خانه
104K

ترفندهای آشپزی (رمز و راز خوشمزه تر شدن غذاها)

  • ۱۳:۳۴   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48380 |46689 پست
    روش صحيح فريز كردن مواد غذايي



    حتماً شما هم مثل خيلي ها با شروع پاييز انواع مواد غذايي را فريز مي كنيد تا در پاييز و زمستان از آنها استفاده كنيد. اما آيا روش علمي اين كار را مي دانيد؟

    مواد غذايي قبل از فريز شدن بايد به طور مناسب بسته بندي شوند تا عطر و طعم، رطوبت، رنگ طبيعي و ارزش غذايي خود را از دست ندهند و سرماي فريزر و خشكي محيط آن موجب خراب شدن مواد غذايي نشود.

    نكته مهم اين است كه پيش از بسته بندي ماده غذايي، ميزان مورد نياز در هر بار مصرف مشخص شود، چرا كه بسته ي غذاي خارج شده از فريزر، به هيچ عنوان نبايد دوباره به فريزر بازگردانده شود.

    در منازل از دو نوع بسته بندي براي فريزر كردن مواد غذايي استفاده مي شود:




    1- انواع ظروف دردار از جنس هاي گوناگون، مانند پلاستيك و فلز

    2- كيسه ي نايلون يا پلاستيك هاي زيپ دار ويژه بسته بندي

    متخصصان تغذيه توصيه مي كنند كه مواد غذايي در ظروف شيشه اي در فريزر گذاشته شوند، چون اين ظروف تركيبات شيميايي ندارند كه با مواد غذايي واكنش دهند. اما بايد هنگام پُر كردن اين ظروف از ماده ي غذايي، مقداري فضاي خالي در نظر گرفت تا در اثر انبساط حاصل از يخ زدن ماده غذايي، ظرف نشكند.

    بسته بندي با كيسه هاي نايلوني، متداول ترين روش بسته بندي در منازل است و پس از آن كيسه هاي پلاستيكي زيپ دار رايج است. به تازگي در بعضي از كشورها از كاغذهاي چند لايه براي بسته بندي استفاده مي شود. اين كاغذها از چند لايه شامل يك لايه كاغذ، يك لايه فويل آلومينيومي، گلاسين، سلفون و يك لايه قابل ارتجاع تشكيل شده اند كه براي بسته بندي مواد غذايي مثل انواع ميوه، سبزي، گوشت استفاده مي شوند. اين نوع كاغذها به خوبي از ماده غذايي محافظت مي كنند.

    اگرچه در فريز كردن درست مواد غذايي، تغييري در عطر و طعم و بوي آنها ايجاد نمي شود، اما بي شك از ارزش غذايي آنها كاسته مي شود، به ويژه اگر مواد غذايي بيشتر از زمان استاندارد در فريزر نگهداري شوند.

    اگر مواد غذايي به طور صحيح بسته بندي شوند و به سرعت در دماي فريزر سرد شوند، كيفيت خود را بيشتر حفظ كرده و مدت ماندگاري شان افزايش مي يابد. پس از گذشت زمان استاندارد، اگر چه مواد غذايي به ظاهر سالم اند، اما هيچ گونه ارزش تغذيه اي نداشته و به تفاله تبديل مي شوند.

    بسته هاي غذايي تان را چگونه در فريزر نگهداري مي كنيد؟

    1- اصولاً بايد توجه داشته باشيد كه دماي فريزر هميشه 18- درجه سانتي گراد باشد. هرگونه تغيير دما، سبب خراب شدن مواد غذايي داخل فريزر مي شود.

    2- از انباشتن فريزر با مواد غذايي كه همگي تازه بوده و نياز به يخ زدن دارند، بپرهيزيد، چون اين كار موجب افزايش ناگهاني دماي فريزر و كاهش كيفيت مواد غذايي مي شود. بنابراين مواد تازه را به تدريج در فريزر بگذاريد.

    3- اين نكته را هم فراموش نكنيد كه اولين بسته ي غذايي فريزر شده، بايد اولين بسته اي باشد كه براي مصرف از فريز خارج مي شود.

    اگر اين روش ها را به كار ببريد مطمئناً همواره از مواد غذايي تازه استفاده خواهيد كرد.

    جدول مدت زمان نگهداري مواد غذايي منجمد در فريزر:

    ميوه ها و سبزي ها 8 تا 12 ماه

    گوشت ماكيان 6 تا 9 ماه

    انواع ماهي به جز تن 3 تا 6 ماه

    گوشت قرمز خرد شده يا چرخ كرده 3 تا 4 ماه

    فرآورده هاي گوشتي مثل سوسيس و كالباس و گوشت نمك سود 1 تا 2 ماه
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان