خانه
200K

چطور مي تونم يه خورش مرغ عالي بپزم

  • ۱۴:۱۳   ۱۳۹۳/۵/۲۷
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست


    ميشه لطف كنيد و هر كسي فوت و فن پختن خورشت مرغي كه رو كه مي پزه را بگه

    من طعم مرغ رو دوس ندارم 

    دلم ميخواد يه خورش مرغ با طعم عالي بپزم ميشه كمك كنيد و هر كدوم از شما دوستان هنرمند طريقه پخت خورش هاي مرغي رو كه بلد هست براي من بگه


    ممنون از همتون
    ویرایش شده توسط mona mona در تاریخ ۲۷/۵/۱۳۹۳   ۱۴:۱۸
  • leftPublish
  • ۰۹:۵۸   ۱۳۹۳/۵/۲۹
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    دقت کنین از اول آب زیاد به مرغ نزنین چون مرغ بی مزه میشه و هرچی ادویه هم بزنین موثر نیست .... تناسب اندازه ظرف با میزان مرغی که مایم بپزیم هم خیلی شرط مهمیه ..
  • ۱۰:۲۰   ۱۳۹۳/۵/۲۹
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    الهه جووووووووووووووووووووووووووووووون قربونت برم عزيز
    بايد حتما درست كنم
    چقدر عالي و خوب
  • ۱۰:۲۱   ۱۳۹۳/۵/۲۹
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    دقيقا
    درست ميگيد شما
  • ۱۰:۰۵   ۱۳۹۳/۶/۳
    avatar
    h
    دو ستاره ⋆⋆|6236 |2085 پست
    مونا جون من دیشب این مدلی درست کردم خیلی خوشمزه شد
    سینه های مرغ رو مربع مربع خورد کردم . اول پیاز داغ درست کردم بعد مرغ و بهش اضافه کردم فلفل و یه کم زردچوبه و زعفرون بهش زدم بعد به اندازه نصف لیوان اب ریختم تا نیم ساعت بعد نیم ساعت بهش ۲. ۳ تا گوجه فرنگی خورد شده و فلفل دلمه ای اضافه کردم نیم ساعت بعدش حاضر شد دوباره زعفرون ریختم روش که عطرش بمونه اصلا هم رب نزدم طعمش عالی بود رنگشم خیلی خوب شده بود..
  • ۱۰:۴۷   ۱۳۹۳/۶/۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    واي پپرجان چه خوش مزه
    حالت خوراك شد؟نه؟
    غير گوجه و فلفل دلمه اي سبزيجات ديگه اي نريختيد؟؟
    حتما عالي ميشه
  • leftPublish
  • ۱۰:۵۰   ۱۳۹۳/۶/۳
    avatar
    h
    دو ستاره ⋆⋆|6236 |2085 پست
    نه سبزیجات دیگه ای نریختم اره تقریبا میتونی گوجه هاتو دیرتر بریزی که له نشه ولی من نیم ساعت زودتر ریختم مثه سس شده بود رو مرغ عزیزم.
  • ۱۲:۴۳   ۱۳۹۳/۶/۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
  • ۲۰:۱۱   ۱۳۹۳/۶/۳
    avatar
    Mahni
    کاربر جديد|115 |38 پست
    واقعا به خودم امیدوارشدم این همه تحویلم گرفتین (کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من)
  • ۲۰:۴۲   ۱۳۹۳/۶/۳
    avatar
    Mahni
    کاربر جديد|115 |38 پست
    درسته کسی تحویلم نگرفت همین باعث شد خودم خودمو یه کم تحویل بگیرم براتون یه نوع دستور تهیه مرغ فوری بگم .بهتره سینه یا فیله مرغ باشه تا زودتر بپزه اندازه گوشت خورشتی خرد میکنم بعد یه پیاز معمولی رو با یه حبه سیر روش رنده میکنم زعفران -نمک -خیلی کم روغن اضافه کرده یه نصف فنجان کوچک آب میریزم فقط 10 ذقیقه میذارم آروم بجوشه.بعد تو ماهیتابه یه ذره روغن زیتون ریخته مرغارو با شعله کم تفت میدم موقع تفت دادن باز یه کم زعفران اضافه کرده تا حسابی خوشرنگ بشن بعد روشون آب لیمو تازه میریزم -همین یا با سیب زمینی سرخ کرده و گوجه یه غذای نونی میشه یا موقعی که ماهی نداشته باشم با سبزی پلو خیلی خوب میشه اگه فیله درسته مرغ باشه که ظاهرش عالی میشه درضمن اینو بگم که پیاز و سیر رنده شده اش با خرد کردن مزه اش فرق میکنه امتحان کردم رنده شده خیلی بهتره امتحان کنین کم خرج و راحت فقط لطفا نظرتونو هم در موردش بگین
    ویرایش شده توسط Mahni در تاریخ ۳/۶/۱۳۹۳   ۲۰:۴۳
  • ۱۴:۵۷   ۱۳۹۳/۶/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست

    دست گلت درد نكنه

    حتما درست ميكنم 
    ویرایش شده توسط mona mona در تاریخ ۴/۶/۱۳۹۳   ۱۴:۵۸
  • leftPublish
  • ۱۷:۳۱   ۱۳۹۳/۶/۷
    avatar
    nazaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin
    کاربر فعال|167 |114 پست
    دوستان؟
    مرغ رو باید اول بپزم بد بزنم به سیخ چوبی یا باید خام بزنم به سیخ بد بزارم بپزه؟
    میخوام اول بزارم بپزه بدا ب سیخ بزنم.
    اشکالی داره ایا؟
  • ۱۷:۳۷   ۱۳۹۳/۶/۷
    avatar
    سارا صار
    دو ستاره ⋆⋆|4522 |2209 پست
    به نظر من باید خام باشه که مزه کباب بده نمیدونم شایدم پخته باشه
  • ۱۹:۳۶   ۱۳۹۳/۶/۷
    avatar
    Arusha
    دو ستاره ⋆⋆|6112 |2848 پست
    منم با نظر سارا موافقم
  • ۱۰:۵۶   ۱۳۹۳/۱۲/۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    .
  • ۱۲:۲۶   ۱۳۹۴/۶/۲۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    اگر تازه عروس هستيد يا آقاي مجردي كه قصد داريد يه خوراك مرغ بلد باشيد و هميشه همون رو درست كنيد. من اين رو پيشنهاد ميكنم.
    ران مرغ سه عدد
    روغن 4 ق غ
    كره 50 گرم
    رب گوجه فرنگي 4 ق غ
    آب ليمو 3 ق غ
    آب يك ليوان
    بادام زميني يك چهارم ليوان
    نمك
    فلفل قرمز
    زعفران
     



    اگر از ران مرغ استفاده ميكنيد نصفش كنيد. اگر از سينه مرغ استفاده ميكنيد به چهار قسمت تقسيمش كنيد. هدف اينه كه تيكه هاي مرغ تقريبا يك اندازه داشته باشيم. تعدادش رو هم با توجه به ميزان گرسنگي خورندگان تنظيم كنيد. مثلا ببينيد قراره هر نفر چند قطعه مرغ بخوره متناسب با تعداد افراد تيكه هاي مرغ رو آماده كنيد
    بهتره توي تابه درستش كنيد. ولي سايزش رو طوري در نظر بگيريد كه همه تيكه هاي مرغ كف تابه يا ديگتون قرار بگيرن و رو هم رو هم نندازيد توي ديگ
    كره و روغن رو توي تابه بريزيد. من وقتي مهمون دارم ميزان خيلي بيشتري كره بهش اضافه ميكنم چون به مراتب خوشمزه ترش ميكنه




    بعد از اينكه كره ذوب شد زعفران رو اضافه ميكنيم و تيكه هاي مرغ رو مرتب جابجا ميكنيم تا تمام سطح تيكه هاي مرغ زعفروني شه.
    من هميشه پوست مرغ رو جدا ميكنم. تجربه ثابت كرده اينطوري گوشت مرغ خوشمزه تر ميشه






    در حدي تفتش ميديم كه روي مرغ يه لايه زعفروني طلايي رنگ بگيره






    حالا رب و آبليمو و مقدار كمي نمك و فلفل و آب رو توي يه كاسه بزرگ مخلوط كرده و به تابه اضافه ميكنيم
    هم ميزنيم و تيكه هاي مرغ رو جابجا ميكنيم تا تمام سطح تيكه هاي مرغ با سس كاور شه
    درش رو ميذاريم و اجازه ميديم با حرارت متوسط بپزه







    هر ده دقيقه يه همش ميزنيم و مطمئن ميشيم آبش كم نشده باشه. اين غذا سس تقريبا غليظي داره يعني ميزان آبي كه توش ميريزيم بايد هر بار خيلي كم باشه. معمولا من آب بهش اضافه نميكنم
    مدت زمان پخت مرغ استانداردي نداره. بعضي مرغها دير پزن بعضي ها زودپز. اينه كه بايد چك كنيد ببينيد پخته يا نه. وقتي آماده است كه وقتي كارد رو توي يه تيكه از مرغ فرو ميبريم متوجه شيم كاملا پخته
    حتي اگه بار اولتونه كه مرغ ميپزيد مسلما بار اولتون نيست كه مرغ ميخوريد. پس راحت متوجه ميشيد كي پخته
     




    ميچشيم اگر نيازه نمك و فلفل و آبليمو اضافه ميكنيم
    زيرش رو خاموش ميكنيم و بادام زميني رو روش ميريزيم






    اون قسمت اولش همه اش ده دقيقه هم طول نميكشه بعدشم دو سه باري چكش ميكنيم. در واقع كوچكترين زحمتي نداره. رنگ روش عاليه. عطر كره و زعفرون خيلي خوشمزه اش ميكنه
    ديگه خودتون قضاوت كنيد:  حتي نيازي نيست پياز خورد كنيد. از اين ساده تر؟






    بادام زميني رو هم من هميشه به عنوان فاكتور كرانچ (قرچ) اضافه ميكنم!




    ميتونيد كنار برنج سروش كنيد و يا با سيب زميني. 
  • ۱۳:۰۱   ۱۳۹۴/۶/۲۴
    avatar
    jila joon
    کاربر جديد|50 |87 پست
    مرسی دستور پختت عالی بود ولی یه سوال برام ایجاد شد که بعد تفت با اضافه کردن آبلیمو و رب مرغا دیرتر پخته نمیشن ؟؟؟
  • ۱۳:۰۴   ۱۳۹۴/۶/۲۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    ژيلاجون من امتحان نكردم ولي گمان نميكنم گلم
  • ۱۴:۳۲   ۱۳۹۴/۱۰/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست

    روش تهیه‌ی زرشک‌پلو با مرغ و 12 راز خوشمزه‌تر شدن آن

    همکاری دارم که هر وقت کسی را به خانه‌اش دعوت می‌کند، برایش زرشک‌پلو با مرغ می‌پزد. وقتی از او می‌پرسم مگر غذای دیگری بلد نیستی؟ در جواب می‌گوید: «وقت کمی دارم و درست کردن این غذا برایم راحت‌تر است.  در ضمن، همه طعم آن را می‌پسندند و از خوردنش لذت می‌برند. علاوه بر این‌ها، هم ظاهر زیبایی دارد و هم مغذی است.»  در این مطلب دستور پخت و نکته‌های ظریفی برای هر چه خوشمزه‌تر کردن این غذا که باید در نظر گرفت، برایتان بازگو می‌کنیم.

     طرز تهیه مرغ مجلسی, پخت مرغ مجلسی

    مقدار کالری

    مواد غذایی یاد شده در مجموع 1520 کیلوکالری انرژی دارند و در صورت تقسیم این غذا میان 4 نفر، مقدار کالری دریافتی برای هر نفر 380 کیلوکالری خواهد بود. البته خوردن این غذا با یک پیش‌دستی سالاد یا یک لیوان ماست، مقدار کالری دریافتی را 50 تا 100 کیلوکالری دیگر اضافه خواهد کرد.

     

    همراه غذا

    در صورت تمایل می‌توانید با این غذا سالاد کاهویی که به آن جوانه ماش و گندم و کلم بروکلی اضافه کرده‌اید، میل کنید. سبزی خوردن تازه نیز علاوه بر فیبر، تأمین کننده بتاکاروتن و مواد معدنی‌ای مانند منیزیم خواهد بود.

    برای زیباتر شدن این غذا، پس از سرو آن روی زرشک‌ها یک قاشق غذاخوری

    خلال پسته نیز بریزید. رنگ سبز آن در کنار قرمزی زرشک، ظاهر زیبایی به

    زرشک‌پلو خواهد داد

    نوشیدنی نیز می‌تواند یک لیوان دوغ کم نمک و بدون گاز باشد، البته آب‌میوه‌هایی مانند آب پرتقال هم برای این غذا مناسب هستند.

     

    طـرز تـهـیـه

    * تکه‌های مرغ را بدون افزودن ادویه‌ای در 2 قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید و بعد از طلایی شدن، پیازها را بیفزایید و پس از افزودن نمک و زردچوبه، مقداری آب بریزید و بگذارید روی حرارت ملایم پخته شوند.

    * در قابلمه‌ای که آب در حال جوشیدن است، برنج را بریزید و بعد از گذشت چند دقیقه آن را آبکش کنید.

    * در تابه‌ای کوچک کره، شکر، زعفران و زرشک بریزید و پس از آب شدن کره، کمی آب به آن‌ها اضافه کنید و این مخلوط را از روی حرارت بردارید تا هم زرشک‌ها قرمز بمانند و هم زعفران رنگ خود را به سایر محتویات بدهد.

    * برنج را بعد از دم کشیدن در ظرف بکشید و روی آن را با برنج مخلوط شده با زرشک و زعفران بپوشانید. در ظرفی دیگر هم مرغ را بریزید و در کاسه‌ای کوچک آب مرغ را سرو کنید.

     

    مـواد لازم برای 4 نفر

    مرغ بدون پوست                       300 گرم                          550 کیلوکالری

    برنج                                          4 لیوان                            640 کیلوکالری

    پیاز کوچک                                 3 عدد                              20 کیلوکالری

    زرشک                                       1 لیوان                            10 کیلوکالری

    شکر                                         2 قاشق مرباخوری           20 کیلوکالری

    روغن مخصوص سرخ کردن         2 قاشق غذاخوری           180 کیلوکالری

    کره                                           1 قاشق غذاخوری            90 کیلوکالری

    زعفران، نمک و زردچوبه             به میزان دلخواه                  0 کیلوکالری

     

    12 راز زرشک‌پلو

    زرشک از میوه‌هایی است که در دو نقطه ایران بیش از هر جای دیگری پرورش می‌یابد؛ زرشک قرمز در جنوب خراسان فراوان است و زرشک سیاه در کرمانشاه. به همین دلیل این غذا (زرشک‌پلو) در مناطقی مانند خراسان طبخ و به سایر نقاط کشور معرفی شده است. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که روش طبخ این غذا بسیار ساده است در حالی که رعایت نکته‌های ظریفی در آن لازم و نشانه حرفه‌ای بودن آشپز است:

    1. برای اینکه غذای‌تان طعم بهتری داشته باشد، قبل از طبخ، تکه‌های مرغ را در روغن سرخ و بعد از طلایی شدنشان، به آن‌ها پیاز و ادویه و آب اضافه کنید.

    2. پیازی که به مرغ اضافه می‌شود باید درسته باشد به همین دلیل پیازهای کوچک را انتخاب کنید و 2 تا 3 عدد از آن‌ها را در ظرف حاوی مرغ بیندازید.

    3. ادویه‌های مورد نیاز برای طبخ مرغ فقط زردچوبه و کمی نمک است. مرغی که برای این غذا استفاده می‌شود باید زردرنگ باشد، به همین دلیل افزودن زعفران و رب گوجه‌فرنگی را به هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنم.

    برای آنکه زعفران کاملاً رنگ بدهد، کره را قبل از اینکه کاملاً آب شود با زرشک،

    زعفران و شکر در تابه‌ای بریزید و وقتی کمی حرارت دید، نصف استکان آب به

    آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید. نگذارید زعفران روی حرارت زیاد بماند زیرا این کار عطر این ادویه را کم خواهد کرد

    4. مرغ باید آبدار باشد، البته آب غلیظ شده. آب مرغ را باید در کاسه‌ای جدا از مرغ سرو کرد.

    5. روغنی که برای سرخ کردن زرشک استفاده می‌کنید باید تازه باشد و البته کره برای این کار بهتر است.

    6. شکر را باید به زرشک در حال حرارت دیدن افزود زیرا هم باعث می‌شود زرشک‌ها روی برنج بچسبند، هم غذا طعم ترش و شیرین پیدا کند.

    7. زرشک را باید روی حرارت ملایم تفت داد زیرا حرارت دیدن بیش از اندازه آن باعث خشک شدنش می‌شود و هنگام خوردن به دندان‌ها می‌چسبد.

    8. برای آنکه زعفران خوب رنگ بدهد، آن را در هاون سنگی یا چوبی آسیاب کنید نه در دستگاه آسیاب برقی زیرا با این کار عطر و بوی خود را از دست خواهد داد.

    9. برای آنکه زعفران کاملاً رنگ بدهد، کره را قبل از اینکه کاملاً آب شود با زرشک، زعفران و شکر در تابه‌ای بریزید و وقتی کمی حرارت دید، نصف استکان آب به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید. نگذارید زعفران روی حرارت زیاد بماند زیرا این کار عطر این ادویه را کم خواهد کرد.

    10. برخی خانم‌ها زعفران به اصطلاح آب کرده را در ظرفی در بسته در یخچال نگهداری می‌کنند. این کار کاملاً اشتباه است و باعث می‌شود این ادویه عطر و طعم خود را از دست بدهد و برای افزودن به غذا مناسب نباشد.

    11. بهترین نوشیدنی همراه این غذا یک لیوان دوغ، شربت گلاب یا بهارنارنج است که به شما پیشنهاد می‌کنم.

    12. برای زیباتر شدن این غذا، پس از سرو آن روی زرشک‌ها یک قاشق غذاخوری خلال پسته نیز بریزید. رنگ سبز آن در کنار قرمزی زرشک، ظاهر زیبایی به زرشک‌پلو خواهد داد.

     

    اگر اضافه وزن دارید

    مصرف روغن را محدود و فقط به اندازه 6 قاشق مرباخوری برنج میل کنید. غذایتان را با سالاد سبزی‌های تازه بخورید تا دریافت فیبر باعث احساس سیری در شما شود.

     

    اگر یبوست دارید

    بهتر است از روغن زیتون استفاده کنید. حتی می‌توانید به غذایی که در بشقابتان کشیده‌اید، سبوس گندم پودر شده بیفزایید. خوردن این غذا با سبزی خوردن تازه میزان فیبر دریافتی را افزایش می‌دهد و به کنترل این بیماری کمک می‌کند.

     

    اگر کم خونی دارید

    به جای مرغ از گوشت بوقلمون استفاده و قسمت ران آن را که آهن بیشتری دارد، انتخاب کنید. همراه این غذا نیز یک لیوان آب پرتقال بنوشید زیرا وجود ویتامین C در آن باعث می‌شود آهن بیشتری جذب شود.

  • ۱۴:۴۰   ۱۳۹۴/۱۰/۲
    avatar
    ASEMAN
    سه ستاره ⋆⋆⋆|5562 |3448 پست
    مونا جان بالاخره یه خوراک مرغ باب میل درست کردید؟؟؟؟؟؟؟
  • ۱۴:۴۲   ۱۳۹۴/۱۰/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    بله عزيزم
    راههاي زيادي رو با كمك شما و دوستان امتحان كردم
    ولي به اين نتيجه رسيدم كه كلا من طعم مرغ رو زياد دوست ندارم
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان