خانه
1.35K

طرز تهیه کوفته تبریزی

  • ۰۹:۴۳   ۱۳۹۷/۱۱/۹
    avatar
    کاربر جديد|5 |125 پست

    طرز تهیه کوفته تبریزی

    طرز تهیه کوفته تبریزی با شبزی خشک , دستور پخت کوفته تبریزی خانم گلاور , koofte tabrizi , ;,tji jfvdcd

    کوفته تبریزی

    کوفته تبریزی یکی از انواع کوفته های معروف و پر طرفدار ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است اصالتا متعلق به شهره تبریز می باشد. این کوفته خوشمزه به دلیل طعم بسیار خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است و تقریبا در تمام شهرهای ایران طبخ می شود.

    مواد لازم برای ۸ نفر

    مواد لازم کوفته تبریزی

    • پیاز ۱ عدد
    • لپه ۱ لیوان
    • برنج ۱ لیوان
    • تخم مرغ ۲ عدد
    • تره و مرزه به اندازه کافی
    • زعفران ۱ قاشق غذاخوری
    • پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری
    • گوشت چرخ کرده ۱ کیلوگرم
    • آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
    • سبزی کوفته ۵ قاشق غذاخوری
    • آلو ، زرشک و گردو به اندازه کافی
    • رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
    • تخم مرغ آبپز به تعداد کوفته ها
    • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

    دستور پخت

    طرز تهیه کوفته تبریزی

    ابتدا اشاره به این موضوع مهم است که سبزی های کوفته تبریزی جعفری،مرزه،ترخون،نعناع و گشنیز هستند،که نعناع را از همه کم تر استفاده می کنیم تا تلخ نشود.که از قبل آن ها را پاک می کنیم و می شوییم و روی تخته ساطوری می کنیم

    و بسته بندی می کنیم تا هر زمان تمایل به درست کردن این غذا لذیذ داشتیم نگران نداشتن سبزی آن نباشیم. لپه را از شب قبل در کاسه ای پر از آب می ریزیم و ۲ الی ۳ بار آن آن را بیرون می ریزیم و مجددا پر می کنیم تا خیس بخورد و نفخ آن از بین برود.

    سپس لپه را در قابلمه ای کوچک می ریزیم و روی آن آب می گیریم و حرارت را ملایم می کنیم تا نیم پز شود و آن وقت با آب سرد آبکش می کنیم و کنار می گذاریم. در قابلمه ای کوچک آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب زود به جوش بیاید

    و آنگاه برنج را می شوییم و داخل آب در حال جوش می ریزیم و پس از اینکه کمی دندان گیر بود آبکش می کنیم و لپه و برنج نیم پز را با گوشت کوب می زنیم تا نیم کوب شوند نه کاملا له شوند.اگر تمایل دارید داخل کوفته ها تخم مرغ نیز بگذارید باید آن ها را آبپز کنید.

    در قابلمه ای آب می ریزیم و تخم مرغ ها را در پلاستیک فریزر می گذارید و گره می زنید و داخل آب قرار می دهیم تا کاملا پخته و آبپز شوند.و پوست آن ها را می گیریم. در یک قابلمه یا تابه بزرگ ۴ لیوان آب می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم

    و پیاز داغ ،رب گوجه فرنگی ،مرزه ،تره ،دارچین،نمک و فلفل را داخل قابلمه می ریزیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب بجوش بیاید،سپس حرارت را کم می کنیم تا سس به آرامی آماده استفاده شود. پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم

    و آب آن را کاملا می گیریم و با گوشت مخلوط می کنیم و فلفل سیاه،نمک،آرد نخودچی و زردچوبه را روی آن می ریزیم و ۳ دقیقه خوب ورز می دهیم و لپه و برنج نیم کوب شده را اضافه می کنیم و مجددا ۵ دقیقه ورز می دهیم.

    نکته حائز اهمیت در آماده کردن کوفته ورز دادن است تا مواد کاملا به خورد هم برود و طعم آن بهتر می شود.سبزی کوفته را که از قبل آماده کرده ایم را اضافه می کنیم و ورز می دهیم و در آخر تخم مرغ ها را در پیاله ای می شکنیم و اضافه می کنیم

    و مجددا ورز می دهیم تا به راحتی بتوانیم ی گلوله گرد با آن درست کنیم. به اندازه یک لیمو بزرگ از مایه کوفته بر می داریم و یک دایره با کف دو دست درست می کنیم و وسط آن را گود می کنیم و ۱ عدد تخم مرغ کامل و آلو و گردو و زرشک را داخل آن قرار می دهیم

    (هر کدام از مواد را تمایل نداشتید می توانید از داخل کوفته حذف کنید)و به صورت یک دایره گرد می کنیم.تمامی کوفته ها را به این صورت آماده می کنیم و در قابلمه ای که سس در حال آماده شدن است می چینیم و حرارت باید کم یا ملایم باشد

    چون اگر زمانی که سس در حال قل زدن باشد کوفته ها را در آن بگذاریم ممکن است کوفته ها از هم باز شوند. توجه داشته باشدی که در  ۵ الی ۱۰ دقیقه اول که کوفته ها را می چینیم اصلا درب قابلمه را نمی گذاریم

    و تا ۱۵ دقیقه اصلا به آن ها دست نمی زنیم چون ممکن است ترک بخورند و ۳۰ دقیقه از زمانی که کوفته ها را در سس چیدیم گذشت آن ها را آرام جابه جا می کنیم و بر می گردانیم باز تذکر می دهم این کار را آرام انجام می دهیم

    و از ابتدا تا انتهای پخت کوفته ها درب قابلمه را نصفه می گذاریم تا حدودا ۱ ساعت بعد که کوفته ها آماده می شوند. کوفته های اماده شده را در ظرف می کشیم و با زرشک گردو تزئین می کنیم و با نان سرو می کنیم. نوش جان

  • leftPublish
  • ۱۳:۲۷   ۱۳۹۸/۷/۳۰
    avatar
    مژگان جون
    یک ستاره ⋆|53 |1271 پست

    طرز تهیه کوفته تره فرنگی

    آشپز:مریم قیاسیان


    تره فرنگی خورد شده 500 گرم
    گوشت چرخ کرده 300 گرم
    تخم مرغ یک عدد
    آرد سوخاری 4 قاشق غذاخوری
    نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
    موادلازم برای سوخاری کردن
    آرد سوخاری 3 قاشق غذاخوری
    تخم مرغ یک عدد

    طرزتهیه
    تره فرنگی رو بشورین و خرد کنین سپس در تابه ای بریزید و با کمی روغن تفت بدین (خیلی روغن نریزین) بعد اب اضافه کنید زیر شعله رو زیاد کنید تا جوش بیاد صبر کنید یکربع بگذره بعد آبکش کنید
    ده دقیقه ای صبر کنید خنک شه حتما حتما آب اضافیش رو با دست بگیرین تا آبش کشیده شه
    گوشت چرخ شده رو به تره فرنگی اضافه کنید، آرد سوخاری، تخم مرغ، نمک و فلفل سیاه بریزین و با دست حسابی ورز بدین تا همه ی مواد به خورد هم برن نیم ساعتی بزارین داخل یخچال
    حالا بعد از خارج کردن از یخچال به هرشکلی دوست دارین تو دست شکل بدین میتونید به اندازه ی انگشت فرم بدین و بعد داخل تخم مرغی که با چنگال زدین بغلطونید و سپس داخل آرد سوخاری بغلطونید سپس در تابه ای که روغن ریختین با شعله ی کم سرخش کنید
    بعد از سرخ کردن روی دستمال حوله ای روغن اضافیش رو بگیرین
    حتی میتونید داخل فر هم درست کنید منتها سرخ شده ش خوشمزه تره
    این کوفته ها رو با ماست چکیده سرو میکنن یعنی هر یه کوفته ی کوچولویی که برمیدارین بزنید به ماست چکیده و یه گاز ازش بزنید فوق العاده س
    من دو حبه سیر رو له کردم با کمی کره تفت دادم بعد ریختم روی ماست چکیده خییییلی خوشمزه تر شد دوست داشتین امتحانش کنید
    بچه ها من طبق فیلمی که دیدم مقدار مواد رو نوشتم دیگه خودتون میتونید کم و زیادش کنید
    .
    .
    ( یه نکته ی خوب و‌مفید برای اونایی که شاغل هستن یا مامانایی که نینی دارن و میخوان برای روزایی که تایم ندارن غذا درست کنن
    میتونید بعد از خارج کردن از یخچال بسته بندی کنید و داخل فریزر نگهداری کنید تا هروقت خواستین از فریزر در بیارین و بعد از سوخاری کردن سرخ کنید)
    .
    .

    طرز تهیه کوفته تبریزی

    ویرایش شده توسط مژگان جون  در تاریخ ۳۰/۷/۱۳۹۸   ۱۳:۲۸
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان