خانه
16.6K

هنر پذیرایی از مهمان

  • ۱۱:۳۲   ۱۳۹۴/۹/۱۷
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    هنر پذیرایی از مهمان


    هر قدر در پاکیزگی و زیبایی لوازم صرف غذا دقت کنید اشتها زیاد شده در گوارش آن تا ثیر نیکو می بخشد .تصور نکنید با این پندی که می دهیم مخارج گزافی پیش پای شما گذاشته ام.فقط سلیقه و دقتی که در انتخاب اشیا می کنید این منظور را به آسانی بر آورده می سازد ، برای هر یک از افراد خانواده یک فنجان و یک نعلبکی چای خوری ، یک بشقاب کوچک ،کارد و چنگال و قاشق و دستمالاختصاصی بدهید:میز صبحانه را با رومیزی که رنگ آن با فنجان های مناسب باشد بپوشانید این توجه ،جلوه ی میز را زیاد می کند .

    یک گلدان ارزان قیمت که آن هم با رنگ رومیزی تناسب داشته باشد و چند شاخه گل های فصلی و یا از یک سبد میوه فصل می توان استفاده کرد . جلوی هر فرد یک بشقاب ، کارد، چنگال کره خوری و سمت چپ ،بشقاب چنگال دسر خوری و سمت راست آن کارد و قاشق مربا خوری، قاشق چای خوری یا قهوه خوری در نعلبکی ، زیر فنجان و دستمال مابین بشقاب و نعلبکی قرار گیرد.
    تستر باید روی میز صبحانه قرار گیرد و نان ها را سر میز تست کرده می توان آن را روی میز کوچک نزدیک میز صبحانه قرار دهید.
    صبحانه را معمولا بانوی خانه یا دختر بزرگتر آماده میسازد. در مهمانی های خصوصی هر فرد بعد از استفاده از لوازم و ظروف آن را شخصا بشوید و خشک کند وبه جای خودش بگذارد.

    ● آداب صرف غذا
    شادی وآسودگی خاطر موقع صرف خوراک نظافت و منزره زیبا محرک اشتها و موجب گوارش غذا است. این نکات بهداشتی و روان شناسی را در تهیه صبحانه وناهار وشام خوانواده یا پذیرایی ازدوستان به موقع اجرا بگذارید . با مادر خود همکاری بکنید ،تا هنگام صرف غذا ساعت تفریح و خوشی اعضای خانواده باشد.
    خوراکی های ساده شما طبق اصول بهداشتی و تغذیه صحیح تهیه شود ظرف غذا به طرز پسندیده چیده شود میز و لوازم آن را در نهایت پا کیزگی مزین به گل و گیاه باشد ،افراد خوانواده قبل از حضور سر میز خود را تمیز ومرتب کند صحبت هایی که دراین موقع پیش میاید شیرین و خوش آیند باشد. کودکان عادت کنند غذا را پاکیزه و با نزاکت صرف کنند. این ها سفارش هایی است که برای صرف غذا
    خوانواده می کنیم اما در موقع پذیرایی از دوستان ، گذشته از مطالب بالا شرایط دیگری راهم که به آن ها اشاره می شود در نظر بگیرید.
    ● چیدن میز
    میز سفره را در اتاق طوری قرار بدهید که دراطرافش به آسانی بتوان گردش کرد. سفره یا بزرگ است که تمام میز را می پو شاند از سفره های تک نفره استفاده شود . میز دراز ، چهار گوش، بیضی،گرد یا هر شکل دیگر باشد تفاوت نمی کند. اگر مهمانی در باغ بزرگی باشد ممکن است میزهای کوچکی در باغ قرار داد تا هر دسته از مدعوین با هم مانوس تر هستند گرد یک میز جمع شوند.
    در مهمانی هایی که جمعیت زیاد است و نمی توان جا برای تمام مدعوین سر میز تهیه کرد غذا به صورت ایستاده صرف می شود . در اطراف میز به اندازه ی تمام مهمان ها بشقاب و قاشق و چنگال قرار می دهند ولی صندلی نمی گذارند . میان میز را با سبد های گل و یا شمعدان بلور یا نقره تزئین می کنند. گل ها زیاد معطر یا بد بو نباشد چون عطر زیاد اشتها را کم می کند یا برای بعضی اشخاص موجب درد سر می شود. ظرف های میوه را هم اگر قشنگ بچینید می توانید میان میز بگذارید.
    در مهمانی هایی که مدعوین دور میز می نشینند تا سه بشقاب می توان جلوی هر کس روی میز قرار داد ، بشقاب های سوپ خوری را روبروی هم می گذارید اگر سوپ در برنامه نیست بشقاب کوچکی که مخصوص مخافات یا خوراکی های مقدماتی سفره است ، جای آن ها می گذارید . فاصله هر بشقاب با دیگری به قدری باشد که بتوان یک بشقاب وسط آن ها جا داد( قریب ۵۵سانتی متر) دستمال سفره را طرف چپ بشقاب طوری بگذارید که لبه ی دستمال به طرف بشقاب باشد ة سمت راست هر بشقاب ، لیوان های آبخوری و نوشابه های مختلف را بچینید، جای بشقاب کوچکی برای نان طرف چپ ، بالای چنگال است. طرف راست بشقاب کارد و قاشق بگذارید چون آن ها را معمولا با دست راست می گیرند . چنگال را سمت چپ بگذارید . نمکدان،ظرف کره،خردل و مخلفات سفره و ترشی به قدری سر سفره بگذارید که هیچ کس از آن ها محروم نشود روی میز دیگری بشقاب برای عوض کردن حاضر باشد . ظروف یخ و یخ گیر ، قاشق و چنگال بزرگ برای بریدن یا برداشتن خوراک حاضر باشد تا پیش خدمت وقتی که سینی را در دست دارد معطل نماند. اگر ایستاده غذا صرف می شود تمام خوراک ها را روی میز می چینند ،تمیز کردن یا آوردن بشقاب دیگر توسط پیش خدمت مرسوم نیست. اطاق غذا خوری باید در تابستان خنک و در زمستان گرم و روشنایی به قدر کافی باشد.
    ● خدمت سر سفره
    خانم و دخترصاحبخانه پیش از وقت ، تمام ترتیبات را می دهند تا وقتی که مهمانان شروع به آمدن کردند غیبت نکنند و طوری کارها منظم باشد که علائم اضطراب و ناراحتی خیال از چهره ی میزبان مشاهده نگردد. پیش خدمت لباس مرتب و پاکیزه می پوشد . کفش پیش خدمت نباید صدا بکند و رفت و آمد او همه را متوجه سازد.
    پیش خدمت ماهر خیلی به آرامی و پاکیزگی کارها را انجام می دهد هیچ وقت به کلی اطاق را ترک می کند همواره مواظب است تا هر یک از مهمانان احتیاج به آب یا چیز دیگری دارند فوری از نگاهش درک کرده برای او حاظر کند یا حوله سفید حاضر دارد که هر گاه در موقع آوردن قاب خوراک یا بشقاب ها آلودگی در آنها مشاهده شود فوری پاک کند . سوپ را غالبا پیش از آمدن مهمانان در سوپ خوری ها می ریزند بویون که سوپ خیلی رقیق را می گوینددر فنجان می ریزند دسته ی فنجان به طرف دست راست باشد . در مهمانی های ایستاده فنجان های بویون را در سینی چیده قبل از رفتن سر میز دور می گردانند . با بویون ة پیراشکی یا نانهای کره ای کوچک صرف می کنند مخلفات سفره را غالبا در ظرف های چند خانه ریخته یا در یک سینی گذاشته مثل سایر غذا ها می گردانند . ظروف غذا را نباید زیاد پر کرد که موقع برداشتن بریزد قاب را روی دست گرفته از سمت چپ مهمان جلوی بشقاب او نگاه می دارند تا بتواند به آسانی بر دارد . آشامیدنی ها را از طرف راست در گیلاس یا لیوان می ریزند برای گرداندن خوراک از مهمانی که در وسط میز قرار دارد شروع می کنند . اگر مهمان غذاغ را رد کرد نخواست بردارد پیش خدمت اصرار نمی کند بشقاب های خالی را به محض این که از مقابل مهمان برداشتند باز جایش بشقاب تمیز می گذارند طوری که جلوی کسی خالی نباشد . هر غذایی که با آن سس یا سالاد خورده می شود ابتداسالاد وسپس خورش را روی میز چیده، بعد پلو را سرو می کنند . با ماهی سس یا سالاد سبکی صرف می شود . اگر مهمانی رسمی نیست و جای اشخاص معین نشده است برای گرداندن غذا هر دفعه از طرف دیگر شروع کند در مهمانی های چای بهتر است همین عمل را انجام دهند. بعضی اوقات برای آسان شدن کار بشقاب ها را عوض نمی کنند اما اگر خوراک ماهی داشته باشند پس از صرف آن، بشقاب و چنگال و قاشق را عوض می کنند .

    غذاها که تمام شد پیش خدمت با کمال آرامی و تردستی تمام چیزهای زیادی را از روی میز بر می دارد و خورده های غذا را تمیز می کند طوری که میز تبدیل به میز تمیز دسر بشود . آن وقت شروع به آوردن خامه و شیرینی و میوه می کنند اما این کار را باید طوری انجام بدهند که به هیچ وجه موجبات ناراحتی و جلب توجه مهمانان را فراهم نیاورد. در مهمانی هایی که ایستاده صرف غذا می شود یا در باغ ها که روی میزهای کوچک غذا صرف می کنند، غالبا شام سرد است پیش خدمت ها دائم مشغول گرداندن گیلاس های نوشابه و تهیه بشقاب ها و قاشق و چنگال ها هستند تا از این حیث کسی معطل نماند. مهمانی ناهار کمتر داده می شود مگر به طور خصوصی یا مواقع تعطیل در ییلاق ، زیرا روزها هر کس مشغول کار است پس از صرف غذا مجال توقف و استراحت باقی نمی ماند.

    ● وظیفه مهما ن ها و میزبان ها
    در مهمانی های بزرگ از یک هفته قبل دعوت به عمل می آید دیرتر از این مناسب نمی باشد. روی کارت طرز مهمانی که رسمی یا خصوصی است ذکر می شود کسی که دعوت شده است باید تا می تواند رد یا قبول آن را زودتر خبر دهد زیرا به جای او ممکن است تا وقت نگذشته دیگری را دعوت بکنند اگر نمی توانید دعوت را قبول کنید خیلی بهتر است که شرحی نوشته عذر خواهی بکنند اگر قبول کردید به موقع حاضر بشوید مدعوین را برای غذا معطل نکنید که خارج از نزاکت است . در مهمانی های رسمی و عروسی هایی که برای شام دعوت می کنند غالبا خانم ها با لباس بلند حاضر می شوند در شام خصوصی لباس عصر مناسب است. اشخاص با ادب همیشه در خانواده باید با کمال پاکیزگی و زیبایی غذا بخورند زیرا در صورتی که به این کار عادت نداشته باشند هنگام مهمانی متوجه می شوند که دهانشان هنگام جویدن صدا می دهد یا در بریدن غذا مهارت ندارند. معمولا کنار قاشق را به دهان می گذارند . کارد همیشه با دست راست گرفته می شوند چنگال را می توان در دست راست یا چپ گرفت . برای خوردن بعضی از غذاها یا به کار بردن اشیا اگر تردید دارید صبر کنید تا دیگران مشغول بشوند تا شما بتوانید از آن ها تقلید کنید . سر میز ، هیچ وقت هر دو دست خود را روی میز غذا نگذارید ، نان را با دست نصف کنید با دهان این کار را انجام ندهید. برای رد کردن غذایی که میل ندارید فقط کلمه ی متشکرم را ادا کنید ، در موقع برداشتن غذا مواظب باشید از جلوی خودتان بردارید نه این که انتخاب کنید ، همچنین زیادی بر ندارید که برای دیگران نماند ماهی را با چنگال و کارد مخصوص می خورند ، میوه را با کارد می برند برای بیرون آوردن هسته کمپوت یا میوه قاشق کوچک را نزدیک دهان برده هسته را به وسیله آن کنار بشقاب می گذارید . اگر قاشق نباشد آهسته آن را در بشقاب گذارید . موقعی که آماده بودن شام را پیش خدمت اعلام کرد میزبان حاضر بودن شام را تذکر می دهد . آقایان بانوان را به اطاق غذا خوری راهنمایی می کنند ولی این کار البته خیلی رسمی است. میزبان جای مدعوین را نشان می دهد جای اشخاص محترم تر وسط میز است به همین ترتیب سایرین پشت صندلی های خود می ایستند همین که خانم میزبان نشست همه از طرف چپ روی صندلی خود می نشینند وقتی که میزبان دستمال سفره را باز کرد همگی آن را باز کرده روی زانو قرار می دهند اگر میزبان غذا را خودش تقسیم می کند بایستی ابتدا به خانم ها و بعد به آقایان تعارف کند. همین که غذا به اتمام رسید و همگی دست از خوردن کشیدند خانم میزبان از جا بر می خیزد و همگی از او پیروی می کنند سپس به سالن رفته قهوه یا بستنی را در آنجا صرف می کنند معمولا زیر ظرف کمپوت یا دسر بشقاب می گذارند . خانم و آقای میزبان متوجه باشند سر سفره صحبت های شیرین به میان بیاید مدعوین شاد و مشغول باشند هرگز سکوت اطاق را نگیرد طوری که فقط صدای قاشق و بشقاب شنیده شود . خانم ها بایستی بدانند زیاد بودن انواع غذا و مقدار آنها سبب خوبی مهمانی نیست برعکس غذا را به اندازه ولی مطلوب و گوارا تهیه کنند راضی به اسراف نشود ، سادگی و پاکیزگی سفره و غذا بهتر ازهر چیز مجلس را زینت می بخشد . خوش روئی و بی تکلف بودن صاحب خانه بهترین وسیله مهمان نوازی است تشریفاتت که ذکر شد برای مهمانی های رسمی و مفصل است .

    در پذیرایی های خانوادگی بانو و دخترش خوراک ها را هر چه مقدور است از پیش تهیه کرده داخل یخچال یا در فر و هر طور که لازم است نگاه می دارند مهمان به اختیار خود هر کجا که راحت تر است می نشیند و اعضای خانواده خودشان پذیرایی می کنند ، دیس غذا را نزد بانوی خانه می گذارند او همان طور که در جای خود نشسته جلوی مهمان پهلویی گذاشته او به نفر بعدی می دهد.به این شکل دور می گردد بقیه غذا را میان میز قرار می دهند تا هر کس میل دارد بردارد . پس از صرف غذا یکی از افراد خانواده با کمال آرامش ظروف را به آشپزخانه می برد و دیگری می شوید . کارها با کمال نظم و آرامش پیش می رود.
    چند نکته که یک کد بانو باید در مهمانی ها و پذیرایی ها دقت داشته باشد :
    ۱) مهمانی باید با آمادگی قبلی باشد .
    ۲) میزبان به علایق و آنچه میهمان دوست دارد توجه داشته باشد .
    ۳)میزبان برای پذیرایی مناسب و شایسته سعی کند تعداد مهمانان کمی را دعوت نماید تا پذیرایی آسان گردد و محیط شلوغ و پذیرایی مشکل نگردد.
    ۴) میزبان در مهمانی ها سعی نماید از وسایل گران قیمت و عجیب کمتر استفاده کند تا مهمان احساس راحتی و آرامش نماید .
    ۵)در مهمانی باید سعی شود وسایل آسایش، سر گرمی و شادی مهمان فراهم گردد.
    ۶) میزبان باید سعی کند در انتخاب وسایل پذیرایی از جنس های مختلف استفاده نکند بلکه اگر از ظروف گران قیمت استفاده کند در میان آنها ظرف بدل و یا پلاستیکی به راحتی به چشم می خورد و زننده می باشد .
    ۷) میزبان باید بداند که طرز پذیرایی از مهمانان در ساعات مختلف روز فرق می کند .
    ۸) میزبان عزیز به نورو گرمای اتاق توجه زیاد داشته باشد .
    ۹) از گل هایی برای تزیین اسفاده نماید که عطر و بوی زننده ای نداشته باشد ، زیرا باعث از بین رفتن اشتهای مهمان می گردد.

  • leftPublish
  • ۱۱:۳۶   ۱۳۹۴/۹/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    آداب و اصول پذیرایی از میهمان

    میـهـمانـی دادن و میـهـمـانـی رفـتـن نـیـز بـه نوبه خود واجد آداب و اصول اساسی است که می بایست به دقت رعایت گـردند تـا اوقــات مــفـرح، بــی خطر و بیاد ماندنی هم برای میزبان و هم میهمانان فراهم آید. آیا می خواهید میزبانی شما در همه جهات تمام و کمال باشد؟ این مقاله به شما کمک می کند تا یک میهمانی بی نقص داشته باشید.
    1 - اول ببینید چه تعداد مهمان دارید. اگر تعداد بچه ها زیاد باشد، می توانید یک میز مخصوص فقط برای بچه ها بچینید. اما اگر می خواهید که بچه ها هم سر همان میز اصلی بنشینند، اگر بچه های خیلی کوچک هم در جمع وجود داشته باشد، باید از صندلی های مخصوص کودکان استفاده کنید.
    2 - تعیین کنید که چه تعداد از مهمانان می نشینند. برای راحتی بیشتر پدر و مادرها بهتر است پیش فرزندانشان بنشینند. اگر مهمان مرد هم باشد، مطابق اصول باید سمت راست میزبان زن بنشیند و اگر مهمان زن در بین مهمانان باشد باید سمت راست میزبان مردبنشیند. برای مهمانی های بزرگ باید ببینید چه کسانی بهتر با هم ارتباط دارند و آنها را پیش هم بنشانید. خیلی ها دوست دارند مردها و زن ها یکی درمیان بنشینند اما لازم نیست.
    3 - تصمیم بگیرید که می خواهید از رومیزی استفاده کنید یا خیر. اگر رومیزیتان سفید و جنس آن لیز باشد لازم است که زیر آن حتماً چیزی بیندازید که روی میز لیز نخورد. رومیزی باید تقریباً به اندازه ۳۰ سانتیمتر از میز آویزان باشد. اگر شامتان بوفه است، رومیزی باید تا زمین باشد.
    4 - وقتی رومیزی را تنظیم کردید می توانید میز را بچینید. با تا کردن دستمال ها شروع کنید و آنها را در وسط جای نشستن هر مهمان قرار دهید.
    5 - چنگال بزرگ را در سمت چپ دستمال و چنگال کوچک سالاد را در سمت چپ چاقوی بزرگ قرار دهید.
    6 - یک بشقاب مخصوص سالاد در سمت چپ چاقوها بگذارید. بشقاب غذا وقتی مهمانان می نشسنند نباید روی میز باشد.
    7 - یک چاقو در سمت راست دستمال بگذارید طوریکه قسمت برش دهنده آن به سمت بشقاب باشد. اگر غذایتان استیک یا مرغ است می توانید از چاقوی استیک هم استفاده کنید.
    8 - اگر سوپ و سالاد هم دارید تعداد قاشق هایی که روی میز می گذارید باید دو عدد باشد. قاشق کوچک دسرخوری باید در سمت راست چاقو و قاشق سوپ خوری باید در سمت راست قاشق دسرخوری باشد. همچنین می توانید قاشق دسرخوری را درست موقع سرو دسر روی میز بگذارید.
    9 - بشقاب نان را با یک چاقوی کره خوری در فاصله ۵ سانتیمتری بالای چنگالها بگذارید.
    10 - لیوان آب را در فاصله ۵ سانتیمتری بالای چاقوها بگذارید. در سمت راست این لیوان می توانید گیلاس نوشیدنی را قرار دهید.
    11 - اگر قهوه یا چای هم سرو می کنید، یک فنجان در سمت راست همه این وسائل و یک قاشق چای خوری در سمت راست فنجان قرار دهید.
    12 - هیچوقت دو نفری را که همیشه کارشان به بحث های طولانی و بد می کشد را کنار هم ننشانید.
    13 - حداقل سه چهار ساعت قبل از برگزاری مهمانی میوه ها را با سلیقه تمام در ظرف یا سبد میوه بچینید.
    14 - برای زیباتر شدن ظرف میوه میتوانید از برگ و گل طبیعی برای تزیین استفاده نمایید.
    15 - میوه انار را می توانید بصورت دانه شده سرو نمایید.
    16 - میز غذا را می توانید پیش از ورود مهمانان آماده نمایید.
    17 - هر وسیله ای که با دست راست گرفته می شود مانند کارد، قاشق و لیوان طرف راست و هر چه با دست چپ گرفته می شود مانند چنگال طرف چپ بگذارید.
    18 - وسط میز را می توانید با یک گلدان گل تزیین نمایید.
    19 - بر سر سفره غذا گلهایی را که دارای عطر تند هستند مانند گل مریم قرار ندهید زیرا عطر تند گل با عطر غذاها قاطی شده و بوی نامناسبی ایجاد می کند.
    20 - سعی کنید ظرفهایی که در مهمانی استفاده می کنید از لحاظ جنس، رنگ و مدل با هم هماهنگی داشته باشد.
    21 - برای مهمانی شام می توانید شمعدان را در دو طرف طولی میز قرار داده و در هنگام صرف شام از نور سالن کم کرده و شمعها را روشن نمایید.
    22 - برای چیدن میز نهار احتیاج به شمعدان نیست و به جای گلدان می توانید یک ظرف میوه وسط میز بگذارید.
    23 - برای چیدن میز صبحانه از یک رومیزی زیبا استفاده نمایید و یک گلدان گل در وسط میز قرار دهید.برای هر فرد یک فنجان و نعلبکی چایخوری ، کارد کره خوری و قاشق مربا خوری و دستمال اختصاصی بگذارید.
    24 - اگر برای گرم کردن نان از تستر استفاده می کنید دستگاه را نزدیک میز صبحانه قرار دهید.
    25 - شما می توانید با هر چه در منزل دارید غذا را از سادگی در آورده و جلوه خاصی به آن بدهید. مثلا روی دیس برنج را با زعفران ، کشمش ، زرشک ، خلال پسته و پرتقال تزیین نمایید.
    26 - روی کاسه ماست را با برگهای نعناع ، زعفران و پودر گل سرخ تزیین نمایید.
    27 - برای سبد سبزی نیز می توانید تربچه و پیازچه را برش زده و داخل آب سرد بگذارید تا کاملا باز شود و سپس برای تزیین روی سبزی از آن استفاده نمایید.
    28 - برای مهمانی نهار معمولا پیش از نهار هیچگونه پذیرایی انجام نمی شود و شاید فقط یک فنجان چای یا شربت، زیرا فاصله ورود مهمانان تا صرف نهار کوتاه است اشتهای آنان با پذیرایی قبل از نهار از بین میرود. بعد از نهار اول با شیرینی و چای و دسر و سپس با میوه و آجیل پذیرایی انجام می شود.
    29 - برای مهمانی شام در فصل تابستان با آب میوه خنک یا فالوده و بستنی پذیرایی را شروع نمایید و شیرینی و چای را برای بعد از شام بگذارید. در فصل زمستان با شیر کاکایو، قهوه و چای همراه با شیرینی پذیرایی را آغاز نمایید.
    30 - پس از صرف غذا مهمان را تنها نگذارید و سرگرم ظرف شستن و نظافت نشوید. حتی اگر مهمان خودمانی باشد، نظافت و ظرف شستن در حضور او کار نابجایی است زیرا اصل برگزاری مهمانی بر اساس دیدن و رفع دلتنگی است نه خوردن و جمع کردن و شستن.
    31 - بهتر است آقا و خانم میزبان در انتهای میز غذا خوری و یا در وسط میز روبروی یکدیگر بنشینند.
    32 - زوج متاهل باید روبروی یکدیگر و زوج نامزد باید در کنار یکدیگر بنشیند.
    33 - باید سعی شود که گروهای سنی در کنار یکدیگر بنشینند به طوری که بزرگ ترهای فامیل در راس میز و جوانتر ها در سمت دیگر.
    34 - غذا باید در جهت عقربه های ساعت و از چپ به راست سرو گردد و ظروف غذا باید از سمت راست مهمانها جمع آوری کرد.
  • ۱۱:۴۱   ۱۳۹۴/۹/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    اصول میزبانی و آداب پذیرایی از میهمان

    پذیرایی از میهمان نیز آداب و اصول خاصی دارد. اگرچه ایرانیان در این امر شهره جهانی دارند اما مطالعه این مقاله کمک می کند تا یک میهمانی را حرفه ای برگزار کنید.

    قبل از هر چیز تعداد میهمانان را بررسی کنید تا اگر تعداد بچه ها زیاد بود یک میز یا سفره مخصوص بچه ها درست کنید. اما اگر می خواهید که بچه ها هم سر سفره یا میز اصلی بنشینند، باید درصورت استفاده از میز، برای کودکان از صندلی های مخصوص کودکان استفاده کنید. برای راحتی بیشتر پدر و مادرها بهتر است پیش فرزندانشان بنشینند. اگر مهمان مرد هم باشد، مطابق اصول باید سمت راست میزبان زن بنشیند و اگر مهمان زن در بین مهمانان باشد باید سمت راست میزبان مرد بنشیند. برای مهمانی های بزرگ باید ببینید چه کسانی بهتر با هم ارتباط دارند و آنها را پیش هم بنشانید. خیلی ها دوست دارند مردها و زن ها یکی درمیان بنشینند اما این کار الزامی نیست. زوج متاهل باید روبروی یکدیگر و زوج نامزد باید در کنار یکدیگر بنشیند. باید سعی شود که گروهای سنی در کنار یکدیگر بنشینند به طوری که بزرگ ترهای فامیل در راس میز و جوانتر ها در سمت دیگر. یادتان باشد هیچوقت دو نفری را که همیشه کارشان به بحث های طولانی و بد می کشد کنار یکدیگر نباید بنشینند. اگر متوجه شدید این اتفاق دارد پیش می آید صندلی ایشان را به نشانه احترام آماده کنید و از ایشان خواهش کنید که بر روی این صندلی بنشینند.

    میز غذا را می توانید پیش از ورود مهمانان آماده نمایید. اگر از رومیزی استفاده می کنید و رومیزیتان سفید و جنس آن لیز است بهتر است که زیر آن حتماً چیزی بیندازید که مانع از لیز خوردن بشود. رومیزی باید تقریباً به اندازه ۳۰ سانتیمتر از میز آویزان باشد البته اگر شام بصورت بوفه سرو می شود رومیزی باید تا زمین آویزان باشد. بعد از تنظیم رومیزی کارتان را با تا کردن دستمال ها شروع کنید و آنها را در وسط جای نشستن هر مهمان قرار دهید. چنگال بزرگ سمت چپ دستمال و چنگال کوچک سالاد را در سمت چپ چاقوی بزرگ بگذارید. سعی کنید ظرفهایی که در مهمانی استفاده می کنید از لحاظ جنس، رنگ و مدل با هم هماهنگی داشته باشد. یک بشقاب مخصوص سالاد در سمت چپ چاقوها بگذارید. دقت داشته باشید که بشقاب بزرگ (غذاخوری) وقتی مهمانان می نشسنند نباید روی میز باشد.

    چاقوی بزرگ باید در سمت راست دستمال باشد بطوریکه قسمت تیز چاقو به سمت بشقاب باشد. اگر استیک یا مرغ سرو می کنیدباید از چاقوی استیک استفاده کنید. و اگر سوپ و سالاد هم دارید تعداد قاشق هایی که روی میز می گذارید باید دو عدد باشد. بهتر است قاشق کوچک دسرخوری در سمت راست چاقو و قاشق سوپ خوری در سمت راست قاشق دسرخوری باشد. همچنین می توانید قاشق دسرخوری را در هنگام موقع سرو دسر روی میز بگذارید. اصولا هر وسیله ای که با دست راست گرفته می شود مانند کارد، قاشق و لیوان طرف راست و هر چه با دست چپ گرفته می شود مانند چنگال طرف چپ بگذارید.

    سعی کنید بشقاب یا ظزف نان را با یک چاقوی کره خوری در فاصله ۵ سانتیمتری بالای چنگالها بگذارید و لیوان آب را در فاصله ۵ سانتیمتری بالای چاقوها قرار دهید. در سمت راست این لیوان می توانید گیلاس نوشیدنی را قرار دهید. اگر قهوه یا چای هم سرو می کنید، یک فنجان در سمت راست همه این وسائل و یک قاشق چای خوری در سمت راست فنجان بگذارید. وسط میز را می توانید با یک گلدان گل تزیین نمایید. اما فراموش نکنید بر سر سفره غذا گلهایی را که دارای عطر تند هستند مانند گل مریم قرار ندهید زیرا عطر تند گل با عطر غذاها قاطی شده و بوی نامناسبی ایجاد می کند.

    حداقل سه ساعت قبل از مهمانی میوه ها را در ظرف یا سبد میوه بچینید. برای زیباتر شدن ظرف میوه میتوانید از برگ و گل طبیعی برای تزیین استفاده کنید. میوه انار را می توانید بصورت دانه شده سرو کنید. 
    برای مهمانی شام می توانید شمعدان را در دو طرف طولی میز قرار داده و در هنگام صرف شام از نور سالن کم کرده و شمعها را روشن نمایید. البته برای چیدن میز نهار احتیاج به شمعدان نیست و به جای گلدان می توانید یک ظرف میوه وسط میز بگذارید.  برای چیدن میز صبحانه از یک رومیزی زیبا استفاده نمایید و یک گلدان گل در وسط میز قرار دهید.برای هر فرد یک فنجان و نعلبکی چایخوری ، کارد کره خوری و قاشق مربا خوری و دستمال اختصاصی بگذارید. اگر برای گرم کردن نان از تستر استفاده می کنید دستگاه را نزدیک میز صبحانه قرار دهید.

    شما می توانید با هر چه در منزل دارید غذا را از سادگی در آورده و جلوه خاصی به آن بدهید. مثلا روی دیس برنج را با زعفران ، کشمش ، زرشک ، خلال پسته و پرتقال تزیین نمایید. روی کاسه ماست را با برگهای نعناع ، زعفران و پودر گل سرخ تزیین نمایید. سبد سبزی را با تربچه و پیازچه برش زده که قبلا داخل آب سرد مانده و کاملا باز شده استفاده کنید.

    یادتان باشد برای مهمانی نهار معمولا پیش از نهار هیچگونه پذیرایی انجام نمی شود، نهایتا یک فنجان چای یا شربت کفایت می کند زیرا فاصله ورود مهمانان تا صرف نهار کوتاه است و اشتهای آنان با پذیرایی قبل از نهار از بین میرود. بعد از نهار اول با شیرینی و چای و دسر و سپس با میوه و آجیل پذیرایی کنید. برای مهمانی شام در فصل تابستان با آب میوه خنک یا فالوده و بستنی پذیرایی را شروع کنید و شیرینی و چای را برای بعد از شام بگذارید. در فصل زمستان با شیر کاکائو، قهوه و چای همراه با شیرینی پذیرایی را شروع کنید. پس از صرف غذا مهمان را تنها نگذارید و سرگرم ظرف شستن و نظافت نشوید. حتی اگر مهمان خودمانی باشد، نظافت و ظرف شستن در حضور او کار نابجایی است زیرا اصل برگزاری مهمانی بر اساس دیدن و رفع دلتنگی است نه خوردن و جمع کردن و شستن. بهتر است آقا و خانم میزبان در انتهای میز غذا خوری و یا در وسط میز روبروی یکدیگر بنشینند. اصولا صندلی میزبان در ابتدا و انتهای میز و با ظاهری متفاوت طراحی می شود. غذا باید در جهت عقربه های ساعت و از چپ به راست سرو گردد و ظروف غذا باید از سمت راست مهمانها جمع آوری کرد.

  • ۱۱:۴۴   ۱۳۹۴/۹/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    آداب یک پذیرایی رسمی و تشریفاتی

     

     

    آیا می خواهید میزبانی شما در همه جهات تمام و کمال باشد؟ ،این مقاله به شما کمک می کند تا یک میهمانی بی نقص داشته باشید.

     


    ۱- بهتر است آقا و خانم میزبان در دو انتهای میز غذاخوری و یا در وسط میز روبروی یكدیگر بنشینند.

     


    2- اگـر فرد مهمی‌ میهمان بود می‌باید وی سمت راسـت خانم میزبان و همسرش سمت راستمیزبان آقا نشانده شود.

     


    3- بطوری كلی طرز قرار گرفتن میهمانان باید طوری ترتیب داده شود كه هیـچ دو مـــرد و هیچ دو زنی كنار یكدیگر قرار نگیرند.

     


    4- زوج متاهل باید روبروی یكدیگر و زوج نامزد باید در كنار یكدیگر بنشینند.

     


    5- بهتر است گروههای سنی در كنار یكدیگر بنشینند به طوری كه بزرگترهای فامیل در راس میز و جوانترها سمت دیگر.

     


    6- غذا باید در جهت عقربه های ساعت و از چپ به راست سرو گردد. و همچنین غذا از سمت چپ افراد سرو شده و ظروف غذا از سمت راست میهمانان جمع آوری می‌گردد.

     


    7- دستمال سفره هنگام آغاز صرف غذا میباید روی زانو قرار داده شود و تا انتهای صرف غذا باید همان جا باقی بماند. از دستمال سفره تنها برای تمـیز كردن مختصر دهان باید استفاده كرد و نه صورت و یا پیشانی. اگر خــواستـید صندلی خود را برای مدت كوتاهی ترك كنید باید دستمال سفره خود را روی صندلی قرار دهید كه دیـگـران و پیـش خــدمت متوجه آن گردند. هنگام پایان یافتن صرف غذا میباید دستمال سفره را بطور مرتبی روی میز و سمت راست بشقاب قرار داد (آن را تا و یا مچاله نكنید)

     


    8- پیش از آن كـه مـیـزبـان شـروع بـه صـرف غـذا نكرده و یا اجازه صرف غذا را نداده نباید شروع به صرف غذا كرد.

     


    9- در حین غذا بهیجوجه نباید میز غذا را ترك كنید مگر در موارد اضـطراری مانند رفتن به دستشویی و یا داشتن حالت تهوع. در ایــن هنگام عذرخواهی كنید و میز را ترك كنید.

     


    10- اگر چیزی روی میز خواستید كه دستتان به آن نمیرسید خـودتان سعی نكنید آن را بردارید بلكه از فردی كه به آن نزدیك است بخواهید كه آن را به شما بدهد.

     

     

     

     

    11- هنگامیـكه غذا خوردنتان پایان یافت هیچگاه بشقابتان را به سمت جلو هل ندهید این عمل خلاف آداب معاشرت میباشد.

     


    12- برای بریدن و خردكردن غذا چنگال را با دست چپ و كارد را با دسـت راست گرفته و سپس با چنگال آن چیزی را كه می‌خواهید ببرید محكم نگاه داشته و با چاقو آنرا ببرید. سپس چنگال را به دست راست منتقل و میل كنید.

     


    13- در روی صندلی راست و مستقیم بنشینید هیچگاه بجلو و یا عقب خم نشوید.

     


    14- حین صرف غذا مشغول محاوره های دلنشین و مطـبـوع گـردید و از موضوعات بحث انگیز پرهیز كنید.

     


    15- اگر تكه هایی از غذا میان دندانهایتان گیر كرد با عذر خواهی میز را تـرك كـرده و بــه دستشویی بروید سپس آن را خارج كنید.

     


    16- آرام و با حوصله غذا بخورید. غذا خوردن شتابزده بی حرمتی به میزبان میباشد.

     


    17- لقمه های كوچك برداشته و با دهان بسته غذای خود را بجوید. هیچ گــاه بـا دهان باز غذا را نجوید و یا با دهان پر صحبت نكنید.

     


    18- هیچگاه پیش از چشیدن غذا به آن ادویه اضافه نكـنـیـد ایـن عـمل بی احترامی‌به میزبان و آشپز میباشد.

     


    19- هیچگاه سر میز غذا سیگار نكشید.

     


    20- هنگامی‌كه از غذا خوردن فارغ شدید دستتان را روی زانو و یا میز (مـچ دست روی لبه میز) قرار دهید. هیچگاه هنگام صرف غذا آرنج خود را روی میز قرار ندهید.

     

     

     


    21- هنگامی‌كه در رستوران میهمان میباشید هیچگاه باقی مانده غذایتــان را به خانه نبرید و سعی كنید غذای گرانقیمتی سفارش ندهید.

     


    22- در رسـتـوران بهـتــر است غذایی سفارش دهید كه صرف آن با كارد و چنگال مقدور باشد. غذاهایی كه باید با دست خورده گردند را به مـوقعـیـتـهای غــیر رسمی‌اختصاص دهید.

     


    23- هرگاه سوپ داغ بود برای خنك كردن به آن ندمید بلكه صبـر كنـیـد تـا خــودش خنك گردد. چای را نیز برای خنك شدن در نعلبكی نریزید.

     


    24- هنگام صرف سوپ قاشقتان را تماما بداخل دهان نبرده و هورت نكشید بلكه از لبه قاشق سوپ را اندك اندك بنوشید.

     


    25- هنگام سفارش غذا در رستـوران اگر از نـوع و مـحـتـویـات غـذای مـورد نــظر آگاهی نداشتید، از پیشخدمت كمك بخواهید.

     


    26- برای خارج كردن استخوان و یا غضروف غذا را از قاشق و یا چنگال كمك بگیرد (نه با دست) و آن را گوشه بشقاب خود قرار دهید.

     


    27- غـذاهـایی را كـه شمـا مـجازید با دست بخورید عبارتند از: تكه نان، بلال، گـوشـت دنـده هـا،صــدف و خرچنگ خوراكی، بال و استخوان مرغ، ساندویچ، میوه های كـوچـك، شیرینی، سیب زمینی سرخ كرده، چیپس، ترشی، سبزیجات و پیتزا.

     


    28- اگر ندانستید چگونه باید غذا را میل كنید بهتر است به دیگران نگاه كنید.

     


    29- هیچ گـاه كـارد و چـنـگال و قـاشقی را كــه استـفاده كرده اید را مجددا روی میز قرار ندهید بلكه آنها را روی بشقاب بگذارید.

     


    30- هنگام صرف غذا خم نشوید و صورت خود را به سمت غذا نبرید بـلكه غذا را توسط قاشق و چنگال بسمت دهان خود ببرید.

     

     


    31- اگـر قـاشـق و یـا كـارد و چـنـگال شـما بـه زمیـن افـتاد آن را بـردارید و به میزبان و یا پیشخدمت بدهید و تمیز آن را درخواست كنید.

     


    32- هـرگـاه چـیـزی را ســهوا روی لباس میهمان دیـگـری ریخـتـیـد بـا خـونسـردی از وی عذرخواهی كرده و بگذارید خود فرد و یا پیشخدمت آن را تمیز كند خودتان اقدام بـه تمیز كردن لباس فرد نكنید.

     


    33- هرگاه فردی از شما درخواست نمك و یا فلفل نمود، هـم فلـفل و هم نمك را به وی بدهید حتی اگر فرد تنها یكی از این دو را درخواست كرده باشد.

     


    34- پیش از نوشیدن مایعات لبهای خود را بـا دسـتـمال پاك كنید تا جای لك چربی روی لیوان شما نمایان نگردد.

     


    35- از واژه های "متشكرم" و "لطفا" در میز غذا بسیار استفاده كنید.

     


    36- اگر حشره، تار مو و یا هر چیز دیگری را در غذای خود یافتید آن را اعلام نكنـید بلكه مخفیانه آن را از غذایتان خارج كنید.

     


    37- همیشه در انتهای صرف غذا از مـیـزبـان و یـا آشــپز تشكر كرده و از غذا تعریف كنید حتــی اگــر غذا زیاد هم خوشایند نبود باز تشكر كنید. لازم نیـست دروغ بگویـیـد، مـثـلا میتوانید از سس غذا تعریف كنید.

     


    38- هنگام صرف غذا خود را نخارانید، سرفه نكنید و بینی خود را تمـیـز نـكنـیـد. هـرگـاه خواستید عطسه كنید حتما جلوی دهان و بینی خود را با دستمال بگیرید.

     


    39- هنگام صرف غذا سر خود را شانه نكرده و یا با لوازم روی میز بازی نكنید. بـا صدای بلند نیز صحبت نكرده و دستكش نیز دست نكنید.

     


    40- سعی كنید رومیزی را تا انتهای صرف غذا پاكیزه نگاه دارید.

     

      


    41- هنگای كه صرف غذایتان پایان یافت بـاید كارد و چنگال خود را به صـورت اریـب روی بشـقـاب قـرار دهـیـد. اگــر هـم خواستید كه میز را برای مدت كوتاهی ترك كنید، بـاید كـارد و چنگال را بصرت ضربدری روی بشـقاب قرار دهید تا دیگران و پیشخدمت مطلع گردند كه شما بازخواهید گشت.

     


    42- طـرز چــیدن میز معمولا به این قرار است: بشقاب در وسط، قاشق، كـارد و لـیـوان سمت راست و چنگال، دستمال سفره و نان سمت چپ.

     

     

    آداب یک پذیرایی رسمی و تشریفاتی

     

    A: دستمال سفره


    B: بشقاب


    C: كاسه سوپخوری


    D: بشقاب مخصوص نان و كره همره با كارد كره


    E: لیوان آب


    F-G: لیوان برای نوشیدنیهای دیگر


    H: چنگال صرف ماهی


    I: چنگال غذاخوری


    J: چنگال صرف سالاد


    K: كارد غذا خوری


    L: كارد مخصوص ماهی


    M: قاشق سوپخوری


    N: قاشق دسر وچنگال صرف كیك

  • ۱۱:۴۶   ۱۳۹۴/۹/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    آماده  کردن لوازم و وسایل پذیرایی قبل از ورود میهمان ها، اضطراب و نگرانی را کاهش می دهد و به میزبان این فرصت را می دهد تا ظروف را از نظر پاکیزگی و تعداد مورد نیاز بررسی کند.


    چند راهکار ساده برای متفاوت کردن نوع پذیرایی


    به جای قرار دادن میوه در ظرف میوه خوری می توان میوه ها را پوست گرفته و خورد شده و آماده خوردن برای مهمان ها صرف کنید و یا برای زیبایی بیشتر میوه های خورد شده را در سیخ های چوبی قرار داده و داخل سینی زیبا چیده و سر میز گذاشته شود.


    به جای آوردن چای به دفعات بهتر است چای دم کرده را داخل یک قوری چینی زیبا و هماهنگ با فنجان ها، بر روی یک وارمر(گرم کنند) بر سر میز قرار داده تا مجبور به ترک میهمان ها نباشیم همچنین می توان با قرار دادن چای کیسه ای، پودر شکلات داغ آماده و قهوه آماده، داخل ظروف تفکیک شده و به همراه قوری حاوی آب جوش، نشان دهنده احترام به سلیقه میهمان ها برای انتخاب نوشیدنی دلخواه خود است.


    قرار دادن تنها دو یا سه نوع مغز در سه ظرف زیبای چوبی در سه طرف میز، پذیرایی از مهمان های نوروزی را کامل می کند.
    شیرینی و شکلات های تهیه شده در این ایام باید خاصیت ماندگاری طولانی مدت و در دمای اتاق را داشته باشند تا دچار فساد و ماندگی نشوند و بهتر است از تنوع بیش از حد در هنگام خرید پرهیز شود و جایگزین کردن کیفیت بر کمیت، نشانه سلیقه و حسن انتخاب است.

    بهتر است از چیدن ظروف متعدد بر روی عسلی ها و میز پذیرایی مهمان خودداری شود تا میهمان ها در تنگنا قرار نگیرند و احساس راحتی کنند بنابراین می توان بر روی میزی جداگانه با کمی فاصله از مهمان ها وسایل پذیرایی را در دسترس میزبان قرار داد.


    تنگ های شیشه ای و گلدان ها را پر از آب کرده و زیبایی گل های بهاری در دکوراسیون میز های پذیرایی را نباید در این ایام، نادیده گرفت. 


  • ۱۱:۴۹   ۱۳۹۴/۹/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    پذیرایی از مهمانان هنر جالبی است مانند هنر تنظیم سن تئاتر وکدبانوی خانه هنرمندی است که کارگردانی این سن را به عهده دارد.

    همانطور که کارگردان یک نمایش موظف است موضوع و بازیگران و دکور آن نمایش را در نهایت دقت در نظر بگیرد و هماهنگ نماید،خانم خانه یا دعوت کننده مهمانی هم باید همان نقش را ایفا کند و همان هنر را به کار ببرد.

    نوع غذاها،نظم وترتیب و هماهنگی انتخاب آشامیدنی ها همان دقت و مواظبت و همان موشکافی و ظرافت را لازم دارد که دکور و تزئین میز و حسن استقبال و آمادگی برای پذیرایی وخدمت به مهمانان.

    ارزش پذیرایی و مهمانداری به اندازه ارزش هدیه ای است که از دوستی به دوستی تقدیم می گردد.

    مدعوین هر قدر یکدل و نزدیک باشند میزبان نباید از انجام وظایف لازمی که موجب آسایش و راحت آنهاست خودداری کند.

    هر چند پذیراییها امروز رو به سادگی می رود ولی این دلیل آن نمی شود که در این باب قواعد اساسی و نکات واصول لازم الرعایه مورد توجه قرار نگیرد.

    ادب و احترام به مهمانان هیچ وقت مطلب بی فایده ای نیست ، هرچند نسبت به نزدیکترین آشنایان و دوستان باشد و در هر حال برای پذیرایی ها باید آمادگی قبلی داشت تا بتوان بیشتر وقت و هم خود را صرف مهمانان کرد.

    محیط پذیرایی از هزاران موضوع محسوس و نامحسوس تشکیل میشود و چون همه از لحاظ اهمیت به حقیقت در یک سطح و پایه اند نوعی همچشمی نهانی میانشان هست باصطلاح با هم مسابقه میدهند.

    به همان اندازه که در نوع غذا و نوع سرویس و تزئین میز دقت کافی به کار برده می شود ، ذوق و سلیقه و تناجس و آسایش مهمانها و همچنین تناسب وسعت محل پذیرایی و تعداد مدعوین باید کاملا در نظر گرفته شود و اینجاست که هنر و ذوق و استعداد کدبانوی خانه یا میزبان باید دخالت کامل کند یعنی خود را به جای دیگران بگذارد و به چیزهایی که دیگران دوست دارند بیاندیشند اعمال و اموری را که آسایش را از دیگران سلب می کند پیش بینی کند و بالاخره مسئولیت خوشحالی و مسرور نمودن مدعوین را به عهده بگیرند .

    تنها به کار بردن اجناس لوکس و گرانقیمت و تهیه غذاهای عالی و مطبوع و داشتن سالن و وسائل با شکوه کافی برای یک پذیرایی با ارزش نیست ، باید آسایش و سرگرمی و خوشی مهمان ها نیز در نهایت در نظر گرفته شود.

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان