خانه
81.8K

آشنایی با غذاهای محلی

  • ۱۳:۰۲   ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
    avatar
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
     دوستان عزیزم در تعطیلات عید معمولا همه ما به شهرهای مختلف سفر می کنیم و دوست دارید غذای محلی آن شهر را امتحان کنیم.
    بیایید در اینجا غذاهای محلی که می شناسیم معرفی کنیم و اگر رستورانی که در آن شهر این غذا را به خوبی درست می کند را بنویسیم.
  • leftPublish
  • ۱۲:۳۲   ۱۳۹۲/۱۲/۲۴
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
    من اسم یتیمچه رو شنیدم ولی نمی دونم با چه درست می شه عزیزم می شه توضیح بدی در موردش
  • ۱۴:۴۵   ۱۳۹۲/۱۲/۲۴
    avatar
    سنا
    دو ستاره ⋆⋆|652 |2369 پست
    فکر کنم با بادمجون هستش...
  • ۰۷:۵۹   ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    avatar
    مریم الدوله
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6484 |4222 پست
    سنا جان یتیمچه اینجوری درست میشه:
    بادمجان و کدو و گوجه فرنگی رو درشت درشت خورد میکنیم وبا پیاز وسیر وادویه ونمک وزردچوبه میزاریم پخته بشه...البته من دستور دقیقشو بلدنیستم باید از مامانم سوال کنم
    قروت هم اول میزارن چندساعتی خیس بخوره تو اب .بعد ابش رو میگیرن ومیریزنش تو تغار و میسابنش....البته قلق داره واینکه کی باید بهش اب یا گردوی سابیده رو اضافه کنی(اصلش اینه به ازای هر نفر یه ملاقه اب بریزی تو تغار)
    بعدش پیاز داغ درست میکنن وادویه واین طور چیزا توش میریزن وبعدش اب قروووت رو توش میریزن وبه محضی اینکه اولین جوش رو زد اماده خوردنه!!!!توش نون ترید میکنن و با یتیمچه میخورن...
    نوش جان..!!!
    البته این فقط یکی از هزاران غذای محلی مردم خراسان جنوبیه!
  • ۰۸:۰۳   ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    avatar
    مریم الدوله
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6484 |4222 پست
    ساناز جان اگه بخوای ازمامانم دستور دقیقشو سوال میکنم برات!
    اخه متاسفانه من فقط خودنشو بلدم!!
    الان تو بیرجن فصل (کما )ست..(رو ک فتحه بذارین)
    شاید به نظر بدبو بیاد اما خدایییش خییییییییییییییلی خوشمزه ست تا یه هفته بدنت بو سیر وکما میده
    ولی به یه بار امتحانش میلرزه..از لحاظ دارویی خیلی خوبه چون معده رو پاکسازی میکنه
  • ۰۸:۵۳   ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    avatar
    آلما فاطمی
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13740 |7139 پست
    ای جان من اولین بار که با خراسانیها نشت وبرخاست می کردم معنی بعضی از لغات بالا رو نمی دونستم (تغار =یک کاسه خیلی بزرگه که سفالیه ومخصوص سابیدن کشک موقع سابیدن کشکهم فاتحه ناخنهاتونو شنهای ریز دورش میخونن وواقعا سابیدن کشک بلدی میخاد، قوروت هم که امیدوارم بدونین همون کشکه، ما یتیمچه رو بعد آماده شدن با ماست چکیده میخوریم فوق العاده خوشمزه هست بخصوص اگه بهش مرزه وریحان اضافه کنید، مرسی مریم جون خیلی وقته نخوردم دلم خیلی خواست
  • leftPublish
  • ۱۳:۵۸   ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
    زیباکده

    مریم الدوله : 
    ساناز جان اگه بخوای ازمامانم دستور دقیقشو سوال میکنم برات!
    اخه متاسفانه من فقط خودنشو بلدم!!
    الان تو بیرجن فصل (کما )ست..(رو ک فتحه بذارین)
    شاید به نظر بدبو بیاد اما خدایییش خییییییییییییییلی خوشمزه ست تا یه هفته بدنت بو سیر وکما میده
    ولی به یه بار امتحانش میلرزه..از لحاظ دارویی خیلی خوبه چون معده رو پاکسازی میکنه

    زیباکده
    عزیزم ممنون می شم طرز تهیه اش رو بزاری
    یه روز درست کنم
  • ۱۱:۲۷   ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
    avatar
    Nanayi joon
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|4285 |6357 پست
    برای ساناز و دیگر دوستانی ک دوست داشتن این غذارو یاد بگیرن

    آش کما (کمای)
    کما یک گیاه کوهی است که در بعضی مناطق خراسان و... در فصل بهار و ماه فروردین سبز میشود.طبع بسیار گرم و خاصیت ضد عفونی کننده و انگل کش قوی دارد...
    مواد لازم :
    کما                                                      نیم کیلو
    سبزی آش خرد شده                                250 گرم
    جو                                                      1 پیمانه 
    بلغور گندم                                             نیم پیمانه
    انواع نخود و لوبیا جمعا                                  نیم پیمانه
    پیاز خرد شده                                             1 عدد
    زرچوبه                                                     کمی
    سیر                                                        3 حبه
    پونه کوهی                                               1 قاشق غذا خوری
    کشک ساییده شده                                   1 پیمانه
    نمک دریا                                                   کمی
    روغن زیتون                                                1/3 پیمانه

    آشنایی با غذاهای محلی

    روش پخت :
    دانه ها و حبوبات را  یک شب خبس کرده و بعد با حرارت ملایم بار میگذاریم
    پیاز خرد شده  و زرچوبه را اضافه کرده 2 تا 3 ساعت بعدکمای خرد شده ، سبزی، سیر و پونه گوهی را اضافه میکنیم بعد از نرم شدن کمای. نمک دریا را هم اضافه کرده یک جوش که زد روغن زیتون  را روی آش ریخته و شعله را خاموش میکنیم
    آش را با کشک ساییده شده و گردوی خرد شده تزیین کرده و میل میکنیم .
    نکته برای اینکه غذای شما ته نگیرد سعی کنید حبوبات را هم نزنید در این صورت 3 ساعت هم روی بار باشد ته نمیگیرد.
    ویرایش شده توسط Nanayi joon در تاریخ ۲۸/۱۲/۱۳۹۲   ۱۱:۳۱
  • ۱۱:۳۲   ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
    مرسی عزیزم
    به نظر خوشمزه می آد
    خودت امتحان کردی؟
  • ۱۱:۳۵   ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
    avatar
    Nanayi joon
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|4285 |6357 پست
    من تمام آش هارو دوست دارم
    خودم ک این آش رو نخوردم اما مواد لازمش رو ک میبینم احساس میکنم خیلی خوشمزست
  • ۲۲:۴۰   ۱۳۹۳/۱/۱۲
    avatar
    مریم الدوله
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6484 |4222 پست
     سلام دوست جونیام:
    اینم دستور کما به سبک بیرجندیا!!
    این عکس گیاه کماست
    آشنایی با غذاهای محلی
  • leftPublish
  • ۲۲:۵۳   ۱۳۹۳/۱/۱۲
    avatar
    مریم الدوله
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6484 |4222 پست
    واااای دستم رفت  وصفحه بسته شد...
    حیف اون همه تایپی که کرده بود
    دوست جونیام الان شدیدا دپرسم
    بعد 13 حتما براتون میذارمش
  • ۱۵:۵۰   ۱۳۹۳/۱/۱۳
    avatar
    ياقوت
    یک ستاره ⋆|2204 |1160 پست
    غذاهاى سنتى اصفهان: بريانى- حليم بادمجان- خورش ماست
    بريانى هاى معروف اصفهان: بريانى اعظم- بريانى نقش جهان
  • ۱۵:۵۲   ۱۳۹۳/۱/۱۳
    avatar
    ياقوت
    یک ستاره ⋆|2204 |1160 پست
    رستوران فانوس شهر محمود آباد و رستوران ليپار در چابهار عالى هستند.
  • ۱۲:۴۱   ۱۳۹۳/۲/۱۰
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
    زیباکده
    ياقوت : 

    غذاهاى سنتى اصفهان: بريانى- حليم بادمجان- خورش ماست

    بريانى هاى معروف اصفهان: بريانى اعظم- بريانى نقش جهان
    زیباکده
    من خورش ماست نخوردم

    خوشمزست؟

    شنیدم بر عکس اسمش یه دسره آره؟
  • ۲۲:۲۹   ۱۳۹۳/۲/۱۱
    avatar
    مریم الدوله
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6484 |4222 پست
    سلام
    دستور طبخ کما
    اول از همه باید خرد کنیم کماهارو (بوته کما عکسشو براتون گذاشتم .به اون توپی وسط میگن قرنه که برا خرد کردنش برگای بنفشش رو باز میگنن داخلش یه چیزی شبیه گل کلمه...اون رو خورد میکنن...البته برگای تازه ش رو هم خرد میگنن ...که ناگفته پیداست قرنه باشه خوشمزه تره)
    من از تمام مراحلش عکس گرفته بودم منتها نمیدونم کجا ریختمش...شرمنده دوستان
    بعدش از خرد کردنش(که البته توصیه من به شما اینه که به خاطر بوی نسبتا دلنوازش بیرون از منزل ترجیحا تو تراس یا حیاط مراحل پاکسازیش رو انجام بدین وهمینطور دستکش دستتون کنین)
    میریزیم تو یه ظرف بزرگ وچند بار میشوریمش(دفعات شستنش به خاک و... داشتن اون کما برمیگرده)شیوه شستنش هم متفاوته ...باید کف مال کنیین!!!منظورمو که فهمیدید؟؟
    چند بار میشوریم وابشو عوض میکنیم بعد میزاریم ابش بره...
    ابش که رفت میریزیم تو قابلمه که بازم ترجیحا در بیرون از منزل!!!انجام میدیم
    میزاریم بخارپز بشه....
    حدودا یک ساعت طول میکشه...
    بعدش کما اماده بسته بندی برا فریزره!!!
    خب حالا چطوری واسه خوردن اصلی امااااده میشه...........
    جونم براتون بگه:
    سیر رو خرد میکنیم داخل یه ماهیتابه روغن زرد وروغن گوشت میریزیم.(الهی ...میدونید اینا چیه؟؟ انقدر خوشمزه ست که نگووووووو)
    سیر رو اضافه میکنیم وکمی تفت میدیم ومقداری اب اضافه میکنیم(بسته به مقدار کما داره اخه این اب باید نیم ساعتی بلکم کمتر با کما پخته بشه وبه خوردش بره...برا 5 نفر یه لیوان اب بسه)ادویه هم فلفل ونمکه....خب قبل از اضافه کردن کما باید ببینیم ایا سیر پخته شده یا نه ...
    دستمون رو روی بخارش میگیریم بعد بو میکشیم اگه بوی سیر یه ذره نداد وقت اضافه کردن کماست............
    خب دیگه بعدش که کما رو ریخیم هم میزنیم ومیذاریم پخته بشه...
    بعضیا بهش رب ویا یه دونه تخم مرغ هم میزنن....
    من کوکوشم خوردم که با قرنه درست میشه ...عالیه...
    البته برا منطقه ما که فصل کما همه اکثرا هم بو میشن بوش مساله ای نیست... ولی برا کسایی که با بوش مشکل دارن توصیه میکنم 5شنبه درست کنن که تا شنبه بوش بره...
    نووووووووووووووووش جانتون
  • ۰۸:۰۶   ۱۳۹۳/۲/۱۲
    avatar
    ياقوت
    یک ستاره ⋆|2204 |1160 پست
    زیباکده
    ساناز افشار : 

    زیباکده

    ياقوت : 



    غذاهاى سنتى اصفهان: بريانى- حليم بادمجان- خورش ماست



    بريانى هاى معروف اصفهان: بريانى اعظم- بريانى نقش جهان
    زیباکده
    من خورش ماست نخوردم



    خوشمزست؟



    شنیدم بر عکس اسمش یه دسره آره؟

    زیباکده
    خيلى خوشمزست. با ماست چكيده و زعفران و گوشت گوسفند و شكر درست ميشه. مخصوص مراسم هاست.
  • ۱۵:۲۰   ۱۳۹۳/۲/۱۴
    avatar
    shirinshirini
    یک ستاره ⋆|2595
    رستوران هتل ایل گلی تبریز بوفه خیلی خوبی داره که کوفته تبریزیاش عالیه من گیلانه جردن خیلی دوس دارم
  • ۱۵:۲۲   ۱۳۹۳/۲/۱۴
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
    زیباکده
    shirin shirini : 

    رستوران هتل ایل گلی تبریز بوفه خیلی خوبی داره که کوفته تبریزیاش عالیه من گیلانه جردن خیلی دوس دارم
    زیباکده
    عزیزم تبریزی هستی

    من یکیم اطلاعات از تبریز می خوام ازت
  • ۱۷:۱۷   ۱۳۹۳/۲/۱۴
    avatar
    آزِِِِیـــــــــــنـاااا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13810 |7289 پست
    بریونی اصفهانو خوردم عالیه خورشت ماستشو نخوردم.اونجا فامیل داریم برم حتما میگم درست کنه اگه بلد باشند.
  • ۱۷:۱۸   ۱۳۹۳/۲/۱۴
    avatar
    آزِِِِیـــــــــــنـاااا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13810 |7289 پست
    ما تو شمالیم کما اینجا میشه پیدا کرد ؟
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان