ته ديگ نمك سود است
يكي از فوت هاي كوزه گري تهيه ته ديگ خوشمزه، استفاده از نمك است.
ضرر: نمك يكي از عوامل افزايش دهنده فشارخون است. از طرفي نمك باعث ايجاد تشنگي شده و با نوشيدن آب بيشتر به دليل خوردن ته ديگ، معده آسيب مي بيند.
راهكار: براي آنكه ته ديگ تان سالم باشد، مقدار مصرف نمك را به حداقل رسانده يا از نمك دريايي استفاده كنيد. علاوه بر اينكه فقط در يك لايه از ته ديگ، مثلاً فاصله بين قابلمه تا ته ديگ، نمك بپاشيد.
ته ديگ و خطر سرطان
اگر حرارت رسيده كمي زياد بوده و ته ديگ كبابي روبه تيره شود، تركيب هاي نامناسبي در ته ديگ ايجاد مي شود.
ضرر: اين تركيب هاي نامناسب زمينه ساز بروز مشكلات گوارشي به ويژه ترش كردن است. تكرار ورود اين تركيب هاي نامناسب به بدن باعث ابتلا به سرطان مي شود. مواد غذايي كه در اثر حرارت تغيير رنگ داده باشند، حاوي عوامل «موتاژن» هستند. اين تركيب ها باعث جهش ژني مي شوند.
راهكار: قبل از آنكه حرارت زياد باعث سياه شدن ته ديگ شود، آن را برداريد.
براي آنكه چرب نباشد
براي آنكه چربي ته ديگ كمتر شود، آن را داخل ظرفي جداگانه بگذاريد تا روغن آن جدا شده و بعد كنار برنج بگذاريد.