بیماران دیابتی و نوشیدنیها
طب سنتی اسلامی، به سوی تندرستی
مطالب مفید از حکمای بزرگ طب سنتی
چای که از اصلی ترین نوشیدنی هاست برای برخی از افراد می تواند مضر باشد درست است که بر نوشیدن چای زیاد تاکید شده است ولی برای برخی از بیماری ها ضرر دارد مثلا برای بیماری دیابتی چای زیان دارد چون کارکردهای سلولی را کم میکند و در نتیجه سدیم هم کاهش پیدا میکند وبرروی مغز هم تاثیرات نامطلوبی دارد و دریک کلام باید چای را کنار بگذارند .
چای از نوع سبز و سیاه یک گیاه دارویی با طبع سرد و خشک است و به علت داشتن طبع سرد و خشک تمام فعل و انفعالات سلولی را کاهش میدهد و از جمله بر روی مولکولNADH و پمپ های سدیم و پتاسیم اثر مهاری دارد.
چای به همین دلیل خاصیت آرام بخشی و تخدیر دارد چون خاصیت مهاری روی عملکرد سلولها را دارد. این خاصیت تخدیری روی سلولها باعث کاهش انتقال پیام می شود یا در سلولهای مغزی باعث کاهش قدرت ادراک، تصمیم گیری و اراده میشود.
چای به علت مهار عملکرد سلولی از این طریق میتواند موجب بروز بیماری دیابت و بدتر شدن آن شود.
چای باعث افزایش مقاومت به انسولین از طریق کاهش عملکرد مکانیسمهای سلولی و دیواره سلول ها شده و موجب کاهش انرژی سلولی میشود.
چای موجب حبس شدن سدیم در داخل سلول شده و به دنبال آن باعث ورم سلولی و کاهش متابولیسم قندها در داخل سلول شده و در نتیجه قند خون بالا می رود.
بنابراین بیمار دیابتی به هیچ عنوان نباید از چای سبز و سیاه استفاده کند و در کنار ترک چای، مصرف جوشانده های سنتی مانند گل گاوزبان، زعفران و دارچین توصیه میشود.
همچنین بیمار دیابتی میتواند باید به جای آب سرد از آب جوشیده تازه استفاده کند و حرارت آن بالای 37درجه یا در حد چای باشد.
دکتر حسن اکبری
متخصص و دانشیار آسیب شناسی سلولی
محقق ومدرس طب اسلامی ایرانی