۱۵:۳۲   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    چگونه تلخي زيتون را بگيريم؟

    چگونه تلخی زیتون را بگیریم؟

     

     

    اگر میخواهید زیتون را خود در منزل عمل آورید این مطلب به شما کمک می کند تا این کار را به بهترین وجه انجام دهید:

     

     

    اصولا زیتون ها به سه صورت كنسروی - شكسته و بی هسته هستند .

     

     

    زیتون شكسته زیتو نی است كه مراحل روغن گیری آن انجام شده است و زیتون بی هسته همان زیتون كنسروی است (روغن كشی نشده است) و برای تهیه ی زیتون پرورده و یا تزپین كردن با فلفل قرمز و بسته بندی های خوشگل استفاده می شود.

     


    در هرحال همه ی زیتون ها یك تلخی دارند و تنها راه گرفتن تلخی آنها خواباندن در آب نمك و شستشوی چند باره ی آنها است تا طعم تلخی آن به حد مورد انتظار شما از بین برود .( میتوان در روز حدود سه الی چهار بار زیتون ها را می شویم و مجددا در آب نمك بریزیم )

     

     

    در آخر كه طعم مطلوب را پیدا كرد مجددا زیتون ها را در آب نمك بریزید شوری آن به اندازه ای باشد كه خوراك آن برای شما مطبوع است (نه بی نمك و نه شور) و مثلا اگر در سطل های پلاستیكی سایز ماست های سه كیلویی می ریزی .روی آن 1 یا 2 قاشق روغن زیتون و گلپر (یك قاشق ) بریز معمولا زیتون را در جای خنك می گذارند وسعی كن این جای خنك یخچال نباشد.

     


    معمولا زیتون‌های سبز یا زیتون‌هایی كه اندكی مانده تا رسیده شوند را برای مدتی در محلول‌های قلیایی می‌خوابانند تا تلخی گوشت آنها گرفته شود. سپس مدتی در آب می‌خوابانند و سرانجام در ظرف محتوی محلول كم‌نمك (مخلوط آب، نمك و سركه) نگه می‌دارند یا اینكه از همان ابتدا فرآیند گرفتن تلخی را تنها با آب‌نمك انجام می‌دهند.

     

     

    زیتون را به این روش حتی در خانه نیز می‌توان عمل آورد، اما به دلیل وقت‌گیر بودن این فرآیند، بیشتر مصرف‌كنندگان، زیتون آماده را ترجیح می‌دهند. بعضی از زیتون‌ها پس از عمل آوردن سیاه می‌شوند. اگر زیتون پس از بیرون آوردن از قلیاب مدتی در معرض هوا قرار ‌گیرد، رنگش به سیاهی می‌زند. البته رنگزیتون بیش از همه به نوع آن مربوط می‌شود.

     

     

    در مورد محلول های قلیایی خوراكی ( تركیب آب و بی كربنات ها مثل جوش شیرین و آهك (كه برای مربای بالنگ استفاده می شود )

     

    ویرایش شده توسط mona mona در تاریخ ۴/۵/۱۳۹۵   ۱۶:۳۰
  • ۱۶:۲۰   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    آشپزی هم فوت و فن د‌ارد‌

     

     

     

    همهٔ آشپزها از مواد‌غذایی یکسانی استفاد‌ه می‌کنند‌، اما د‌ست‌پخت‌ها قابل مقایسه نیستند‌. برای بهتر کرد‌ن طعم و عطر و ظاهر غذایشان روش‌های ساد‌ه‌ای وجود‌ د‌ارد‌ که با کمک آنها می‌توانید‌ به یکی از بهترین آشپزها د‌ر میان د‌وستان و اقوام تبد‌یل شوید‌

     نگه‌د‌اری از آب مرغ و سبزیجات

     

    هرگاه آب مرغ، گوشت یا سبزیجات شما زیاد‌ آمد‌، د‌ور نریزید‌؛ بلکه آب را د‌ر قالب یخ بریزید‌ و د‌ر فریزر بگذارید‌ و هربار که بخواهید‌ سوپ یا خورشتی د‌رست کنید‌ می‌توانید‌ از یک یا چند‌ قالب آب مرغ یا گوشت یخ زد‌ه استفاد‌ه کنید‌

     

     سبز ماند‌ن جعفری

     

    همیشه د‌ر پایان پخت سوپ و سس، به آنها جعفری اضافه کنید‌ تا عطر و طعم و رنگ جعفری حفظ شود‌

     

      افزایش غلظت سوپ

     

    برای غلیظ کرد‌ن سریع یک سوپ خانگی، کمی پورهٔ سیب‌زمینی قبل از سرو کرد‌ن به آن اضافه کنید‌ و یا کمی آرد‌ گند‌م یا جوانه گند‌م د‌ر حین پخت به آن اضافه کنید‌

     

      جذب چربی از سوپ یا خورش

     

    برای برد‌اشتن چربی از یک سوپ یا خورش د‌ر کیسهٔ نایلونی تمیزی، چند‌ قطعه یخ بیند‌ازید‌ و د‌ر آن را محکم ببند‌ید‌ و د‌ر ظرف غذا بیند‌ازید‌. چربیها به د‌ور یخ جذب شد‌ه و شما به آسانی می‌توانید‌ آنها را برد‌ارید‌

     

     جلوگیری از تغییر رنگ کلم قرمز

     

    اگر کلم قرمز شما د‌ر هنگام پخت آبی یا بنفش باشد‌، به آب کمی سرکه اضافه کنید‌ تا کلم بار د‌یگر قرمز شود‌

     

     تشخیص پخته بود‌ن اسپاگتی

     

    برای آزمایش پخته بود‌ن اسپاگتی، یک قطعه از آن را روی د‌ر قابلمه بگذارید‌، اگر چسبید‌، اسپاگتی پخته است

     

  • ۱۶:۳۲   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    جرم گیری برای همه چیز

    تمیز کردن و زدودن لکه های ناشی از استفاده کردن از انواع لوازم خانگی یکی از دغدغه های روزمره هر کدبانویی است.در ذیل چند روش برای تمیز تر کردن وسایل خانه پیشنهاد می شود:

    ·   کمی سرکه سفید در محفظه آب اتو بریزید و بعد از 24ساعت آن را روشن کنید و اجازه دهید بخار کند تا آب و گچ آن خارج شود.

    ·   اتوهای قدیمی که کف آن روکش تفلون نداردبر اثر تماس با پارچه زود کثیف میشوند که باید تمیز شوند.توصیه می شود وقتی اتو داغ است با یک پارچه کتانی که در دست مچاله کرده اید کف آن را تمیز کنید سپس با پارچه آغشته به نمک یا جوش شیرین بقایای جرم کف اتو را پاک کنید.

    ·   قطعات قابل شستشوی آبمیوه گیری ممکن است بر اثر استفاده زیاد رنگ گرفته باشند.برای پاک کردن و نیز جلوگیری از رنگ گرفتن آنها،یک دوم فنجان مایع سفید کننده،یک چهارم فنجان جوش شیرین و چهار فنجان آب گرم را با هم مخلوط کنید و با اسفنج روی قسمت های مورد نظر بمالید،همچنین می توانید به مدت 10 دقیقه این قطعات را در این مایع بخیسانید،سپس بشویید و کاملا خشک کنید.

    ·   یکی از لوازم برقی که بیشتر خانمها با آن مشکل دارند مایکروویو است.برای تمیز کردن این وسیله ،نیمی از یک لیموترش بزرگ را در کاسه ای آب قرار دهید و بگذارید تا ده دقیقه(بسته به میزان کثیفی دستگاه)در مایکروویو بجوشد.بخار لیمو باعث تبخیر لکه های چربی می شود وبوی بد را از بین می برد.در پایان با یک دستمال کتانی خشک دیواره های داخل دستگاه را تمیز کنید.

    ·   دستمال آغشته به آب لیمو ترش تازه یا الکل نیز برای تمیز کردن مایکروویو و از بین بردن چربی ها بسیار مفید است .هرگز از دستمال زبر،اسکاچ یا سیم ظرفشویی برای تمیز کردن دستگاه استفاده نکنید.برای پیشگیری از پاشیدن چربی غذا به دیواره ها بهتر است هنگام پخت روی غذاهای چرب را با سلفون بپوشانید.محلول دو قاشق غذاخوری آب لیموترش یا بکینگ پودر در یک پیمانه آب را به مدت 4 تا 6 دقیقه در مایکروویو بجوشانید و سپس با دستمال دیواره ها را تمیز و خشک کنید.

    ·   اثر انگشت بچه ها بر صفحه تلویزیون منظره ی نازیبایی به وجود می آورد.تلویزیون را هنگام تمیز کردن خاموش کنید .ابتدا با یک دستمال خشک غبار آن را بگیرید و سپس با پنبه آغشته به محلول آب و الکل صفحه تلویزیون را تمیز کنید.

  • ۱۶:۳۴   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    چند دستور برای مصرف و پخت سبزی

    سبزی‌ها را به مدت زیاد در آب خیس نکنید ، زیرا ویتامین‌ها و مواد معدنی آنها در آب حل می‌شود.

    تا آنجا که ممکن است سبزیجات را با پوست بپزید یا تنوری کنید.
    سبزی‌ها را برای مدت طولانی در معرض هوا قرار ندهید.
    در موقع طبخ غذا ، از ظروف در دار استفاده کنید و در ظرف را همیشه بگذارید.
    سبزی و میوه را مدتی قبل از خوردن یا پختن خرد نکنید و آب میوه را نیز بلافاصله پس از گرفتن مصرف کنید.
    برای پختن سبزی اول آب را جوش بیاورید و بعد سبزی را بریزید و فقط آنقدر بپزید تا نرم شود ( له نشود ).
    هر قدر ممکن است در سبزی‌ها آب کمتری بریزید.
    اگر در طبخ سبزی آب زیاد مصرف کرده اید، از این آب برای سوپ و سس استفاده کنید.
    اگر از سبزی یخ زده استفاده می‌کنید هرگز آن را مستقیما در آب جوش نگذارید.
  • ۱۶:۳۵   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    چطور پنیری خوشمزه سر سفره بگذاریم

    به توصیه های ما در این زمینه توجه فرمایید.....

     

    برای برش پنیر می‌توانید از نخ تمیز قرقره استفاده كنید.

    اگر پنیر تازه را در ماست تازه چند ساعتی نگاهداری كنید پنیر خوشمزه‌تری به دست می‌آورید.

    پنیر خشك شده خود را با خواباندن در دوغ غلیظ می‌توانید دوباره تازه كنید

  • ۱۶:۳۶   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    استفاده های جدید و جالب از فویل های آلومینیومی

    چگونه فویل ها به شما در اتو کردن، تمیز کردن، پختن و... کمک می کند.

    * صاف کننده چروک های لباس
    از بین بردن چروک های پارچه های ابریشمی، پشمی و ریون که نمی توان آنها را در معرض حرارت مستقیم قرار داد، یک ورق فویل را روی میز اتو بگذارید، سپس لباس را روی آن پهن کنید. با بخار اتو به سطح لباس، حرارت از 3 الی 4 اینچ (2/54 سانتى متر) بالای تار و پود پارچه عبور می‌کند. گرمای مرطوبی که از فویل به سطح لباس می‌خورد باعث برطرف شدن چین و چروک های لباس می‌شود. 
     
     
    * کمک کننده در کباب پزی
    برای گرم نگه داشتن کباب یک ورق فویل را روی کباب پز به مدت 10 دقیقه بگذارید تا فویل گرم شود ، سپس کبابها را بعد از پختن درون فویل بپیچید تا گرم بمانند، برای استفاده بهینه ار فویل بعد از صرف غذا میتوانید برای تمیز کزدن کباب پز از آن استفاده کنید . فویل را گلوله کنید و خاکسترهای آتش را  با آن پاک کنید.
     

    * برای واضح نشان دادن سیگنال های تلویزیون
    اگر دستگاه دی وی دی تان بالای تلویزیون یا برعکس پایین تلویزیون قرار دارد، همچنین تصویر را واضح نشان نمی دهد، یک ورق فویل مابین تلویزیون و دستگاه دی وی دی تان بگذارید تا این دو را از هم جدا کند.
     

    * جلوگیری از پاشیدن رنگ هنگام نقاشی
    اگر خانه تان را نقاشی می‌کنید، برای اینکه دستگیره درها رنگی نشوند با آلومینیوم آنها را ببندید. شکل بستن فویل به شکل وسیله ای که به آن می‌بندید بستگی دارد اما با بستن فویل خیالتان راحت باشد. محکم سطح آن وسیله را می‌پوشاند تا نقاشی تان تمام شود.
     

    * جلوگیری از سوختن شیرینی
    برای اینکه از سوختن شیرینی جلوگیری کنید، فویل را دورتا دور ظرف بپیچید تا حرارت را بشکند.  فویلی به طول 25 اینچ انتخاب کنید، از طرف بلندی آن، آن را سه بار تا بزنید و دور تا دور ظرف بپیچید و انتهای فویل را با گیره یا کلیپس کاغذ ببندید. در اواسط مراحل پخت شیرینی، فویل را از دور تا دور ظرف جدا کنید و بگذارید شیرینی بدون آن پخته شود.
     

    * تمیزکننده بلور و شیشه
    برای تمیز کردن ظرفهای بلور از مایع ظرفشویی و فویل که به صورت توپ در آورده اید استفاده کنید. با این کار ظرفها پس از شستن بسیار تمیز می‌شود.
  • ۱۶:۳۷   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    در کدبانوگری معجزه کنید!(روشهای نگهداری صحیح انواع گوشت)

    نگهداری صحیح مواد غذایی بهترین روش برای کمک به اقتصاد خانواده است:

    در کدبانو گری معجزه کنید!

    نگهداری صحیح مواد غذایی بهترین روش برای کمک به اقتصاد خانواده است:

     


    تخم مرغ
    - موقع چیدن تخم مرغ در یخچال سر تیز آن را رو به پایین بگذارید. به این ترتیب زرده در وسط قرار می گیرد و بهتر می ماند.
    - برای اینکه بتوانید مدت بیشتری تخم مرغ ها را در یخچال نگهداری کنید، آنها را درون ظرف گودی ریخته و روی آنها مقداری روغن بریزید یا پوسته تخم مرغ را چرب کنید.

    - برای نگهداری تخم مرغ در خارج از یخچال، آنها را در جایی خنک به طور مرتب بچینید و روی آنها نمک بریزید تا آنها را کاملاً بپوشاند.

    - اگر به یخچال دسترسی ندارید و می خواید تخم مرغ ها را برای مدت طولانی سالم نگهدارید، تخم مرغ ها را در روغن زیتون فرو کنید و بعد آنها را در خاکستر بغلطانید. یا آنها را در آب آهک بریزید و بعد بگذارید خشک شوند. به این ترتیب تا مدتها سالم باقی می مانند.

    برای اینکه زرده تخم مرغ را چند روزی تازه نگه دارید روی زرده تخم مرغ های سالم را با آب سرد بپوشانید و در یخچال نگهداری کنید. سفیده ی تخم مرغ را نیز می توانید درون ظرف پلاستیکی ریخته در فریزر نگه دارید. هر فنجان سفیده، معادل 7 یا 8 سفیده تخم مرغ است.
     

    گوشت
    تکه های گوشت را شسته و خشک نمایید و هر قسمت را برای مصرف خاص بسته بندی کنید. روی هر یک از بسته ها برچسبی با قید وزن و نوع گوشت و تاریخ تهیه آن بچسبانید.
     

    - گوشت کبابی: گوشت راسته و فیله و گوشت ران به جز ماهیچه های آن برای کباب مناسب است. گوشت کبابی را از پشت دنده ها با سر کارد تیزی با ملایمت جدا کنید و به قطعات منظم بریده و بسته بندی نمایید.

    - گوشت چرخ کرده برای کباب:
    - برای تهیه گوشت چرخ کرده بدون چربی از برش مغز ران استفاده کنید.

    -چربیهای گوشت گوسفندی و خرد گوشت های اضافی روی دنده ها را جدا کنید و با گوشت گوساله به نسبت مساوی مخلوط نمایید و دوبار از چرخ گوشت بگذرانید. سپس به ازای مصرف یک وعده بسته بندی کنید.

    - به گوشت چرخ کرده جهت بسته بندی در فریزر پیاز اضافه نکنید، زیرا طعم و بوی گوشت را تغییر می دهد.

    - گوشت چرخ کرده برای مصرف غیر کباب: مخلوط مساوی گوشت گوساله و شتر را دو بار از چرخ گوشت بگذرانید.
     

    -گوشت آبگوشتی و سوپ:
    از ماهیچه ها و استخوان هایی که گوشت کمتری دارند برای تهیه سوپ و آبگوشت استفاده کنید.

    -گوشت خورش:
    گوشت گردن، ماهیچه ها، دنده های گوشت دار گوسفند برای خورش مناسب است. با گوشت استخوان دار خورش خوشمزه تر می شود. از گوشت گوساله نیز می توانید برای تهیه خورش استفاده کنید.

    مرغ
    ابتدا پوست مرغ را جدا کرده، سینه ی مرغ را از طول نصف کنید و هر چه درون شکم آن است به خصوص جگرهای چسبیده به استخوان پشت و سینه را در آورید سپس مرغ را خوب بشویید. برای قطعه کردن مرغ اول رانها و بعد بالها و گردن را جدا کنید سپس پشت مرغ را از طول به دو نیم کرده و هر کدام را به دو قسمت تقسیم کنید.

    ران و سینه را به اندازه هر وعده در پاکت فریزر بگذارید و بالها و گردن و استخوانهای پشت مرغ را برای سوپ بسته بندی نمایید. اگر می خواهید مرغ را به صورت درسته استفاده کنید سینه ی مرغ را تا استخوان جناق بشکافید و از همان قسمتی که باز است درون شکم مرغ را خالی و تمیز کنید سپس آن را با دقت شسته و بسته بندی کنید.
     

    - جوجه کباب:
    گوشت های سینه و ران را از استخوان جدا کنید. گوشت های قطعه قطعه شده را با سس مخصوص (نصف استکان روغن زیتون، نصف قاشق چایخوری زعفران، یک عدد پیاز خلال شده، یک قاشق غذاخوری آبلیمو، به اندازه ی لازم نمک و فلفل و یک عدد فلفل تند خرد شده) در ظرف گودی مخلوط کنید. پس از نیم ساعت مخلوط را در داخل پاکت فریزر ریخته و بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید.
     

    ماهی
    - در هنگام پاک کردن ماهی روی آن کمی نمک بپاشید. نمک به ماهی می چسبد و از سر خوردن آن جلوگیری می کند.
    - برای پاک کردن ماهی ابتدا چند ورق روزنامه روی تخته کار پهن کنید و ماهی را روی آن بگذارید. با چاقو، برس سیمی یا فلس گیر در جهت خلاف خواب فلس روی ماهی بکشید تا پولک های آن جدا شود. پس از اینکه تمام فلس ها را پاک کردید برگه رویی روزنامه را با فلس جمع کنید و ماهی را روی لایه زیری روزنامه قرار دهید.

    - برای گرفتن فلس های ماهی می توانید ماهی را در یک ظرف آب نمک به مدت 5 دقیقه بگذارید و بعد در همان ظرف فلس ماهی را بگیرید. در این صورت هیچ فلسی نخواهد پرید.

    - اگر می خواهید ماهی را درسته و شکم پر طبخ کنید ماهی را به پهلو بخوابانید و با یک دست آن را نگه دارید و با دست دیگر نوک کارد را زیر آبشش های ماهی فرو کنید و با حرکت نیم دایره در امتداد خط گرده، پوست را تا بالای دم ماهی برش دهید.  دقت کنید استخوانهای ماهی در سمت پایین قرار گیرد. سپس کارد را در شکاف، بیشتر فرو ببرید تا به حفره شکم برسید. تمام مواد داخلی شکم ماهی را خالی کنید و داخل و بیرون ماهی را کاملاً شسته و با نوک کارد خون و سیاهی را از داخل حفره شکم بتراشید. سپس ماهی را نمک بزنید و نیم ساعت بگذارید تا آب آن گرفته شود.

    - برای تکه تکه کردن ماهی پس از گرفتن فلس، محل اتصال کله و زیرگلوی ماهی را با نوک کارد ببرید سپس کله را از لبه تخته کار بیرون بگذارید و با یک دست ماهی را روی تخته نگه دارید و با دست دیگر کله را به پایین فشار دهید تا مفصل استخوان جدا شود. با کارد کله را از تنه جدا کنید سپس شکم ماهی را بشکافید و داخل آن را کاملاً تمیز نمایید. ماهی را به چند قسمت برش دهید و هر برش را به صورت افقی به دو قسمت تقسیم کنید. قطعات را شسته و خشک کنید.

    - برای بسته بندی، ماهی را در کیسه نایلون بگذارید و پس از خالی کردن هوای کیسه در آن محکم ببندید و روی آن برچسب بزنید. نوع ماهی و تاریخ بسته بندی را بنویسید.

    - ماهی را دو تا سه ماه می توان در فریزر نگهداری کرد.


    میگو

    ابتدا میگوها را در کمی آب بجوشانید تا پوسته آن نرم شود سپس پوست میگو را بگیرید و پس از جدا کردن پوست، سر میگو را با دست جدا کنید و با کارد یک شیار نازک پشت کمر آن ایجاد و با دست روده دراز و سیاهی را که در آن شیار است بگیرید و میگوها را با آب سرد شسته و در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود سپس آنها را به ازای هر وعده بسته بندی کنید.

  • ۱۶:۳۸   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    اگر سوراخ‌های بخار اتوی شما گرفته است، 

    نصف استكان سركه در آن بریزید و بگذارید یك شب بماند.

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان