خانه
1.89M

شام چی درست کنیم؟ | ناهار چی بپزم؟ | شام چی بپزم؟

  • ۱۶:۵۰   ۱۳۹۲/۳/۱
    avatar
    دو ستاره ⋆⋆|482 |2288 پست

    شام چی بپزم؟! یه لیست کامل از انواع غذاهای مناسب برای شام و ناهار با دستور پخت آسان.



    یکی سخت ترین سوال ها برای هر خانمی اینه که امروز دیگه شام چی بپزم؟! وای خدا امروز ناهار چی درست کنم؟


    منم تصمیم گرفتم آموزش پختن انواع غذا رو براتون بذارم. چه آموزش غذاهای فرنگی، چه آموزش غذاهای ایرانی و سنتی و همینطور غذاهایی که سریع آماده بشن. پس بگرد و انتخاب کن و سریع شام امشب رو بپز! راستی از الان برای ناهار فردا هم از توی لیست و صفحات مختلف یه غذای مناسب انتخاب کن!

    شام چی بپزم | ناهار چی درست کنم | شام چی درست کنم | آموزش انواع غذا

    ویرایش شده توسط زیباکده در تاریخ ۱۰/۴/۱۳۹۸   ۱۷:۱۱
  • leftPublish
  • ۱۰:۳۱   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    دلمه پياز

    پیاز درشت7 عدد

    پیاز1 عدد

    لپه1 پیمانه

    جعفری خرد شدهنصف پیمانه

    گوشت چرخ کرده300 گرم

    برنج1.5 پیمانه

    گوجه فرنگی5 عدد

    نمک، فلفل، روغنبه مقدار لازم

    طرز تهیه

    1. ‏برنج را با لپه و نمک در آب مطابق دستور چلو جوشانده و آبکشی نمایید.

    2. پیاز را ‏خردکرده و در روغن سرخ‌کنید. سپس گوشت را افزوده و سرخ‌کنید و پس از سرخ شدن به آن جعفری را افزوده و تفت دهید. بعد از آن نوبت رب گوجه و نمک و ادویه است تا به مخلوط اضافه کرده و خوب تفت‌داده شود. این مخلوط را با برنج و لپه قاطی کرده و هم بزنید.

    3. ‏داخل پیازها را به دقت خالی کنید. سپس درون پیازها را از مواد فوق پر می کنیم .پیازهای آماده را در قابلمه‌ای مناسب چیده و گوجه رنده شده را باکمی نمک، ادویه، روغن و آب در کف قابلمه بریزید تا پیازها با شعله کم پخته شوند

  • ۱۰:۳۳   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    دلمه كلم 

    ‏کلم پیچ١ ‏عدد متوسط

    برنج١ ‏پیمانه

    ‏ترخان خشک١ ‏پیمانه سر خالی

    مغز گردوی چرخ‌کرده١ ‏پیمانه

    ‏ادویه تندنصف قاشق چای‌خوری

    گوشت چرخ‌کرده٢۵٠ ‏گرم

    پیاز١ ‏عدد

    نمک، فلفل، روغنبه مقدار لازم

    طرز تهیه

    1. ‏پیاز خلال کرده ‏را سرخ نموده ‏و گوشت چرخ‌کرده ‏را به آن بیفزایید تا سرخ ‏شود.

    2. مغز گردو و سبزی معطر را افزوده ‏و پس از کمی تفت زیر گاز را خاموش کنید.

    3. ادویه تند و نمک را اضافه کرده ‏و آن را هم کمی تفت می‌دهیم.  برنج را جوشانده ‏و آبکشی نمایید. سپس آن را به مخلوط گوشت اضافه کنید.

    4. کلم را در مقداری آب جوش ریخته و دو قاشق سرکه و نمک اضافه کنید. باید دقت کنید برگ‌ها زیاد نجوشند که شکاف بردارند. پس از آن کلم را در آبکش ‏ریخته و با ملایمت برگ های آن را جدا کنید. سپس وسط هر برگ مقداری مخلوط ‏گوشت و برنج بریزید و لایه‌های اطراف برگ را روی هم جمع کنید.

    5. دلمه‌های پیچیده شده ‏را روی هم در قابلمه مناسبی چیده ‏و یک استکان آب به همراه کمی ‏روغن به دلمه‌ها بیفزایید.

    6. درب قابلمه را گذاشته و شعله را کم کنید تا دلمه‌ها بپزند.

     

  • ۱۰:۳۴   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    دلمه کدو

     مواد لازم

    کدو5 الی 6 عدد

    گوشت چرخ کرده300 گرم

    پیاز1 عدد

    برنج6 پیمانه

    لپه6 پیمانه

    گوجه فرنگی3 عدد

    رب گوجه فرنگی2 قاشق

    سبزی معطر یا سبزی کوفتهنصف پیمانه

    نمک، فلفل، روغنبه مقدار لازم

    طرز تهیه

    1. ‏برنج را با لپه و نمک در آب مطابق دستور چلو جوشانده و آبکشی نمایید.

    2. پیاز را ‏خردکرده و در روغن سرخ‌کنید. سپس گوشت را افزوده و سرخ‌کنید و پس از سرخ شدن به آن جعفری را افزوده و تفت دهید. بعد از آن نوبت رب گوجه و نمک و ادویه است تا به مخلوط اضافه کرده و خوب تفت‌داده شود. این مخلوط را با برنج و لپه قاطی کرده و هم بزنید.

    3. ‏سر کدوها را با کارد بریده و تخمه‌های آن را خارج سازید. سپس درون کدو را از مواد فوق پر کرده و درب کدوها را به درون کدو کمی فشار داده تا ‏خوب جا بیفتد. کدوهای آماده را در قابلمه‌ای مناسب چیده و گوجه رنده شده را باکمی نمک، ادویه، روغن و آب در کف قابلمه بریزید تا دلمه‌ها با شعله کم پخته شوند. 

    نکته: کدوها را نباید پوست بگیرید تا وا نرود و مواد داخل کدو را نیز ‏کف قابلمه ریخته تا حالت ته دیگ به خود بگیرد.

  • ۱۰:۳۶   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

     دلمه مرغ

      مواد لازم  

    1‏مرغنصف ١ ‏عدد

    2گرد لیمو عمانی یا گرد غوره٢ ‏قاشق

    3پیاز سرخ‌شده٣ ‏قاشق

    4نان لواش٢ ‏تا ٣ ‏عدد

    5سس سفید٣ ‏قاشق

    6نمک، فلفل، روغنبه مقدار لازم

    طرز تهیه

    1. ‏مرغ را تکه‌تکه کرده و با یک لیوان آب و پیاز سرخ‌کرده، همراه با نمک و فلفل و یک قاشق گرد غوره با حرارت متوسط می‌پزیم، تا جایی که آب مرغ کاملاً ‏تمام شود. سپس استخوان‌های مرغ را کشیده و گوشت مرغ را ریز می‌نماییم. بقیه ‏آب مرغ را | حدود 3 ‏تا 4 ‏قاشق | همراه با گرد غوره و سس سفید روی مرغ ریخته و هم می‌زنیم.

    2. ٢ ‏عدد نان لواش را روی هم گذاشته و به اندازه یک بشقاب با قیچی می‌بریم. سپس مخلوط مرغمان را روی نان ریخته و مانند بقچه چهار طرف آن را روی هم ‏می‌آوریم، به طوری که محکم گردد. این عمل را تکرار کرده تا نان و موادمان تمام شود. ظرف پیرکس مناسبی را انتخاب و کف آن را چرب نموده، دلمه را داخل ‏ظرف گذاشته و درون فر قرار می‌دهیم و با حرارت ١٧۵ ‏درجه سانتی‌گراد به مدت ١٠ الی ١۵ ‏دقیقه می‌گذاریم تا نان برشته شود. پس از آماده شدن غذا اطرافش را با تربچه، پیازچه و سبزی خوردن تزئین می‌نماییم.

  • ۱۰:۵۰   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    کوکو مرغ

    مواد لازم :

    سینه مرغ١عدد- تخم مرغ ٢عدد- زعفران یک چهارم ق چایخوری- آبلیموی تازه یک چهارم ق چایخوری- نمک به میزان لازم فلفل به میزان لازم- پیاز 1 عدد- برگ بو 2 عدد- 

     

    سینه مرغ را با برگ بو و پیاز و نمک بپزید . سپس آن را ریشه ریشه کنید و تخم مرغ ، زعفران ، آبلیمو و فلفل را به آن بزنید. روغن را در ماهی تابه داغ کنید و کوکو را در آن بریزید و سرخ کنید. حرارت باید ملایم باشد. موقع کشیدن دور کوکو مرغ را با گوجه فرنگی و سبزی تزئین کنید

  • leftPublish
  • ۱۰:۵۲   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    شامی هویج

    مواد لازم:

    گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم-  هویج رنده شده ۲۵۰ گرم-  تخم مرغ ۳ عدد- سرکه یک دوم پیمانه-  پیاز رنده شده ۱ عدد-  متوسط نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم - رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری-  آرد نخودچی ۳ قاشق غذاخوری-  شکر ۲ قاشق غذاخوری-  روغن به میزان لازم

    پیاز و هویج رنده شده را داخل ظرفی می‌ریزیم و گوشت را اضافه می‌کنیم زردچوبه، فلفل سیاه و نمک اضافه می‌کنیم ۳ قاشق آرد نخوچی اضافه می‌کنیم و ۲ عدد از تخم مرغ‌ها را اضافه می‌کنیم بعد اگر لازم بود و مواد شل بود تخم مرغ سوم را اضافه خواهیم کرد.مواد را خوب ورز می‌دهیم. بهتر است آرد نخودچی را خودتان در منزل تهیه کنید یعنی نخودچی را تهیه کرده و آسیاب کنید. در آن صورت کیفیت آن بهتر خواهد بود. ماهی تابه را روی حرارت می‌گذاریم روغن را داخل آن می‌ریزیم.به اندازه نارنگی از مواد را برمی‌داریم در دست صاف می‌کنیم وسط آن با انگشت حفره ایجاد می‌کنیم و داخل روغن که کامل داغ شده می‌گذاریم ضخامت شامی يك سانتی‌متر باشد. وقتی یک طرف آن کامل طلایی شد برمی‌گردانیم تا طرف دیگر نیز طلایی شود.اگر شامی داخل ماهی تابه کامل سرخ شده باشد به راحتی می‌توانیم آن را برگردانیم اما اگر یک طرف آن کامل سرخ نشده باشد وقتی قاشق را زیر آن می‌گذاریم و بلند می‌کنیم می‌شکند و بر نمی‌گردد.برای شامی‌ها حرارت باید زیاد باشد و مقدار روغن نیز زیاد باشد دقت کنید اگر میزان روغن کم باشد بیشتر جذب شامی می‌شود و اگر میزان روغن بیشتر و حرارت زیاد باشد کمتر جذب می‌شود.سپس  شامی هویج را در ظرف مورد نظر سرو کنید.

  • ۱۱:۰۲   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    کوکو قارچ

    مواد لازم:

    قارچ  500 گرم- تخم مرغ  4 عدد-  آرد نان سفیدبه مقدار لازم- نمک و فلفل و روغن به مقدار لازم

    قارچها را چرخ کنید و یا ریز ریز خرد کرده و تخم مرغها را به آن اضافه نموده مقداری آرد الک شده روی آن بپاشید و خوب به هم بزنید.سپس روغن را در ظرفی روی حرارت گرم نموده و مواد را با قاشق به صورت گرد در روغن داغ شده بریزید .درب ظرف را گذاشته و پس از مدتی که ته آن سرخ شد بر گردانید تا طرف دیگر آن سرخ شود و کوکو قارچ آماده شود.

  • ۱۱:۰۶   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    غذای راحت مکزیکی ها؛ انچیلادای مرغ و پنیر 

    یکی از غذاهای موردعلاقه مکزیکی‌ها که به‌عنوان یک شام راحت و خوشمزه از آن استفاده می‌کنند، اینچیلادا است. این غذا، هم با مرغ و هم با گوشت گوساله درست می‌شود. اگر می‌خواهید یک غذای سریع و خوشمزه داشته باشید، اینچیلادا را با مرغ درست کنید.

    مواد لازم برای 4 نفر

    1 عدد سینه مرغ پخته

    3 ق س روغن‌زیتون

    2 پیمانه سیب‌زمینی خرد شده

    2 عدد فلفل دلمه‌ای قرمز

    3تا4 حبه سیر خرد شده

    1 پیمانه لوبیا قرمز پخته

    2 ق س آب‌لیمو

    مقداری گشنیز و آووکادوی خرد شده

    4 /1 پیمانه گشنیز خرد شده

    به میزان لازم نمک و فلفل

    2 پیمانه پنیر چدار رنده شده

    10تا12 عدد نان ترتیلا

    3 پیمانه سس گوجه فرنگی

    طرز تهیه:

    1. فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. در یک تابه روغن‌زیتون بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید و سیب‌زمینی‌ها را داخل آن سرخ کنید. بعدازآنکه سیب زمینی ها کمی نرم شدند، فلفل دلمه‌ای‌ها را که خرد کرده‌اید داخل تابه بریزید و آنها را هم حدود 4-3 دقیقه تفت دهید.

    2. حالا نوبت اضافه کردن سیر است. بعد از حدود یک دقیقه که سیر با مواد تفت داده شد، لوبیا قرمز را اضافه کرده ، هم بزنید تا مواد با هم تفت داده شوند، سپس آن را از روی حرارت بردارید.

    3. مخلوط سیب‌زمینی را داخل یک کاسه بریزید. مرغ پخته را ریش‌ریش کنید، سپس به مواد اضافه کنید. حالا آب‌لیمو، گشنیز،یک پیمانه از سس گوجه​فرنگی و مقداری نمک و فلفل هم بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید.

    4. یک ظرف مناسب برای فر آماده کنید. داخل آن یک پیمانه سس را بریزید و کنار بگذارید. حالا باید مقداری از مواد را وسط هرکدام از نان‌های ترتیلا قرار دهید. مقداری پنیر هم روی آنها بریزید، سپس نان‌ها را به‌آرامی لوله کرده و مانند لقمه، آنها را بپیچید. همه لقمه‌ها را داخل ظرف بچینید. مابقی سس و بقیه پنیر رنده شده را هم روی آنها بریزید.

    5. ظرف را به مدت 20-15 دقیقه داخل فر قرار دهید تا پنیرها کاملا آب شوند، سپس ظرف را از فر درآورید، آن را با مقداری گشنیز تازه و آووکادوی خرد شده تزیین کرده، سرو کنید.

  • ۱۱:۱۰   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    گوشت آرام پز با کلم 

    اگر می خواهید یک غذای سبک و کم دردسر درست کنید نوعی غذا با گوشت و کلم را به شما پیشنهاد می کنیم. 

    مواد لازم:

    ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون

    ۱ کیلوگرم گوشت

    ۱ عدد بزرگ پیاز

    ۵۰۰ گرم کل اسلا

    ۱ حبه سیر

    ۳/۴ پیمانه سرکه

    ۱ قاشق چای خوری زیره

    ۳۵۰ گرم سیب زمینی 

    طرزتهیه:

    1. در قابلمه ای،1 قاشق غذاخوری روغن زیتون را با حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید. بر روی گوشت ها نمک و فلفل(فراوان) بپاشید و هر طرف گوشت را 3 دقیقه تا طلایی شوند بپزید. گوشت ها را از قابمله خارج کنید.

    2. حرارت را به متوسط رو به پایین کاهش دهید. 1 قاشق غذاخوری باقیمانده روغن زیتون، پیاز، ترکیب کلم و هویج ( کل اسلا) و سیر را اضافه کنید. بر روی آنها نمک و فلفل بپاشید. برای 10 دقیقه تا کلم ها نرم شوند، بپزید.(مواد را مدام هم بزنید.)

    3. حرارت را بالا ببرید. سرکه، زیره و یک و یک چهارم پیمانه آب به مواد اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد. سیب زمینی ها را اضافه کنید، دما را تا حدی که مواد قل بزند، کم کنید. درب ظرف را بگذارید و برای حدود 20 دقیقه تا کلم و سیب زمینی ها نرم شوند، بپزید.

    4.گوشت ها را به قابلمه برگردانید و برای 10 تا 15 دقیقه دیگر تا گوشت ها مغزپخت و سیب زمینی ها نرم شوند، بپزید.

  • ۱۱:۱۴   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    كوكوي تن ماهي

    این بار برای تنوع، تن ماهی را به شکل کوکو تهیه کرده و میل کنید.

    مواد لازم

    تن ماهی : یک عدد

    سیب‌زمینی : یک عدد درشت

    تخم‌مرغ: 2 عدد

    نمک، فلفل قرمز و سیاه و زردچوبه : به مقدار لازم

    طرز تهیه

    * ابتدا آب تن ماهی را گرفته، روی صافی بگذارید تا آبش کامل گرفته شود.

    * سیب زمینی را آب پز کنید.

    * تن ماهی و سیب زمینی را با پشت چنگال کامل له کنید.

    * تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی بشکنید با چنگال خوب هم بزنید.

    * نمک و فلفل و زردچوبه بزنید و تن ماهی و سیب‌زمینی را به آن اضافه کنید و در روغن به هر شکلی که دوست داشتید سرخ کنید و نوش جان فرمایید.

  • leftPublish
  • ۱۲:۴۷   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

     رولت مغز

      مواد لازم

    ‏تخم مرغ۵ ‏عدد

    مغز گوساله٢ ‏عدد

    ‏سبزی معطر ٥٠٠ ‏گرم  

    روغن و ادویه و نمکبه مقدار لازم

    طرز تهیه

    ‏مغزها را کاملاً شسته و رگ و ریشه های آن را می گیریم سپس آن را داخل آب ‏جوش می اندازیم تا پخته شود بعد از گذشت 10 دقیقه مغز را از آب خارج کرده و داخل سبد می ریزیم. وقتی کاملاً خشک شدند، آنها را با پشت قاشق خوب له می کنیم یا از مخلوط کن استفاده می کنیم. ‏سبزی ها را در ظرف جداگانه ای به همراه تخم مرغ ها می زنیم و مانند کوکو داخل ماهیتابه سرخ می نماییم. وقتی دو طرف کوکوها سرخ شد مغز پخته شده ‏را روی کوکو می مالیم و آن را رل می کنیم. یعنی مثل ساند‏ویچ می پیچیم. سپس داخل کاغذ ‏فویل پیچیده و ٧٠ ‏دقیقه داخل فر قرار می دهیم. بهتر است وقتی رولت گرم است آن را با چاقوی تیزی ببریم. 

  • ۱۵:۴۹   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    کبه برنجی

    .

    یک غذای جنوبی وعربی که با برنج یا بلغور و گاهی با سیب زمینی  درست میشه و داخلش یک مایه ی گوشتی خوشمزه پنهان شده😉

    .

    دستورهای مختلفی برای این غذا وجود داره که امتحانشون کردم و این مدل رو بیشتر میپسندم.

    .

    دو لیوان برنج رو بصورت کته ی نرم بدون روغن درست میکنم و میذارم خنک بشه.(میشه به کته زردچوبه زد که خیلی خوشرنگ میشه ولی من طعمشو دوس ندارم)

    .

    برای مایه گوشتی دو تا پیاز رو سرخ میکنم و یه مقدار گوشت چرخ شده بهش اضافه میکنم  و تفت میدم نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه میزنم .

    بعد کمی جعفری و گردوی خورد شده توش میریزم.

    .

     کشمش و خلال بادوم هم خوشمزه اش میکنه من جداگانه سرخ کردم و کنار غذا گذاشتم.

    کته که خنک شد کمی ورزش میدم و به اندازه یه نارنگی برمیدارم و تو دستم پهن میکنم و فرم میدم .

    همشون که آماده شدند دو تا تخم مرغ رو هم میزنم و کبه ها رو توش می غلطونم و توی روعن داغ سرخ میکنم.

    .

    همینجوری خیلی خوشمزه است ولی یه سس کنارش میذارم که زیادی خشک نباشه.

    .

    نکته ها:

    - میشه بدون تخم مرغ هم سرخش کرد.

    - میشه توی فر پخته بشه.

    - میشه از گشنیز یا شوید استفاده بشه.

    - میشه اصلا سبزی رو حذف کرد.

    - میشه یک سیب زمینی پخته کوچولو و یک تخم مرغ خام رو با برنج ورز داد.که خمیر نرمتری داشته باشیم.

    -برای رفع چسبندگی کته موقع فرم دادن کبه باید دست رو خیس کرد.

    - برای سس دو قاشق رب رو توی روغن3 تفت میدم و مزه دارش میکنم و یک لیوان آب و کمی آبلیمو میریزم و میذارم یک ربع ملایم بجوشه .

    - با دو لیوان برنج حدود ده عدد کبه متوسط خواهید داشت. 

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۵:۵۱   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    ته چین انگشتی 

    مواد لازم برای 2 نفر:

    برنج 2پیمانه

    ▪️تخم مرغ 2عدد

    ▪️زعفران (ساییده) 1قاشق چایخوری

    ▪️روغن زیتون 3قاشق غذاخوری

    ▪️ماست (چكیده) 1پیمانه

    ▪️نمك به میزان لازم

    ▪️فلفل به میزان لازم

    ▪️مرغ (پخته و خرد شده) نصف پیمانه

    طرز تهیه:

    برنج را در ظرفی به مرحله آبكشی برسانید. در ظرفی جداگانه تخم مرغ ها را خوب بزنید و سپس به آن ماست،ادویه و نیمی از روغن زیتون و همه مرغ را اضافه كنید و خوب بزنید. حالا برنج آبكش شده را به آن بیفزایید و خوب مخلوط كنید. بقیه روغن زیتون را در قالب های دلخواه بریزید و مواد ته چین رادر آنها قرار دهید و با پشت قاشق خوب فشرده شان كنید. سپس آن را داخل فر داغ با دمای 180 درجه قرار دهید تا كاملا بپزند. برای خروج از قالب اگر آنها به راحتی جدا نشدند تكه ای یخ به دور قالب بزنید و آنگاه به راحتی خارج كنید.

    نكات:

    1)برای زیباتر شدن ته چینها از زرشك روی آنها استفاده كنید.

    2)اگر میخواهید ته چین طلایی تری داشته باشید روی آنها را كمی زرده تخم مرغ بزنید.

    3)اگر دوست دارید ته چین ها را روی گاز بپزید برای این كار آنها را كف ظرف مناسب بچینید و داخل ظرف كمی آب بریزید و دم كنی قرار دهید.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۷:۲۹   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست



    فنونی برای آشپزی آسان




    ‼️چرا کیک به اندازه کافی پف نکرده است؟

    » مایعات مورد استفاده کم یا زیاد شده است

    » میزان مخلوط کردن مواد کم یا زیاد بوده است

    » دمای فر بسیار کم یا بسیار زیاد بوده است» هنگام مخلوط کردن ترتیب افزودن رعایت نشده است» کره یا تخم مرغ مورد استفاده سرد بوده است» بکینگ پودر مورد استفاده کم یا کهنه بوده است» میزان روغن مورد استفاده بسیار زیاد بوده است» اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده است» فاصله زمانی زیاد اماده شدن تا قرار دادن داخل فر


    ‼️چرا لایه روی کیک چسبنده است ؟

    » روی کیک وقتی گرم بوده پوشانده شده است» مقدار مایعات مورد استفاده زیاد بوده است» کیک به اندازه کافی نپخته است.


    ‼️چرا کیک حالت خیس و مرطوب دارد ؟

    » کیک قبل از پخت کامل از فر خارج شده است» شکر ، مایعات و چربی کیک زیاد بوده است» کیک داخل قالب مانده و سرد شده است


    ‼️چرا کیک حالت چروکیده و بهم فشرده دارد ؟

    » قالب نسبت به مواد کیک بزرگ بوده است» قالب بیش از حد چرب شده است» مواد بیش از حد مخلوط شده است» مقدار مایعات زیاد بوده است» کیک بیش از حد پخته است

    ‼️چرا پس از پخت پف کیک خوابیده است ؟


    » دمای فر کمتر از مقدار لازم بوده است» پخت کیک کافی نبوده است» میزان شکر مورد استفاده زیاد بوده است» قالب کیک نسبت به مواد کوچک بوده است» کیک در هنگام پخت تکان داده شده است» در فر قبل از پخت کیک زیاد باز شده است» زمان اضافه کردن سفیده مواد زیاد مخلوط شده است» بعد از افزودن آرد زیاد مخلوط شده است» مقدار بکینگ پودر یا جوش شیرین زیاده بوده است» مقدار مایعات کمتر یا بیشتر شده است

    ‼️چرا کیک بافت زبری دارد یا وسط ان فرو رفته است ؟

    » فر قبل از پخت کیک گرم نشده است» شکر و روغن به اندازه کافی مخلوط نشده است» مواد اندازه کافی مخلوط نشده است» میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است» میزان مایعات مورد استفاده کم بوده است» از آرد نامرغوب برای کیک استفاده شده است» مواد به درستی در قالب پخش نشده است» کیک با حرارت کم و ارام پخته شده است



    ‼️چرا روی کیک چسبنده اما داخل کیک خشک است ؟

    » مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است» سفیده های تخم مرغ بیش از حد زده شده است» مدت پخت کیک طولانی بوده است» قالب کیک نسبت به مواد بسیار بزرگ بوده است» کیک در معرض جریان هوا سرد شده است» مقدار آرد مورد استفاده زیاد بوده است» مقدار شکر مورد استفاده کافی نبوده است» میزان چربی یا مایعات مورد استفاده کم بوده است


    ‼️چرا کیک خمیری و سنگین است ؟

    » مواد کیک خوب مخلوط نشده است» تعداد تخم مرغ مورد استفاده زیاد بوده است» مقدار مایعات مورد استفاده زیاد بوده است» دمای فر بیشتر از مقدار لازم بوده است


    ‼️چرا کیک به قالب چسبیده است ؟

    » قالب ه درستی چرب نشده است» قالب به درستی اردپاشی نشده است» کیک به اندازه کافی نپخته است» کیک پس از خنک شدن از قالب خارج نشده است



    ‼️چرا کیک حالتی خشک و بافتی شکننده دارد ؟

    » مقدارچربی کیک کم بوده است»مقدار شکر کیک کم بوده است» مایه کیک بیش از حد مخلوط شده است» بدلیل مایعات کم خمیر کیک سفت بوده است» مقدار شکر مورد استفاده زیاد بوده است» بدلیل مایعات زیاد خمیر کیک شل بوده است» مقدار بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است» کیک داغ و سریع از قالب خارج شده است.

    ویرایش شده توسط رهام 💙دنیز💕 در تاریخ ۸/۱۱/۱۳۹۴   ۱۷:۲۹
  • ۱۷:۲۹   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست
    چگونه زعفران تقلبی را تشخیص دهیم؟
    افزایش وزن زعفران با استفاده از آغشته کردن این گیاه به چربی، عسل و... حرفه‌ای‌ترین روش تقلب در فروش زعفران است و رنگ کردن قسمت‌های سفید این گیاه با رنگ طبیعی زعفران محترمانه‌ترین شیوه در تقلب طلای سرخ است که برای مصرف کنندگان به راحتی قابل تشخیص نیست اما اطلاعات پی آمده ممکن است شما را هنگام خرید این محصول یاری کند.

    تقلب در زعفران منحصر به مخلوط کردن یک گیاه شبیه زعفران با این محصول نیست بلکه زعفران تقلبی حتی شامل سنگین کردن وزن آن با استفاده از چربی، عسل، نمک و شکر هم می‌شود چراکه این گیاه ارزش بالایی دارد و هر گرم آن بیش از ۵۰۰۰ تومان در بازار فروخته می‌شود لذا سودجویان را به سمت خودش می‌کشاند تا با هر چیز که می‌توانند در زعفران غش کنند.
    به گزارش جام جم سرا به نقل از ایسنا- یکی از راه‌های تقلب در زعفران این است که کلاله‌های آن را با نوعی چربی، شکر، نمک یا عسل آغشته می‌کنند و وزن آن را افزایش می‌دهند.
    در این روش متقلبان به گونه‌ای حرفه‌ای و البته تخصصی تقلب می‌کنند که به سادگی نمی‌توان خالص بودن و نبودن زعفران را تشخیص داد چراکه آن‌ها ماه‌ها تلاش می‌کنند با آغشته کردن این گیاه به مواد دیگر بتوانند سود بیشتری به جیب بزنند.
    متقلبان حرفه‌ای با مهارت بالا این مواد را به صورت محلول روی کلاله‌های زعفران می‌پاشند و هنگامی که خشک می‌شود وزن زعفران افزایش می‌یابد که به راحتی قابل تشخیص نیست.

    روش‌های شناسایی زعفران عسلی یا روغنی!
    گرچه خالص بودن یا نبودن زعفران در آزمایشگاه‌ها به راحتی قابل شناسایی است اما تشخیص آن برای مصرف کنندگان به راحتی ممکن نیست با این حال، اگر کلاله‌های زعفران بسیار براق باشد باید به آن شک کرد یا در صورت مشاهده این ظاهر غیر طبیعی آن را بین انگشتان دست یا روی کاغذ له کرد تا دید ماده خاصی از آن روی کاغذ نقش می‌بندد و کاغذ و انگشتان دست چرب می‌شود که در این صورت مشخص می‌شود زعفران به چربی خاصی آغشته شده تا وزنش بیشتر شود.

    رنگ مصنوعی، تقلبی خطرناک در زعفران
    یکی دیگر از راه‌های تقلب در زعفران استفاده از رنگ مصنوعی است؛ اگر رنگ‌های مصنوعی در زعفران به کار رفته باشد در آزمایشگاه قابل تشخیص است چرا که پایین بودن قدرت رنگ دهی آن نشان دهنده این تقلب خواهد بود.
    این رنگ‌های مصنوعی برای سلامتی انسان بسیار خطرناک است و در واقع گل رنگ‌هایی که از مکه به عنوان زعفران و غالبا به شکل پودر به کشور وارد می‌شود از همین رنگ‌های خطرناک مصنوعی است.

    تقلبی که متقلبان می‌توانند روی آن قسم بخورند!
    یکی دیگر از روش‌های تقلب در زعفران استفاده از رنگ طبیعی این گیاه برای رنگ کردن دیگر قسمت‌های سفید زعفران و مخلوط کردن آن با این محصول است، این روش محترمانه‌ترین روش تقلب است که متاسفانه بسیار رایج شده است.
    متقلبان و عرضه کنندگان می‌توانند روی خالص بودن زعفران خود نیز قسم بخورند چرا که از هیچ چیز به غیر از زعفران در آن استفاده نکرده‌اند اما روش شناسایی در این نوع تقلب برای مصرف کنندگان بسیار سخت است.

    ظاهر زعفران باید چگونه باشد؟
    شکل ظاهری زعفران یکی از روش‌های شناسایی خالص بودن آن است ظاهر این محصول شبیه میخک است؛ به گونه‌ای که پایین گیاه میله‌ای و انتهای آن دندانه دار، پهن و قیچی شکل است. همچنین رنگ زعفران باید قرمز تند باشد نه روشن و شکل کلاله‌های آن نیز نباید براق باشد.

  • ۱۷:۳۲   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست
    نکاتی برای درست کردن یه کوفته خوشمزه


    گوشت باید بدون آب باشد و میزان چربی آن هم باید نه کم باشد نه زیاد. اگر چربی گوشت خیلی کم باشد از کره می توان استفاده کرد.


    2- از گوشتی استفاده کنید که بیشتر چرخ شده ( 4 یا 5 بار ) - بعد از آن باید گوشت را حسابی ورز بدهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. این ها از مهم ترین عوامل هستند.
    3- می گویند نمک رو موقع چرخ کردن گوشت باید به آن اضافه کرد.من تجربه نکرده ام ولی این نمک جلوی ریختن گوشت از سیخ رو می گیرد .


    4- بعد از این كار جوش شیرین اضافه کرده و باز ورز بدهید.
    5- آنقدر ورز بدهید تا دستتان سفید رنگ بشه از چربی گوشت.


    6- بعد بگذارید گوشت استراحت کند داخل یخچال (به مدت 3 ساعت ) و روی اون یك دستمال بیندازید.
    7- بعد دستتان رو كمی خیس كنید و بکشید روی سیخ. مقداری گوشت برداشته و به سیخ بکشید.


    8- برای یك كیلو گوشت ، 3 عدد پیاز رنده شده كافی است.
    9- در هنگام به سیخ كشیدن و پختن اگر احیاناً دیدید که کباب شما دارد می ریزد، یك کم پودر سوخاری و خیلی خیلی کم جوش شیرین به گوشتتان اضافه کنید و دوباره ورز بدهید.


    10- بهترین حالت پخت كباب اول روی ذغال ، دوم روی کبابپز سوم روی گاز هست. وقتی مستقیم روی گاز باشه خوب نمی شه. چون شعله یک اندازه به همه جا نمی رسد.
    11- روی سیخ لایه ی نازکی از گوشت نزنید بلکه باید یك کم کلفت باشد. این توی مزه خیلی موثر است.


    12- تخم مرغ نزنید. این تفاوت کباب خونه با بیرون است.
    13- پیاز قرمز استفاده کنید که شیرین نیست و آب پیاز حتماً گرفته شود.
    14- می توانید در هنگام ورز دادن گوشت مقداری پودر نان خشک به آن اضافه كنید که باعث ترد شدن کباب می شود.
    15- اگر گوشت را شستید حتما جلوی پنکه آن را خشک کنید.

  • ۱۲:۳۶   ۱۳۹۴/۱۱/۹
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    موساكا

    موساكا يك غذاى يونانى است كه امروزه در بيشتر رستورانهاى دنيا سرو ميشود و از طرفداران بسيارى برخوردار است .

    مواد لازم :

    گوشت چرخ كرده.       ٢٠٠ گرم 

    پياز.        ١ عدد

    رب گوجه فرنگى.       ٢ ق غ 

    قارچ.        ١٠٠ گرم 

    مرزه و ترخون خشك.     كمى 

    بادمجان          نيم كيلو 

    سيب زمينى.     نيم كيلو 

    پنير موتزارلا رنده شده.       ٢/٣ پيمانه 

    سس سفيد.       ١ پيمانه 

    نمك و فلفل و ادويه.       به ميزان لازم 

    آب ليمو ترش تازه.        ٣ ق غ 

    طرز تهيه :

    بادمجانها را پوست كنده ورقه كنيد و در آب نمك مدتى بخيسانيد تا تلخى آن گرفته شود و با كمى روغن سرخ كنيد .

    گوشت را با پياز تفت دهيد قارچ را هم اضافه كرده و با رب گوجه و نمك و ادويه و ابليمو و سبزيهاى معطر مخلوط كنيد و تفت دهيد .

    سيب زمينى ها را نازك ورقه كنيد ، كف ظرف پيركس را با كره چرب كنيد و ابتدا سيب زمينى ها را بچينيد و روى آنها كمى فلفل و آويشن بپاشيد و كمى سس سفيد روى آنها بريزيد لايه بعدى بادمجانها را چيده و دوباره مقدارى سس سفيد بريزيد سپس مايه گوشتى را بريزيد و بقيه سس سفيد را روى گوشتها بريزيد و در انتها پنير موتزارلا را روى غذا بريزيد و در فر ١٩٥ درجه قرار دهيد ابتدا روى ظرف را با فويل بپوشانيد و ده دقيقه هم بدون فويل در فر قرار دهيد تا روى غذا كاملا طلايى شود .

    نوش جان

    http://telegram.me/ashpazima

    شام چی درست کنیم؟ شام چی درست کنیم؟ شام چی درست کنیم؟ شام چی درست کنیم؟ شام چی درست کنیم؟ شام چی درست کنیم؟

  • ۱۹:۰۴   ۱۳۹۴/۱۱/۹
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست
    #فوت_و_فن_پخت_ته_چين

    اولین نكته‌ای كه باید در تهیه این غذا درنظر داشته باشید آن است كه مرغ‌ها را با آب كم و كمی ادویه آب‌پز كنید تا هم خوشمزه‌تر شده و هم ارزش غذایی آن حفظ شود. سپس آنها را ریش‌ریش كرده و به مایه ته‌چین اضافه كنید. مرغ‌ها را سرخ نكنید زیرا روغن اضافی را به غذا وارد كرده و با این كار زمینه را برای دریافت كالری اضافی فراهم می‌كنید.

    در این غذا از ماست به مقدار فراوانی استفاده می‌شود. به شما توصیه می‌كنیم كه ماست كم‌چرب در تهیه این غذا به كار ببرید.

    این غذا را در فر تهیه كنید تا از این طریق میزان روغن مصرفی كه برای سرخ‌كردن استفاده می‌شود، كاسته شود. حتی اگر خواستید از روغن برای سرخ‌كردن استفاده كنید (البته در ته ظرف) از روغن مایع مخصوص سرخ‌كردن یا روغنی كه نقطه دود بالایی دارد، استفاده كنید اما همین روغن را نیز به میزان كم به غذایتان اضافه كنید.

    برنج یكی از اجزای اصلی تشكیل‌دهنده این غذاست. توصیه ما به شما این است كه برنج‌تان را از نوع رژیمی انتخاب كنید تا از میزان كالری كه با خوردن این غذا به شما می‌رسد، كم شود.

    به همراه این غذا از سالاد و سبزی‌خوردن استفاده كنید تا وعده غذایی شما كامل شود و همه گروه‌های غذایی در این وعده به چشم بخورد. به‌علاوه، به‌عنوان نوشیدنی در این غذا از دوغ استفاده كنید اما دوغ بدون گاز و كم‌نمك.

    خیلی‌ها برای خوش‌عطركردن این غذا به آن كره و یا روغن حیوانی اضافه می‌كنند. اگر افرادی كه این غذا را میل می‌كنند از گروه سنی بچه‌ها، جوانان و یا افراد لاغراندام هستند، حضور این ماده غذایی مانعی ندارد اما اگر میانسال و یا سالمند هستند، تا جایی كه امكان دارد از این نوع روغن‌ها به غذایتان ندهید. این غذا آن‌قدر خوشمزه هست كه نیاز به افزودن این نوع روغن‌ها نباشد.

    پیشنهاد میشود ته چین را داخل ظرفی مانند ماهیتابه که ارتفاع کمی دارد آماده کنید ، با این روش ته دیگ بیشتر و برشته تری خواهید داشت.
    مرغ یا گوشتی که برای ته چین در نظر گرفته میشود باید کاملا مغز پخت شده باشد و آب گوشت به خورد گوشت یا مرغ رفته باشد ، مرغ یا گوشت پخته برای ته چین مناسب تر است و استفاده از گوشت یا مرغ سرخ شده پیشنهاد نمی شود.

    در تهیه ته چین میتوانید از تخم مرغ کامل یا فقط زرده تخم مرغ استفاده کنید ؛ به ازای 1 تخم مرغ کامل 2 عدد زرده تخم مرغ جایگزین می شود.

    ته چین دارای دستورهای متنوعی است اما در کل به ازای هر 1 لیوان برنج آبکشی شده 1 لیوان ماست خامه ای نیاز است ( در بعضی دستورها بسته به مقدار تخم مرغ ، مقدار ماست کمتر یا بیشتر می شود ).

    برای ته چین حتما از زعفران مرغوب استفاده کنید تا عطر آن در ته چین به خوبی احساس شود ، زعفران را خوب دم کنید سپس اضافه نمایید.

    به جای کره در ته چین میتوانید از روغن جامد یا روغن مایع استفاده کنید ، استفاده از روغن کرمانشاهی نیز طعم بسیار خوبی به ته چین خواهد داد.

    سس زعفرانی را میتوانید با کل برنج مخلوط کنید یا نصف با برنج و نصف با گوشت یا مرغ ریش ریش شده مخلوط کنید.

    ته چین باید با حرارت بسیار ملایم و یکنواخت و در مدت زمان 1 – 2 ساعت آماده شود ، البته پیشنهاد می شود برای ته چین از فر استفاده کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.

    برای پخت ته چین در فر،ته چین را داخل قالبی که میخواهید بریزید و روی آن را با آلمینیوم بپوشانید ، روی آلمینیوم را با چاقو چند سوراخ ایجاد کنید و داخل فر با دمای متوسط قراردهید. ________________________________

  • ۱۹:۰۵   ۱۳۹۴/۱۱/۹
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    ته چين مرغ با مایکروویو

    مواد لازم : 

    300 گرم برنج  

    800 گرم مرغ 

    1 پيمانه ماست 

    2 عدد تخم مرغ 

    1 قاشق چايخوري زعفران 

    به ميزان لازم نمك 

        

    طرز تهیه :    

     برنج را طبق دستور (عدس پلو ) آبکش می کنیم مرغ را خرد می کنیم و با چاقو قسمتهای مختلف آنرا سوراخ می کنیم و آغشته به 2 قاشق غذاخوری روغن و نمک می کنیم و به مدت 20-17 دقیقه قدرت %80 در مایکروویو می گذاریم در این فاصله یکبار مرغ را پشت و رو می کنیم سپس استخوانهای مرغ را می گیریم زعفران را در کمی آب جوش حل می کنیم و با تخم مرغ و ماست مخلوط می کنیم و برنج آبکش شده را به این مایع اضافه می کنیم. سپس ظرف مسطحی را انتخاب کرده کف ظرف را چرب می کنیم و نصف از مخلوط برنج را در ظرف می ریزیم و با پشت قاشق صاف می کنیم و روی آنرا با مرغ خرد شده می پوشانیم و مجددا مابقی مخلوط برنج را روی مرغ می ریزیم ظرف را با در پوش به مدت 15 دقیقه قدرت %60 در مایکروویو می گذاریم. سپس در ظرف را برداشته و روی برنج را آغشته به روغن و زعفران حل شده در آب جوش می کنیم و ظرف را بدون در روی سه پایه به مدت 15-20 دقیقه با مایکرو %60 و گریل (کلید ترکیبی) قرار می دهیم تا سطح برنج طلایی شود. 

    شام چی درست کنیم؟

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان