خانه
× برای دیدن جدیدترین مطالب این تاپیک اینجا کلیک کنید و برای دیدن صفحه ابتدایی، این پنجره را ببندید.
برای دیدن صفحات دیگر، بر روی شماره صفحه در شمارنده بالا کلیک کنید.
مشاهده جدیدترین مطالب این تاپیک
53.8K

شب یلدا - شب چله

  • ۱۷:۱۰   ۱۳۹۲/۸/۱۳
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
     تو این تاپیک همه چی از شب یلدا - شب چله رو بگید

  • leftPublish
  • ۱۷:۱۱   ۱۳۹۲/۸/۱۳
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    انار پلو غذای مخصوص شب یلدا


    انار پلو خوشمزه و جدید برای دوستداران انار می باشد، با درست کردن این پلو مزه ای جدید و جالب از مخلوط انار، کشمش و پسته را تجربه می کنید.


    لقمه: هر خانواده ایرانى در هر جایى به سبك آداب و رسوم نیاكان خود براى یلدا شام تهیه مى كند. شام یلدا معمولاً یكى از خوش خوراك ترین غذا هاى اقوام مختلف است.
    غذای اصلی این شب، خورشت فسنجان است . اما در برخی استانها غذاهای دیگری هم رایج است. در شمال ایران گیلانى ها یا سبزى پلو درست مى كنند یا ترشى تره و در كنار آن سرسفره غذا ماهى سفید و یا ماهى دودى مى گذارند. اما در شیراز غذاى ویژه سفره یلدا هویج پلو است. شیرازى ها معمولاً براى شب یلدا سفره پهن مى كنند. كنار غذا انواع تنقلات مربوط به یلدا را بر سرسفره مى گذارند.


    مواد لازم برای 4 نفر:
    برنج 2 پیمانه
    انار دانه شده یک و نیم پیمانه
    خلال پسته یک سوم پیمانه
    گشنیز تازه خرد شده 1 پیمانه
    پودر تخم گشنیز 1 قاشق مربا خوری
    کشمش پلویی نصف پیمانه
    زعفران به مقدار لازم

    طرز تهیه:
    برنج را با آب و نمک خیس کرده، سپس به روش معمول آبکش کنید.

    مابقی مواد لازم را با یکدیگر مخل کرده و هنگام دم کردن برنج، یک ردیف برنج ریخته، یک ردیف مخلوط انار و همینطور ادامه دهید تا آخر و نهایتا اجازه دهید برنج دم بکشد.

    هنگام کشیدن برنج مقداری کره و زعفران روی برنج داده و سپس در بشقاب یا دیس مورد نظر کشیده و سرو کنید.
  • ۱۷:۱۷   ۱۳۹۲/۸/۱۳
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    آش مخصوص برای شب یلدا


    معمولا مراسم شب یلدا بعد از شام که می تواند مثل شب عید سبزی پلو با ماهی باشد انجام می شود اما گاهی مادر بزرگهای مهربان ما با آش بسیار مقوی وخوشمزه به پیشواز زمستان می رفتند


    مواد لازم برای 5نفر :
    اسفناج و شوید نیم کیلو
    عدس و لپه یک کاسه ماست خوری
    چغندر قند سفید یک عدد متوسط
    آرد گندم یک کاسه ماست خوری
    سرکه دو قاشق غذاخوری
    پیاز سرخ شده دو عدد متوسط
    نعناع داغ کمی
    نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
    قرقوروت به میزان دلخواه
    ابتدا به اندازه ی یک پارچ آب در قابلمه ی مورد نظرتان بریزید و بگذارید به جوش بیاید سپس نمک ،فلفل و زرد چوبه را داخل آن بریزید .به آبهای در حال جوش سبزی های درشت خورد شده را به همراه عدس ها و چغندر اضافه کنید ،پس از پختن عدسها که حدودا پانزده تا بیست دقیقه طول می کشد لپه ها را که از قبل خیس کرده و پخته اید به آن اضافه کنید.آرد گندم را با کمی آب سرد و نمک حل کرده تا به صورت مایع غلیظی در آید و به مواد به آرامی و با هم زدن بیافزایید تا ربع ساعت بجوشد و بوی خامی آرد حس نشود سپس دو قاشق سرکه را به همراه یک قاشق نعناع و پیاز داغ به مواد اضافه کنید که در صورت تمایل می توانید سرکه را بیشتر بریزید .آش شما آماده است که پس از کشیدن با بقیه ی نعناع و پیاز داغها تزیین کرده و می‌توانید بسته به مزاج با شکر یا قرقوروت میل نمایید.
  • ۱۲:۲۸   ۱۳۹۲/۸/۱۹
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
     تزیین هندوانه شب یلدا


    شب یلدا - شب چله
  • ۱۳:۳۸   ۱۳۹۲/۸/۱۹
    avatar
    Nanayi joon
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|4285 |6357 پست
    تو تاپیک دیگه ای هم نوشتم
    دوستان بیایم عکس چیدمان میز و عکس شب یلدامون رو بزاریم
  • ۱۴:۵۵   ۱۳۹۲/۹/۱۰
    avatar
    saba biology
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6343 |4258 پست
    پیشنهاد خیلی خوبی هست نانای جون
    منم موافقم
  • leftPublish
  • ۱۶:۲۱   ۱۳۹۲/۹/۱۰
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
    یک روش جالب و راحت برای سرو هندوانه در شب یلدا

    شب یلدا - شب چله
  • ۱۶:۲۲   ۱۳۹۲/۹/۱۰
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
    تزیین انار شب چله

    شب یلدا - شب چله
  • ۱۶:۳۶   ۱۳۹۲/۹/۱۰
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست

    تزیین آجیل

     

    شب یلدا - شب چله
  • ۱۶:۴۳   ۱۳۹۲/۹/۱۰
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست

    تزیین میوه با هندوانه

     

    شب یلدا - شب چله
  • ۱۶:۵۱   ۱۳۹۲/۹/۱۰
    avatar
    nafas
    سه ستاره ⋆⋆⋆|5128 |3166 پست
     ....شب یلدا - شب چله
  • leftPublish
  • ۱۰:۵۳   ۱۳۹۲/۹/۱۱
    avatar
    مروارید
    یک ستاره ⋆|399 |1307 پست

    خیلی زیباست:


     

    شب یلدا - شب چله
  • ۰۹:۳۰   ۱۳۹۲/۹/۱۶
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
     ژله انار با دونه انار در پوست پرتقال


     
    شب یلدا - شب چله
  • ۰۹:۳۵   ۱۳۹۲/۹/۱۶
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
     دسر نارگيلي :
    نشاسته ذرت : ٢ قاشق غذاخوري
    شير : ٢ پيمانه
    شكر : ٤ قاشق غذاخوري
    پودر نارگيل : ١/٢ پيمانه
    وانيل : كمي
    بيسكويت سبوس دار : ١٠٠ گرم

     ( من از نصف بسته بيسكويت ساقه طلايي استفاده كردم ) نشاسته ، شير، شكر و پودر نارگيل رو با هم مخلوط مي كنيم و روي حرارت مي پزيم تا به غلظت فرني برسه ، وقتي ظرف رو از روي حرارت برداشتيم ، وانيل رو اضافه مي كنيم ، من معمولا وانيل رو در انتهاي پخت دسر يا پودينگ ها اضافه مي كنم تا عطرش از بين نره.... بيسكويت هارو با دست يا آسياب پودر مي كنيم ، من با دست اينكارو كردم كه خيلي پودري نشه .... نصف بيسكويت هارو كف ظرف مورد نظرمون مي ريزيم و با پشت قاشق خوب پرس مي كنيم ، مي تونين بيسكويت هارو با كمي كره ذوب شده مخلوط كنين تا بهتر پرس بشه ولي من از بيسكويت ساده استفاده كردم ...... مقداري از دسر آماده شده رو با قاشق روي بيسكويت ها مي ريزيم ، ضخامت و ميزانش به ظرفتون بستگي داره ، دسرو حتما با قاشق بريزين تا با بيسكويت ها مخلوط نشه و به صورت يك لايه روشون قرار بگيره .....بعد از چند دقيقه بقيه بيسكويت رو مي ريزيم و در انتها لايه بعدي دسرو اضافه مي كنيم و توي يخچال ميذاريم ..... من براي تزيين روي دسر از بيسكويت پودر شده ، پودر پسته ، شكلات چيپسي و دانه هاي انار استفاده كردم


    شب یلدا - شب چله
  • ۱۱:۰۹   ۱۳۹۲/۹/۱۶
    avatar
    یکی تا
    یک ستاره ⋆|501 |1431 پست
    کاسه های شکلاتی:

    شب یلدا - شب چله
  • ۱۴:۳۳   ۱۳۹۲/۹/۱۶
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
     
    شیرینی های هندوانه ای


    کوکیز هندوانه


    مواد لازم
    مارگارین سرد 250 گ/پودر قند 125 گ/زرده تخم مرغ 2 عدد/آرد 350 گ/پگین پادر 4/1 ق چ/وانیل 8/1 ق چ/رنگ خوراکی قرمز و سبز/تخم خرفه برای تزینن یا اسپارکل ژل سیاه و یا شکلات چیپسی

    طرز تهیه
    مارگارین را با پودر قند داخل غذاساز ریخته و یا با دست مخلوط کنید و بعد زرده را اضافه کرده و آرد و پگین پادر و وانیل را الک کرده و اضافه کنید تا خمیر بدست آید دو سوم خمیر را با رنگ قرمز مخلوط کنید و بقیه خمیر را با رنگ سبز اگر خیلی سفت و خشک بود یک قاشق غذاخوری شیر اضافه کنید این دو خمیر را جداگانه در پلاستیک پیچیده و در یخچال یکساعت استراحت بدهید و بعد لای پلاستیک با وردنه خمیر را باز کنید و قالبهای نیم دایره به دو اندازه باریک با خمیر سبز و پهن با خمیر قرمز جهت درست کردن برشهای هنداوانه قالب بزنید و بعد برشها را کنار هم مطابق شکل در سینی بچینید و بجای تخم هندوانه از تخم خرفه و یا هر چیز مشابه روی خمیرها استفاده کنید ودر نهایت در فر0 17 درجه که قبلا گرم شده به مدت 10 دقیقه بپزید
    این شیرینی ها را میتوانید برای شب یلدا استفاده کنید



    شب یلدا - شب چله
  • ۱۴:۳۹   ۱۳۹۲/۹/۱۶
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
     
    پوست پرتقال شوکولاتی 


    این هم یک شیرینی زمستونی برای شب یلدا
    پوست پرتقال را بعد از شکل دادن و سه بار تلخی گرفتن مثل مربا با یک ونیم برابر حجم خودش شکر بپزید و یک شب بماند تا حسابی شیره به خوردش برود و بعد در آبکش ریخته بگذارید تا شیره اضافی آن جدا شود و وقتی کاملا خشک بود یعنی بدون شیره آن را در شوکولات آب ش...ده که به روش بن ماری ذوب کرده اید فرو کرده و روی کاغذ روغنی اجازه دهید تا شوکولات خودش را بگیرد و بعد از کاغذ جدا کرده در ظرف بچینید
    شب یلدا به همگی خوش بگذره


    شب یلدا - شب چله
  • ۱۵:۳۹   ۱۳۹۲/۹/۱۶
    avatar
    مروارید
    یک ستاره ⋆|399 |1307 پست
    زیباکده

    ronak n : 
     
    پوست پرتقال شوکولاتی 


    این هم یک شیرینی زمستونی برای شب یلدا
    پوست پرتقال را بعد از شکل دادن و سه بار تلخی گرفتن مثل مربا با یک ونیم برابر حجم خودش شکر بپزید و یک شب بماند تا حسابی شیره به خوردش برود و بعد در آبکش ریخته بگذارید تا شیره اضافی آن جدا شود و وقتی کاملا خشک بود یعنی بدون شیره آن را در شوکولات آب ش...ده که به روش بن ماری ذوب کرده اید فرو کرده و روی کاغذ روغنی اجازه دهید تا شوکولات خودش را بگیرد و بعد از کاغذ جدا کرده در ظرف بچینید
    شب یلدا به همگی خوش بگذره



    شب یلدا - شب چله
    زیباکده
    من از این خوردم اما شکلاتی نبود یعنی شکری بود/ خیلی خیلی خوشمزه بود
  • ۱۵:۴۱   ۱۳۹۲/۹/۱۶
    avatar
    مروارید
    یک ستاره ⋆|399 |1307 پست
    زیباکده

    ساناز افشار : 
    یک روش جالب و راحت برای سرو هندوانه در شب یلدا

    شب یلدا - شب چله

    زیباکده
    چوب بستنی از کجااااااااااااااااااااااااااااااا بخریم عزیزم
  • ۱۵:۴۹   ۱۳۹۲/۹/۱۶
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
     
    این هم یک ایده خوشگل دیگه برای مهمانی شب یلدا .
    شما میتونید با مواد زیر اینو به راحتی تهیه کنید.
    ژله توتفرنگی یا ژله انار ، توتفرنگی تازه یا یخزده پوره شده ، لیمو سبز نصف شده و خالی شده و برای تزیین یا تخم های روی ژله میتونید از تخم سیاه، تخم ریحان یا کنجد سیاه استفاده کنید.پودر ژله توتفرنگی را با آبجوش حل کرده بعد از آنکه ژله خنک شد پوره توت فرنگی را با آن مخلوط کرده و بگذرید تا ژله کمی خودش رو بگیره سپس داخل پوست لیمو سبز ریخته و در یخچال چند ساعتی بگذارید تا حسابی ژله خودش رو ببنده . قبل ازسرو کردن دوباره کاسه یا پوست لیمو رو به دو نیم کرده و با تخم های سیاهی که دوست دارید مقداری پاشیده و با مهمانانتان نوش جان کنید


    شب یلدا - شب چله
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان