خانه
13.1K

ضایعات عضلانی و عصبی

  • ۱۶:۱۸   ۱۳۹۴/۱۱/۲
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19785 |39377 پست
    بیماری پرتس چیست؟
    Legg-calve-perthes Syn.

    🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄

    بیماری پرتس نوعی سیاه شدن سر استخوان ران در بچه ها است که بیشتر در سنین 10-4 سالگی و بیشتر در پسر بچه ها دیده میشود. علامت عمده بیماری پرتس لنگش و در مواردی درد است.

    بیماری پرتس بعد از 3-2 سال خودبخود و حتی بدون درمان بطور نسبی خوب میشود. درد بیمار قطع میشود و لنگش بیمار در بسیاری موارد از بین میرود ولی اگر در این مدت سر استخوان ران تغییر شکل داده باشد عوارض آن میتواند برای بیمار مشکلاتی را ایجاد کند. در مواردی که بیماری مناطق وسیعی از سر استخوان ران را گرفتار و درگیر کرده باشد و در مواردی که سن بیمار در زمان تشخیص بیماری بالاتر از 6 سال باشد و در دختران احتمال اینکه بیماری دچار عارضه شده مشکلاتی را برای بیمار ایجاد کند بیشتر است. گرچه شیوع بیماری پرتس در دختران کمتر از پسران است ولی در صورت وقوع بیماری در یک دختر، معمولاً شدت آسیب و تخریب بیشتر است.

    🍄درمان بیماری پرتس چیست؟

    هدف از درمان یا به عبارت صحیح تر مدیریت درمانی بیماری پرتس یک اصل کلی و مهم است
    "در مدت زمان دو سالی که بیماری طی میشود و بطور خودبخود بدن آنرا کنترل میکند تا حد ممکن از تغییر شکل سر استخوان ران جلوگیری شود"

    همانطور که قبلا گفتیم بیماری خودبخود توسط بدن تحت کنترل درمیاید. رگ های خونی بعد از مدتی مجددا به استخوان مرده هجوم برده و استخوان جدیدی در محل تشکیل میشود. مهمترین مشکل بیمار تغییر شکل سر استخوان ران است و هدف از مدیریت درمانی این بیماری اینست که به هر قیمتی جلوی تغییر شکل سر استخوان ران گرفته شود.

    اصل کلی برای تغییر نکردن سر استخوان ران در طی مدت بیماری ماندن آن در درون حفره استابولوم است. در این بیماری ممکن است سر استخوان ران در درون حفره استابولوم جابجا شده و کمی به خارج و لبه حفره برود. جابجا شدن سر به طرف لبه خارجی حفره استابولوم موجب میشود تا فشار زیادی از طرف لبه استابولوم به سر نرم شده وارد شده و موجب تغییر شکل آن شود. بنابراین هدف درمان حفظ سر در دروم حفره استابولوم و ممانعت از جابجا شدن آن به خارج است.

    گاهی اوقات سر استخوان ران بدون هیچ اقدام درمانی در درون حفره استابولوم باقی میماند. در این صورت بیمار نیاز به اقدام درمانی خاصی نداشته و بیمار فقط باید در طول مدت فعالیت بیماری تحت نظر پزشک باشد تا پزشک با معاینه و رادیوگرافی های سریال مطمئن شود سر درون حفره استابولوم باقی میماند.

    در صورتیکه پزشک متوجه شود سر استخوان ران در حال خارج شدن از حفره استابولوم است اقدامات درمانی را شروع میکند. باز گرداندن و نگهداشتن سر استخوان ران در درون حفره استابولوم در این بیماران با دو روش انجام میشود

    🍄استفاده از بریس
    🍄استفاده از عمل جراحی
    مهمترین معیارهایی که پزشک معالج بر اساس آنها تصمیم میگیرد که آیا بیمار فقط باید تحت نظر باشد یا نیاز به درمان دارد عبارتند از

    🍄سن کودک در زمان بروز بیماری
    زیر شش سال یا بالای آن است
    🍄دامنه حرکتی مفصل ران
    آیاخوب بوده یا محدود شده است
    🍄چه مقدار از سر استخوان ران و بخصوص قسمت خارجی اپی فیز سر استخوان ران درگیر شده است
    🍄آیا سر استخوان ران در داخل حفره استابولوم در حال جابجایی به خارج است؟
    منبع... چکیده مقاله دکتر منصوری در کنگره ارتوپدی سال قبل
    این موضوع بنا به درخواست یکی از همراهان کانال ضایعات عضلانی عصبی فیزیو مطرح شده
    تصویر زیر نحوه گچ گیریCasting کودک مبتلا است
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان