چه جالب الهام جان من ازينا زياد ديدم ولي نميدونستم اسمش شكر تيغال هستش
اسم این گیاه شکر تیغال و نام انگلیسی آن نیز Globe Thistle است. اسم علمی آن Echinops SP است . طبیعت آن گرم و تر (معتدل) است . خواص درمانی آن: ملین صدر(سینه) است و خشونت آن را از بین می برد و سوزش مری ( به دلیل ریفلاکس بوجود می آید) را بسیار کاهش می دهد و برای سرفه و خشکی گلو نیز مفید است . مرحوم دکتر احمدیه در کتب راز درمان آورده است که ایشان بیشتر بیمارانی که فشار خون بالایی داشتند با ترکیب : شکر تیغال تخم خرفه و تخم گشنیز درمان می کردند و عقیده داشتند دم کرده این این ترکیبات از حمله قلبی هم جلو گیری می کند. یادآور می شوم این تر کیب برای همه مزاج ها مناسب است چون گشنیز و خرفه مزاجشون سرد اما شکر تیغال گرم است! ( منابع: راز درمان جلد 2 و مخزن الادویه حکیم عقیلی خراسانی ص 498 و 499) .