خانه
27.7K

سوال و جواب های متداول روانشناسی کودکان

  • ۰۹:۱۹   ۱۳۹۴/۸/۱۰
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19755 |39377 پست
    #آب_بازی💧💧💧💧💧💧💧💧

    🛀آب بازی یکی از بهترین، اساسی ترین و لذت بخش ترین فعالیت کودکان است. آب جاذبه سحرآمیزی برای بچه ها دارد. بچه های خردسال ساعت ها وقت شان را صرف آب بازی می کنند و از بازی کردن خسته نمی شوند. به آسانی می توانند با آب بازی کنند، عروسک ها و ظرف های خود را در آن بشویند و یا آب را به هم بزنند، بپاشند و شلب شلب کنند. نیز آب را در دست خود نگه دارند، با آب و صابون حباب درست کنند و ظروف مختلف را از آب پر و خالی نمایند.

    آب بازی باعث تسکین عصبانیت های کودک شده و کودک از طریق آب بازی از ناراحتی ها، فشارها و تنش ها رهایی یافته و احساس آرامش می کند.

    چون کودکان آب بازی را بسیار دوست دارند، از این راه می توان مطالب و مفاهیم زیادی را به آنان آموخت و موجبات رشد مهارت ها و توانایی های مختلف آنها را فراهم ساخت از جمله رشد خلاقیت، پرورش حواس پنجگانه، افزایش یادگیری واژه ها و ..

    💟رشد خلاقیت و ابتکار :

    آب بازی کمک می کند بچه ها افکار خلاق شان را رشد بدهند، در یک لگن کف آلود آب را می پاشند، حباب درست کرده و می ترکانند، اسفنج (ابر) را فشار می دهند، اشیایی را که روی آب می مانند، زیر آب فرو برده و آنان را رها می کنند (اشیای چوبی و پلاستیکی)و..... سرگرمی های مختلف با آب، زمینه رشد و خلاقیت را فراهم می آورد.

    والدین و یا مربیان می توانند به وسیله بازی های گوناگون که برای کودکان ایجاد می کنند و با پرسش های مختلف اندیشه خلاق را در کودکان پرورش دهند.

    بعضی از سؤالات که می تواند تفکر خلاق را در کودکان پرورش دهد عبارتند از:
    🔸ـ آیا می توانید یک آبپاش برای گیاهان بسازید؟
    🔸ـ آیا می توانیم آب باران را جمع آوری کنیم، چطور؟
    🔸ـ چطور باران در آسمان شکل می گیرد؟
    🔸ـ چه چیزهایی در آب شناورند و چه چیزهایی زیر آب می روند؟

    چند نمونه از بازی هایی که می تواند اندیشه خلاق کودکان را پرورش دهد عبارتند از:

    1⃣بازی در وان حمام:

    🔹وان و یا ظرفی بزرگ و پر آب به اندازه ای که موجب صدمه و خفگی کودک نشود در اختیار وی می گذاریم. کودک می تواند آب را به اطراف بپاشد و به هم بزند. اگر صابون به آن اضافه کنیم می توانند با آب و صابون کف درست کنند و ساعت ها مشغول بازی و کسب لذت شوند. همان طور که از کشیدن یک منظره زیبا یا ساختمان و ... احساس لذت می کنند، از آب بازی هم لذت می برند.

    🔹قدری صابون به بدن کودک بمالید و به جای آنکه فورا با آب بشویید در باره آن با او صحبت کنید: «اوه خیلی لیز است.» نشان دهید چگونه اسباب بازی پلاستیکی از دستش لیز می خورد زیرا صابون لیز است. صابون را به دست هایتان بمالید تا کف درست شود، قدری از آن را کف دست کودک قرار دهید و به او نشان دهید چگونه آن را فوت کند، قدری از آن را هم روی آب قرار دهید و به او نشان دهید چگونه حباب ها روی آب شناور می شوند.

    🔹به او نشان دهید وقتی یکی از شیرها را باز می کنید آب گرم می آید، بگذارید آب داغ را حس کند اما نه آنقدر داغ که موجب صدمه شود، نیز بداند از شیر دیگر آب سرد می آید، به همین طریق مفهوم سرد و گرم را به طور عملی به کودک آموزش دهید.

    🔹هر بار اشیای گوناگونی به کودک بدهید که آن را داخل آب قرار داده، ببیند آیا فرو می رود یا روی آب شناور می ماند و در باره آن صحبت کنید: «چه اتفاقی می افتد»، «اوه نگاه کن روی آب ایستاده، شنا می کند.»، «نگاه کن، آن یکی پایین رفت، زیر آب!»

    2⃣دو ظرف هم حجم با شکل ظاهری متفاوت انتخاب کنید. یکی از ظرف ها را پر از آب کنید و آب آن را در ظرف دیگر بریزید تا کودکان متوجه حجم یکسان دو ظرف بشوند. می توانید آب ظرف ها را به نوبت در یک ظرف پیچ دار بریزید تا آنان، مسئله حجم یکسان را بهتر درک کنند.

    3⃣چند تکه یخ در یک کاسه بریزید تا یک خانه کوچک یخی بسازندو در عین حال، آب شدن تدریجی یخ و کوچک شدن آن را ببینند.

    4⃣به هر بچه یک بطری شیر نوزاد بدهید، به آنها بگویید شیشه ها را تا نصف آب کنند، آنگاه باقی مانده را از روغن مایع و چند قطره رنگ خوراکی پر کنند، سر شیشه را محکم ببندید و بگذارید بچه ها شیشه ها را تکان بدهند و ببینند که آیا آب با روغن مخلوط می شود یا خیر، وقتی کودکان این بازی را انجام بدهند پی به خاصیت آب و روغن خواهند برد.

    5⃣ کودکان از بازی کردن با آبپاش که بر سر آن شیلنگ وصل شده و آب با فشار بیرون می آید، لذت می برند. کودکان وقتی انگشتان شان را روی آبپاش می گذارند، پی به مفاهیمی می برند. آنها می فهمند فشار باعث می شود آب از لوله بیرون بجهد، نیز با پاشیدن آب به هوا باران درست می کنند، از صداهای مختلفی که از برخورد اشیا با آب ایجاد می شود، لذت برده و تجربه جدیدی کسب میکنند.
    @Manshad2014 روانشناسی کودک
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان