آش غوره.
مواد لازم و طرز تهیه برای ۴-۶ نفر:
جعفری پاک کرده و خرد شده ۲۵۰ گرم، تره یا پیازچه پاک کرده و خورد شده نیم کیلو، پیاز کوچک نگینی خرد شده، ۱-۲ ق غ رب گوجه فرنگی، ۴-۵ عدد گوجه فرنگی پخته، پوست گرفته شده و از صافی رد شده، غوره ۲ پیمانه یا ابغوره غلیظ ۱ پیمانه، برنج آشی ۱/۲ پیمانه، لوبیا چشم بلبلی ۱ پیمانه، ۱/۲ پیمانه لپه، زرد چوبه ۲ ق چ، نمک به مقدار دلخواه.
برنج آش، لپه و لوبیا رو جداگانه با مقداری آب و نمک پخته. سبزیهای و بقیه مواد را به برنج اضافه کرده و مقداری بیشتر آب به آن اضافه کرده و میگذاریم در حرارت معمولی بپزد و گاهی بهم میزنیم تا آش جا بیفتد.سپس لوبیا و لپه را آبکش کرده و به آش میافزایم و میگذاریم تا آش چند جوش دیگر بزند. در آخر اگر دوست داشتین میتونین ۱-۲ عدد گوجه فرنگی به صورت نگینی خرد کرده و به آش اضافه کنین و بذارین چند جوش بزنه.
اگر دوست داشتین میتونین مقداری کوفته قلقلی یا مقداری گوشت چرخ کرده هم به این آش بزنین.
نکات لازم:
غلظت آش سلیقه ی است و میتونین با کم و زیاد کردن آب آن غلظتی که دوست دارین آش تان را بپزین. و همینطور سبزی، برنج و طعم ترشی و نمک آن به خودتان بستگی دارد. میتونین برنجش را زیاد تر بریزین و همینطور ابغوره یا غوره آن را کمتر یا زیادتر بریزین