خانه
45K

طرز تهیه غذاهای افطاری

  • ۲۲:۲۷   ۱۳۹۲/۴/۲۳
    avatar
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
     رمـــــز و راز و فوتــــــ و فن کـوزه گری یک شلـــــه زرد خوشمــزه و خوش رنگ و مجلسی


    1_میزان زعفران هرچه بیشتر باشه خوشرنگ تر و خوش عطرو طعم تر میشه
    زعفران را در آب سرد حل میکنیم و و درب ظرف را گذاشته و استراحت میدهیم تا دم بکشد و رنگ بیشتری بندازه

    2_
    باید از برنج های نیم دانه و خوش عطر استفاده کرد
    برنج را پاک میکنیم و یک شب خیس میکنیم احتیاجی به نمک نیست
    سپس داخل قابلمه ای آب زیاد ( 5 برابر برنج ) و برنج و کمی کره ریخته باید 1/3 قابلمه خای باشد که هنگام جوش سر نرود و روی حرارت زیاد قرار داده تا جوش آید
    نکتــــه :
    شله زرد با کره خوشمزه تر میشه
    کره از ترک خوردن شله زرد پس از سرد شدن , جلوگیری میکنه .

    حرارت باید در حدی باسه که مداوم قل بزنه ولی زود آب برنج بخار نشه
    اینقدر قل بخورد تا برنج کاملا شکفته شود سپس شکر اضافه میکنیم ولی زودتر نه ( تاکید میکنم که اول برنج کاملا باز شود سپس شکر را اضافه میکنیم )
    اگر داخل شله زرد دانه های برنج مشخص باشند یعنی هنوز کار تموم نشده و برنج کاملا نپخته

    3_
    بادام باید پوست گرفته و خلال باشد
    کمی از بادام را برای تزیین کنار میذاریم و بقیه رو داخل شله زرد میریزیم . شله زرد و شیر برنج مدام باید هم زده بشه .

    4_
    میزان شکر به دائقه شما در مصرف شکر بستگی داره . البته یک شله زرد مجلسی نباید کم شیرین باشه .
    معمولا به ازای يك كيلو برنج : سه كيلو شكر لازمه . یعنی هر چقدر برنج دارین شکر باید 3 برابر بشه ولی ممکنه واسه بعضی دائقه ها زیاد باشه پس حتما تست کنید بعد شکر را مرحله به مرحله اضافه کنید
    برای تست و میزان کردن شیرینی و شکر شله زرد نباید داغ شله زرد را تست کنیم باید کمی بکشیم و اجازه دهیم خنک شه تا بتونیم میزان شکر را متوجه شیم .
    وقتی سرد میشه شیرینی کمتر میشه .

    5_
    علاوه بر گلاب ، عرق هل هم شله زرد و شیربرنج رو بسیار خوشمزه میکنه پودر دانه هل هم میشه ریخت ولی عرقش بهتره . و چون طبیعت برنج سرده ، گلاب و عرق هل و زعفران طبیعتش رو گرم میکنه . گلاب و عرق هل همیشه باید در انتهای کار به شله زرد اضافه بشه که عظرش ماندگار تر باشه .
    روش ریختن پودر هل توی شله زرد :
    باید جداگانه دم کرد و صاف کرد و بعد عصاره را داخلش ریخت چون باعث دیده شدن دانه های تیره نمیشه


    6_
    وقتی کاملا برنج شکفته شد و وا رفت و شکر و زعفران و گلاب و عصاره هل اضافه میکنیم و هم میزنیم مداوم تا به غلظت دلخواه برسیم ( خیلی سفت نشه ) نزدیک اتمام کار که بودیم , درب ظرف را میبندیم و با شعله کم به اصطلاح دم میذاریم.
    سپس از روی حرارت برمیداریم .
    موقع برداشتن مراقب باشید اب جمع شده زیر در قابلمه را توی شله زرد نریزید .
    سپس خوب هم میزنیم و تا هنوز داغه در ظرف های مورد نظر میکشیم و میذاریم خنک شه
    قبل از خنک شدن دیگه تکان نمیدیم چون اب میندازه .

    7_
    اگر شله زرد حتی کمی ته گرفته باشه نباید موقع همزدن از ته قابلمه هم بزنید چون اگه ته دیگ بسته باشه ته دیگ کنده میشه و قاطی شله زرد میشه .
    هم زدن مداوم در حین پخت و حرارت ملایم برای اینه که ته دیگ نبنده .

    8_
    بعد خنک شدن میتونیم روی آنرا با دارچین و خلال پسته و بادام تزیین کنید .

    9_
    غلظت شله زرد و شیربرنج رو با خنک شدن میشه فهمید . بهتره قبل از خاموش کردن شعله و اتمام کار ، کمی توی ظرف بکشین و خنک بشه تا بدونین غلظت مناسبه یا نه . البته با تجربه زیاد نیازی به اینکار نیست . این کار برای تازه کارهاست . توجه داشته باشید پس از سرد شدن هم کمی شله زرد و شیر برنج سفت خواهند شد پس خیلی سفت از روی حرارت برندارید .


    10_
    شله زرد خنک خوشمزه تر است .
    توجـــــــــــه:
    پس از خنک شدن و موقع سرو اگر از کنار ظرف بردارید باقی آن اب خواهد انداخت .
    پس حتما سعی کنید در ظرف های تک نفره سرو کنید

    11_
    درب ظرف شله زرد نا کاملا خنک نشده هیچگاه نبندید زیرا عرق میکنه . پس از اینکه کاملا سرد شد و دیگه ریسک عرق کردن نداره میتونید نایلون بکشید ولی سوراخ کنید تا عرق نکنه .

    12_
    نگهداری شله زرد در یخچال بیش از یک روز درست نیست چون همه بوهای یخچال را جذب میکنه و ضمنا کم کم سفت میشه . ولی میتونید مدتی نه طولانی .... در فریزر نگهداری کنید و پس از اینکه بیرون گذاشتید و از انجماد خارج شد استفاده کنید ولی کیفیت جالبی نداره .

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان