خانه
31.9K

پزشکی و سلامت

  • ۱۰:۵۲   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28091 |24368 پست

    همه چیز درباره ی سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOs)

    🔸 سندرم تخمدان پلی کیستیک ، یا " پی سی او" که در زبان عامیانه گاهی به آن " تنبلی تخمدان " نیز گفته می شود ، مشکلی است که امرزوه بسیاری از خانم ها با آن مواجه هستند. به همین دلیل با توجه به شیوع نسبتا بالای این مشکل ، جهت آشنایی بهتر شما با " پی سی  او" ، این مقاله را تنظیم کردم و تقدیم تان میکنم :

    ♓️ عملکرد صحیح تخمدان

     در ابتدا شما را با کارکرد صحیح تخمدان آشنا شوید

    🔸 در شروع هر سیکل (شروع تخمک گذاری ) در هر یک از تخمدان ها ، 10-20 عدد فولیکول ، همزمان شروع به رشد میکنند . دقیقا مثل یک مسابقه. در آخر ، فولیکولی که از همه زرنگ تر و بی نقص تر باشد ، به سایز خوبی رسیده و می تواند تخمک ش را آزد کند . بقیه فولیکولها (که کیفیت شان کمتر بود) در نیمه راه از بین رفته یا متوقف شده اند . رقبای مرحله نهایی نیز ، پس از آزاد شدن تخمک توسط فولیکول برنده (غالب ) ، پژمرده می شوند و از بین می روند .

    ♑️ در تخمدان های پلی کیستیک چه میگذرد ؟

    در تخمدانهای پلی کیستیک ، فولیکولهای ریز و متعدد (مثل دانه های مروارید) سطح تخمدان را پر میکنند.فولیکولها هیچ مسابقه ای با هم نمیدهند ! تنبل هستند ! به همین دلیل ، نام عامیانه ی "تنبلی تخمدان " را به آن داده اند . کلا هر مشکلی که باعث شود تخمدان تخمک گذاری نکند و فولیکولهایش با هم به رقابت نپردازند ، تنبلی تخمدان نام دارد ...

    ❇️ علایم سندرم تخمدان پلی کیستیک (تنبلی تخمدان) را می توان به علایم اصلی و غیر اصلی تقسیم کرد :

    🔹 علایم  اصلی : بالا رفتن آندروژن خون - پریود های مشخصا نا منظم - تایید وجود کیست های ریز متعدد در سونوگرافی (نمای پی سی او )

    🔸 علایم دیگر :چاقی - رشد موهای زائد مردانه (ران - شکم - سینه و...) -  آکنه و جوشهای مقاوم - پوست چرب - افزایش فشار خون - تیره و مخملی شدن نواحی چین دار بدن (آکانتوزیس نیگریازیس) - دیده شدن فولیکولهای ریز و نارس در تخمدان - ضخیم شدن  پوسته ی تخمدان - بزرگ شدن تخمدان و ...

    ✳️ علت سندرم پلی کیستیک تخمدان (تنبلی تخمدان)

    در واقع علت دقیق سندرم پلی کیستیک تخمدان مشخص نیست . اما با موارد زیر ارتباط دارد :

    1. ژنتیکی (ارثی) می تواند باشد .

    2. مقاومت به انسولین : انسولین ، هورمونی است که گلوکز را از خون گرفته و به سلولها می رساند . اگر سلولهای بدن به انسولین مقاوم باشند ، انسولین نمی تواند گلوکز را از خون به سلولها وارد کند و بنابراین سطح گلوکز خون بالا می رود و کم کم منجر به دیابت می شود  . در این اختلال ، سطح خود انسولین هم بالا می رود  که افزایش انسولین خون باعث افزایش اشتها می شود و هم چنین هورمونهای دیگر را هم مختل میکند .

    3.افزایش هورمون جنسی مردانه (آندروژن) : آندروژنها توسط تخمدان و فوق کلیه ساخته می شوند . همه ی زنان مقادیر کمی آندروژن در خون شان دارند . اما اگر سطح این آندروژنها از مقدار مشخصی بالاتر رود ، منجر به اختلال در تخمک گذاری و رشد موی زائد و آکنه و ... می شود .

    4. سبک زندگی : شامل تغذیه نا سالم و تحرک پایین و اضافه وزن و ...

                                              

    پزشکی و سلامت
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان