خانه
16.7K

هنر پذیرایی از مهمان

  • ۱۱:۴۱   ۱۳۹۴/۹/۱۷
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48342 |46689 پست

    اصول میزبانی و آداب پذیرایی از میهمان

    پذیرایی از میهمان نیز آداب و اصول خاصی دارد. اگرچه ایرانیان در این امر شهره جهانی دارند اما مطالعه این مقاله کمک می کند تا یک میهمانی را حرفه ای برگزار کنید.

    قبل از هر چیز تعداد میهمانان را بررسی کنید تا اگر تعداد بچه ها زیاد بود یک میز یا سفره مخصوص بچه ها درست کنید. اما اگر می خواهید که بچه ها هم سر سفره یا میز اصلی بنشینند، باید درصورت استفاده از میز، برای کودکان از صندلی های مخصوص کودکان استفاده کنید. برای راحتی بیشتر پدر و مادرها بهتر است پیش فرزندانشان بنشینند. اگر مهمان مرد هم باشد، مطابق اصول باید سمت راست میزبان زن بنشیند و اگر مهمان زن در بین مهمانان باشد باید سمت راست میزبان مرد بنشیند. برای مهمانی های بزرگ باید ببینید چه کسانی بهتر با هم ارتباط دارند و آنها را پیش هم بنشانید. خیلی ها دوست دارند مردها و زن ها یکی درمیان بنشینند اما این کار الزامی نیست. زوج متاهل باید روبروی یکدیگر و زوج نامزد باید در کنار یکدیگر بنشیند. باید سعی شود که گروهای سنی در کنار یکدیگر بنشینند به طوری که بزرگ ترهای فامیل در راس میز و جوانتر ها در سمت دیگر. یادتان باشد هیچوقت دو نفری را که همیشه کارشان به بحث های طولانی و بد می کشد کنار یکدیگر نباید بنشینند. اگر متوجه شدید این اتفاق دارد پیش می آید صندلی ایشان را به نشانه احترام آماده کنید و از ایشان خواهش کنید که بر روی این صندلی بنشینند.

    میز غذا را می توانید پیش از ورود مهمانان آماده نمایید. اگر از رومیزی استفاده می کنید و رومیزیتان سفید و جنس آن لیز است بهتر است که زیر آن حتماً چیزی بیندازید که مانع از لیز خوردن بشود. رومیزی باید تقریباً به اندازه ۳۰ سانتیمتر از میز آویزان باشد البته اگر شام بصورت بوفه سرو می شود رومیزی باید تا زمین آویزان باشد. بعد از تنظیم رومیزی کارتان را با تا کردن دستمال ها شروع کنید و آنها را در وسط جای نشستن هر مهمان قرار دهید. چنگال بزرگ سمت چپ دستمال و چنگال کوچک سالاد را در سمت چپ چاقوی بزرگ بگذارید. سعی کنید ظرفهایی که در مهمانی استفاده می کنید از لحاظ جنس، رنگ و مدل با هم هماهنگی داشته باشد. یک بشقاب مخصوص سالاد در سمت چپ چاقوها بگذارید. دقت داشته باشید که بشقاب بزرگ (غذاخوری) وقتی مهمانان می نشسنند نباید روی میز باشد.

    چاقوی بزرگ باید در سمت راست دستمال باشد بطوریکه قسمت تیز چاقو به سمت بشقاب باشد. اگر استیک یا مرغ سرو می کنیدباید از چاقوی استیک استفاده کنید. و اگر سوپ و سالاد هم دارید تعداد قاشق هایی که روی میز می گذارید باید دو عدد باشد. بهتر است قاشق کوچک دسرخوری در سمت راست چاقو و قاشق سوپ خوری در سمت راست قاشق دسرخوری باشد. همچنین می توانید قاشق دسرخوری را در هنگام موقع سرو دسر روی میز بگذارید. اصولا هر وسیله ای که با دست راست گرفته می شود مانند کارد، قاشق و لیوان طرف راست و هر چه با دست چپ گرفته می شود مانند چنگال طرف چپ بگذارید.

    سعی کنید بشقاب یا ظزف نان را با یک چاقوی کره خوری در فاصله ۵ سانتیمتری بالای چنگالها بگذارید و لیوان آب را در فاصله ۵ سانتیمتری بالای چاقوها قرار دهید. در سمت راست این لیوان می توانید گیلاس نوشیدنی را قرار دهید. اگر قهوه یا چای هم سرو می کنید، یک فنجان در سمت راست همه این وسائل و یک قاشق چای خوری در سمت راست فنجان بگذارید. وسط میز را می توانید با یک گلدان گل تزیین نمایید. اما فراموش نکنید بر سر سفره غذا گلهایی را که دارای عطر تند هستند مانند گل مریم قرار ندهید زیرا عطر تند گل با عطر غذاها قاطی شده و بوی نامناسبی ایجاد می کند.

    حداقل سه ساعت قبل از مهمانی میوه ها را در ظرف یا سبد میوه بچینید. برای زیباتر شدن ظرف میوه میتوانید از برگ و گل طبیعی برای تزیین استفاده کنید. میوه انار را می توانید بصورت دانه شده سرو کنید. 
    برای مهمانی شام می توانید شمعدان را در دو طرف طولی میز قرار داده و در هنگام صرف شام از نور سالن کم کرده و شمعها را روشن نمایید. البته برای چیدن میز نهار احتیاج به شمعدان نیست و به جای گلدان می توانید یک ظرف میوه وسط میز بگذارید.  برای چیدن میز صبحانه از یک رومیزی زیبا استفاده نمایید و یک گلدان گل در وسط میز قرار دهید.برای هر فرد یک فنجان و نعلبکی چایخوری ، کارد کره خوری و قاشق مربا خوری و دستمال اختصاصی بگذارید. اگر برای گرم کردن نان از تستر استفاده می کنید دستگاه را نزدیک میز صبحانه قرار دهید.

    شما می توانید با هر چه در منزل دارید غذا را از سادگی در آورده و جلوه خاصی به آن بدهید. مثلا روی دیس برنج را با زعفران ، کشمش ، زرشک ، خلال پسته و پرتقال تزیین نمایید. روی کاسه ماست را با برگهای نعناع ، زعفران و پودر گل سرخ تزیین نمایید. سبد سبزی را با تربچه و پیازچه برش زده که قبلا داخل آب سرد مانده و کاملا باز شده استفاده کنید.

    یادتان باشد برای مهمانی نهار معمولا پیش از نهار هیچگونه پذیرایی انجام نمی شود، نهایتا یک فنجان چای یا شربت کفایت می کند زیرا فاصله ورود مهمانان تا صرف نهار کوتاه است و اشتهای آنان با پذیرایی قبل از نهار از بین میرود. بعد از نهار اول با شیرینی و چای و دسر و سپس با میوه و آجیل پذیرایی کنید. برای مهمانی شام در فصل تابستان با آب میوه خنک یا فالوده و بستنی پذیرایی را شروع کنید و شیرینی و چای را برای بعد از شام بگذارید. در فصل زمستان با شیر کاکائو، قهوه و چای همراه با شیرینی پذیرایی را شروع کنید. پس از صرف غذا مهمان را تنها نگذارید و سرگرم ظرف شستن و نظافت نشوید. حتی اگر مهمان خودمانی باشد، نظافت و ظرف شستن در حضور او کار نابجایی است زیرا اصل برگزاری مهمانی بر اساس دیدن و رفع دلتنگی است نه خوردن و جمع کردن و شستن. بهتر است آقا و خانم میزبان در انتهای میز غذا خوری و یا در وسط میز روبروی یکدیگر بنشینند. اصولا صندلی میزبان در ابتدا و انتهای میز و با ظاهری متفاوت طراحی می شود. غذا باید در جهت عقربه های ساعت و از چپ به راست سرو گردد و ظروف غذا باید از سمت راست مهمانها جمع آوری کرد.

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان