تاثیر میوه و سبزیجات بر سلامت پوست!
همواره مصرف روزانه و مرتب سبزیجات و میوه های تازه برای سلامتی بدن توصیه می گردد. اما اکثر مردم مصرف سبزی و میوه ها را به اندازه کافی در رژیم غذایی روزانه خود قرار نمی دهند. رنگدانه های قرمز موجود در میوه ها نظیر انگور قرمز، انار، آلبالو و ذغال اخته نقش پیشگیری کننده از بروز پیری زودرس پوست و جلوگیری از ایجاد چین و چروک دارد. همچنین با نقش آنتی اکسیدانی، مصرف این میوه ها در پیشگیری از سرطانه های پوستی نیز موثر است.
استفاده از سبزیجات حاوی کاروتنوئید نظیر گوجه فرنگی و فلفل و کلم قرمز نیز خاصیت مشابهی دارد. بر اساس جدیدترین مطالعه علمی که در دانشگاه سنت اندروز آمریکا انجام گرفته و در شماره فوریه 2012 مجله علمی Am J Public Healthبه چاپ رسیده است دکتر پرت و همکاران دریافتند که افرادی که حداقل روانه 5 وعده میوه در برنامه غذایی خود دارند پوستی شادابتر و شفافتر از سایر افراد دارند. در این مطالعه دکتر پرت اشاره می کند که افرادی که مصرف مرتب میوه دارند به اصطلاح پوست طلاییGolden Skinدارند و قوام پوست و رنگ پوست جذابتری دارند. بر اساس این مطالعه 75 درصد بیماران مورد آزمایش رژیم غذایی با میوه کمتر از 5 وعده داشتند که این بیماران پس از 3 تا 6 ماه تغییر الگوی مصرف غذا و افزایش دفعات مصرف میوه ها رنگ پوست شفاف تری در آنها ایجاد گردید. بر اساس این مطالعه وجود رنگدانه های قرمز و کاروتنوئید ها در میوه ها نقش بسیار مهمی دارند