طب سنتی اسلامی، به سوی تندرستی
مطالب مفید از حکمای بزرگ طب سنتی
روغن های خوراکی
روغن خوب روغنی است که در برابر گرما مقاوم بوده و حرارت باعث انجماد آن نشود و در آن چسبندگی ایجاد نکند.
+ بهترین روغن های خوراکی سرخ کردنی:
1- روغن زیتون
2- روغن ارده کنجد
3- روغن محلی
4- روغن دنبه گوسفند
این روغن ها دارای طبیعتی گرم و مرطوب (دموی) هستند.
+ روغن های نباتی و مایع به هیچ وجه تائید نمی شوند و فوق العاده مضر هستند.
+ روغن ارده کنجد تا 250 درجه سانتیگراد حرارت را تحمل می کند در نتیجه برای سرخ کردن مناسب است. البته سرخ کردن چون خاصیت مواد را از بین می برد و باعث لاغری و خشکی «سودازایی» آن میشود مضر است. اما تفت دادن اشکال ندارد.
+ روغن دنبه باعث لاغری متناسب، آرامش اعصاب و زیبایی صورت می شود.
+ افرادی که تری گلیسرید آنها بالاست، حتی کسانی که تری گلیسرید آنها بین 1500 تا 2500 است، اگر تا سه ماه از روغن کنجد استفاده کنند، چربی آنها پایین می آید. و در صورت ادامه دادن این روش منجر به بهبود آنها خواهد شد. چون تری گلیسرید چربی سرده و با روغن گرم درمان میشود.
+ کره های محلی طبیعت آنها بهاری است و باعث تنظیم چربی خون بدن می شوند.
+ روغنی که طبیعت آن سرد است برای مصارف صنعتی مفید است، نه برای مصرف انسان.
+ روغن های صنعتی که به عنوان روغن خوراکی مصرف می شوند در دمای 40 درجه سانتیگراد در کبد منجمد می شود.
+ در سنین بالاتر از 35 باید در مصرف چربی ها دقت کرد.
طریقه ی مصرف و نگهداری: روغن پیه ی گاو را می توان برای سرخ کردنی ها ، خورش ها ، پلو ها ، برنج و همراه با عسل ، شیره ی انگور و ... مصرف کرد و توصیه شده که ابتدا آن را در ظرفی حرارت داده تا مایع شود و سپس مصرف کنید . بهتر است روغن پیه را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید .
طرز تهیه روغن شحم گاو
روغن شحم گاو روغن بسیار لطیفی است و زود آب می گردد.
برای این که نسوزد و خوب آب شود باید همراه آن، مقداری از روغن های جاهای دیگر داخل شکم گاو که جزء احشاء است و کمی مقاوم تر از روغن اطراف قلوه می باشد نیز اضافه نمایید.
مثلاً به ازای یک کیلو چربی اطراف قلوه، دویست گرم نیز چربی احشاء را داخل ظرفی ریخته و بگذارید با شعله سوزنی کم کم آب شود.
بعد از آب شدن، روغن را از صافی بگذرانید و در یخچال نگهداری نمایید.
از نظر طب سنتی اسلامی خواص روغن حیوانی بیشمار است.
از آن جمله می توان به:
استخوانسازی. کاهش غلظت خون. کاهش چربیهای زاید شکم. شادابی و سفیدی پوست و سمزدایی از بدن اشاره کرد. تغذیه ی سلولهای خود عضله ی قلب از اسیدهای چرب است که تنها در روغن حیوانی به وفور یافت میشود. یکی از ارکان طول عمر وجوانی پایدار از نظر طب سنتی اسلامی مصرف مداوم روغن حیوانی است. البته هر چیزی حد و اندازه ای دارد حتی روغن حیوانی، بهتره کسانی که عادت به روغن حیوانی ندارند همراه روغن زیتون مصرف کنند.
به فرموده پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم سن انسان که به پنجاه سال رسید سزاوار نیست که شب را روز کند و شکمش از روغن گاو خالی باشد. (البته مصرف روغن گاو برای جوانان هم بسیار مفید میباشد و مقصود از این سخن ضرورت مصرف این روغن برای کهنسالان میباشد)
امام صادق (ع) فرمود: به همان اندازه که روغن حیوانی مصرف میشود. به همان اندازه چربی از بدن شما دفع می شود (یا می سوزد) یکی از بهترین درمانهای چاقی مصرف مداوم روغن حیوانی با غذاهاست.
جایگزین روغن حیوانی . روغن زیتون، کره حیوانی اصلی، روغن دنبه و روغن کنجد هستند.
اگر احیانا دچار مشکلات خونی مانند قند خون، فشار خون، چربی خون و این قبیل بیماریها هستید مصرف روغن و کره گاوی را به مقدار کمتر توصیه میکنیم.