خانه
62.2K

توصیه هایی کوتاه و مفید وکاربردی براي هر كدبانو

  • ۱۲:۴۹   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    دانستن این نکات برای تمامی خانم های خانه دار لازم است. با اجرای این تکنیک‌ها خواهید دید چگونه کنترل خانه و آشپزخانه تان را به بهترین نحو به دست خواهید گرفت.

  • leftPublish
  • ۱۶:۳۸   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    تلفن خود را با محلول الكل تمیز كنید

     تا ضمن پاكیزگی، ضدعفونی نیز بشود و از میكروب‌های منتقل شده توسط افرادی كه با آن گفتگو كرده‌اند در امان باشید. این كار را در مورد تلفن محل كار خود نیز می‌توانید انجام دهید.

  • ۱۶:۴۰   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    خش‌های ظروف بلوری را می‌توانید با خمیر دندان صیقل داده و محو كنید.

  • ۱۶:۴۱   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    با گذاشتن ساقه كرفس داخل كیسه نان، می‌توانید مدت بیشتری آن را تازه نگه دارید.
     
    اگر می‌خواهید موز زمان بیشتری باقی بماند، باید آن را در فویل آلومینیومی پیچیده و در یخچال بگذارید.
  • ۱۶:۴۲   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    ريز نكته ها

    • تهیه مارمالاد

      ميوه هاي كاملاً رسيده براي تهيه مارمالاد مناسب تر هستند.

    • تهیه مارمالاد به

      براي ژلاتينه كردن مارمالاد ِبه ، تخم هاي به را در يك فنجان آب جوش حل كنيد و آن را با نصف قاشق مرباخوري پودر ژلاتين به مارمالاد اضافه كنيد .

    • تهیه مارمالاد سیب

      براي تهيه مارمالاد سيب و به ، پوست آنها را كنده، چرخ كنيد و آن را با 2 ليوان آب بپزيد. سپس شكر را اضافه كنيد.

    • مارمالاد میوه های هسته دار

      برای تهیه مارمالاد از ميوه هايي كه هسته دار هستندُ ، ابتدا هسته آنها را خارج و سپس چرخ كنيد.

    • شکر لازم برای مارمالاد

      هنگام تهیه مارمالاد براي يك كيلو ميوه ي شيرين، نيم كيلو شكر و براي يك كيلو ميوه ي ترش، 750گرم شكر اضافه كنيد و بگذاريد تا با شعله ملايم پخته شود.

    • مارمالاد ژلاتینه

      اگر بخواهيد مارمالاد حالت ژلاتينه داشته باشد،مي توانيد براي يك كيلو ميوه، يك قاشق مرباخوري پودر ژلاتين را به نصف فنجان آب جوش اضافه كرده و آنرا به ميوه مورد نظرتان افزوده و بعد از 4-3 بار جوش، آنرا از روي حرارت برداريد.

    • میوه های خاص برای مارمالاد

      از زرد آلو، توت فرنگي،به،سيب ،هلو،آلبالو،كيوي،آلوزرد يا قطره طلا ميتوان مارمالاد تهيه كرد.

    • پخت کیک و شیرینی

      كيك و شيريني‌هايي را كه داراي حجم زياد هستند باید با حرارت متوسط و درمدت زمان زياد پخت.

    • تنظیم حرارت فر

      اگر حرارت فر براي پخت يك نوع شيريني زياد باشد باعث مي‌شود كه روي آن پخته و وسط خمير بماند.

    • مغز پخت شدن شیرینی

      برای اینکه سطح شیرینی نسوزد و داخلش هم بپزد ، يك تكه كاغذ فويل را چند لايه كرده روي شيريني بياندازيد به نحوي كه سطح روی شيريني خراب نشود و دوباره آن را در فر قرار دهيد.

    • حرارت فر

      براي پخت انواع شيريني يا غذاها بايد فر را حداقل 15 الی 30 دقيقه قبل از پخت گرم كرد.

    • درجه فر

      تبديل درجه‌هاي سانتي‌گراد به فارنهايت يا بر عكس داراي فرمول است ولي مي‌توان به صورت تقريبي درجه فارنهايت را نصف كرده و درجه سانتي‌گراد را به دست آورد.

    • درجه فر بر حسب سانتیگراد

      فرهايي كه حداكثر حرارت آنها 250 تا 300 درجه است براساس سانتي‌گراد تنظيم شده‌اند.

    • درجه فر بر حسب فارنهایت

      فرهايي كه حداكثر حرارت آنها 500 يا 550 درجه است براساس فارنهايت تنظيم شده‌اند.

    • مقدار یک پیمانه آرد

      مقدار يك پيمانه آرد 100 گرم است .پيمانه‌ را هميشه با قاشق پر كنيد و هيچگاه خود پيمانه را در آرد فرو نكنيد.

    • مقدار یک پیمانه شکر و پودر قند

      مقدار يك پيمانه پودر قند 125 گرم و مقدار یک پیمانه شکر 150 گرم میباشد . پيمانه‌ را هميشه با قاشق پر كنيد و هيچگاه خود پيمانه را در مواد فرو نكنيد.

    • طرز درست پیمانه کردن

      برای داشتن اندازه ها دقیق ،همیشه هواي اضافي داخل مواد جامد را با حركت عمودي قاشق در پيمانه بگيريد و روي پيمانه را با كارد صاف كنيد.

    • مقدار تخم مرغ

      اندازه تخم‌مرغ مصرفي در دستورات بطور تقريبي 60تا50 گرم است كه معادل وزن يك تخم‌مرغ متوسط با پوست است‌.

    • مقدار تخم مرع هر دستور

      تخم‌مرغ باعث تغيير طعم شيريني مي‌شود. بنابراين حتما مقدار ذكر شده بايد مصرف شود. هر جا كلمه تخم‌مرغ به تنهايي ذكر مي‌شود منظور يك تخم‌مرغ كامل است‌.

    • وزن تخم مرغ

      اگر در دستورالعمل‌ها مقدار وزني تخم‌مرغ داده شد،ابتدا آن را به آرامي هم زده،سپس مقدار مورد نياز را وزن و جدا مي‌كنيم.

  • ۱۶:۴۲   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    ريز نكته ها

    • کاربرد استخوان قلم

      استخوان قلم و ماهیچه براي سوپ و آبگوشت و خوراک و قسمت بالاتر بازو تا شانه (مجموع گوشت و استخوان) براي انواع خوراك‌ها مانند طاس كباب و غيره مناسب است.

    • گوشت سر سينه

      گوشت سر سينه كه در جلو قفسه سينه گوسفند یا گوساله قرار گرفته است بسيار خوش طعم است و براي انواع خوراك‌ها و طاس کباب و نيز آبگوشت و هلیم و هلیم بادنجان به كار ميرود.

    • گوشت جوان و ترد

      گوشت حيوان جوان نرم و آبدار و ترد تر است و نشانه های آن کمرنگ بودن رنگ گوشت است .رنگ آن تا حدودي صورتي است و استخوان اطراف آن سفيد مايل به صورتي و چربي آن سفيد است .

    • گوشت حیوان جوان تر

      گوشت حیوان جوان بسیار کم چرب تر است .خوش طعم تر و ترد تر است و پس از پخت ریش ریش نمیشود .

    • گوشت حیوان مسن تر

      گوشت قرمز پر رنگ با استخوان زرد مايل به خاكستري و چربي زرد رنگ متعلق به حيوان مسن‌تر است‌.این گوشت دیر پز تر و پرچرب تر است و پس از پخت ریش ریش میشود .

    • گوشت پرچرب و کم چرب

      گوشت گوسفند و گوساله جوان به طور حتم داراي چربي كم‌تري است‌. اگر يك حيوان معين را در نظر بگيريم، هر قسمت از گوشت آن حيوان كه چربي كمتري داشته باشد مدت طبخ آن بيشتر است‌. ولی مواد مغذي استخوان حيوان پير بيشتر از حيوان جوان است‌.

    • حرارت زیاد در پخت گوشت

      درجه حرارت زياد كه باعث مي‌شود شيره و مواد مغذی از گوشت خارج شود و طعم آن از بين برود.

    • نمک زدن به گوشت

      اگر به هنگام پخت به گوشت نمك بپاشيد آب گوشت از آن خارج مي‌شود. بنابراين اگر مي‌خواهيد آب و شيره گوشت در آن بماند بهتر است از نمك زدن در اوايل كار خودداري كنيد و قبل از خوردن به آن نمك بزنيد.

    • نمک زدن به گوشت برای تهیه سوپ و خورش

      اگر به طور عمدي مي‌خواهيد شيره گوشت بيرون بيايد:به عنوان مثال براي سوپ و خورش‌ها اشكالي ندارد كه به آب داخل ديگ نمك نيز بيافزاييد.

    • نمک زدن به گوشت کبابی در فر

      به هنگام كباب كردن گوشت در فر، اطراف گوشت را با برس مخصوص روغن بماليد. در اين صورت شيره گوشت بيرون نخواهد آمد و بخار نخواهد شد. اين روغن ماليدن را درباره ژيگو و غذاهايي مانند آن نيز انجام دهيد.

    • برای تهیه ژیگو

      گوشت ژيگو را اگر با نخ ببنديد باز هم آب كمتري از آن خارج خواهد شد. قسمت چربي ژيگو را در بالا قرار دهيد تا به تدريج كه چربي ذوب مي‌شود همه گوشت را فرا مي‌گيرد.

    • چربی گوشت برای پخت بهتر

      اگر انواع گوشت ها را همراه‌ اندكي از چربي آن بپزيد، حتي در درون گوشت فرو نمي‌رودو فقط باعث مي‌شود كه آب و شيره در گوشت باقي بماند و گوشت خوشمزه‌تر شود.ولی بهتر است كه پس از پخت گوشت، چربي را از گوشت جدا كنيد و آنرا مصرف نكنيد.

    • پخت گوشت به همراه آب

      اگر گوشت در آب به آرامي پخته شود مواد غذايي گوشت يعني اسيدهاي آمينه و بسياري از ويتامين‌هاي گروه B در آن حفظ مي‌شوند ولي اين مواد در اثر حرارت زياد از بين مي‌روند.

    • گوشت مخصوص اسوبوکو

      اسوبوکو را از قسمت بالای ماهیچه نزدیک ران با استخوان به صورت برش عرشی تهیه میکنند .

    • سوپ کودک

      برای تهیه سوپ کودک و انواع غذاهای کودکان از ماهیچه که کم چرب تر و نرم تراست ،استفاده کنید.

    • ذوب کردن یخ گوشت

      هنگام ذوب گوشت يخ زده بسياري از مواد غذايي همراه شيره از آن بيرون مي‌آيد. بنابراين گوشت را پيش از آنكه در فريزر بگذاريد خوب بشوييد تا بعد بتوانيد شيره آن را همراه با گوشت بپزيد.

    • پخت استخوان و قلم

      وقتي كه استخوان قلم را مي‌پزيد براي آنكه مواد غذايي بيشتري از استخوان خارج شود چند گوجه فرنگي يا سركه به آن بيافزاييد.

    • مواد مغذی استخوان

      آب استخوان و قلم خواص غذايي زيادي دارد. بنابراين از مصرف آن كوتاهي نكنيد.ولی پس از پخت چربی روی آن را جمع کنید .

    • پخت بهتر استخوان قلم

      قبل از پخت اگر گوشت يا استخوان قلم را 48 ساعت در آبي خيس كنيد كه‌ اندكي سركه دارد و آن را در يخچال نگه داريد مواد غذايي بسياري وارد آن خواهد شد. در ضمن به مدت طبخ كمتري نياز خواهيد داشت‌.

    • طرز تهیه سوپ قلم

      براي حداكثر استفاده از مواد مغذی داخل استخوان ، بهتر است هنگام خیس کردن ، گوشت و استخوان قلم را به قطعات كوچك تقسيم كنيد تا سركه در آن نفوذ كند.

  • leftPublish
  • ۱۶:۴۳   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    توصيه 

    اگر عسل شما بلوری شده باشد، باید آنرا به مدت 15 دقیقه داخل آب گرم قرار دهید؛ این کار به شما کمک می کند تا مجدداً آنرا به حالت اولیه خود دربیاورید. 
    از قرار دادن عسل در مایکروفر خودداری کنید چرا که این کار منجر به افزایش هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) شده و این امر سبب برگشتن مزه عسل می شود. برای جلوگیری از چسبیدن عسل به پیمانه، از عسل رقیق استفاده کنید.  عسل در بیشتر دستورهای غذایی به عنوان جایگزین مناسبی برای شکر شناخته می شود.
     از آنجاییکه میزان شیرینی عسل از شکر بیشتر است به ازای هر یک پیمانه شکر باید نیم و یا یک سوم پیمانه عسل استفاده کنید. به علاوه درجه حرارت پخت را نیز تا 25 درجه فارنهایت کاهش دهید چرا که عسل رنگ غذاها را خیلی سریع تر به سمت قهوه ای متمایل می کند.

  • ۱۶:۴۴   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    طرز تهیه دوغ گاز دار : ماست را با آب و نمک رقیق میکنیم سپس با حرارت ملایم مرتب از یک طرف ظرف بهم میزنیم پس از جوشیدن به دوغ گاز دار تبدیل میشود.

  • ۱۶:۴۴   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    غوره تازه را در شیشه ریخته و آبغوره و نمک روی آن بریزید تا در غذاهای مختلف غوره تازه داشته باشید

    -- برای آنکه سفیده تخم مرغ زودتر و بهتر کف کند قدری نمک در آن بریزید و بعد بزنید
    -- برای جدا کردن باقالا از پوست دوم در هنگام لپه کردن قدری نمک روی آن بپاشیدو بعد از 10 دقیقه آن را جدا کنید
    -- برای بیشتر آب گرفتن از لیموترش میتوانید قبلاً آن را چند دقیقه در آب جوش بیندازید
    --برای گرفتن جرم کتری میتوانید به مقدار مساوی از آبو سرکه در کتری بریزید و چند دقیقه بجوشانید و بگذارید تمام شب بماند
  • ۱۶:۴۵   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    ۱۲ فرمان برای شیرینی‌پزی

     

    ۱) اگر می‌خواهید شیرینی‌هایی با مقدار زیاد بپزید، فر را روی حرارت متوسط تنظیم کنید و آنها را در مدتی طولانی بپزید. اما برای شیرینی‌های ریز و کوچک (مثل شیرینی‌نخودچی)، با حرارت زیاد، می‌توانید در وقتتان صرفه‌جویی کنید. 

    ۲) اگر روی شیرینی‌تان پخته ولی داخل آن خمیر مانده، یکی از دلایلش این است که حرارت فر زیاد بوده. یک تکه فویل را چندلایه کنید، روی شیرینی‌ها بیندازید و دوباره شیرینی‌ها را در فر بگذارید. این کار باعث می‌شود خمیر وسط شیرینی‌ هم پخته شود.

    ۳) نکاتی درباره‌ی پیمانه‌ها:

    ▪ ۱ پیمانه آرد: ۱۰۰ گرم 

    ▪ پیمانه‌ها را همیشه با قاشق پر کنید و هیچ‌وقت خود پیمانه را در آرد و روغن فرو نکنید.

    ▪ ۱ پیمانه پودر قند: ۱۲۵ گرم 

    ▪ برای خارج شدن هوای آزاد داخل پیمانه، آن را تکان دهید و روی پیمانه را با پشت قاشق صاف کنید.

    ▪ ۱ پیمانه شکر: ۱۵۰ گرم 

    ▪ ۱ پیمانه روغن: ۱۵۰گرم

    ۴) همیشه قبل از تهیه‌ی شیرینی و کیک در منزل، مواد آن را آماده کنید؛ سپس پخت شیرینی را آغاز کنید. 

    ۵) سعی کنید بهترین مواد اولیه را برای تهیه‌ی شیرینی و کیک عید آماده کنید و بخرید تا در نهایت، شیرینی‌های مرغوب‌تر و خوشمزه‌تری بپزید. 

    ۶) تخم‌مرغ وقتی زده می‌شود، قدرت نگهداری هوا را در خود دارد. بنابراین باعث می‌شود کیک یا شیرینی عید شما خوب پف کند. به‌طور معمول، سفیده‌ی تخم‌مرغ است که پس از زدن کف می‌کند و هوا را درون خود نگه می‌دارد، نه زرده. 

    ۷) از تخم‌مرغ سردی که توی یخچال بوده استفاده نکنید، بلکه بگذارید گرم شود؛ چون در غیر این صورت، مجبورید زمان طولانی‌تری مخلوط را هم بزنید. چه بهتر که از تازه‌اش استفاده کنید.

    ۸) هیچ‌گاه در فر را قبل از این‌که سه‌چهارم از زمان پخت سپری شده باشد، باز نکنید؛ چون پف کیک می‌خوابد. 

    ۹) نشانه‌ی کاملا پخته‌شدن کیک، این است که روی آن طلایی شده باشد و خوب پف کرده باشد و تا حدودی از دور قالب فاصله گرفته باشد.

    ۱۰) برای تهیه‌ی شیرینی‌های عید، نهایت دقت و حوصله را به کار ببرید؛ چون لطف این شیرینی‌ها به ظرافت و یک‌شکل بودن و هم‌اندازه بودن آنهاست.

    ۱۱) قبل از شروع پختن شیرینی یا کیک، یک بار دستور پخت را بخوانید تا در وسط کار که مواد را مخلوط کرده‌اید، گیج نشوید و مایه و خمیر شیرینی خراب نشود. 

    ۱۲) ۱۵ دقیقه قبل از قرار دادن شیرینی‌ها و کیک، فرتان را گرم کنید.

  • ۱۶:۵۶   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    چگونه هزینه‌های خورد و خوراک‌ را کاهش دهیم؟

    بعضی‌ها فکر می‌کنند زیاد پول خرج کردن یک نوع هنر است و با این کار، دست‌ودل‌باز به حساب می‌آیند. اما این روزها، خبره‌ترین اقتصاددانان دنیا می‌گویند باید با صرف کمترین هزینه، بهترین‌ها را برای خود انتخاب کرد و خرید؛ از خانه و ماشین گرفته تا لباس و موادغذایی. شما می‌توانید برای کاهش هزینه‌های زندگی خود، از سبد خریدتان شروع کنید. می‌پرسید چه‌طوری؟ این 8 راهکار پیشنهادی را بخوانید و موارد دیگری را هم که به ذهن‌تان می‌رسد، با الگو گرفتن از آنها بنویسید و اجرا کنید....

     

    1.غذاهای نیمه‌آماده
    باور کنید که درست کردن یک پیتزای گوشت و قارچ، یک ساندویچ مربایی، ناگت مرغ یا ماهی یا حتی سیب‌زمینی سرخ کرده در خانه هم ساده‌تر و سالم‌تر است؛ هم مقرون به صرفه‌تر.تازه اگر شما این‌گونه غذاها را در منزل تهیه کنید، می‌توانید بنا به سلیقه و میل اعضای خانواده خیلی ادویه‌ها یا چاشنی‌های مختلف اضافه را هم به آنها بیفزایید و از مواد اولیه تازه و بهداشتی هم در درست کردن‌شان کمک بگیرید.


    2.بستنی یخی
    دیگر گرمای هوا از راه رسیده و خوردن یک بستنی یخی در یک بعدازظهر داغ به همه می‌چسبد. اما تمام این بستنی‌ها با شکر فراوان و رنگ مجاز خوراکی تهیه شده‌‌اند که مصرف مداوم شان می‌تواند دردسرهایی را برای‌تان به دنبال داشته باشد. اگر به سلامت‌تان اهمیت می‌دهید و نمی‌توانید از خیر بستنی‌ یخی هم بگذرید، قالب مخصوص تهیه بستنی را از نزدیک‌ترین فروشگاه منزل‌تان بخرید و آنها را با آب‌میوه یا شربت‌های کم‌شیرینی که دوست دارید پر کنید و درون فریزر بگذارید. در ضمن شما می‌توانید شیر ساده یا شیرکاکائو هم درون این قالب‌ها بریزید و به این ترتیب، عصرهای داغ تابستان را با یک بستنی یخی خانگی خوش‌مزه و البته سالم پشت‌سر بگذارید.
     

    3.برنج و خورش آماده
    اگر به شما بگوییم که به جای خریدن برنج و خورش آماده و پرنمک، هر روز خودتان در خانه غذا درست کنید، شاید بگویید که وقت مناسب برای این کار را ندارید!
     اما این بهانه خوبی برای خرج‌تراشی بی‌خود نیست. شما بالاخره یک روز از هفته را بی‌کار هستید. از این روز طلایی نهایت استفاده را بکنید و به اندازه چند وعده غذا بپزید و درون فریزر بگذارید. این طوری دیگر همیشه یک پرس غذای خانگی سالم دارید که برای آماده کردن‌اش هم لازم نیست وقت زیادی را صرف کنید.
     

    4.ادویه‌های مخلوط و پودرشده
    وقتی ادویه‌ها به صورت پودر درمی‌آیند، زودتر عطر و بوی‌شان را از دست می‌دهند و نسبت به شکل اولیه‌شان هم گران‌تر هستند. پس بهتر است که آنها را با شکل واقعی‌شان از عطاری بخرید و هر هفته به اندازه نیازتان در منزل آسیاب‌شان کنید؛ مثلا چوب دارچین، دانه فلفل، سماق، موسیر و زنجبیل را درسته بخرید و خودتان خردشان کنید تا هم از خواص‌شان بیشتر بهره ببرید و هم غذای خوش‌ عطر و بویی را بپزید. نکته دیگری که باید در مورد ادویه‌ها بگوییم این است که این روزها، قفسه فروشگا‌‌ه‌ها پر شده از ادویه‌های مخلوط و به مراتب گران‌تر از انواع ساده‌شان! شما می‌توانید برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها‌یتان، هر ادویه‌ای را که دوست داشتید به صورت ساده بخرید و خودتان به راحتی در منزل آنها را با هم مخلوط کنید و پول زیادی هم برای خرید یک چنین کالایی نپردازید.
     

    5.بطری آب
    اگر هنگامی که قصد بیرون رفتن از منزل در این روزهای گرم به سرتان می‌زند، یک بطری آب یخ در کیف‌تان بگذارید، دیگر مجبور نمی‌شوید که بیرون از خانه هزینه‌ای را بابت مقدار اندکی آب یا یک پاکت آب‌میوه پر از شکر بپردازید.
     

    6.نسکافه و قهوه حاضری
    به جای خریدن یک بسته نسکافه یا قهوه حاضری یا همان کافی‌میکس، یک شیشه پودر نسکافه بخرید و برای هر بار تهیه، دو قاشق چای‌خوری از آن را با مقدار اندکی شکر، کمی آب‌جوش و شیر مخلوط کنید و بخورید. نسکافه‌های حاضری سرشار از شکر هستند که می‌توانند سبب چاق شدن شما در مدت زمان کوتاهی شوند.
     

    7.سس و رب گوجه‌فرنگی
    اگر نمی‌خواهید مدام نگران این موضوع باشید که آیا واقعا تنها از گوجه‌فرنگی و نمک و روغن برای تهیه رب یا از گوجه‌فرنگی و شکر و روغن برای تهیه سس استفاده می‌کنند یا نه، هر بار که گوجه‌فرنگی می‌خرید، آنهایی که نرم هستند جدا کنید، پوست‌شان را بگیرید و پس از رنده کردن، بگذارید خوب بپزند تا غلیظ شوند. سپس برای تهیه سس کمی به آن شکر و برای تهیه رب کمی به آن نمک اضافه کنید و با خیال راحت تا 4 ماه درون یخچال نگه‌شان دارید.
     

    8.سس ماکارونی
    خریدن قوطی‌های سس ماکارونی هم از آن دسته خرج‌های اضافه‌ای است که می‌توان به سادگی از کنارش گذشت. اگر شما یا فرزندتان عاشق ماکارونی هستید و هر روز هم حوصله درست کردن سس ماکارونی را ندارید، می‌توانید مقدار زیادی پیازداغ، گوشت چرخ‌کرده، ادویه و رب را با هم تفت بدهید و آن را در بسته‌های کوچک درون فریزر نگهداری کنید تا این‌طوری ماکارونی به یک غذای سریع و کم‌خرج تبدیل شود.
     
  • leftPublish
  • ۱۶:۵۷   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    ميوه هاي خشك 

    برای درست كردن میوه های خشك ، میوه ها را پس از شستن به صورت حلقه های بسیار نازك برش می دهیم و در سینی استیل یا اکت قرار داده و می چینیم،

     

     

    برای درست كردن میوه های خشك ، میوه ها را پس از شستن به صورت حلقه های بسیار نازك برش می دهیم و در سینی استیل یا اکت قرار داده و می چینیم، اگر بخواهیم در زمستان تهیه كنیم ظرف را روی شوفاژ قرار می دهیم و اگر در تابستان، زیر تابش نور خورشید قرار می دهیم . 
    احتیاجی به زیر و رو كردن میوه ها نیست و به مدت 7 الی 8 ساعت میوه ها خشك می شوند .

    نکته :
     برای جلوگیری از تغییر رنگ سیب یک کم آبلیمو روی حلقه های سیب بمالید.

     

    میوه ها به دو صورت خشک می شوند: 
    1-
     به طور طبیعی                   

    2- با دستگاه، مثل دستگاه خشک کن مواد غذایی

    کشمش، خرما و آلو خشک نمونه هایی از این ها هستند. سایر میوه هایی که می توان آنها را خشک کرد شامل: سیب، زردآلو، موز، توت، کیوی، انجیر، انبه، هلو، گلابی، آناناس، توت فرنگی، گوجه فرنگی و خرمالو است.

    میوه های خشک را می توان برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد، بنابراین جایگزین مناسبی برای میوه تازه در خارج از فصل آن است، مثل مصرف آلو یا آلبالو خشک در زمستان.

    خشک کردن میوه، راه مناسبی برای نگهداری آن در خارج از یخچال است، پس نیازی به یخچال نیست.

    میوه های خشک منبع غنی ویتامین های A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند.

    هر 100 گرم میوه خشک تقریباً 250 کالری انرژی و 1 تا 5 گرم پروتئین دارد.

    در اثر کاهش آب موجود در میوه در طی فرآیند خشک کردن (تقریباً 7 قسمت از 8 قسمت آب آن از بین می رود)، میوه خشک شده طعم بهتری به خود می گیرد. اما باید توجه داشت حرارتی كه برای خشك كردن میوه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد تا حدود زیادی موجب از بین رفتن ویتامین C موجود در میوه می‌شود.

    به میوه هایی که در خارج از منزل(در صنعت یا مغازه ها) خشک می شوند، ماده ای بنام اکسید سولفور اضافه می کنند که می تواند باعث بروز آسم در افراد حساس به آن شود. برای تثبیت رنگ میوه به آن سولفور می زنند.

    میوه هایی که به طور طبیعی و بدون افزودن سولفور خشک می شوند (مثل خشک کردن کشمش در سایه یا در مقابل آفتاب) دارای رنگ تیره تری نسبت به میوه تازه هستند، ولی طعم آنها به میوه تازه بیشتر شبیه است.

    البته تا اندازه ای می توان رنگ بعضی میوه ها را بعد از برش دادن، با افزودن مقدار کمی از یک چاشنی قوی تثبیت کرد؛ مثلاً افزودن مقدار کمی آب لیمو ترش به تکه های بریده شده سیب.


    میوه‌ تازه بخوریم یا خشك شده؟   
    علی رغم فواید میوه های خشک، متخصصان معتقدند مهم‌ترین وجه تمایز میوه‌های خشك شده با میوه‌های تازه، تبخیر آبی است كه حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی است.

    البته میوه‌های خشك شده برای مصرف در شرایط خاص مانند تغییر فصل یا استفاده در ورزش‌هایی مانند كوهنوردی كه امكان حمل وزن زیاد بار وجود ندارد، سودمند هستند.

    پزشكان توصیه می‌كنند كه در صورت امكان حداقل روزی 2 لیوان میوه خرد شده متنوع مصرف شود. اما در صورتی كه این امكان وجود نداشته باشد، هر نصف لیوان میوه خشك شده، تقریبا با یك لیوان میوه تازه خرد شده برابر است. برای مثال زرد‌آلوی تازه از 86 درصد آب و 104 كالری انرژی تشكیل شده است. اما نیم لیوان زرد‌آلوی خشك شده 76 درصد آب و 212 كالری انرژی دارد.

    با توجه به افزایش كالری میوه‌های خشك شده، در صورتی كه از رژیم لاغری پیروی می‌كنید، مصرف زیاد آنها توصیه نمی‌شود.

    پزشكان خاطر نشان می‌كنند كه میوه‌های خشك باید در كنار میوه‌های تازه مصرف شوند و به هیچ وجه نمی‌توان میوه خشك را جایگزین میوه تازه كرد.

    لذا برای داشتن بدنی سالم و نیرومند، همیشه به مقدار کافی میوه تازه و خشک بخورید
  • ۱۶:۵۹   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    نکته هایی مهم در فریز کردن مواد غذایی

    منجمد کردن غذا سریع ترین و راحت ترین روش برای حفظ خوراکی‌ها در خانه است. امروزه با استفاده از کیسه‌های پلی اتیلن، ظروف پلاستیکی، برچسب‌های فریزر و دیگر لوازم، می‌توانیم به راحتی انواع خوراکی‌ها را در فریزر نگهداری کنیم.رعایت اصول صحیح انجماد غذا به حفظ کیفیت و مواد مغذی خوراکی‌ها هنگام مصرف کمک می‌‌کند.

     

    تغییرات شیمیایی هنگام عملیات انجماد

    میوه‌ها و سبزیجات پس از چیده شدن، تحت تاثیر تغییرات شیمیایی قرار می‌‌گیرند که در نهایت موجب فساد و از بین رفتن آنها می‌‌شود. رنگ، مواد مغذی و طعم مواد غذایی تحت تاثیر آنزیم‌های موجود در آنها به مرور زمان تغییر می‌‌کند. بنابراین این محصولات باید زمانی که رسیده اند و کاملا با طراوت هستند منجمد شوند. بدین ترتیب آنزیم‌های موجود در آنها در اثر سرما غیر فعال شده و مانع فساد خوراکی‌ها می‌‌شود.

     

    تغییر بافت مواد خوراکی در زمان انجماد

    90 درصد وزن اکثر میوه‌ها و سبزیجات از آب تشکیل شده است. این آب و دیگر مواد شیمیایی، در سلول‌ها قرار گرفته و ساختار و بافت مناسبی به آن می‌‌بخشند. وقتی این مواد در حالت انجماد قرار می‌‌گیرند و آب درون آنها یخ می‌‌زند، حجم شان بیشتر شده و بلورهای یخ، دیواره‌های سلول را پاره کرده و بیرون می‌‌زنند. در نتیجه، وقتی یخ این محصولات، هنگام مصرف باز می‌‌شود، بافت خوراکی‌ها بسیار نرم تر از قبل از زمان انجماد می‌‌شود. این تغییرات در محصولاتی مانند لوبیا، ذرت و نخود کمتر دیده می‌‌شود. همچنین اگر سرعت یخ زدن محصولات بالا باشد، به جای تشکیل بلورهای یخ درشت، بلورهای کوچکی به وجود می‌‌آید که نمی‌‌توانند حجم بالایی از سلول‌ها را از بین ببرند و ساختار محصول بهتر حفظ می‌‌شود.

     

    خطر قرار دادن غذای گرم در فریزر

    برای سالم نگه داشتن خوراکی‌های گرم در فریزر، آنها باید پیش از انجماد کاملا سرد شوند. قرار دادن غذای گرم در فریزر، دمای محیط را افزایش داده و موجب گرم شدن مواد خوراکی یخ زده اطراف آن و دوباره یخ زدن آنها پس از کاهش مجدد دما، می‌‌شود. این وضعیت طعم و بافت غذا را تغییر می‌‌دهد. برای سریع خنک کردن غذا، آن را در کاسه ای فلزی قرار داده یا ظرف غذای گرم را درون یک ظرف پر از آب سرد بگذارید تا به دمای مناسب برسد.
    روغن اضافی خورش‌ها و مواد غذایی مایع پرچرب را که پس از سرد شدن به روی غذا می‌‌آیند را با قاشق بردارید و سپس غذا را در فریزر بگذارید. چربی‌ها بدلیل قابلیت بالای فساد پذیری از طول عمر غذاهای منجمد شده می‌‌کاهند.

     

    سوختگی انجماد

    با استفاده از کیسه‌های فریزری ضد رطوبت زیپ دار مانع سوختگی فریزری غذاها شوید. ورود هوا به داخل بسته بندی‌های غذاهای منجمد شده، موجب تغییر رنگ و ایجاد لکه‌هایی روی مواد غذاییمی‌‌شود. البته غذا فاسد نمی‌‌شود اما طعم آن دیگر مانند قبل نخواهد بود. غذاها را در بسته‌های کوچک و به اندازه نیازتان بسته بندی نمایید دراینصورت هم سریعتر منجمد می‌‌شوند و هم استفاده از آن راحت تر خواهد بود. در ضمن با استفاده از برچسب و ماژیک غیر قابل پاک شدن در برابر رطوبت، نام غذاها، وزن و تاریخ انجمادشان را یادداشت کنید.
    طبقه‌های فریزر را با انباشتن بسته‌های غذایی پر نکنید و به اندازه کافی فضا برای جا به جایی هوا بگذارید تا بسته‌ها سریع تر منجمد شوند.

     

    ذوب کردن غذای منجمد شده

    استفاده از یخچال یا مایکروویو برای انجماد زدایی و رسیدن به دمای محیط مناسب تر است. برای این کار زمان کافی در نظر بگیرید. این روش معمولا برای هر نیم کیلو غذا، حدود 5 ساعت طول می‌‌کشد. برای پیشگیری از آلودگی هرگز غذا را در دمای اتاق ذوب نکنید...
    هنگام منجمد کردن خوراکی‌ها، دانستن اینکه هر کدام از خوراکی‌ها را چقدر می‌‌توان در فریزر نگهداشت تا مواد مغذی‌اش حفظ شود، مهم است. در این بخش مدت زمان نگهداری برخی از مواد در فریزر آورده شده است.

     

     

  • ۱۷:۰۰   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    آموزش دم کردن قهوه با موکا پات Moka Pot

     

    اجزای تشکیل دهنده موکا پات Moka pot

    اجزای تشکیل دهنده موکا پات Moka pot

    موکا پات Moka Pot یکی از وسایلی است که برای دم کردن قهوه از ان استفاده می کنند. موکا پات Moka pot از سه قسمت تشکیل شده است. در قسمت A آب جوش، در قسمت B پودر قهوه قرار می گیرد. بعد از دم کشیدن قهوه، قهوه به قسمت C منتقل می شود.

     

     

    مرحله اول دم کردن قهوه با موکا پات Moka pot

    مرحله اول دم کردن قهوه با موکا پات Moka pot

    موکا پات ها سایزهای مختلفی دارند از 3 فنجان الی 8 فنجان. برای دم کردن قهوه، بنابر سایز موکا پات، مقدار قهوه را درون صافی آن ( قسمت B ) بریزید. به ازای هر فنجان یک قاشق چایخوری.

     

     

    مرحله دوم دم کردن قهوه با موکا پات Moka pot

    مرحله دوم دم کردن قهوه با موکا پات Moka pot

    درون مخزن موکا پات را تا نصف پر از آب جوش کنید.

     

     

    مرحله سوم دم کردن قهوه با موکا پات Moka pot

    مرحله سوم دم کردن قهوه با موکا پات Moka pot

    صافی را روی آب جوش قرار داده و قسمت بالای موکا پات را سفت کنید.

     

     

    مرحله چهارم دم کردن قهوه با موکا پات Moka pot

    مرحله چهارم دم کردن قهوه با موکا پات Moka pot

    موکا پات را روی گاز با شعله متوسط رو به پایین قرار دهید.

     

     

    moka-pot-06.jpg

    مرحله پنجم دم کردن قهوه با موکا پات Moka pot

    قهوه شما زمانی حاضر است که صدای قلقل موکا پات شنیده شود. در این زمان قهوه درون قسمت بالا جمع شده است.

     

    آموزش دم کردن قهوه با موکا پات Moka Pot

    آموزش دم کردن قهوه با موکا پات Moka Pot

     

  • ۱۷:۰۲   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    روش تازه نگه‌ داشتن سبزی‌ بیش از یک هفته

    استفاده از دستمال‌های  آشپزخانه و  کیسه پلاستیک برای تازه نگه داشتن سبزیجات

    این روش  شاید یکی از رایج‌ترین روش  های  نگهداری کاهو  است که شامل شستن و خشک‌ کردن برگ‌ها، سپس قرار دادن آن‌ ها روی کاغذ و بعد پیچیدن آن‌ها در کاغذ با کمترین هوا و سپس قرار دادن آن در کشوی یخچال است . در این روش، کاغذ رطوبت اضافی  سبزی ها را جذب می‌کند و مانع لزج شدن آن‌ها می‌شود. کیسه فریزر نیز مانع گردش پیدا کردن هوای اضافه می‌شود در نتیجه روند پلاسیدگی را کند می‌کند و تا 5 روز سبزی سالم می‌ماند پس از 7 روز، برخی از برگ‌ها پلاسیده می‌شود اما قابل‌خوردن است.

     

    جعبه و دستمال کاغذی برای تازه نگه داشتن سبزیجات

    در این روش، یک ظرف پلاستیکی  با کاغذ پوشیده می‌شود. سبزیها را در آن‌ قرار می دهند  و سپس با لایه ای از کاغذ پوشیده می‌شود. ظرف را نیز می‌بندیم جعبه  از آسیب رسیدن به سبزی‌ها پیش‌گیری می‌کند. در این روش تا 5 روز سبزی‌ها سالم و تازه می‌ماند، پس از 7 روز برخی برگ‌ها پلاسیده می شود اما قابل‌خوردن خواهد بود و پس از 10 روز غیر قابل‌ خوردن.

     

    یک کیسه پلاستیکی  و هوا برای تازه نگه داشتن سبزیجات

    در این روش سبزی‌ها، در یک کیسه قرار می گیرد کمی در آن هوا دمیده می‌شود، سپس کیسه از بالا پیچیده و با یک باند لاستیکی بسته می‌شود.  هوای  کافی باعث تازه ماندن سبزی می شود. در این روش نیز سبزی‌ها تا 7 روز خوب و سالم می‌ماند. پس‌ از این سه روش کدام را باید انتخاب کرد؟ برای  ترد ماندن و ماند گاری طولانی‌ مدت روش 2 مناسب تر است  و در صورتی‌ که قصد ندارید سبزی‌ها را برای بیش از یک هفته نگه‌ دارید  می‌توانید از دو روش دیگر استفاده کنید.

     

     

  • ۱۷:۰۳   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    تمیز کردن آشپزخانه این بار با مواد طبیعی

    آشپزخانه قلب خانه است و هر روز همه ما ساعات زیادی را در آنجا سپری می کنیم بنابر این آشپزخانه محلی است که به سرعت کثیف می شود و پاکیزگی آن برای سلامت انسان مهم است. به گزارش سیمرغ در این مقاله به ترکیبی از راه حل های طبیعی و صنعتی برای تمیز کردن آشپزخانه اشاره شده است که با استفاده از این راهکارها می توان از آشپزخانه های درخشان و بهداشتی برخوردار شد.

    تمیز کردن آسیاب قهوه با برنج خام

    برای تمیز کردن آسیاب قهوه کافی است یک مشت برنج خام را در آسیاب ریخت ، آسیاب را روشن کرد، برنج های پودر شده را از آسیاب بیرون ریخت و بعد آسیاب را با یک پارچه تمیز یا حوله کاغذی تمیز کرد. با این کار نه تنها آسیاب تمیز می شود بلکه روغن های ناشی از دانه های قهوه نیز بطور کامل پاک می شود.

     

    تمیز کردن سطح زیر یخچال و فریزر با چاپستیک

    برای تمیزکردن سطح زیر یخچال و فریزر از هر گونه جرم و خرده ریز، کافی است یک حوله کاغذی را با افشانه تمیزکننده همه جانبه مرطوب کرد و آن را به دور یک چاپستیک (چوپک غذا خوری چینی) پیچید و بعد این چاپستیک را زیر سطح یخچال و یا فریزر کشید.

     

    تمیز کردن درزهای میز آشپزخانه با ترکیبی از آب لیمو ترش و جوش شیرین

    برای تمیز کردن درزهای روی سطح میزهای چوبی آشپزخانه کافی است چند قاشق چایخوری جوش شیرین را با چند قطره آب لیمو ترش مخلوط و یک خمیر درست کرد. بعد این خمیر را همه جای میز پهن کرد و با یک اسفنج زیر این خمیر را روی میز مالید؛ بعد از پنج دقیقه می توان خمیر را از روی میز شست.

     

    تمیز کردن چاهک سینک ظرفشویی

    برای تمیز کردن چاهک سینک ظرفشویی، بهتر است سرکه را درون قالب یخ ریخت و در فریزر گذاشت تا یخ بزند، بعد چند قطعه یخ سرکه را بر روی چاهک سینک ظرفشویی قرار دارد و آب در حال جوش بر روی آن ریخت. انداختن چند برش لیمو ترش در آب در حال جوش نیز می تواند بوی ناشی از چاهک سینک ظرفشویی را از بین ببرد.

     

    تمیز کردن محفظه مایکروویو با ترکیب آب و سرکه

    برای تمیز کردن هفتگی محفظه مایکروویو، می توان سه قاشق غذا خوری سرکه و دو فنجان آب را در یک کاسه شیشه ای قابل استفاده در مایکروویو ریخت و آن را داخل فر مایکروویو گذاشت و مایکروویو را برای چهار دقیقه روشن کرد. بعد چهار دقیقه کاسه را از مایکروویو بیرون آورد و داخل مایکروویو را که از بخار پوشیده شده است با پارچه نرم مخصوص مایکروویو پاک کرد.

     

    تمیز کردن تابه چدنی

    تابه چدنی را می توان با نمک های درشت و یک اسفنج زبر تمیز کرد؛ با مالیدن دانه های درشت نمک به وسیله یک اسفنج زبر بر کف یک تابه چدنی می توان بقایای غذا را از کف تابه پاک کرد و بعد تابه را با آب گرم شست. بعد از شستشو تابه را با مقداری روغن زیتون و روغن سبزیجات چربکنید.

     

    پاک کردن رسوبات پودر ظرفشویی از ماشین ظرفشویی

    برای از بین بردن رسوبات پودر یا مایع ظرفشویی از ماشین ظرفشویی، ماشین خالی ظرفشویی را با چرخه شستشویی که درجه حرارت آب در آن بالا است، روشن کنید. سپس زمانی که چرخه شستشو به نیمه رسید، ترکیبی از دو فنجان سرکه و چند قطره آب لیمو ترش را به آب گرم داخل ماشین ظرفشویی اضافه کنید و زمانی که چرخه شستشو به اتمام رسید محفظه داخل ماشین ظرفشویی را با یک اسفنج نرم تمیز کنید.

     

  • ۱۷:۰۴   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    این محلول جرم گیر طبیعی را جایگزین وایتکس کنید!!!

    محلول های جرم گیر خانگی درست کنید

    _ به جای خیس کردن ظرف‌های چینی درون وایتکس برای جرم گیری، آن‌ها را درون مخلوطی از آب و سرکه سیب قرار دهید. کافی است برای هر لیتر آب یک لیوان سرکه در نظر بگیرید.

    _ برای از بین بردن لکه‌های چربی موجود روی دستمال‌ها و دستگیره‌های آشپزخانه، بهترین روش آن است که دستمال‌ها را به مدت یک ساعت درون مخلوطی از آب و نوشابه گازدار خیس کنید.

    _ برای تمیز کردن شیشه‌های داخل خانه می‌توانید به جای استفاده از شیشه شوی‌های شیمیایی، از محلول آب و الکل صنعتی استفاده کنید. کافی است دو لیوان آب را با نصف لیوان الکل مخلوط و با کمک آن شیشه‌ها را پاک کنید.

    _ برای تمیز کردن دیواره داخلی مایکروویو می‌توانید لیموترش را از وسط نصف و پس از خارج کردن هسته‌های آن، از آن برای پاک کردن دیواره‌های چرب مایکروویو استفاده کنید. بعد از این کار با دستمال مرطوب سطح آن را پاک کنید.

    _ با تهیه مخلوطی از جوش شیرین، آب و چند قطره لیموترش تازه، می‌توانید شوینده‌ای قوی و موثر برای شست و شو و جرم گیری سینک دستشویی تهیه کنید و با کمک آن سینک را برق بیندازید.

    _ با ترکیب یک استکان نوشابه و الکل، می‌توانید یک ترکیب فوق العاده قوی برای از بین بردن جرم سنگ‌های روی کابینت و سرامیک‌های آشپزخانه تهیه کنید.

  • ۱۷:۲۷   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    باز کردن لوله فاضلاب با یک روش موثر خانگی

    به دنبال راهی برای اجتناب از استفاده از مواد به شدت خورنده جهت باز کردن لوله‌ها هستید. بسیار خوب، می‌توانید جستجو در زیر سینک و همچنین قسمت مواد شیمیایی فروشگاه‌ها را متوقف کنید، و کافی است که برای پیدا کردن مواد مورد نیاز جهت باز کردن لوله‌ها بدون آسیب واردکردن به محیط‌زیست، تنها به گنجه آشپزخانه خود رجوع کنید.

    ما بیشتر اوقات برای انجام این کار فوراً به سراغ مواد خطرناک می‌رویم، بدون اینکه حتی بدانیم راه‌های سالم تر و طبیعی تری برای باز کردن لوله‌ها وجود دارد. بسیاری از افراد تنها از این روش برای باز کردن لوله‌ها استفاده می‌کنند و مجبور نیستند از محصولات خطرناک استفاده کنند، برای اینکه این روش تقریباً هر بار خوب عمل می‌کند. در اینجا روش انجام کار ارائه شده است.

     

    وسایل مورد نیاز برای باز کردن لوله فاضلاب با محلول های خانگی

    یک جعبه جوش‌شیرین
    سرکه
    یک دستمال یا کهنه به اندازه کافی بزرگ که روی سوراخ فاضلاب قرار دهیم تا آن را مسدود کند
    یک کتری پر از آب جوش

     

    مراحل انجام کاربرای باز کردن لوله فاضلاب

    مرحله 1 : یک دوم (½) بسته جوش‌شیرین را در سینک خالی کنید. برای انجام این کار جوش‌شیرین را به صورت خشک استفاده کنید و آن را با هیچ‌ چیز مخلوط یا خیس نکنید. فقط آن را مستقیم در لوله خالی کنید.

     

    مرحله 2 : دستمال یا پارچه‌ها را جمع‌آوری کرده و آن‌ها را آماده، کنار دستتان قرار دهید.

     

    مرحله 3 : بعد از ریختن جوش‌شیرین یک دوم (½) فنجان سرکه داخل راه فاضلاب خالی کنید. بلافاصله بعد از ریختن سرکه حتماً با دستمال یا پارچه راه فاضلاب را ببندید، سوراخ را کاملاً ببندید تا هیچ‌چیز نتواند فرار کند. این کار به این خاطر است که واکنش بین این دو ماده باعث یک” آتش‌فشان کوچک "می‌شود که می‌خواهد از راه فاضلاب خارج شود- ولی شما باید آن را آن پایین نگه‌دارید.

     

    مرحله 4 : این ترکیب را در لوله برای 30 دقیقه نگه‌دارید و در این زمان یک کتری آب بجوشانید.

     

    مرحله 5 : بعد از 30 دقیقه پارچه یا کهنه را بردارید و به آرامی آب جوش را در لوله‌ خالی کنید.
    تمام شد؛ و الان لوله باید به خوبی باز شده باشد. و اگر چنین نیست این کار را یک بار دیگر تکرار کنید. بعضی مواقع لازم است که این کار بیش از یک‌بار انجام داده شود، اما معمولاً همان یک‌دفعه کافی است. نکته مهم این است که الآن شما می‌توانید بدون استفاده از مواد شیمیایی و به روشی طبیعی، راه لوله‌ها را باز کنید، به همین علت می‌توانید هر چند باری که لازم است این کار را انجام دهید.

  • ۱۷:۲۹   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    نگهداری آبلیمو و آبغوره در این ظروف ممنوع!!!

    آبلیمو و آبغوره را در ظروف پلاستیکی نگهداری نکنید

     ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به دلیل قابلیت استفاده و دور ریختن سریع به شدت مورد استفاده قرار گرفته و انباشته شدن این زباله‌های پلاستیکی تبدیل به یکی از معضلات زیست محیطی شده است.

     نگهداری آبغوره، آبلیمو و یا سرکه در ظروف پلاستیکی مشکلات زیادی برای سلامت مصرف کنندگان ایجاد می‌کند.

     ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به دلیل قابلیت استفاده و دور ریختن سریع به شدت مورد استفاده قرار گرفته و انباشته شدن این زباله‌های پلاستیکی تبدیل به یکی از معضلات زیست محیطی شده است.

     بطری‌های آب معدنی نیز که در معرض نور خورشید و آفتاب قرار دارند سلامت انسان را به خطر می‌اندازد، : بسیاری از افراد برای خنک شدن آب، بطری‌ها را در فریز گذاشته، که در درازمدت عوارض سرطان‌زایی در فرد ایجاد می‌کند.

     نگهداری آبغوره، آبلیمو و یا سرکه در ظروف پلاستیکی مشکلات زیادی برای سلامت مصرف کنندگان ایجاد می‌کند، بیان کرد: استفاده از ظروفی مانند چینی و روی مناسب‌ترین ظروف برای نگهداری غذا بدون اثرات زیست محیطی و سلامتی است.
     ظروف یکبار مصرف کاغذی و یا آلومینیومی که از دیگر ظروف یکبار مصرف قیمت بالاتری دارند برای نگهداری کوتاه مدت مواد غذایی مناسب هستند همچنین استفاده از این ظروف باید با توجه به ترکیب ماده غذایی و سردی و گرمی آن ماده استفاده شوند.
    ظروف یکبار مصرف برای یک بار استفاده ساخته شده‌اند،  در صورت تکرار شیارهای بسیار کوچکی در ظروف به وجود می‌آید که انسان را در معرض انواع سرطان قرار می‌دهند.

     از ریختن مواد داغ در ظروف یکبار مصرف خودداری شود، برای نوشیدنی‌های گرم از لیوان‌های کاغذی یا ظروف پلی استایرنی سفید رنگ و برای نوشیدنی‌های سرد از ظروف پلی استایرنی بی‌رنگ و شفاف استفاده شود.

     ظروف یک‌بار مصرف گیاهی منشأ نشاسته داشته و مضرات ظروف یک‌بار مصرف عادی را ندارند و می‌تواند جایگزین خوبی برای ظروف فعلی باشند و از جهت حفظ بهداشت فردی این ظروف یکبار مصرف مفید هستند و از بیماری‌های عفونی جلوگیری می‌کند.
     بهترین راه حل برای کاهش آلودگی‌های ناشی از ظروف یکبار مصرف، فرهنگ‌سازی برای استفاده نکردن از آنهاست که پیشگیری یا کاهش مصرف را در پی‌خواهد داشت.

     انباشته شدن این مواد در طبیعت به خصوص در پارک‌ها از نظر دیداری باعث نازیبایی مناظر و در نتیجه ناراحتی بسیاری از مردم می‌شود.

     

     

  • ۱۷:۴۳   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    8 ریزه کاری مهم در آشپزی

    برای این که سفیده تخم مرغ خوب پف کند، آن را کاملا از زرده جدا کنید، بگذارید برای مدتی در دمای اتاق بماند. سپس با همزن بزنید.
    آشپزی خوب و موفق ریزه کاری های زیادی دارد. در این مطلب به بعضی از نکات مهم آشپزی اشاره می کنیم.

    1 - اگر مرغ، گوشت و ماهی را که در حال سرخ شدن است قبل از پایان زمان سرخ برگردانید، این امر باعث از هم پاشیدن گوشت می شود و آن قسمت گوشت ترد نخواهد شد.
    2 - برای این که سبزیجات یا گوشت به خوبی سرخ شود، از قابلمه یا ماهیتابه با اندازه مناسب استفاده کنید.
    3 - اگر ماده غذایی مانند گوشت که باید روی شعله آرام پخته شود با حرارت بالا بپزد، سفت و خشک خواهد شد.
    4 - برای حفظ تردی سالاد و سبزیجات مانند کاهو آن را کاملا خشک کنید، سپس روغن یا سس را به آن اضافه کنید.
    5 - آشپزهای ماهر، در زمینه نحوه افزودن نمک به مواد غذایی دقت زیادی می کنند. به عنوان مثال، خواباندن گوشت مرغ در نمک و آب مرکبات باعث می شود گوشت مقدار کمی از مواد را به خود جذب کند و با دور ریختن آب، تمامی نمک و ادویه نیز دور ریخته می شود و مرغ بی مزه می شود. بنابراین کمی نمک به مواد اضافه کنید و بقیه را پس از درآوردن آن از داخل مواد اضافه کنید. اگر هم از خرده نان استفاده می کنید، ابتدا روی مرغ نمک بریزید، سپس در خرده نان بغلتانید.
    6 - برای این که سفیده تخم مرغ خوب پف کند، آن را کاملا از زرده جدا کنید، بگذارید برای مدتی در دمای اتاق بماند. سپس با همزن بزنید.
    7 - برای افزودن کشمش، گیلاس، آلبالو و ... به کیک، آن را در کمی آرد که برای تهیه کیک اندازه گیری کرده اید، بغلتانید سپس به مواد اضافه کنید تا ته نشین نشود.
    8 - برای کاهش میزان اسیدیته در سس های حاوی گوجه فرنگی کمی شکر به آن اضافه کنید تا طعم آن خنثی شود.

  • ۱۷:۴۳   ۱۳۹۵/۵/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    اشتباه خانم ها در چیدمان آشپزخانه

    همه ما خوب می دانیم که آشپزخانه محل سلطنت خانم های خانه‌دار است و حسابی هم روی آن حساس هستند و هر چیزی که نظم آنجا و چیدمانش را به هم بریزد و باعث شود که حال خوبی را که در آشپزخانه تجربه می کنند نداشته باشند، حسابی آن ها را عصبانی می کند. در ادامه به 6 عامل بی نظمی که دشمن چیدمان زیبای آشپزخانه است، اشاره می شود.

     

    قرار دادن ظرف های کثیف هر جایی از آشپزخانه

    واقعا دوست دارم بدانم با آن ۵ ثانیه ای که باز کردن در ماشین ظرفشویی و قرار دادن بشقاب درون آن از شما می گرفت چه کار مهمی می توانید انجام دهید؟

     

    در کابینت آشپزخانه و کشوها را باز رها نکنید

    آیا واقعا توقع زیادی است که وقتی در کابینت آشپزخانه و یا کشوها را می بندید همان موقع چک کنید که آیا کامل بسته شده است یا نه؟ با این کار فقط چیدمان آشپزخانه را بی نظم تر جلوه می دهید.

     

    بطری آب خالی در یخچال آشپزخانه

    روی چه حسابی بطری آب شخصی تان را که خالی شده است داخل یخچال قرار می دهید؟ قبول کردن مسئولیت یک بطری نیم لیتری؛ نه اصلا یک لیتری خیلی سخت است؟

     

    سبد سینک ظرف شویی جای غذای باقی مانده نیست

    سبدی که در داخل سینک ظرف شویی قرارمی گیرد جای ریختن باقی مانده غذای داخل بشقاب شما نیست. آن سبد برای ریختن تفاله های چای استفاده می شود و وقتی شما هر چیز دیگری را هم داخل آن می ریزید جز کثیف کردن سینک کار دیگری نمی کنید، باور کنید رعایت کردن این نکات خیلی راحت است.

     

    به چیدمان بشقاب ها روی هم دقت کنید

    باور کنید خیلی سخت نیست که بشقاب ها را روی هم قراردهید آن هم جوری که یک نمای منظم را به شما تحویل دهد.

     

    غذاهای تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید

    بهتر است که گاهی به یخچال سر بزنید و غذاهای تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید اما این جور نباشد که هر چیزی را از یخچال در بیاورید، آن را نگاه کنید و با آن که تاریخ مصرف آن گذشته بگویید نه هنوز می شود از آن استفاده کرد، باور کنید حفظ سلامتی هم راهی برای پس انداز پول است.

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان