خانه
1.89M

شام چی درست کنیم؟ | ناهار چی بپزم؟ | شام چی بپزم؟

  • ۱۶:۵۰   ۱۳۹۲/۳/۱
    avatar
    دو ستاره ⋆⋆|482 |2288 پست

    شام چی بپزم؟! یه لیست کامل از انواع غذاهای مناسب برای شام و ناهار با دستور پخت آسان.



    یکی سخت ترین سوال ها برای هر خانمی اینه که امروز دیگه شام چی بپزم؟! وای خدا امروز ناهار چی درست کنم؟


    منم تصمیم گرفتم آموزش پختن انواع غذا رو براتون بذارم. چه آموزش غذاهای فرنگی، چه آموزش غذاهای ایرانی و سنتی و همینطور غذاهایی که سریع آماده بشن. پس بگرد و انتخاب کن و سریع شام امشب رو بپز! راستی از الان برای ناهار فردا هم از توی لیست و صفحات مختلف یه غذای مناسب انتخاب کن!

    شام چی بپزم | ناهار چی درست کنم | شام چی درست کنم | آموزش انواع غذا

    ویرایش شده توسط زیباکده در تاریخ ۱۰/۴/۱۳۹۸   ۱۷:۱۱
  • leftPublish
  • ۱۷:۳۰   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    خلاقیت با کوکتل سیب زمینی

    مواد لازم:

    سيب زميني پخته شده: 500 گرم

    كوكتل: 500 گرم

    تخم مرغ: سه عدد

    سبزي معطر خرد شده: 50 گرم

    نمك، فلفل و ادويه: به ميزان لازم

    آرد سوخاري: 100 گرم

    روغن مايع: يك پيمانه

    زيتون، گوجه فرنگي و خيارشور: به ميزان لازم

    طرز تهیه:

    1. در ظرفي سيب‌زميني‌ها را رنده كرده، سپس با دو عدد تخم‌مرغ، سبزي معطر، نمك، ادويه و فلفل با هم مخلوط كرده و خوب ورز مي‌د‌هيم.

    2. در ظرف ديگري كوكتل‌ها را كه به صورت طولي خرد كرده‌ايم، در نصف پيمانه آب به مدت پنج دقيقه روي حرارت مي‌گذاريم تا بپزند. از مايه سيب‌زميني به اندازه يك گردوي درشت برداشته، آن را به شكل لوله‌اي در آورده و يك برش كوكتل وسط مواد مي‌گذاريم. مواد را كاملا دور تا دور كوكتل مي‌پيچيم. 

    3. تمام مواد كه آماده شد، در ظرف ديگري يك عدد تخم‌مرغ را زده، سپس كوكتل‌ها را ابتدا در تخم‌مرغ و پس از آن در آرد سوخاري زده و در روغن سرخ مي‌كنيم.

    4. كوكتل‌هاي آماده شده را با نان، گوجه‌فرنگي، خيارشور و زيتون سرو مي‌كنيم.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۷:۳۹   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    پودینگ مرغ 

    مواد لازم برای۲ نفر

    نمک و فلفل و ادویه به مقدار لازم

    پنیر گودا ۱۵۰ گرم

    جعفری خرد شده ۳ قاشق غذا خوری

    آرد سیب زمینی ۱ قاشق غذا خوری

    ماست‏ سفت ۲ قاشق غذا خوری

    روغن مایع ۱ قاشق غذا خوری

    سیب زمینی متوسط ۱ عدد

    هویج متوسط ۲ عدد

    پیاز کوهی یا دم پیازچه خرد شده ۵۰ گرم

    تخم مرغ ۲ عدد

    پیاز کوچک ۱ عدد

    سینه‌ مرغ ۵۰۰ گرم

    طرز تهیه

    ۱- مرغ رو با پیاز و نمک و فلفل و ادویه چرخ کنید ( من یه بار مرغ رو تنها چرخ کردم بعد یه دور دیگه باپیاز). سیب زمینی و هویج رو من باهم توی خرد کن خرد کردم خیلی ریز. میشه هر دو رو رنده کرد.

    ۲- زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا می کنیم‌،‌زرده رو کاملاً‌می زنیم تا سفید بشه،‌ بعد مرغ و پیاز و توی رزده تخم مرغ می ریزیم و مخلوط می کنیم. بعد سیب زمینی و هویج رو،‌بعد روغن مایع و ادویه و پنیر گودا رو اضافه می کنیم.

    ۳- پیاز کوهی و جعفری رو هم حسابی ریز خرد می کنیم و اضافه می کنیم در این قسمت ماست رو اضافه می کنیم. مواد رو حسابی مخلوط می کنیم. سفیده تخم مرغ رو به مواد اضافه می کنیم.

    ۴- مواد رو توی ظرف مناسب فر که کف آن رو با کاغذ روغنی پوشانده ایم می ریزیم و رویش رو با فویل می پوشانیم. روی حرارت ٢٠٠ درجه سانتی گراد به مدت حدود یک ساعت قرار می دهیم.

    ۵- حدود ١۵ دقیقه آخر پخت کاغذ آلمینیوم رو از روی ظرف برمی داریم تا روی پودینگ مون طلایی بشود. برای سرو پودینگ ها رو برش می دهیم با سبزی جات دلخواه سرو می کنیم.

    سایر نکات

    به نظر من خیلی توی مواد این غذا میشه دست برد. تنها کافیه دقت کنید که سفتی و چسندگی مواد کافی باشه. میشه به اندازه و انواع سبزی جات داخل مواد دست برد. و نیز میشه زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا نکرد. در این صورت ممکنه کمتر پف کنه مواد. ولی صاف تر می شود.

  • ۱۷:۴۶   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    استیک با سبزیجات گریل‌شده

    مواد لازم (برای 2 نفر):

    اورگانو تازه (خردشده) / 2 قاشق سوپ‌خوری

    نعناع (خرد‌شده)  1/4 پیمانه

    پوست لیموترش (رنده‌شده) 1 قاشق غذاخوری

    آب لیموترش  2 قاشق سوپ‌خوری

    فلفل سیاه (پودرشده) و نمک  به مقدار لازم

    استیک فیله 200 گرم

    کدو (حلقه‌ای خردشده) 200 گرم

    فلفل دلمه‌ای زرد (حلقه‌ای خردشده)  200 گرم

    قارچ (اسلایس‌شده)  200 گرم

    بادنجان (حلقه‌ای خردشده) 240 گرم

    پیاز ترشی (چهارقاچ‌شده) / 2 عدد

    گوجه‌فرنگی مینیاتوری (دو‌نیم‌شده) 5 عدد

    سیر (خرد‌شده) 4 عدد

    جعفری (خرد‌شده)  1/4 پیمانه

    روغن‌زیتون به مقدار لازم

    روش تهیه:

    1.در ظرفی گود، اورگانو، نعناع، رنده پوست لیموترش، یک قاشق سوپ‌خوری از آب لیموترش و فلفل سیاه را بریزید و مخلوط کنید، استیک را به مواد مرینیت اضافه کنید و از مواد روی سطح گوشت بریزید، سپس روی ظرف را بپوشانید و به‌مدت هشت ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً مزه‌دار شود.

    2.در این فاصله، کدو، فلفل دلمه‌ای، قارچ، بادنجان، پیاز، گوجه‌فرنگی، سیر، جعفری و مقداری روغن‌زیتون را در ظرفی بزرگ بریزید و مخلوط کنید، سپس سبزیجات را روی صفحه گریل چرب‌شده یا باربیکیو گریل کنید یا می‌توانید در تابه‌ای حاوی روغن‌زیتونِ داغ تفت دهید.

    3.بقیه آب لیموترش را به سبزیجات اضافه کرده و با یکدیگر کاملاً مخلوط کنید (سبزیجات را گرم نگهدارید).

    4.به استیک مزه‌دار شده، کمی نمک بیفزایید، سپس در همان صفحه گریل، گریل کرده تا به درجه پخت دلخواه برسد، سپس استیک را در ظرفی مناسب قرار دهید و اطراف آن را با سبزیجات گریل‌شده تزیین و سرو کنید.

    جایگزین:

    می‌توانید به‌جای گوجه‌فرنگی مینیاتوری، از دو عدد گوجه‌فرنگی خردشده و به‌جای اورگانو از دو ساقه رازیانه یا یک قاشق سوپ‌خوری رزماری نیز استفاده کنید.

    نکته:

    استیک را می‌توانید براساس ذائقه‌تان به سه روش گریل و تهیه کرده یا در تابه سرخ کنید:

    پخت خون‌دار rare steak که مدت زمان پخت آن، دو تا چهار دقیقه است.

    پخت متوسط medium steak که مدت زمان پخت آن، سه تا شش دقیقه است.

    پخت کامل well - done که مدت زمان پخت آن، چهار تا هشت دقیقه است.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۸:۴۴   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    پلو_اسفندی

    مواد لازم:

    گوشت گوسفند (با استخوان) : ۴۰۰ گرم

    پیاز (چهار قاچ شده) : ۱ عدد

    زردچوبه (پودرشده) : ۱ قاشق چای خوری

    عدس  : یک دوم پیمانه

    لوبیا سفید :  ۲۱پیمانه

    نخود  : یک دوم پیمانه

    ماش  : یک دوم پیمانه

    ادویه پلویی جنوب: به مقدار لازم

    میخک (پودرشده) : یک هشتم قاشق چای خوری

    پیازداغ : ۱ پیمانه

    برنج  : ۵ پیمانه

    جو : یک دوم پیمانه

    گندم  : یک دوم پیمانه

    فلفل سیاه (پودرشده) و نمک : به مقدار لازم

    کره : ۲/ پیمانه

    روغن کرمانشاهی : به مقدار لازم

    طرز تهیه:

    پلو اسفندی در آباده که یکی از شهرهای استان فارس است، در روز اول اسفند ماه تهیه و آماده می شود. در این پلو، معمولاً از هفت نوع غلات و حبوبات استفاده می‌شود. نوع لوبیای آن را می‌توانید بنابر ذائقه‌تان تغییر دهید. این غذا به‌صورت آش و شله نیز تهیه شده که در این صورت در آن از قلم و سیرابی گوسفند استفاده می‌شود و به نام آش اسفندی معروف است.

    در قابلمه‌ای مناسب، گوشت را به‌همراه پیاز و کمی زردچوبه بپزید. حبوباتِ خیس‌شده را نیز به‌طور جداگانه در قابلمه‌ای ریخته و بر روی حرارت قرار دهید تا بپزند؛

    پس از پختِ گوشت، آن را از قابلمه خارج کنید. ادویه پلویی جنوب، میخک و پیازداغ را به قابلمه بیفزایید. آبِ روی برنج خیس‌شده را خالی کرده و در قابلمه بریزید؛

    پس از چند جوش، حبوبات پخته‌شده و غلات خیس‌شده را به قابلمه بیفزایید. نمک و فلفل را نیز به آن اضافه کرده، درِ قابلمه را ببندید تا برنج و غلات کاملاً پخته و آبِ آن تبخیر شود؛

    گوشت را وسط مخلوط پلو گذاشته، درِ ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود؛

    کره را با سه قاشق سوپ‌خوری روغن کرمانشاهی روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانی‌که بخار برنج بلند شد، روی آن ریخته، درِ ظرف را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به‌مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. پس از دم کشیدنِ پلو، آن را در دیس کشیده و سرو کنید.

    پیشنهاد:

    در صورت عدم دسترسی به روغن کرمانشاهی، می‌توانید از روغن مایع یا کره استفاده کنید.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۸:۴۵   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    #سوفله_اسفناج و پنیر

    مواد لازم:

     پنیر پارمزان : 60 گرم

     کره : 30 گرم

     شیر : ¾ پیمانه

     اسفناج : یک دسته

     تخم مرغ : 3 عدد

     خرده نان : 2 قاشق سوپ‌خوری

     آرد : ½1 سوپ‌خوری

     کره آب شده : به مقدار لازم

     فلفل قرمز : به مقدار لازم

    طرز تهیه:

     یک سوفله پفکی با طعم اسفناج و پنیر جذابیت ویژه‌ای به غذاهای روز میز می‌دهد. برای  بدست آمدن یک سوفله پفکی و سبک مطمئن شوید سفیده‌ها هم‌دمای اتاق هستند. 20 دقیقه قبل ازآن‌که زرده‌ها و سفیده‌ها را مخلوط کنید؛ آنها را از یخچال خارج کنید.

    ته اسفناج‌ها را ببریدة بشوئید و آنها را ریز خرد کنید.

    پنیر پارمزان را رنده کنید.

    زرده و سفیده تخم مرغ‌ها را جدا کنید.

    کره را در یک شیرجوش متوسط روی حرارت متوسط آب کنید.

    آرد را اضافه کنید و از قاشقی چوبی برای هم زدن استفاده کنید تا وقتی مخلوط یک دست شود. حرارت را کم کنید و در حال هم زدن آن را به مدت 1 دقیقه بپزید تا وقتی مخلوط حباب بزند. سپس آن را از روی حرارت بردارید.

    تدریجاً شیر را به مخلوط آرد اضافه کنید و مدام هم بزنید تا وقتی مخلوط یکدست شود. تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و مخلوط را به جوش بیاورید و در حال هم زدن مداوم به مدت 3 تا 5 دقیقه آن را بپزید یا تا وقتی مخلوط غلیظ شود .

    اسفناج را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا وقتی اسفناج نرم شود.

    تابه را از روی حرارت بردارید و پارمزان را به آن اضافه کنید.

    زرده تخم مرغ‌ها را هم بزنید و به مخلوط بالا اضافه کنید. سپس آن را با نمک و فلفل قرمز مزه دهید.

    فر را از قبل تا 200 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. کف و دیواره‌های شش قالب نسوز (با ظرفیت 185 میلی لیتر، ¾ فنجان)‌ را با کره آب شده چرب کنید.

    خرده نان‌ها را میان قالب‌ها تقسیم کنید و در آنها بچرخانید تا کف  و دیواره قالب‌ها را بپوشاند. حالا آنها را تکان دهید تا اضافه نان‌ها بیرون بریزد.

    از یک همزن برقی برای هم زدن سفیده تخم مرغ‌ها در یک کاسه خشک و تمیز استفاده کنید تا وقتی شکل بگیرند.

    از یک قاشق فلزی بزرگ برای مخلوط کردن نصف سفیده تخم مرغ در مخلوط اسفناج استفاده کنید. به آرامی بقیه سفیده تخم مرغ را نیز اضافه کنید. مخلوط را با قاشق به‌طور یکنواخت در میان قالب‌های آماده شده قرار دهید.

    قالب‌ها را در یک سینی پخت بزرگ قرار دهید.

    آنها را برای 15 دقیقه در فر بپزید یا تا وقتی سوفله‌ها پف کنند و طلایی شوند. بلافاصله سرو کنید.

    نوش جونتون 

    شام چی درست کنیم؟

  • leftPublish
  • ۲۰:۳۶   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28210 |24368 پست

    كتلت_آلمانى 

    مواد لازم :

    گوشت چرخ کرده : ۵۰۰ گرم

    باگت : حدود ۱۰ سانت ( منظور از طول یه باگت هست، حتما باگت باید بیات باشه، مثلا روز قبل خریده شده باشه )

    خردل : ۱ قاشق چایخوری

    نمک و فلفل : به میزان لازم

    تخم مرغ : ۱ عدد

    پیاز : ۱ عدد بزرگ ( ریز خرد شده )

    پودر پاپریکا : ۱ قاشق چایخوری

    سیر : ۱ حبه ( در صورت تمایل )

    طرز تهیه :ابتدا باگت را با ۱ لیوان آب، حدود نیم ساعت خیس کنید. ( اینقدر باید آب بریزید که روی باگتها رو بگیره )

    بعد با دست فشار دهید تا آب اضافی نان خارج شود، اما نه آنقدر که خیلی سفت و خشک شود.پیاز و سیر را با ۱ قاشق غذاخوری کره تفت دهید تا کمی نرم شود. ( میتونید خام هم بریزید )باقی مواد را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.تابه ای را گرم کنید و کمی روغن بریزد.به اندازه یک نارنگی کوچک از مواد بردارید، داخل دست گرد کنید و در تابه با حرارت متوسط سرخ کنید.حرارت زیاد نباشد. نباید بسوزد. به روغن زیاد هم برای سرخ کردن کتلت ها نیاز ندارید.میتوانید داخل مایه کتلت از جعغری ساطوری شده هم استفاده کنید.

    می توانید در کنار این کتلت هم از سیب زمینی های مخصوص آلمانی هم استفاده کنید

    دستورشو بعد از اين كتلت براتون ميزارم 

    شام چی درست کنیم؟
  • ۲۰:۳۸   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    مرغ_مجلسى

    موادلازم:

    مرغ: به میزان لازم 

    پیاز: ۱ عدد درشت

    فلفل دلمه‌ای: یک عدد کوچک

    زعفران آب کرده غلیظ: ۵ ق س

    فلفل سیاه، نمک، زردچوبه: میزان لازم

    آب: ۱ لیوان

    آبلیمو: ۱ ق س

    گلاب: ۱ ق غ سرخالی

    عصاره مرغ: ۱ حبه

    نخودفرنگی، هویج، ذرت: در صورت دلخواه

    رب گوجه‌فرنگی: ۱ ق س

    روغن: کمی

    طرز تهیه:

    مرغ‌ها را داخل قابلمه می‌چینیم، ابتدا سینه در ردیف زیر و ران در ردیف بالایی، سپس لابه لای مرغ‌ها زعفران میریزیم.

    سپس برشهای هویج ( در صورت تمایل )و پیاز خرد شده خلالی…

    نمک…

    زردچوبه و فلفل سیاه…

    و در لایه رویی به ترتیب زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه، پیاز، فلفل‌دلمه‌ای را می‌ریزیم .

    سپس در صورت دلخواه (که من پیشنهاد می‌کنم حتما اضافه کنید) عصاره مرغ را با دست خرد کنید و روی مرغ‌ها بریزید، و حدود ۲ ق س هم روغن اضافه کنید.

    بعد یک لیوان آب را کامل داخل قابلمه می‌ریزیم.

    در قابلمه را ببندید و شعله گاز را خیلی کم کنید. و اجازه بدهید تا مرغ آب بیندازد و با یک لیوان آبی که اضافه کرده‌ایم کاملا بپزد. حدود یک و نیم ساعت طول می‌کشد.

    در این مرحله مرغ‌ها کاملا پخته‌اند، پس از قابلمه خارج می‌کنیم و آب مرغ را از صافی رد می‌کنیم.

    داخل ظرفی کمی روغن ریخته و رب را اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم.

    سپس آب مرغ رو اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم، سپس آبلیمو و در نهایت گلاب رو اضافه می‌کنیم. و اجازه می‌دهیم که کمی بجوشد و مزه و بوی گلاب به خورد سس برود.

    مرغ‌ها را داخل تابه چیده و سرخ می‌کنیم.

    سپس اگر دوست داشتید، آب مرغ را به مرغ‌های سرخ شده اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه(بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با شعله کم) در آب مرغ قل بزنه تا طعم سس به داخل بافت مرغ‌ها نفوذ کنه.

    یک ربع آخر نخودفرنگی و ذرت را با کمی آب و آب مرغ می‌پزیم و کنار می‌گذاریم.

    خوب حالا مرغ خوشمزه با طعم و بوی مرغ‌های رستوران آماده است. 

    شام چی درست کنیم؟

  • ۲۱:۱۹   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    روش تهیه ته چین لبو

    خنک شدن ته چین قبل از کشیدن در ظرف، کمک می‌کند تا قالبی در بیاید.

    مواد لازم:

    ماست: یک لیوان

    تخم‌مرغ: 3 عدد

    لبو: 4 الی 5 عدد بدون رگ و ریشه و پررنگ ارغوانی - رنده شده

    آب لبو: نصف پیمانه

    روغن و کره: به میزان لازم

    زعفران دم شده

    برنج: 5 پیمانه

    فیله مرغ: به تعداد نفرات

    پیاز و پیاز داغ فراوان

    طرز تهیه:

    * اول با کمی روغن پیاز داغ کنید و فیله مرغ را با زعفران و نمک و کمی کره بپزید.

    * بعد برنج را آبکش کرده، کمی زنده‌تر بردارید.

    * بعد 3 عدد تخم مرغ کامل و یک لیوان ماست و آب غلیظ لبو و کمی روغن و نمک را با هم مخلوط کرده و کمی برنج درونش بریزید.

    * سپس درون ماهیتابه، روغن و کره را داغ کرده و کمی از آن را باقی بگذارید و بقیه را درون لیوان نگه دارید برای آخر کار و روی ظرف در مرحله‌ی انتهایی.

    * حالا یک ردیف از مایه‌ی سرخابی (لبو رنده شده و ماست و تخم مرغ و نمک و روغن) را ته ظرف بریزید و روی آن را صاف کنید.

    * لبوهای پخته شده را رنده درشت کرده و یک ردیف روی برنج سرخابی‌ها بریزید و روی آن را صاف کنید و ردیف بعدی یک ردیف برنج سفید ساده برای این که ترکیب رنگی قشنگی را داشته باشید.

    * بعد فیله‌های مرغ‌ را با پیاز داغ و کمی آب باقی‌مانده مرغ (خیلی کم حدود 4 - 5 قاشق به شرطی که برنج زنده باشد) روی ظرف می‌ریزیم و با پشت قاشق فشار داده و صاف می‌کنیم.

    * حالا کمی دیگر از برنجی که داشتیم را زعفران زده و کمی روی ظرف می‌ریزیم و کمی دیگر از همان را برای تزیین نگه می‌داریم.

    * سپس باقی روغن و کره را روی آن بریزید و درش را با کاغذ فویل بپوشانید. ولی دو تا سوراخ کوچک دو طرفش تعبیه کنید که بخار اضافی بیرون برود و پلو با ترکیب بخار حاصل خمیر نشود.

    * یک ساعت و نیم روی شعله ملایم دم کنید.

    * پس از دم کشیدن برنج، شعله‌ی زیر ته‌چین را خاموش کرده و فویل را برداشته تا کمی برنج خنک شود و کمی بعد ماهیتابه را از بالا به پایین محکم بتکانید!! یعنی کمی تکان بدهید تا بفهمید که کف آن کنده شده است تا قالبی در بیاید یا نه.

    * یادتان باشد اگر تازه ته چین را خاموش کردید و نگذاشتید خنک شود، امکان دارد ته چین‌مان ته‌اش به ظرف بچسبد و قالبی در نیاید.

    * اگر فکر کردید که ممکن است چسبیده باشد، ته ظرف را درون آب سرد بگذارید تا کمی بماند و بعد درون دیس گرد برگردانید.

    * خنک شدن ته چین قبل از کشیدن در ظرف، کمک می‌کند تا قالبی در بیاید.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۰۱:۱۱   ۱۳۹۴/۱۲/۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    کوفته بلغور وسبزیجات

    بلغور جو ریز 1/3پیمانه+مقداری آب جوش

    گوشت چرخ شده300گرم

    ادویه مخصوص گوشت 1قاشق چایخوری

    جعفری وبرگ پیازچه 4قاشق غذاخوری خرد شده

    تخم مرغ 1عدد

    فلفل دلمه قرمز ریز خرد شده 1قاشق غذاخوری

    پودر نون 2قاشق غذاخوری

    نمک وزردچوبه مقداری

    @banouy_sharghee

    طرز تهیه:

    اول داخل بلغور مقداری آبجوش میریزیم تا جاییکه همه بلغورها خبس بشه .بعد چند دقیقه بزارید تا نرم بشه وآب رو خودش جذب کنه حالا همه مواد بالا رو با هم مخلوط کنید وخوب ورز بدید وبزارید حدود نیم ساعت در یخچال استراحت کنه. سپس با دستتون فر م بدید ودر داخل روغن سرخ کنید.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۰۱:۱۲   ۱۳۹۴/۱۲/۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    چلو قلیه ماهی(ماهی شیر)

    سبزی ماهی شامل گشنیز و کمی شنبلیله رو بعد از تمیز کردن و خرد کردن سرخش کنید بعد یک بوته سیر رو رنده کنید همینطور یک عدد پیاز رو رنده کنید اول پیاز رو سرخ کنید  کمی زردچوبه بزنید نیاز نیست خیلی سرخش کنید

     بعد سیر رو اضافه کنید و تفت بدید حالا سبزی سرخ شده رو با سیر وپیاز یه تفت کوچیک بدید و روی مواد تمر (یک بسته )خیس خورده و از صافی رد شده رو بهش اضافه کنید بزارید جا بیوفته و ماهی هارو بهش اضافه کنید میتونید قبلش ماهی رو کمی با آرد و زردچوبه سرخ کنید و میتونید بدون سرخ کردن به موادمون اضافه کنید و اگه طعم تند دوست دارید یکی دو عدد فلفل تند سبز بهش اضافه کنید و در اخر کمی فلفل سیاه روی قلیه بپاشید.

    شام چی درست کنیم؟

  • leftPublish
  • ۰۲:۱۸   ۱۳۹۴/۱۲/۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    مرصع پلو؛

    غذای اعیانیِ دوره صفویه

    می توانیم مرغ را کنار غذا یا لا به لای برنج سرومی کنیم.

    تاریخچه مرصع پلو به دوره صفوی برمی گردد؛ در این دوران آشپزی ایرانی پیشرفت های شگرفی کرد و بسیاری از غذاهای مجلسی ایرانی مانند مرصع پلو متولد شدند. از آنجا که تزئین این غذا به اندازه کیفیت اجزای تشکیل دهنده اش اهمیت دارد و روی برنج با انواع مغزها و میوه های رنگارنگ پوشیده می شود، می توان آن را از نظر زیبایی به فرش ایرانی تشبیه کرد.  به دلیل زرشک و خلال پرتقال یا نارنج، از جمله غذاهایی است که مردم استان های فارس و خراسان آن را بیش از سایر استان های ایران می پزند و به آن علاقه دارند.

    البته در استان خراسان به این غذا رنگینک پلو می گویند بنابراین اگر روزی مهمانی از این ۲ استان داشتید، بهتر است یکی از غذاهایی که برای پذیرایی انتخاب می کنید، مرصع پلو باشد. گاهی این غذا با شیرین پلو اشتباه گرفته می شود و نکته های ریزی هنگام طبخ آن از قلم می افتد.

     

    مواد لازم:

    4 پیمانه برنج خیس خورده

    1 کیلوگرم مرغ

    1 پیمانه کشمش

    1 پیمانه زرشک

    1 پیمانه خلال بادام  خلال پسته

    1 پیمانه خلال هویج

    1 پیمانه مربای پوست پرتقال یا نارنج

    1 پیمانه پیاز

    1 عدد زعفران

    به میزان لازم نمک وفلفل

    به میزان لازم  زردچوبه

     

    طرز تهیه:

    1. برنج را می شوریم و آبکش میکنیم و میگذاریم تا دم بکشد . مرغ را با پیاز و زردچوبه و نمک و فلفل و زعفران فراوان و آب کم میگذاریم تا بپزد .

     2.کشمش را با کره سرخ می کنیم . زرشک را که از قبل خیس کرده ایم با کره و کمی شکر تفت میدهیم و 4/1 پیمانه ( بسته به میزان زرشک ) آب بهش اضافه میکنیم و میگذاریم تا کمی جا بیفتد و در آخر زعفران را اضافه میکنیم .

    3. خلال بادام و خلال پسته را که از قبل خیسانده ایم جداگانه با کره خوب تفت میدهیم . خلال هویج را با کره و کمی شکر تفت میدهیم . خلال پوست پرتقال یا نارنج را که از قبل خیس کرده ایم و چند بار جوشانده ایم وآب آن را عوض کرده ایم تا تلخی آن گرفته شود را با شکر و کره تفت میدهیم . کلیه مواد را به صورت جداگانه آماده کرده و کنار میگذاریم .

    4. در این مرحله برنج را که آب کش کرده ایم دم میکنیم و زمانی که آماده شد یک لیوان از آن را با زعفران مخلوط کرده و خط خط و تکه تکه مواد را روی برنج تزیین می کنیم . میتوانیم مرغ را کنار غذا یا لا به لای برنج سرومی کنیم یا اینکه میتوانیم مرغ را ریش ریش کرده و کمی با زعفران مخلوط کنیم و دور برنج بدهیم .

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۱:۰۸   ۱۳۹۴/۱۲/۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    کباب ترکی 

    مواد لازم

    300 گرم گوشت راسته گوساله

    3 عدد پیاز

    0.5 پیمانه روغن مایع 

    نمک و فلفل : به مقدار لازم 

    طرز تهیه

    گوشت را در جهت الياف گوشت برش ميدهيم ( اين نكته خيلي اهميت دارد اگر گوشت در جهت الياف برش نخورد سفت خواهد شد )برش ها بايد خيلي نازك باشد و به اندازه يك چوب كبريت برش داده شو د .آب دو عدد از پياز ها را مي گيريم و گوشت را داخل آب پياز و روغن مايع و كمي فلفل مي خوابانيم حدود دو ساعت .

    ( توجه داشته باشيد كه نمك گوشت قرمز بايد در اواخر طبخ اضافه بشه چون باعث سفت شدن گوشت ميشه )

    بعد پياز سوم را خلال نازك ميكنيم و در مقدار خيلي كمي روغن تفت مي دهيم تا نرم و شفاف شود ( سرخ شدن لازم نيست ) بعد حرارت را بالا ميبريم و گوشت را 3 دقيقه با حرارت با لا تفت ميدهيم ( دقت كنيد كه اگه حرارت بالا نباشه گوشت آب ميندازه و جمع ميشه ) بعد از ماهيتابه خارج ميكنيم و با پياز تفت داده شده و ساير مخلفات لاي نان باگت ميريزيم .

    همين كار را هم با گوشت مرغ ميتوانيد انجام دهيد با اين تفاوت كه نمك گوشت سفيد رو هميشه اول كار اضافه میکنیم.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۱:۱۲   ۱۳۹۴/۱۲/۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    قرمه سبزی 

    مواد لازم برای پخت قورمه سبزی:

    گوشت مغز ران گوسفند با قلم يا راسته بي استخوان /گوساله

    700 گرم

    سبزي قورمه سبزي

    1/5 کيلو

    لوبيا قرمز

    دو سوم ليوان

    ليموعماني

    7 عدد

    پياز

    1 عدد

    نمک ، فلفل و زردچوبه

    به ميزان کافي

    رب گوجه فرنگي

    در صورت تمايل 1 قاشق

    آبغوره

    درصورت تمايل

    روغن

    به ميزان لازم

    طرز تهيه قورمه سبزی:

    برای پخت قورمه سبزی ابتدا پياز را ريز خرد کرده همراه با گوشت سرخ کنيد. لوبيا قرمز را از قبل در 2 ليوان آب خيسانده و بگذاريد تا کمي بجوشد،سپس آب آن را خالي کنيد.سبزي را پاک کرده ،ريز خرد کرده و در حدي که آبش کشيده شده و صداي سرخ شدن سبزي به گوش برسد ولي سياه نشود، سرخ کنيد. لوبياقرمز، ليموعماني سوراخ شده (براي اينکه مزه ليموعماني از آن خارج شود) ، گوشت ، پياز ، فلفل و زردچوبه بار گذاشته تا همه مواد با هم بپزند.وقتي که گوشت نيم پز شد ،نمک آن را اندازه کرده وبگذاريد تا خورش جا بيفتد. چاشني آن را اندازه کنيد.

    نکات ريز در مورد سبزی قورمه سبزی:

    1 ـ سبزي قورمه سبزی شامل تره 500 گرم ، جعفري 600 گرم ، گشنيز150 گرم ، اسفناج 150 گرم و شنبليله 50 گرم است.

    2ـ بهتر است سبزي خورش قورمه سبزی خيلي ريز خرد شود چون به اين ترتيب خورش بهتر جا مي افتد.

    3 ـحتي الامکان برای پخت قورمه سبزی از سبزي تازه استفاده کنيد. چرا که خورش قورمه سبزی خوشمزه تر و خوش رنگ تر مي شود و صد البته ويتامين هاي موجود در سبزي بهتر حفظ مي شود.

    4ـ اگر مي خواهيد سبزي قورمه سبزی را در فريزر نگهداري کنيد بهتر است که آن را سرخ نشده در فريزر بگذاريد و موقع پخت سرخ کنيد تا سالم تر و خوش رنگ تر (سبزتر) باشد.چون از نظربهداشت غذا روغن مايع نبايد يخ بزند و مصرف روغن جامدهم براي سلامتي مضر است.

    5 ـ شنبليله خورش قورمه سبزی نبايد زياد باشد چون خورش تلخ مي شود.

    6 ـ در برخي از نواحي اصولا از شنبليله استفاده نمي کنند چرا که ماندگاري بوي آن را نمي پسندند.

    7 ـ در شهرهاي آذربايجان گشنيز ، اسفناج يا برگ چغندر به ترکيب سبزي  قورمه سبزی اضافه مي شود و شنبليله از آن ميان حذف مي شود.

    8 ـ اگر سبزي قورمه سبزي درشت خرد شده باشد خورش هر چه بجوشد جا نمي افتد.

    9 ـ در بعضي از نواحي شمال کشور، سبزي هاي محلي خود را نيز به قورمه سبزی اضافه مي کنند.

    10 ـ سرخ کردن زياد سبزي قورمه سبزی(که در تهران و در ميان بعضي از خانواده ها مرسوم است) باعث مي شود رنگ آن تيره شده و خاصيت خود را از دست بدهد و غذا سنگين شود(معده را اذيت کند).

    11 ـ نسبت سبزي هاي مختلف در قورمه سبزی بستگي به ذائقه خانواده دارد.ولي در هر حال اگر تره زياد باشد طعم خورش تند مي شود. اسفناج زياد به خورش،مزه خورش آلو اسفناج مي دهد. شنبليله زياد خورش را تلخ مي کند و بوي گشنيز هم در خورش قورمه سبزي نبايد خيلي محسوس باشد.

    12 ـ نکته ديگر آنکه اگر سبزي موقع خرد کردن آب انداخت آب آن را دور نريخته و به خورش اضافه کنيد.

    13 ـ هنگام سرخ کردن سبزی قورمه سبزی ، روغن سبزي را اول به آن اضافه کنيد و به اصطلاح نگذاريد آب سبزي خشک شود بعد روغن بريزيد چون رنگ روغن روي خورش جا افتاده و سبزي سبز و خوش رنگ مي شود.

    قرمه سبزی,قرمه سبزی خشک,قرمه سبزی طرز تهیه

    قرمه سبزی

    نکات ريز در مورد گوشت قورمه سبزی:1 ـ گوشت قورمه سبزی نبايد خيلي ريز باشد.در اندازه گردويي درشت مطلوب است و مي تواند با استخوان يا بدون استخوان باشد.

    2 ـ از گوشت راسته نيز مي توان استفاده کرد.

    3ـ استفاده از گوشت گوساله يا گوسفند بستگي به ذائقه خانواده دارد ولي اين خورش باگوشت گوسفند بدون چربي خوشمزه تر است.

    نکات ريز در مورد لوبیای قورمه سبزی:1 ـ لوبياي قورمه سبزی، لوبياي قرمز است.

    2 ـ در بعضي از شهرها (شهرهاي خراسان) از لوبيا چشم بلبلي در خورش قورمه سبزی استفاده مي شود.

    3 ـدر بعضي از شهرهاي استان آذربايجان از لوبيا چيتي استفاده مي شود.

    4 ـدر شهر دامغان خانم هاي قديمي از لپه استفاده مي کنندو چاشني خورش آبغوره است و جالب آنکه گاهي به جاي گوشت گوسفند از گوشت مرغ هم در خورش قورمه سبزی استفاده مي کنند.

    5 ـدر بعضي از شهرهاي شمالي قورمه سبزی را بدون لوبيا،چاشني، رب گوجه فرنگي ، آبغوره يا رب غوره طبخ مي کنند. اين نوع قورمه سبزي نيز خورش خوشمزه اي است که براي معده سبک است و بعد از خوردن آن احساس سنگيني نمي کنيد.نکات ريز در مورد چاشني قورمه سبزی:

    1 ـ به عنوان چاشني معمولا فقط از ليموعماني استفاده مي کنند.

    2 ـ ليموعماني همراه با آبغوره استفاده مي شود.

    3 ـ از غوره استفاده مي شود(که به قورمه سبزي غوره معروف است و در اين صورت معمولا لوبياي چشم بلبلي است).

    4 ـ به کار بردن رب گوجه فرنگي همراه با ليموعماني ، از ميزان رنگ سبزي خورش قورمه سبزی مي کاهد.

    5 ـ از گرد ليموعماني در قورمه سبزی استفاده مي شود که البته رنگ خورش را تيره مي کند.

    شام چی درست کنیم؟
  • ۱۴:۲۷   ۱۳۹۴/۱۲/۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    تره فرنگی پلو

    مواد لازم برای۳ نفر

    تره‌ فرنگی (بزرگ)   ۵ ساقه

    برنج   ۴ پیمانه

    هویج   ۱ عدد

    مرغ   ۲ قطعه

    روغن زیتون    به مقدار لازم

    نمک و فلفل    به مقدار لازم

    طرز تهیه

    ۱- در ابتدا تره فرنگی ها را پاك كرده و با كمی از قسمت سبز آن حلقه های یك سانتی متری میبریم و با روغن داغ سرخ میكنیم و پس از نرم شدن نمك و فلفل را به آن اضافه میكنیم.در ظرفی جداگانه هویج را با رنده درشت رنده میكنیم و با نمك و فلفل مخلوط میكنیم و با كمی كره یا روغن تفت میدهیم 

    @banouy_sharghee

    ۲- سپس مرغ تكه شده را با هویج و كمی زعفران تفت میدهیم .برنج را در ظرفی جدا به مرحله ابكشی میرسانیم و پس از ابکش کردن به سه قسمت جدا کرده و قسمت اول را با زعفران مخلوط کرده و دیگری را به صورت سفید و برای قسمت سوم با مخلوط تره فرنگی نرم شده مخلوط کرده و به طور جداگانه در سه قابلمه دم میدهیم.پس از اینکه برنج دم کشید نوبت قالب زدن است .

    ۳- در ظرف گودی یک کاسه کوچک را وارونه در وسط ظرف میگذاریم و ابتدا برنج زعفرانی را ریخته و با پشت قاشق فشرده میکنیم که به هم بچسبند.

    ۴- بعد نوبت برنج سفید است که به همین ترتیب عمل میکنیم و بعد پلوی تره فرنگی را اضافه کرده و با پشت قاشق فشرده میکنیم .سپس ظرف را روی سینی بلوری برمیگردانیم و در کاسه خالی که وسط برنج جاسازی شده مرغ را که پخته شده قرار میدهیم.

    سایر نکات

    1)بهتر است مقدار بیشتری زعفران در طبخ غذا به كار ببرید.

    2)گر دوست دارید از زرشك سرخ كرده برای تزیین غذا استفاده كنید.

    تره فرنگی پلو غذایی بسیار زیبا و خوشمزه است و میتوانید آن را به عنوان غذای جدید و زیبایی در میهمانیها یا مجالس رسمی و همچنین جمع های دورهمی به كار بگیرید .پیشنهاد میكنم حتما این غذای خوشمزه را امتحان كنید.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۴:۵۷   ۱۳۹۴/۱۲/۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

     طرز تهیه والک پلو :

    والک_پلو

    مواد لازم والک پلو :

     

    مواد لازم

    اندازه

    مقدار / کالری

    والک

    500 گرم

    نامشخص

    برنج

    4 پیمانه

    100 گرم / 360 کالری

    روغن

    به میزان لازم

    100 گرم / 900 کالری

    نمک

    به میزان لازم

    100 گرم / 0 کالری

    طرز تهیه والک پلو :

     ابتدا برنج را بشویید و خیس کنید.والک ها را هم بشویید و کمی درشت خرد کنید. می توانید والک ها را با قیچی مخصوص آشپزخانه نیز خرد کنید.بهتر است این پلو را به صورت دمی درست کنید، زیرا سبزی والک کمی ضخیم تر از سبزی های دیگر است و احتیاج دارد که بیشتر بپزد.

    برنج و والک را همراه نمک، روغن و مقدار لازم آب داخل قابلمه ای بریزید و مخلوط کنید. سپس قابلمه مواد را روی حرارت بگذارید و ابتدا حرارت اجاق را زیاد کنید وقتی آب برنج تقریباً تمام شد حرارت گاز را کم نمایید و در قابلمه را ببندید تا دم بکشد.

    می توانید برای بهتر شدن طعم وعطر این پلو از مقداری ساقه سبز سیر تازه یا خود سیر استفاده کنید.این پلو را می توانید همراه با گوشت مغز ران گوسفند پخته یا مرغ میل کنید.والک نوعی سبزی کوهی است که در فصل بهار می روید.

    والک : گیاهی است پایا به ارتفاع 25تا 50 سانتی متر با پیاز کشیده به رنگ سفید مایل به زرد و دو یا سه برگ بیضوی شکل و نوک تیز ، ساقه ضخیم و گلدار آن کم و بیش سه وجهی است ..و در انتها به چتری شامل 15تا 25 گل ختم می شود .که هر کدام به پهنای 5/1 سانتی متر به شش گلبرگ سفید یا صورتی ختم می گردد.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۵:۵۲   ۱۳۹۴/۱۲/۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    سرداشی همدان

    مواد لازم برای تهیه سرداشی

    گوشت گوسفند 700 گرم

    پیاز 2 عدد متوسط

    سیب زمینی خام 2 عدد متوسط

    فلفل سبز به مقدار لازم البته در صورت تمایل

    نمک و ادویه به میزان لازم

    گوجه فرنگی 3 عدد متوسط

    سیب زمینی ورقه شده برای روی کباب

    طرز تهیه:

    ابتدا گوشت و سیب زمینی خام و پیاز را چرخ می کنیم و بعد از این که چرخ شد خوب ورز می دهیم به طوری که جسبندگی آن کم شده باشد. مواد را بعد از اینکه خوب ورز دادیم روی یک سطح صاف مثل سینی یا تخته پهن می کنیم و گوجه فرنگی ها را ورقه کرده و همراه سیب زمینی های ورقه شده روی کباب پهن می کنیم.

    برای طبخ این غذا از تنور نانوایی سنگکی استفاده می شده که به اصطلاح آن را سر داشی یعنی طبخ شده بر روی سنگ می گویند.

    مواد آماده را درون فر با درجه حرارت 140 و به مدت زمان 1 تا 2 ساعت قرار می دهیم.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۶:۰۹   ۱۳۹۴/۱۲/۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    ♨️ کتلت تن ماهی با طعم جعفری :

    مواد لازم کتلت تن ماهی با طعم جعفری :

    مواد لازم

    اندازه

    مقدار / کالری

    سیب‌زمینی

    ۳۰۰ گرم

    100 گرم / 75 کالری

    دانه ذرت کنسروی

    ۱۲۰ گرم

    100 گرم / 80 کالری

    کنسرو تن‌ماهی

    یک عدد

    100 گرم / 315 کالری

    جعفری خرد شده

    ۲ قاشق سوپ‌خوری سرپر

    100 گرم / 25 کالری

    آرد سوخاری

    یک پیمانه یا ۵۰ گرم

    100 گرم / 35 کالری

    نمک و فلفل سیاه

    به مقدار کافی

    100 گرم / 0 کالری

    روش پخت کتلت تن ماهی با طعم جعفری :

    ابتدا سیب‌زمینی‌ها را آب‌پز کرده، پس از پوست کندن، با چنگال خوب له کنید. حالا کاسه‌ای آماده کنید.

     سیب‌‌زمینی‌های له شده، تن‌ماهی، ذرت و جعفری خرد شده را در آن بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.

    در صورت نیاز، مایه کتلت را با نمک و فلفل سیاه طعم‌دار کرده، شروع به آماده کردن کتلت ‌ها کنید.

     با این مقدار مواد، می‌توانید ۸ عدد کتلت درست کنید.

     برای این منظور مقداری از مخلوط مایه کتلت را روی کف دست‌تان به شکل دایره کوچک درآورده.

     پس از آغشته کردن به آرد‌سوخاری، در تابه‌ای حاوی روغن سرخ کنید؛ البته روغن را از پیش داغ کنید.

     وقتی یک‌طرف کتلت‌ها سرخ شد، آنها را برگردانید تا طرف دیگرشان هم سرخ شود.

    در پایان ، کتلت‌ها را با لیموترش و در صورت دلخواه با سبزیجات تازه سرو کنید.

    خواص جعفری :

    جعفری گیاهی است علفی ، دوساله و معطر که ارتفاع آن تا 70 سانتیمتر می رسد . برگهای آن برنگ سبز تیره و دارای بریدگیهای لوزی یا مثلث شکل با تقسیمات رفعی است.گلهای جعفری کوچک برنگ مایل به سبز و بصورت چتر یم باشد میوه آن کوچک به درازای 2 میلیمتر و به قطر یک میلیمتر و دارای بوئی معطر است.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۶:۱۷   ۱۳۹۴/۱۲/۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    #آشپزی

     استیک مرغ زعفرانی و نان سنگک :

    مواد لازم استیک مرغ زعفرانی 2 نفر:

    مواد لازم

    اندازه

    مقدار / کالری

    سینه مرغ

    2 عدد

    100 گرم / 200 کالری

    پیاز متوسط

    یک عدد رنده شده

    100 گرم / 5 کالری

    زعفران دم کرده

    6 قاشق غذاخوری

    100 گرم / 310 کالری

    روغن مایع

    قاشق غذاخوری

    100 گرم / 900 کالری

    آبلیمو

    4قاشق غذاخوری

    100 گرم / 5 کالری

    نمک و فلفل سیاه

    به میزان لازم

    100 گرم / 0 کالری

    مواد لازم برای سس ماست :

    مواد لازم

    اندازه

    مقدار / کالری

    ماست خامه ای

    نیم پیمانه

    100 گرم / 79 کالری

    خیارشور متوسط

    یک عدد، نگینی

    100 گرم / 17 کالری

    سس خردل

    یک قاشق غذاخوری

    100 گرم / 182 کالری

    آبلیمو

    4قاشق غذاخوری

    100 گرم / 5 کالری

    نعناع ساطوری

    2 قاشق غذاخوری

    100 گرم / 43 کالری

    نان سنگک

    نصف خرد شده

    100 گرم / 250 کالری

    طرز تهیه استیک مرغ زعفرانی :

    هر نصف سینه مرغ را کمی بکوبید تا ضخامتش یکنواخت شود.

     آب پیاز رنده شده را با آبلیمو، روغن مایع، زعفران و نمک و فلفل مخلوط کنید.

     سینه مرغ را با چاقو چند سوراخ کرده و حداقل 2 ساعت در مایه زعفران بخوابانید.

     روغن را در تابه روی شعله متوسط داغ کرده و سینه های مرغ را 15 دقیقه در آن سرخ کنید.

     @chefM

    تا روی آن برشته و مغز آن پخته شود. مرغ را از تابه درآورده و کنار بگذارید.

     تکه های نان را در تابه سرخ کنید تا برشته شوند.

     ماست، خیارشور، سس خردل و آبلیمو را با نعناع ساطوری شده مخلوط کرده و نمک و فلفل بپاشید.

     مرغ و تکه های نان را در ظرف کشیده و سس را روی آن داده و سرو کنید. 

    نکات :

    به جای مرغ از راسته گوساله بیات شده هم می توانید استفاده کنید.

     اما به جای خواباندن در مایه آن را کباب کرده و 2 دقیقه قبل از برداشتن از روی آتش دوباره گوشت را در مایه زعفران بغلتانید.

     می توانید به جای نعناع ساطوری شده از نعناع خشک استفاده کنید.

     می توانید به سس ماست پیازچه یا خیار ساطوری شده اضافه کنید.

    خواص زعفران :

    مصرف زعفران در پیشگیری از بروز افسردگی موثر است. بر اساس تحقیقات امروزی نیز نتیجه گرفته شده است که زعفران دارای خواص ضد افسردگی است و این در حالی است که بر اساس تب سنتی به زعفران خواص فرح بخشی و خنده آوری نیز نسبت داده اند. بر طبق نتایج این تحقیقات استفاده از زعفران در غذا و نوشیدن حداقل یک فنجان چای زعفران برای تمدد اعصاب توصیه می شود.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۶:۲۲   ۱۳۹۴/۱۲/۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    #آشپزی

    ♨️ طرز تهیه استیک تی بن :

    مواد لازم برای 4 نفر

    سیب زمینی

    رزماری : یک شاخه

    روغن زیتون بکر بودار

    فلفل سیاه آسیاب نشده

    گوجه گیلاسی

    سویا سس : یک پیمانه

    سیر : 3 حبه

    پیازچه

    طرز تهیه:

    1) تکه‌های استیک را در سویا سس، رزماری، سیر خرد شده و فلفل سیاه به مدت 30 تا 60 دقیقه مزه دار کنید.

    2) سیب زمینی‌ها حلقه شده، روی کاغذ روغنی در سینی فر قرار داده شود و مقداری نمک، رزماری و فلفل سیاه به همراه روغن زیتون روی آنها بریزید سپس برای 30 دقیقه سیب زمینی‌ها را داخل فر بگذارید تا رنگ آن طلایی شود.

    3) استیک‌ها روی گریل هر طرف به مدت 5 دقیقه گریل شود طوری که روی آنها برشته شده و داخل آنها هم آبدار باشد. (پیازچه هم می تواند گریل شود)

    4) استیک را به همراه سیب زمینی و بقیه سبزیجات در داخل بشقاب سرو کنید.

    نکته: این دستور به عنوان کنار غذا سرو می شود بنابراین اندازه های مواد لازم آن به دلخواه خود شما انتخاب خواهد شد. فقط در برخی موارد ضروری مقدار مواد لازم ذکر شده است.

    شام چی درست کنیم؟

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان