خانه
434K

انواع غذا با بادمجان

  • ۱۰:۱۷   ۱۳۹۴/۱۱/۲۱
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48380 |46689 پست

    گراتن بادمجان کم روغن

    .

     گراتن ها غذاهای ایده ال برای مهمانی ها هستند که علاوه بر خوشمزه  بودن خیلی هم راحتتند .گراتن برای برنامه غذایی هفتگی هم خیلی مناسبه چون میتونه مقدار زیادی سبزیجات یا صیفی جات را به رژیم غذایی تون اضافه کنه. کافیه کمی لم اون دستتون بیاد , اونوقت می بینین که براتون یک غذای روتین و سریع میشه که با اغلب ذایقه ها هم سازگاره .من همیشه با دیدن بادمجان , گل کلم یا گوشت چرخ کرده

    اولین چیزی که به ذهنم میرسه تهیه گراتنه…!!! گراتن  سردش هم خوشمزه ست

     

    گراتن غذایی است با ریشه فرانسوی که امروزه درتمام دنیا رایج شده .این غذا در یک ظرف کم عمق در فر پخته میشود و روی ان یک لایه برشته و طلایی ایجاد میشود که لغت گراتن به همین رویه اشاره دارد . این رویه معمولا از پنیر یا خرده نان یا تخم مرغ و کره زده ایجاده میشود.و برای مواد داخلی از انواع گوشت و سبزیجاتی مثل اسفناج ، گل کلم ، سیب زمینی ، کرفس ، انواع کدو یا اسکواش و …. استفاده میشود

    .

    :مواد لازم

    بادمجان دلمه ای درشت  2  عدد

    گوشت چرخ کرده 300  گرم

    پیاز درشت 1 عدد

    سیر 2 حبه

    فلفل دلمه ای 2/1 پیمانه نگینی خرد شده

    رب گوجه فرنگی 2-3 قاشق غذاخوری

    نمک, فلفل

    روغن زیتون کمی

    پنیرپیتزا رنده شده 1 پیمانه

    ارد 3 قاشق غذخوری

    کره 3-4 قاشق غذاخوری

     

     

    طرز تهیه

    در تهیه گراتن سه بخش وجود دارد . ۱- اماده کردن سبزیجات پایه که در اینجا بادمجان است. ۲- اماده کردن مایه گوشتی . ۳- اماده کردن سس سفید یا همان بشامل

     

    ۱- اماده کردن بادمجان: اکثرا در تهیه گراتن، بادمجان راپوست کنده و سرخ میکنند که باعث روغن انداختن و پراب شدن ظرف گراتن و له شدن بادمجان میشود.بهترین روش انست که بادمجانها را با پوست شسته خشک کنید و از طول برش دهید . اسلایس هایی به قطر یک ونیم سانت

     

    اطراف انها را کاملا با روغن زیتون چرب کنید نمک پاشیده و در ماهیتابه بچینید و یکی دو قاشق اب اضافه کنید و در ماهیتابه را بگذارید تا کمی بخار کند و نرم شود( اگراب یا روغن بیشتری نیاز بود اضافه کنید) . در تابه را برداشته و اجازه بدید بادمجانها کمی سرخ و طلایی شوند. بادمجانهای اماده را کنار بگذارید

     

    – اماده کردن مایه گوشتی:پیاز را خرد کرده و با یک دوقاشق روغن زیتون کمی تفت دهید تا سبک شود . سیرپوره شده را اضافه کرده کمی تفت دهید و گوشت را اضافه کنید . گوشت را کمی سرخ کنید تا اب ان کاملا جذب شود . رب گوجه فرنگی نمک و فلفل را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا رب خوش رنگ شود .چند قاشق اب اضافه کنید تا رب پر باز کند و سس در گوشت ایجاد کند. اگر از کراشد تومیتو استفاده میکنید مقداران را بیشتر کنید و اب اضافه نکنید

     

     – اماده کردن سس سفید:ارد را با کره روی حرارت تفت دهید تا عطر کره سرخ شده را استشمام کنید . نیازی نیست که ارد تغییر رنگ دهد همین که روی حرارت ملایم تفت بخورد و معطر شود کافیست. اب یا شیر را کم کم در حالیکه تند تند هم میزنید اضافه کنید تا ارد گلوله نشود.کمی نمک و فلفل به سس اضافه کرده وکنار بگذارید.زمانی که بقیه مواد را اماده میکنید گاه گاهی سس را هم بزنید تا رویه نبندد

     

    ترکیب مواد: یک ظرف مناسب انتخاب کنید تا بتوانید با همان ظرف غذا را سر میز ببرید ( من از یک پیرکس   در   استفاده کردم) یک لایه بادمجان در کف ظرف بچیند به طوری که کاملا به هم چسبیده باشند و راهی برای نفوذ مواد به کف ظرف نباشد. با یک لایه گوشت روی انها را پوشانده, کمی فلفل دلمه ای و بعد سس سفید را روی ان پهن کرده و کمی پنیر رنده شده بپاشید . این مرحله را یک بار دیگر تکرار کنید تا مواد تمام شود

     

    فر را با حرارت 400 درجه فارنهایت ( 200 درجه سانتیگراد)  کمی گرم کنید . ظرف را در فر قرار داده و بمدت 40 دقیقه بپزید . در10 دقیقه اخرکاملا مراقب رنگ پنیر روی ان باشید چون در زیبایی گراتن خیلی موثر است . اما اگر از ترکیب سس سفید با پنیر استفاده می کنید چندان جای نگرانی نیست چون خیلی دیر رنگ عوض میکند و شاید نیاز باشد کمی بیشتر هم حرارت از بالا داشته باشید

    بعد از خارج کردن ظرف از فر ان را روی سطح خیس یا مرطوب نگذارید چون ظرف خیلی داغ است و سریع ترک میخورد . کمی صبر کنید تا گراتن کمی خنک و بسته شود و بعد برش بزنید. نوش جان و التماس دعا

     

    ایده های تکمیلی : اگرگراتن را کمی رژیمی و کم پنیر می پسندید مقدارکمی پنیر به سس اضافه کنید.( ودر مرحله پختَ لایه های پنیر را در ترکیب مواد و روی اخرین لایه را حذف کنید) اضافه کردن پنیر چدار و پودر پاپریکا باعث خوش رنگ تر شدن سس میشود

     

    این گراتن فقط با سس سفید و بدون لایه اخر پنیر برشته شده است

    ایده های تکمیلی: بادمجان را در پخت گراتن به صورت حلقه ای یا قایقی و یا تک برگی هم می توانید اماده کنید

     

    ایده های تکمیلی: اگر یک لایه از تکه های نان حجمی کف ظرف بچینید و یا کمی سیب زمینی درشت رنده شده را با مقداری روغن مخلوط کرده و درکف ظرف پهن کرده و کمی پرس کنید و بعد بقیه مواد را روی انها بچینید گراتن خیلی عالی خواهید داشت

    ایده های تکمیلی: بادمجانها را علاوه بر روشی که در بالا توضیح دادم بعد از روغن و نمک زدن می توانید در گریل یا فر قرار دهید

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان