نقش آمینو اسید در ریزش مو را نمی توان کتمان نمود. دلیل اکثر ریزش های مو در روزگار ما مربوط به تغذیه ناصحیح ما می باشد.
بدون فولیک اسید بدن نمی تواند برخی از آمینواسیدها که سازنده های اصلی پروتئین ها هستند را بسازد. همان طور که می دانید ساختار مو تماما از پروتئین است، پس مقادیر کافی ویتامین B9 برای رشد طبیعی موهای سالم نیاز می باشد.
فولیک اسید به همراه ویتامین B12 و ویتامین B6 مقدار هموسیستئین خون را کم می کنند. هموسیستئین یک محصول جانبی در تبدیل آمینواسید متیونین به سیستئین است. سطح بالای هموسیستئین از این تبدیل می کاهد در نتیجه تولید سیستئین کاهش می یابد.
کمبود ویتامین B9 موجب کاهش تقسیم سلولی در فولیکول مو می شود در نتیجه رشد مو کاهش می یابد. همچنین کاهش این ویتامین موجب سفید شدن زودرس مو نیز می شود.
مهمترین ساختار پروتئین ها را اسید های آمینه تشکیل می دهند که تفاوت عمده آنها با دسته کربو هیدرات ها و چربی ها در وجود عنصرنیتروژن در ساختار سلولی آمینو اسیدها علاوه بر سه عنصر کربن، هیدروژن و اکسیژن می باشد. دانشمندان طی سال های مختلف حدودا 20 اسید آمینه اصلی را کشف و نام گذاری کرده اند و این اسید های آمینه را به دو دسته ضروری و غیر ضروری تقسیم بندی کرده اند.
اسید های آمینه ضروری :
بدن قادر به ساختن آنها نیست و باید از طریق رژیم غذائی تامین شوند. آرژنین، لیزین، تره اونین، لوسین، میونین، والین، فنیل آلین، ایزو لوسین و … از اسید های آمینه ضروری هستند.
اسید های آمینه غیر ضروری :
بدن توانایی ساخت و سنتز آمینو های غیر ضروری را دارد. گلیسین، آلین، گلوتامین، لیستین و … از اسیدهای آمینه غیرضروری هستند.
مواد غذایی شامل آمینواسیدها:
تخم مرغ، ماهی قزل آلا، گوشت، بوقلمون و دانه های کامل مثل گندم، جو، برنج، دانه سویا، آجیل و محصولات لبنی منابع غنی از آمینو اسید می باشند.
مجله مثبت سبز