خانه
12.5K

قلیه ماهی

  • ۱۲:۴۷   ۱۳۹۲/۴/۲۴
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    برای قلیه ماهی بهتر است از ماهی هایی استفاده شود که دارای گوشت لُخم هستند. مانند: سَنگِسَر، هامور، شیر،

    بهترین ماهی برای اینکار ماهی هایی هستن که تیغ کمی داشته باشن پس اگه این ماهی ها رو دوست ندارین خودتون رو به کل محروم نکنین برین از ماهی دلخواهتون استفاده کنین ...

    پیاز رو تفت میدیم تا طلایی شه..اگه میتونین فلفل بخورین یه عـالمه فلفل رو آسیاب کنین و گرنه مثل من حذفش کنین و به کمی فلفل سیاه تازه آسیاب کرده قناعت کنین.
    سیر و نمک و فلفل و زردچوبه رو توی هاون خوب میکوبیم... البته من خودم چون حال کوبیدن ندارم از این وسیله ها هست که توش سیر رو میذارن له میکنه استفاده میکنم ....

    و به پیازداغ اضافه کرده و کمی تفت میدیم (خیلی خیلی حساسه و به سرعت میسوزه پس خیلی مراقب باشید) و سبزی تفت داده شده رو اضافه میکنیم
    بعد نصف لیوان (نصف پیمانه استاندارد) آب اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا سبزی کمی پخته شه...

    یادتون باشه نسبت گشنیز به شنبلیله باید 5 به 1 یا 4 به 1 باشه وگرنه خورشتتون تلخ میشه
    یعنی گشنیز باید چهار یا پنج برابر شنبلیله باشه

    ماهی رو نمک میزنیم و میذاریم طعم دار شه
    تمر هندی رو با دو لیوان آب خیس میدیم. و آرد رو اضافه میکنیم
    حالا از صافی ردش میکنیم.. آب تمر صاف شده رو میریزیم توی دیگ دو باره یک لیوان آب به تفاله تمر اضافه میکنیم و مجددا صافش میکنیم.و پس از صاف کردن، آب تمر رو به دیگ اضافه میکنیم (پس کلا شد سه لیوان آب تمر)
    شف طیبه عزیز میگه نباید در دیگ و کاملا ببندید و کمی هوا خور داشته باشه ...

    ماهی ها رو میشوریم تا نمکش گرفته شه صبر میکنیم تا آب قلیه به جوش بیاد
    حالا ماهی ها رو اضافه میکنیم
    همچنان در دیگ باید نیمه باز باقی بمونه تا اینکه ماهی پخته شه (بسته به نوع ماهی فرق میکنه. حدود بیست تا سی دقیقه. مثلا واسه ماهی "شیر" نیم ساعت)
    بعد زیرش رو کم میکنیم تا دم بکشه و جا بیافته (حدود ده دقیقه تا ربع ساعت)
    در دیگ همچنان نیم باز
    قلیه ماهی خیلی زود آماده میشه چون ماهی پخت زیادی نداره

    البته میتونین ماهی رو هم سرخ کنین و بعد آخر کار به خورش اضافه کنین و بذارین جا بیافته





  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان