خانه
1.89M

شام چی درست کنیم؟ | ناهار چی بپزم؟ | شام چی بپزم؟

  • ۱۶:۵۰   ۱۳۹۲/۳/۱
    avatar
    دو ستاره ⋆⋆|482 |2288 پست

    شام چی بپزم؟! یه لیست کامل از انواع غذاهای مناسب برای شام و ناهار با دستور پخت آسان.



    یکی سخت ترین سوال ها برای هر خانمی اینه که امروز دیگه شام چی بپزم؟! وای خدا امروز ناهار چی درست کنم؟


    منم تصمیم گرفتم آموزش پختن انواع غذا رو براتون بذارم. چه آموزش غذاهای فرنگی، چه آموزش غذاهای ایرانی و سنتی و همینطور غذاهایی که سریع آماده بشن. پس بگرد و انتخاب کن و سریع شام امشب رو بپز! راستی از الان برای ناهار فردا هم از توی لیست و صفحات مختلف یه غذای مناسب انتخاب کن!

    شام چی بپزم | ناهار چی درست کنم | شام چی درست کنم | آموزش انواع غذا

    ویرایش شده توسط زیباکده در تاریخ ۱۰/۴/۱۳۹۸   ۱۷:۱۱
  • leftPublish
  • ۱۴:۲۶   ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    دمپخت_میگو_ ⛱(یک بشقاب لاغری)

    🔴مواد لازم🔴 🍚

    ۶۰ گرم میگو (تقریبا ۸ عدد)

    یک فنجان ماست

    پیاز ۱ عدد

    سیر دو حبه

    زنجبیل یک قاشق چایخوری

    رب گوجه ۱ ق غ

    گوجه فرنگی ۱ عدد

    برنج ۴۰ گرم (حدود یک چهارم پیمانه پلوپز)

    نمک و فلفل و ادویه کاری (۱ ق غ)

    کمی گشنیز خورد شده

    روغن نصف ق غذاخوری

    🔴طرز تهیه🔴 🍛

    پیاز و سیر را کمی تفت می دهیم بعد زنجبیل را هم رنده می کنیم و بهش اضافه می کنیم بعد میگو را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. بعد ماست را اضافه کرده و ماست را هم می زنیم که بریده نشود. بعد از اینکه آب ماست کشیده شد ادویه کاری و فلفل و نمک و رب گوجه را افزوده ، گوجه فرنگی را هم رنده کرده و با گشنیز اضافه می کنیم بعد برنج را با یک پیمانه آب توی غذا می ریزیم. و حرارت را زیاد می کنیم تا به جوش آید و حالت کته یا دمپخت پیدا کند . بخاطر وجود ماست مواظب باشید که غذا ته ته نگیرد.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۰۱:۲۳   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    کوکوی_پیازچه_غذای_پیشنهادی_کرمانشاهی

    🌺 کوکوی پیازچه غذای پیشنهادی کرمانشاهی، خیلی خوشمزه و پرطرفدار است

    🌺 کوکو پیازچه همه مدلش خوشمزه است و طرفدار دارد. اگر از خانواده کوکوها فقط کوکو سبزی و کوکو سیب زمینی را می‌شناسید، این کوکوی پیازچه می‌تواند تنوعی به منوی غذایی شما بدهد.

    🌿 مواد لازم برای 2 نفر :

    سیب زمینی آب پز   2 عدد

     پیاز  1 عدد

    پیازچه   200 گرم

    تخم مرغ  1 عدد

    نمک، زردچوبه و فلفل سیاه  به میزان لازم

    🌿 طرز تهیه کوکو پیازچه:

    سیب زمینی‌های آبپز را رنده کنید و آنها را در ظرفی مناسب بریزید.

    حالا پیاز را رنده کنید، آب آن را بگیرید و به سیب زمینی ها اضافه کنید.

    پیازچه ها را نگینی خرد کنید و به موادتان اضافه کنید.

    تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه را هم بریزید و خوب هم بزنید.

    در تابه‌ای روغن بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا داغ شود. از مایه کوکو یک قاشق غذاخوری بردارید و در روغن یا قالب دلخواهتان سرخ کنید.

    🍀 نکته :

    اگر می‌خواهید کوکویتان خوشرنگ شود، می‌توانید یک قاشق سوپخوری زعفران دم کرده هم به آن اضافه کنید.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۰۱:۲۶   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    سیب زمینی و تره فرنگی پنیری

    برای پخت سیب رمینی و تره فرنگی پنیری، پنیر را در مرحله آخر روی مواد بریزید

    مواد لازم برای سیب زمینی و تره فرنگی پنیری :

     کره یا مارگارین  ۲ قاشق غذاخوری

    آرد همه کاره   ۳ قاشق غذاخوری

     آویشن تازه خرد شده  ۲ قاشق چایخوری

     نمک  ۱ قاشق چایخوری

    فلفل سیاه تازه  نصف قاشق چایخوری

    خامه زده شده  ۳ فنجان

    سیب زمینی  ۶ عدد (حدود ۱٫۳۰۰ کیلوگرم)

    سیر خرد شده  ۳ حبه

    تره فرنگی خرد شده  ۱ عدد

    پنیر چدار  ۱۷۰ گرم

    طرز تهیه سیب زمینی و تره فرنگی پنیری :

    فر را با حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید. یک ظرف مخصوص فر برداشته و آن را با کره چرب کنید.

    در یک کاسه بزرگ، آرد، آویشن، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و به آرامی خامه را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا یک دست شوند.

    سیب زمینی را پوست کنده و به تکه های ۶ سانتیمتری خرد کرده و بعد این تکه ها را به چهار قسمت تقسیم کنید. سیب زمینی، سیر و تره فرنگی را به مخلوط خامه اضافه کرده و هم بزنید. حالا این سیب زمینی ها را داخل ظرف مخصوص فر بریزید.

    روی ظرف را با فویل پوشانده و برای سه دقیقه داخل فر قرار دهید. بعد از این زمان فویل را برداشته و ۲۵ دقیقه دیگر داخل فر بگذارید تا روی آن طلایی رنگ و سیب زمینی ها نرم شوند. بعد روی آن پنیر ریخته و ۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا پنیر ذوب شود.

    فورا سرو کنید.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۰۱:۳۸   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    دمی گوجه

    مواد لازم:

    گوجه فرنگی درشت ۴ عدد

    پیاز متوسط ۱ عدد

    برنج  ۲ استکان

    کره ۲ قاشق غذا خوری

    نمک و فلفل سیاه

    رب گوجه ۱ قاشق غذا خوری

    زعفران مقداری( اختیاری)

    روغن مایع برای تفت دادن مواد مقداری

    تخم‌مرغ ۲ عدد

     گوجه ها را از قبل رنده یا در میکسر کاملا میکس میکنیم روی حرارت ملایم قرار میدیم تا کمی پخته و آب اضافه اون تبخیر بشه.

    در قابلمه پیاز را سرخ میکنیم در حدی که طلایی بشه رب را به اون اضافه کرده کمی تفت میدیم در این زمان در صورت دلخواه کمی زعفران اضافه میکنیم و بعد برنج و گوجه را اضافه کرده یک استکان آب و یک قاشق غ خوری کره وقتی آب برنج تمام شد مدت نیم ساعت روی حرارت خیلی ملایم‌برنج را دم کرده با تخم مرغ نیمرو سرو میکنیم.

    شام چی درست کنیم؟
  • ۰۱:۴۳   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    مناسب براي سرو در كنار استيك

    ١)كاسه نوني:

    نون يوفكا رو دايره اي بريدم وسرش رو دالبري كردم و دوتا روي هم گذاشتم  تو قالب سيليكوني مثل كاسه شد و براي سه دقيقه تو ماكروفر دكمه تركيبي  بخار و گريل رو زدم  يا تو فر ميتونيد بزاريد فقط در حدي كه خشك بشه  

    در اوردم 

    ٢)پوره سيب زميني :

    سيب زميني پخته شده و نمك و فلفل و پودرسير و كني شير و خامه و نعنا و جعفري خشك و كره همه ي مواد رو قاطي كردم و كمي با كره تفت دادم يا اگه سيب زمينيتون داغ باشه نيازي به تفت هم نيست 

    تو قيف ريختم و با ماسوره ريختم داخل كاسه هاي نوني 

    ٣)سيب زميني رو اسلايس كردم مثل رز پيچيدم و سرخ كردم و با برگ نعنا گذاشتم روش براي تزيين

    نوش جان

    شام چی درست کنیم؟

  • leftPublish
  • ۱۱:۰۳   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    ‌ لبو پلو

    مواد لازم

    مرغ پخته و ریز خرد شده 1 کیلوگرم

    لبو پخته و خرد شده 4 عدد

    اسفناج پخته شده: 100 گرم

    برنج آبکش شده 3 پیمانه

    پیاز سرخ شده1 عدد

    زعفران ساییده شده 1 قاشق غذاخوری

    نمک، فلفل و روغن به میزان لازم

    لبو پلو

    لبو پلو

     

    طرز تهیه

    مرغ را همراه پیاز، نمک و فلفل کمی تفت می‌دهیم و لبو‌ها را به صورت دلخواه خرد می‌کنیم.

    اسفناج‌ها را می‌گذاریم کمی نرم شوند. اسفناج‌ها نیازی به پخت زیاد ندارند .درون یک قابلمه تمام مواد را به صورت لایه‌ لایه به برنج آبکش شده افزوده، مقداری از برنج را زعفرانی کرده و می‌گذاریم تا برنج دم بکشد.

    به خاطر اینکه لبو‌ها له نشوند، پس از اینکه مواد را لابه‌لای برنج قرار دادیم لبو را نیز روی آن اضافه می‌کنیم، چون موقع مخلوط کردن لبو له می‌شود، بهتر است که جداگانه به برنج اضافه شود.

     

    شام چی درست کنیم؟
  • ۱۱:۴۴   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    كتلت گياهي


    مواد لازم :

    سيب زميني متوسط 4 عدد
    پياز متوسط 1 عدد
    آرد لپه 4 قاشق غذا خوري
    آرد سوخاري 1 قاشق غذا خوري
    آرد نخودچي 1 قاشق غذا خوري
    سويا 1 پيمانه
    نمك وفلفل 2 قاشق چايخوري و 8/1 قاشق چايخوري
    زيره سياه و زرد چوبه4/1 قاشق چايخوري و 2 قاشق چايخوري
    سبزيجات معطر خشك ( ترخون ، مرزه ) 1 قاشق غذاخوري
    روغن مايع 2/1 پيمانه



    چگونگي تهيه:

    ابتدا سويا را آماده مي كنيم . سيب زميني و پياز خام را پوست گرفته همراه با سويآ چرخ كي كنيم و سپس آرد لپه ، آرد سوخاري ، ارد نخودچي ، نمك ، فلفل ، زرد چوبه و زيره را اضافه كرده خوب ورز مي دهيم به طوري كه حالت چسبندگي پيدا كند و بعد در دستمال بصورت گرد يا مستطيل درست مي كنيم. سپس هر دو طرف آنها را در روغن داغ سرخ مي كنيم و بعد همراه ليمو ترش ، خيار شور ، گوجه فرنگي و سيب زميني سرخ شده سرو مي كنيم . نكته : مي توانيد نصف مايه را با سبزيجات معطر مخلوط نموده و سپس آن را سرخ نماييد.
  • ۱۱:۴۴   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    كلم پلو شيرازي گياهي

    اين مقادير براي 2 نفره

    مواد لازم:
    2-3 پيمانه برنج
    1 پيمانه لوبيا چشم بلبلي
    نصف يك عدد كلم متوسط
    1 عدد پياز
    مقداري سبزي خشك يا تازه معطر (شويد ، ترخون ، ريحون .. )
    كمي روغن و ادويه...


    1. برنج و لوبيا رو در 2 ظرف از 1-2 ساعت قبل خيس ميكنيم.
    2.پياز و كلم رو خرد كرده و با هم با حرارت كم سرخ ميكنيم.
    3.لوبياهارو به كلم اضافه ميكنيم و 4 ليوان آب هم ميريزيم +نمك و زردچوبه، و ميزاريم تا لوبيا ها هم بپزن و آبش تموم شه.
    4.برنج رو با نمك ميجوشونيم و آبكش ميكنيم.
    5.در يك قابلمه به صورت لايه لايه برنج و سبزي و كلم ميريزيم و ميزاريم 1 ساعت دم بكشه...
    بعدم نوش جان مي كنيم .
    آدم وقتي با خودش فكر مي كنه مي بينه بد نيست كسايي كه گياهخوار نيستن هم يه وقتايي غذاهاي بدون گوشت ميل كنن
  • ۱۱:۴۴   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    املت لوبيا سفيد

    مواد لازم براي 4 نفر :

    لوبيا سفيد پخته شده 200 گرم
    فلفل دلمه اي قرمز خرد شده 1 عدد بزرگ
    كرفس خرد شده 3 ساقه
    تخم مرغ 6 عدد
    كنجد 3 قاشق غذاخوري
    روغن مايع 1 قاشق غذاخوري
    نمك و فلفل سياه به مقدار لازم
    كاهو چند برگ براي سرو

    روش تهيه :
    فلفل دلمه اي و كرفس را در روغن مايع به مدت 8-6 دقيقه با حرارت ملايم تفت دهيد تا سبزيجات نرم شوند. سپس لوبيا سفيد را اضافه كنيد و همه مواد را در سطح تابه پخش كنيد.

    تخم مرغ را با چنگال بزنيد و نمك و فلفل را به آن اضافه كنيد و روي مواد بريزيد. با پشت قاشق سطح آن را صاف كنيد و كنجد را روي آن بپاشيد و با حرارت ملايم به مدت 10- 8 دقيقه بپزيد. املت را برش زده، با برگ كاهو تزيين كنيد و گرم سرو نماييد
  • ۱۱:۴۶   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    كوكوي باقلا سبز

    مواد لازم:

    باقلاي سبز پوست گرفته 250 گرم
    تخم مرغ 5 عدد
    شويد خشك يك قاشق سوپخوري
    آرد يك قاشق سوپخوري
    نمك و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم




    طرز تهيه:
    باقلاي سبز پوست گرفته را بايد دو لپه كنيد. سپس آن را با يك ليوان آب روي حرارت ملايم بگذاريد تا بپزد. بعد آن را در صافي بريزيد.

    در كاسه گودي 2 عدد از تخم مرغ ها را با آرد مخلوط كنيد تا آرد در آن حل شود. بقيه تخم مرغ ها را هم اضافه كنيد.

    شويد ، باقلا ، نمك ، فلفل و زردچوبه را روي مخلوط تخم مرغ و آرد بريزيد (به جاي يك قاشق سوپخوري شويد خشك مي توانيد 2 قاشق سوپخوري شويد تازه خرد شده به مواد اضافه كنيد).

    مخلوط را در ماهيتانه ريخته و سطح آن را صاف كنيد. در ماهيتابه را بگذاريد تا كوكو خودش را گرفته و سرخ شود.

    سپس با كفگير آن را برگردانيد و بقيه روغن را اضافه كنيد و پشت كوكو را هم سرخ كنيد.

    اين كوكو همراه با سبزي پلو بسيار خوشمزه مي باشد.
  • leftPublish
  • ۱۱:۴۶   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    كتلت قارچ

    مواد لازم:

    قارچ 500 گرم
    تخم مرغ 4 عدد
    آرد نان سفيد مقداري
    نمك و فلفل به ميزان لازم
    روغن به مقدار كم


    طرز تهيه:
    قارچ هارا چرخ كنيد يا ريز خرد كنيد. تخم مرغ ها را به قارچ ها اضافه كنيد. مقداري آرد الك شده روي آن بريزيد و خوب به هم بزنيد. نمك و فلفل هم به ميزان لازم به آن اضافه كنيد. سپس روغن را در ظرفي روي حرارت گرم نموده و مواد مخلوط شده را با قاشق به صورت گرد در روغن داغ شده بريزيد. درب ظرف را گذاشته و پس از مدتي كه كتلت ها سرخ شد، آنها را برگردانيد تا طرف ديگر آنها نيز سرخ شود
  • ۱۳:۱۱   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    ماهي با پنير پارميزان (اروپا)


    مواد لازم:

    فيله ماهي = ? عدد
    پودر نان = 2/1 فنجان
    پنير پارميزان = 3/1 فنجان
    جعفري خرد شده = ?/1 فنجان
    آب ليمو ترش = 1 ق س
    نمك و فلفل به ميزان لازم (فلفل سياه)
    لوبيا سبز و سيب زميني استامبولي پخته (يا سيب زميني كوچك)






    طرز تهيه:

    فر را روشن كرده و روي درجه 220 درجه سانتي گراد گذاشته تا گرم شود.

    ماهي ها را با نمك و فلفل طعم دار مي كنيم.

    در يك ظرف پودر نان، جعفري خرد شده، آب ليمو،‌ پنير پارميزان،‌ روغن و نمك و فلفل را مخلوط مي كنيم.

    (پودر نان هم به صورت آماده در بيرون موجود مي باشد هم مي توان در منزل از مغز نان باگت خشك استفاده كرده)

    سيني فر را كمي چرب كرده ماهي ها را از قسمت پوست روي سيني مي چينيم (به طوري كه قسمت گوشتالو ماهي به رو باشد) بعد روي ماهي ها را با مخلوطي كه درست كرده ايم مي پوشانيم و سيني فر را حدود 1? دقيقه در فر قرار مي دهيم (تا زماني كه روي ماهي ها طلايي شود.)

    بعد ماهي ها را از فر در آورده و با لوبيا سبز پخته و سيب زميني پخته تزئين مي كنيم.
  • ۱۳:۱۱   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    ميگو كبابي

    مواد لازم :

    ميگو تاره 1000 گرم
    سير 0.25 عدد
    زنجبيل 1 قاشق مرباخوري
    شكر 1 قاشق مرباخوري
    سس گوجه فرنگي 3 قاشق سوپخوري
    سركه 1 قاشق مرباخوري
    روغن كنجد 0.5 قاشق مرباخوري
    سس سويا 2 قاشق مرباخوري
    سس فلفل 1 قاشق مرباخوري




    طرز تهيه :

    ميگوها را پوست كنده و دم آنها را متصل به بدن باقي بگذاريد و رگه سياه پشت آنها را خارج كنيد . ميگو ها را از سمت پشت همانگونه كه در تصوير نشان داده شده ببريد و با تيغه چاقو آنها را پهن كنيد . باقي مواد را در كاسه اي با هم مخلوط كرده و ميگو ها را افزوده و بهم بزنيد و درب كاسه را گذاشته و بمدت چند ساعت يا شب در يخچال قرار دهيد سپس آنها را دز ماهيتابه يا روي كباب پز سرخ كنيد تا ترد شده و سرو نماييد .
  • ۱۳:۱۱   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    طبخ ماهي در فر و بدون استفاده از روغن

    مواد لازم:
    1 عدد ( به تعداد نفرات) ماهي قزل آلا
    2عدد گوجه فرنگي حلقه شده
    1عدد ليموترش تازه حلقه شده
    به مقدار لازم نمك
    به مقدار لازم پودر زنجبيل
    به مقدار لازم سير و شويد تازه






    طرز تهيه:

    بهترين روش طبخ براي ماهي قزل آلا به اين نحو است كه ماهي را شسته و بعد از تميزكردن داخل شكم آن را كمي سيرتازه بماليد و مقداري پودر زنجبيل و نمك به آن بزنيد و مقداري شويد تازه درون شكم قرار داده و بگذاريد يك ساعت در يخچال بماند.

    بعد از يك ساعت ماهي را از يخچال بيرون بياوريد و با استفاده از برس آشپزخانه كمي روغن( حدود نصف قاشق غذاخوري روغن زيتون) روي آن بماليد.

    روي كاغذ آلومينيوم چند حلقه گوجه فرنگي بگذاريد و بعد چند حلقه ليموترش و بعد ماهي را روي گوجه و ليموترش قرار دهيد و بعد دوباره ليموترش و گوجه فرنگي روي ماهي بچينيد و سپس كاغذ را محكم ببنديد و در فر روي ميله هاي وسط با درجه حرارت 250- 220 درجه سانتيگراد بگذاريد. در مدت نيم ساعت تا 45 دقيقه ماهي آماده مي شود و عصاره گوجه و ليموترش به خورد ماهي مي رود و بسيار خوشمزه است.

    نكات تغذيه اي :

    نكته قابل توجه اينكه افراد با كلسترول بالا نبايد پوست ماهي را استفاده كنند. خوردن ليمو ترش تازه به همراه ماهي باعث افزايش جذب آهن آن در بدن مي شود زيرا ليمو ترش داراي ويتامين C است كه كمك كننده جذب آهن است.
  • ۱۳:۱۱   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    ماهي قزل آلا با سس مرزه براي كاهش كلسترول

    مواد لازم:

    ماهي قزل آلا به تعداد نفرات
    روغن زيتون 2 قاشق غذا خوري
    مرزه خرد شده 3 قاشق غذا خوري
    سير 3 حبه
    پودر زنجبيل يك دوم قاشق چاي خوري
    پوست رنده شده ليمو ترش يك عدد
    نمك ، فلفل و آب ليمو به مقدار لازم






    طرز تهيه:
    ماهي ها را پس از تميز كردن به طور كامل شستشو دهيد. در روي شكم ماهي به طور طولي شكاف ايجاد كنيد. پس از خالي كردن شكم ماهي آن را به طور كامل شستشو داده و آب آن را تخليه كنيد.

    سپس به طور عرضي و مورب با يك چاقوي تيز در روي ماهي چند شكاف ايجاد كنيد. سپس در ظرفي روغن زيتون، مرزه، سير، زنجبيل، نمك ، فلفل، پوست ليمو و مقداري آب ليمو ريخته و به طور كامل مخلوط كنيد. مواد آماده شده را روي ماهي بريزيد و به مدت نيم ساعت در يخچال بگذاريد.

    پس از گذشت نيم ساعت ماهي را روي كاغذ آلومينيوم گذاشته و در فر 180 درجه سانتيگراد قرار دهيد.

    در صورت تمايل و براي پخت بهتر ماهي مي توانيد روي آن را با يك ورق كاغذ آلومينيوم بپوشايند و بعد از پخت ماهي، كاغذ آلومينيوم را برداشته و با حرارت قسمت بالاي فر( گريل ) آن را به صورت برشته درآوريد.

    مدت زمان پخت ماهي به اندازه آن بستگي دارد. به طور معمول يك عدد ماهي قزل آلاي متوسط به مدت 25-20 دقيقه آماده مي شود.

    نكات تغذيه اي :
    اين غذاي كم چرب براي افراد با كلسترول و فشار خون بالا مناسب است. همچنين خوشمزه و سرشار از املاح معدني و ويتامين هاست كه براي كودكان و سالمندان غذاي سالم و مفيدي است. در ضمن افرادي كه داراي فشار خون بالا هستند، از افزودن نمك به اين غذا خودداري كنند؛ چون داراي ساير طعم دهنده ها مي باشد.
  • ۱۴:۲۱   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    سوفله_قارچ

    مواد لازم :   

    قارچ  1000 گرم

    كره  50 گرم

    تخم مرغ  6 عدد

    خامه  100 گرم

    سس بشامل  2 فنجان

    فلفل  قدري

    نمك  قدري

    طرز تهيه :

    قارچ را تميز و خرد ميکنيم و ميشوئيم و با دست فشار ميدهيم که آب اضافي آن گرفته شود، کره را در ظرفي مي ريزيم و روي آتش ملايم ميگذاريم آب که شد قارچ را مي ريزيم و کمي نمک بآن ميزنيم و گاهي بهم ميزنيم تا آب قارچ تبخير شود، ته يک ظرف نسوز را کمي کره ميماليم و کمي آرد ته ظرف مي پاشيم و زرده تخم مرغ را با کمي نمک مخلوط ميکنيم و ميزنيم تا پف کند و سفيد شود ، بعد زرده را با سس بشامل و خامه مخلوط ميکنيم و قارچ آماده شده را با مايه مخلوط مي نمائيم و سپس سفيده را جداگانه خوب ميزنيم تا کاملا سفت شود ، بعد با مايه مخلوط ميکنيم و در ظرف ميريزيم و بطريق بن ماري با حرارت 350 درجه بمدت سه ربع ساعت ميگذاريم ظرف سوفله در فر بماند در اين مدت در فر را باز نمي کنيم . سوفله بايد پف کند و طلائي شود .

    براي امتحان آماده بودن سوفله چنگال را بآهستگي ميان سوفله فرو ميکنيم اگر از مايه چيزي به چنگال نچسبيد سوفله آماده شده است و الا خام است و در اين حال يک ربع ديگر ميگذاريم سوفله در فر بماند.

    ممکن است از کنسرو قارچ استفاده کنيم در اينصورت يک قوطي بزرگ لازم است و کافي است آنرا خرد کرده مصرف نمائيم 

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۸:۰۹   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    كوكوي باقلا  با تن ماهي

    مواد لازم براي 5 تا 6  نفر

        1  عدد كنسرو تن‌ماهي

        6 عدد تخم‌مرغ

        2 پيمانه باقلاي بدون پوست

        2 /1 پيمانه شويدتازه  ريز خردشده

        كمي دارچين

        نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

        روغن به ميزان لازم

    طرز تهیه:

    1.   كنسرو تن ماهي را به مدت 20 دقيقه بجوشانيد. بعد از اين مدت در كنسرو را باز كرده ، روغن آن را جدا كنيد،  دور بريزيد.   گوشت ماهي را با چنگال كمي ريزتر كنيد و در كاسه‌اي بريزيد.

    2. #باقلا را با مقداري آب و كمي نمك آبپز كنيد. بعد از پخت در آبكش بريزيد تا از حرارت بيفتد.

    3.  در كاسه‌اي مناسب تخم‌مرغ‌ها را شكسته و خوب هم بزنيد تا يكدست شوند.   دارچين، نمك، فلفل و زردچوبه را اضافه كرده و خوب با تخم‌مرغ مخلوط كنيد. شويد را هم اضافه كرده و هم بزنيد.   به كاسه حاوي تخم‌مرغ‌ها #تن_ماهي و باقلاي پخته‌شده را اضافه كنيد و به آرامي مخلوط كنيد.

    4.  فر را با دمای 170 درجه سانتیگراد روشن كنيد تا گرم شود. قالب مورد نظر را آماده كرده و كمي چرب كنيد.   مايه كوكوي آماده را در قالب ريخته و در فر بگذاريد و يك ساعت حرارت دهيد.

    5.  بعد از پخت كامل، قالب را از فر بيرون آورده و صبر كنيد تا #كوكو ها خنك شوند، سپس آنها را در ظرف مورد نظر گذاشته، تزئين و سرو كنيد.

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۸:۱۰   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    سمبوسه_رژیمی (درخواستی)

    اگر شما هم جزو طرفداران سمبوسه هستید ولی به خاطر ترس از چاقی این خوراکی خوشمزه را کنار گذاشته اید با دستور زیر می توانید سمیوسه رژیمی درست کنید.

    مواد لازم :

     آرد: یک پیمانه

     نخود سبز آب پز و له شده : نصف پیمانه

     لوبیا سبز آب پز و ریز خرد شده :نصف پیمانه

    برنج نیمه پخته :نصف پیمانه

    فلفل سبز ریز خرد شده :۲عدد

    آب لیمو :۲قاشق مرباخوری

    شکر :یک قاشق مرباخوری

    زنیان :یک قاشق مرباخوری

    روغن :نصف قاشق مرباخوری

    نمک و فلفل :به میزان کافی

    روغن : برای سرخ کردن

    طرز تهیه :

    آرد را با کمی آب ولرم مخلوط کنید تا خمیر نرم به دست بیاید. خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه کنار بگذارید.

    در ماهیتابه ای، یک قاشق مرباخوری روغن بریزید و دانه های زنیان را در آن تفت دهید، سپس لوبیا سبز و نخود را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

    در این مرحله آب لیمو، شکر، فلفل سبز، نمک و فلفل و برنج را نیز اضافه کنید و به مدت ۳تا۴ دقیقه تفت دهید،سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.

    با کمی آرد و آب، مایه ای به غلظت خامه برای چسباندن لبه های خمیر تهیه کنید و کنار بگذارید.سپس از خمیر به دست آمده، ۸تا ۱۰ نان گرد و نازک تهیه کنید.

    درصورت تمایل هر کدام از نان ها را به صورت قیف تا کنید در انتهای آن کمی مایه بریزید و تا بزنید، داخل آن را با مواد پر کنید و لبه آن را ببندید سپس آن را در روغن داغ سرخ و با سس دلخواه سرو کنید. 

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۸:۱۱   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    کشک و کدو..

    دو عدد پیاز متوسط را نگینی خرد کرده و با مقدار لازم  روغن تفت دهید تا عسلی شود.. یک پیمانه گوشت چرخ کرده را به همراه فلفل و زردچوبه اضافه کنید و خوب تفت دهید..

     چهار عدد کدوی متوسط نگینی خرد شده و سه حبه سیر پوره شده و سه چهارم پیمانه گردوی خرد شده را اضافه کنید  و به تفت دادن ادامه دهید.

    یک و نیم پیمانه کشک را به مخلوط اضافه کنید و پس از اندکی تفت دادن به مقداری اب اضافه کنید که پس از تکمیل پخت اب باقی نمانده باشد..حالا  با شعله کم اجازه دهید تا خوراک جا بیفتد.. در انتها کشک و کدو را با نعناع داغ سرو و نوش جااان کنید..

    شام چی درست کنیم؟

  • ۱۸:۱۱   ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    سيرابى_و_شيردان (قورن قورساخ)

    مواد لازم:

    سیرابی و شیردان گوسفند: یک دست

    پیاز کوچک: یک عدد

    سیر: دو حبه

    نمک و زردچوبه: به میزان لازم

     

    طرز تهیه:

    1- اگر سیرابی و شیردان تمیز نیستند اولین مرحله کار تمیز کردن آنها است به این صورت که سیرابی را با چاقو یا قیچی آشپزی به 4 تکه برش می زنیم.

    به عضو بالا سمت چپ، "بوزدوم" می گوییم (شاید به فارسی هزارلا باشد). به عضو رنگی پائین قسمت وسطی"قورساخ" می گوییم. به مابقی که یک کل به هم چسبیده است، "قارن" می گوییم.  (به فارسی شکمبه یا همان سیرابی می باشد).

    2-  سپس آب را درون قابلمه ای می جوشانیم و حرارت را خاموش یا ملایم می کنیم. هر تکه را درون آب داغ انداخته، در قابلمه را گذاشته و بلافاصله سیرابی را برمیداریم. (اگر زیاد درون آب جوش بماند پخته شده و قابل تمیز شدن نمی شود)

    3- اکنون یکی آن را با دست نگه می دارد و دیگری در حالیکه با دست آن را نگه داشته است و محکم می کشند تا صاف شود با چاقو به حالت رفت و برگشتی سریع روی سیرابی را می خراشیم و تمیز می کنیم. خواهیم دید که ذرات زردی از آن جدا شده و رنگ سیرابی سفید مایل به صورتی روشن می باشد. تقریباً شبیه حوله سفید و تمیز نمناک. اگر تمیز نشد دوباره یکی دو لحظه داخل آب جوش می اندازیم. این کار را برای هر تکه انجام می دهیم. اگر آب خنک شد، بایستی دوباره داغ نماییم.

    4- سپس آنها را داخل آب سرد ریخته و کاملاً تمیز می کنیم، قسمت داخلی را با دست کاملاً تمیز می کنیم

    5-  بارها و بارها می شوییم تا شبیه تصویر کاملاً تمیز شود.

    6-  قسمتی هم هست که به ترکی به آن قورساخ می گوییم. به رنگ صورتی با بافتی بسیار نرم است که شبیه بادکنکی است که انگاری پلیسه دارد. نیازی به چاقو نیست، کافیست با دست کاملاً آن را تمیز کنیم.

    7-  قسمتی هم هست که حالت گرد دارد و رنگش زرد رنگ است که به ترکی به آن "بوزدوم" می گوییم. آن را هم با کمک چاقو تمیز می کنیم. دقت کنیم که خیلی چین چینی است و بایستی آن را کاملاً و با حوصله تمیز نماییم. اگر توضیحات گویا نیست واقعاً متأسفم.

    8- سپس آن را به تکه های کوچکتر برش می زنیم.

    9- سپس درون زودپز یا قابلمه ریخته، مقداری آب به آن می افزائیم. بعد پیاز نگینی شده، سیر خلالی شده، نمک و زردچوبه را می افزائیم و اجازه می دهیم کاملاً بپزد و نرم شود.

    ین خوراک همراه با چکاندن آب لیمو ترش تازه روی آن و به همراه با نان تازه بسی لذت بخش است.نوش جان

    خرید سیرابی و شیردان چند نکته اساسی دارد:

    1- بهتر است در فصول اواسط بهار و تابستان تهیه شود چون دام به علوفه تازه دسترسی دارد و رنگ سیرابی و شیردان روشن می باشد.

    2- دیگری اینکه بایستی به هیچ عنوان بوی فاسدشدگی نداشته باشد. گرچه در حالت عادی بوی نپخته آن جالب نیست ولی ابداً هم بو و رنگ فاسد شده ندارد. رنگ سبز قسمت میانی آن هم مربوط به کلروفیل موجود در غذای دام می باشد.

    3- اگر سیرابی تازه باشد، بسیار راحت تمیز خواهد شد.

    4- میزان چربی موجود در سیرابی و شیردان زیاد نیست و کمتر از گوشت می باشد.

    5- برای اینکه خوراک بوی خوبی داشته باشد، بایستی آن را با حوصله و با دقت و در صورت امکان حتماً همراه با یک نفر کمک تمیز کنیم.

    6- می توان از سیرابی گوسفند یا گوساله نیز استفاده کنیم. البته سیرابی مورد استفاده ما متعلق به گوسفند نذری بود. بعد از پاک کردن و قبل از پختن وزن آن جمعاً یک کیلو و سیصدگرم

    شام چی درست کنیم؟

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان