خانه
22.6K

تولد

  • ۱۲:۵۷   ۱۳۹۳/۶/۶
    avatar
    دو ستاره ⋆⋆|6112 |2848 پست

    پیراشکی گوشت و مرغ به شکل ماهی



    مواد لازم: مواد داخلی پیراشکی:

    ماست غلیظ: 1 پیمانه گوشت چرخکرده ، مرغ پخته

    جوش شیرین: 1 ق چایخوری پیاز

    بیکینگ پودر: 2 ق مرباخوری فلفل دلمه ای نگینی

    تخم مرغ: 2 تا هویج نگینی

    شکر: 2 ق سوپخوری ذرت

    روغن مایع یا کره آب کرده: 3 ق سوپخوری رب گوجه

    آرد: 3 تا 4 پیمانه قارچ نگینی

    نمک: نصف ق چایخوری نمک، فلفل، زرچوبه، آویشن

    طرز پخت:

    اول از همه آرد و نمک رو مخلوط و دو سه بار الک کردم تا سبک بشه (من از 3 پیمانه آرد شروع کردم، همه 4 پیمانه آرد رو از اول نریین به همون دلایلی که همیشه می گم، آردها سبک و سنگین دارن)...بعد جوش شیرین و بیکینگ پودر رو توی ماست ریختم (توجه کنین که ظرفتون جا دار باشه که وقتی ماست پف می کنه سرریز نشه) و مخلوط کردم و کنار گذاشتم



    تخم مرغ و شکر و روغن رو با همزن خوب زدم ...



    میشه هم با همزن دستی هم زد...بعد مخلوط ماست رو که خوب کف کرده به این مخلوط اضافه کردم



    حالا آرد رو کم کم به مایه اضافه می کنم



    و با قاشق چوبی یا پره های خمیرگیر همزن مواد رو مخلوط می کنیم



    تا جایی آرد رو می ریزیم که خمیر به دست نچسبه..بعد توی کیسه فریزر یکی دو ساعتی بهش استراحت می دیم



    تو این فاصله فیلینگ پیراشکی رو آماده می کنیم. شما از هر موادی می تونین استفاده کنین .من هم گوشتی و هم مرغی درست کردم. .. مثه سس ماکارونی دیگه، پیاز و گوشت (یا مرغ پخته ریش شده) رو با بقیه مواد تفت دادم...



    فقط دقت کنین که برای پیتزا و پیراشکی، کالزونه، لازانیا و ... (کلا غذاهای خمیری) مواد داخلی تون چرب و پر روغن نباشه..این خیلی مهمه



    فر رو روی 200 درجه سانتی گراد روشن کردم...یه کاسه آب هم میشه کف فر بذارین...البته من توی فر تستر کوچیک مامان درست کردم...فرگازش رو چون درجه هاش پاک شده ترسیدم استفاده کنم خراب بشه پیراشکی ها..سینی فر رو من فویل کشیدم و بعد چربش کردم..الزامی به فویل کشیدن نیست..چرب کردن هم کافیه

    خب من خمیر رو دو قسمت کردم ..یکی رو بزرگتر برداشتم...روی سطح کار آرد می پاشیم و خمیر بزگه رو با وردنه روش پهن کردم. به شکل مستطیل، کلفت نشه



    حالا با کمک وردنه، خمیر رو به سینی فر منتقل می کنیم...آقا ما یادمون رفت این کارو کنیم و رفتیم تاااااااا مرحله آخر...یهو جیغم رفت هوا : ماماااااااااااااااااان، مامانم طفلی مونده بود چی شده :)))..خلااااااااااصه مجبور شدیم دو تایی جناب ماهی رو با سلام و صلوات به سینی فر منتقل کنیم !!!

    از مواد فیلینگ وسط خمیر ریختم، جعفری خرد شده رو هم روش ریختم..کمی آویشن هم پاشیدم...حالا کناره های خمیر رو برشهای مورب یک اندازه می دیم



    راستشو بخواین من فقط می خواستم پیراشکی رو همینجوری توری و ضربدری درست کنم و اصلا طرح ماهی تو ذهنم نبود..واسه همینم شکل دمش رو درست در نیاوردم و قطر بدنه ش هم شبیه ماهی واقعی نیست.....یعنی بالا تنه ش تپل تر از پایینش نشد..جون آخرین مرحله تصمصم عوض شد...ولی شما هر شکلی که می خواین از اول تصمیم بگیرین!.....وقتی به آخرش رسیدم و یه نگاهی کردم گفتم خوبه فرم ماهی بدم بهش...و در نهایت سر ماهی رو درست کردم...اما شما از همون اول اگه تو ذهنتون شکل ماهی هست، فرم دمش رو دقیق در بیارین...خب می گفتم...یه کاسه آب کنار دستم گذاشتم و دونه دونه نوارها رو یکی ا زچی و یکی از راست روی هم آوردم...انگشتم رو یکم خیس می کردم و خمیر رو با اون به زیری می چسبوندم....توی این پست می تونین دقیق تر ببینین،



    اینجا که می بینین، کله ماهی قراره شکل بگیره...یکم مایه گوشتی رو بیشتر از من بریزین تا از نوک کله ماهی یک بند انگشت فاصله داشته باشه...بعد یه طرف خمیر رو روی مواد آوردم...یکم روش رو با انگشت مرطوب خیس کردم و اون سمت خمیر رو هم روش آوردم تا بهم چسبید و شد کله ماهی...



    ببینین دهن ماهی هم شکل گرفته به راحتی...فقط کافیه که کااااملا لبه های خمیر بهم نچسبه...بعدم برای چشمش یه برش زیتون گذاشتم..می تونین مثل من یه تاب به خمیر بدین تا ماهی تون درحال شنا باشه مثلا :))))



    بقیه خمیر رو هم پهن کردم و قالب دایره زدم و از مواد مرغی یه طرفش ریختم و خمیر رو روش کشیدم و با دست کناره هاش رو پیچیدم..البته من نمی تونم مثه مامانم این مدلی رو خوشگل بپیچم...یعنی سمبوسه هایی که مامان وقتی بچه بودم درست می کرد و تند تند کناره هاش رو چین می داد واااااااای رویای من بود....یعنی من عاشق دستای مامانم هستم وقتی تند تند و ریز ریز دور پیراشکی ها رو چین می ده..با چنگال هم میشه این کارو کرد..ولی اونجوری خوشگلتره به نظر من



    وقتی همه آماده شد روشون رو با یه زرده تخم مرغ و خیلی کم شیر و خیلی خیلی کم زعفران که خوب زده بودم ، برس کشیدم و گذاشتم توی فری که خوب گرم شده



    یه ساعت یا تا زمانی که خمیر کاملا پخته بشه میذاریم بمونه....بعدش هم میشه حرارت بالا رو روشن کرد تا روش هم طلایی بشه





  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان