خواص کنجد، سمسم(کنجد)
طب سنتی اسلامی، به سوی تندرستی
مطالب مفید از حکمای بزرگ طب سنتی
بهترين آن سفيد تازه و چرب آن است.
خواص آن تا دو سال باقي میماند.
بیشتر نانواها پوست کنده آنرا روی نان می پاشند.
به دلیل چسبندگی و غلظتی که روغن آن دارد در بیشتر شیرینی ها استفاده می شود چون از فاسد شدن و کپک زدن آن جلوگیری می کند.
طبيعت آن: در اول گرم و تر
افعال و خواص آن:
*- باز کننده گرفتگیها.
*- تولید کننده خون سالم.
*- چاق کننده بدن در سوداوی مزاج ها.
*- لاغر کننده بدن مزاجهای بلغمی.
*- نرم کننده صدا و خشونت حلق.
*- اصلاح کننده اخلاط سوخته و مواد سوداوی.
*- نرم کننده روده و مقعد که این عمل موجب برطرف شدن بواسیر و شقاق می شود.
*- ازبین برنده ورم های گرم.
*- ارده آن با نبات جهت رفع سوزش معده، مری و ترش شدن معده مفید.
*- خوردن دو درم(6گرم) با یک درم(3 گرم) گردو سوخته(گردو را به گونه ای که مغز آن نسوزد می سوزانند) جهت قطع خون بواسیر مجرب.
*- با بزر كتان مقوی نیروی جنسی و زياد کننده مني است.
*- مضرات: دیرهضم ولی مصلح آن تفت دادن آنست.
*- جوین آن با پوست موجب بدبویي دهان خصوصاً اگر مقداری از آن در بين دندانها بماند و سردرد آور است.
مصلح آن عسل.
جایگزین آن: تخم كتان
طب سنتی اسلامی