خانه
3.72K

سمنو آی سمنو . . .

  • ۱۶:۴۵   ۱۳۹۱/۱۲/۱۲
    avatar
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست

    به به به عید نزدیک میشیم و اینم سمنووووووووووووووووووووو هفت سین
     
     
    مواد لازم :
     
    2لیوان آرد جوانه گندم
    4لیوان آرد گندم
    2لیوان شیره انگور
    3کاسه اب ( کاسه متوسط)
    هل . دارچین . زنجبیل . گلاب . مغز گردو

    طرز تهیه:
    آرد جوانه گندم و آرد گندم را در آب نیمه گرم مالش داده و روی حرارت
    قرار داده به مداوم هم میزنیم که گوله گوله نشود . وقتی جوش آمد مدتی میگزاریم بپزد و مرتب هم میزنیم به مدت 20 دقیقه .
    سپس شیره انگور را اضافه نموده .
    هل و دارچین و زنجبیل رااضافه نموده.
    سپس میگذاریم بجوشد تا زمانی که سمنو نه سفت شود نه رقیق ونازک باشد از روی حرارت برداشته
    سپس مغز گردو اضافه نموده به میزان دلخواه و بعد سرد شدن میل کنید

    با این مواد حدودا 4تا 5 کیلو سمنو داریم
    میشه مواد رانصف کرد :
    1لیوان آرد جوانه گندم
    2لیوان آرد گندم
    1لیوان شیره انگور
    2کاسه اب ( کاسه متوسط)
     
    روش دوم
     

    مواد لازم:
     
    یك كیلو گندم
     
    3 كیلو آرد نان سنگك
     


    طرز تهیه:
     
    گندم را تمیز كرده و بشویید. مدت سه روز آن را در آب خیس كنید و طی این مدت چند بار آب آن را عوض كنید تا نوك گندم جوانه بزند. سپس آن را در دستمالی تمیز و خیس بریزید تا ریشه درآورد.
     
    بعد از درآوردن ریشه آن را در چند عدد سینی پهن كرده و پارچه ای خیس روی آن بیندازید تا گندم ساقه نقره ای بزند.
     
    بعد گندم نقره ای شده را چرخ كرده یا بكوبید.
     
    مقداری آب روی آن بریزید و خوب مخلوط كنید. سپس از صافی رد كنید به طوری كه شیره از پوسته گندم درآید. چون شیرینی سمنو از همین شیره سفید رنگ می باشد. باید دقت كنید كه گندم خوب نرم شده و شیره ی آن گرفته شود.
     
    آرد را در قابلمه ی مناسبی ریخته و شیره ی گندم را كم كم به آن اضافه كنید تا آرد در شیره حل شده و به صورت مایع رقیقی درآید. ظرف را روی شعله ی اجاق قرار دهید و آن را مرتب هم بزنید تا مایع جوش آمده، كم كم غلیظ شود. مایع سمنو را باید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و مثل حلوا شود.
     
    وقتی آب سمنو كشیده شد، آن را كمی تفت دهید و در این مرحله مقداری آب سرد به سمنو اضافه كنید تا كمی رقیق تر و خوش رنگ تر شود. سمنو را در ظرف گردی ریخته و مدت نیم ساعت در فر یا روی اجاق با حرارت ملایم قرار دهید تا دم بكشد. در صورت تمایل می توانید مقداری خلال پسته و بادام به سمنو اضافه كنید.
     
    هرگز در سمنو شكر نریزید، زیرا شیره ی گندم به اندازه ی كافی شیرین می باشد.
     
    نكات تغذیه ای :
     
    تغییراتی كه در یك دانه درحین جوانه زدن رخ می دهد، بسیار جالب است و این مساله است كه ارزش تغذیه ای آن را افزایش می دهد. انرژی و كربوهیدرات آن كاهش می یابد و در عوض پروتئین، كلسیم، پتاسیم، سدیم، آهن و فسفر آن بسیار بالا می رود و ویتامینA،B2، B3وC آن هم بسیار بالا می رود. خصوصاً برای مردان مصرف آن بسیار پرفایده است.
     
    جوانه گندم منبع غنی ویتامین های گروهB و نیز ویتامینE است. ویتامین های گروهB برای بهبود وضعیت پوست ، تقویت موی سر و جلوگیری از ریزش آن مفید هستند.
     
    ویتامینE نیز در تولید مثل نقش مؤثری دارد. همچنین به علت دارا بودن خاصیت آنتی اكسیدانی باعث پیشگیری از سرطان می شود.
     

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان