خانه
102K

ترفندهای آشپزی (رمز و راز خوشمزه تر شدن غذاها)

  • ۰۹:۴۶   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28058 |24368 پست

                                                                       

    دوستای خوبم 

    در این تاپیک راه و روش و فوت کوزه گری برای خوشمزه تر شدن غذاها رو قرار میدم

    همچنین روشهای رفع مشکلاتی که در زمان پخت غذا پیش میاد

    از دوستان هم تقاضا میکنم تجربیات خودشونو بگن  و با هم تبادل نظر داشته باشیم 

                               

  • leftPublish
  • ۱۴:۱۷   ۱۳۹۵/۳/۱۱
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19753 |39377 پست
    #نکات_کیک
    برای دوستانی که دلایل پف نکردن کیک رو پرسیده بودن:
    بعضی کیک ها مثل کیک اسفنجی یا شیفون توی دستورشون بیکینگ پودر یا جوش شیرین نداره . عاملی که باعث پف این کیک ها میشه حباب های هوای ایجاد شده موقع زدن تخم مرغه. پس باید تخم مرغ به خوبی زده شده باشه و نکته مهم تر اینکه موقع مخلوط کردن مواد این جور کیک ها فقط باید به صورت دورانی با لیسک مخلوط بشن به هیچ وجه نباید مواد این کیک ها رو زیاد هم بزنید. نکته دیگه در مورد کیک های اسفنجی اینه که قالب را نباید بیشتر از 2/3 حجم قالب پر کرد. کیک برای پف کردن به دیواره های قالب میچسبه و خودش رو بالا میکشه پس دیواره های قالب رو هیچ وقت چرب نکنید. فر باید حتما از قبل گرم شده باشه. تا 20 دقیقه اول پخت کیک به هیچ وجه در فر رو باز نکنید . اگه با رعایت همه این نکات باز هم کیکتون پف خوبی نداشت چک کنید ببنید در فرتون خوب بسته میشه یا نه. کیک هایی که توی دستورشون جوش شیرین و بیکینگ پودر داره بهتر پف میکنند و حتی میشه این کیک ها رو با همزن برقی هم زد. برای این کیک ها هم رعایت نکات بالا ضروریه اما اگه باز هم کیکتون خوب پف نکرد ممکنه مواد خوب مخلوط نشده باشن یا قبل از پخت خوب به دمای محیط نرسید باشن یا حتی ممکنه بیکینگ پودر یا جوش شیرین شما قدیمی باشه و خاصیتش رو از دست داده باشه.
    نکته مهم دیگه برای پف کیک اینه که همیشه برای هرکیکی آرد رو سه بار الک کنید
  • ۱۰:۰۴   ۱۳۹۵/۴/۲
    avatar
    پرستو ♥
    یک ستاره ⋆|1561 |1828 پست
    وای چه نکته های داره یه کیک اسفنجی مرسی عزیزم من اصلا نمیدونستم
    با این قالبهای سلیکنی چی از تو این قالب ها چجوری باید دراورد کیک و
  • ۱۴:۳۰   ۱۳۹۵/۴/۲۶
    avatar
    elham khajoi
    دو ستاره ⋆⋆|3355 |2818 پست
    زیباکده
    نازنین جون : 

     اگر برنج‌تان سوخته، نان لواشی را روی برنج پهن کنید

    و بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه آن را بردارید، نان بو و طعم سوختگی را از بین می برد. به یاد داشته باشید در هنگام کشیدن برنج، قسمت سوخته پایین قابلمه را نخراشید.

    زیباکده

    چگونه بوی سوختگی برنج را ازبین ببریم؟

    اگر احساس کردین برنجتون بوی سوختگی گرفته، موقعی که دمکش روی قابلمه است، یک تکه نان روی برنج بذارین، موقع کشیدن برنج می تونین نون رو بردارید. اگه فکر می کنید برنج رنگ نون رو می گیره، یک پیاز را پوست کنین و داخل برنج فرو ببرین تا بوی سوختگی رو بگیره.


  • ۱۳:۰۱   ۱۳۹۵/۴/۳۰
    avatar
    elham khajoi
    دو ستاره ⋆⋆|3355 |2818 پست

    پخت ماهیچه به شیوه پسران کریم مشهد

    ماهیچه ها رو تو کمی روغن و زردچوبه با حرارت بالا تفت بدید تا اطراف ماهیچه طلایی بشه.
    بعد در ظرفی که گنجایش داشته باشه ماهیچه ها رو در یک ردیف بچینید و روی ماهیچه ها رو با پیاز خلال شده فراوون بپوشونید و کمی روغن زیتون ، زعفران آب کرده ، فلفل و زردچوبه روی ماهیچه ها بریزید.
    حرارت رو خیلی ملایم کنید و اجازه بدید ماهیچه با آبی که از پیازها خارج میشه بپزه. دقت کنید نباید ماهیچه ها تا زمان پخت جبه جا بشه چون اگه پیازها بره زیر ماهیچه دیگه اونقدر آب نمیندازه و میسوزه.
    پس اصلا برای پخت این ماهیچه نیار نیست که آب اضافه کنید.
    وقتی از پخت ماهیچه مطمئن شدید نمک رو اضافه کنید و ماهیچه ها رو جا به جا کنید و حرارت رو بالا ببرید تا پیازها به سرخ شدن برسه. اگه حس کردید ماهیچه ها داره له میشه اونها رو از ظرف خارج کنید و بذارید پیازها سرخ بشه.
    در نهایت این غذا بدون آبه و ماهیچه همراه با پیاز سرخ شده کنارش ( به شیوه رستوران پسران کریم و با همون طعم و مزه ) سرو میشه.
    پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید واقعا ماهیچه با این روش لذیذ میشه.

    ترفندهای آشپزی (رمز و راز خوشمزه تر شدن غذاها)
  • ۱۶:۱۸   ۱۳۹۵/۵/۲
    avatar
    elham khajoi
    دو ستاره ⋆⋆|3355 |2818 پست

    علت کپک زدن مربا

    هیچگاه از قاشقی که خوب تمیز نشده .یا قاشقی که خیس باشدبرای هم زدن مربا استفاده نکنید چون موجب میشود مربا زود کپک بزند.

    ترفندهای آشپزی (رمز و راز خوشمزه تر شدن غذاها)
  • leftPublish
  • ۱۶:۲۱   ۱۳۹۵/۵/۲
    avatar
    elham khajoi
    دو ستاره ⋆⋆|3355 |2818 پست

    سیب زمینی به سبک رستوران

    بهتره اول سیب زمینی ها رو درشت خرد کنیم. سپس به مدت یکی دو ساعت درون آب یخ قرار بدیم. این کار باعث می شود ماده زائد درون سیب زمینی از بین برود. برخی از بیماران که نباید سیب زمینی بخورند ( مثل بیماران دیالیزی که سموم بدن به سختی دفع می شود) دکتر توصیه می کند اگر مایل به خوردن سیب زمینی هستند، اول دقایقی آن را درون آب بگذارند که سموم سیب زمینی دفع شود.
     
     
    نکته مهم اینکه برخی عادت دارند شب تا صبح سیب زمینی را درون آب بگذارند. به نظر من این کار را نکنید چون دیگر چیزی از مواد غذایی آن باقی نمی ماند!
     
    1- بعد از یکی دو ساعت، در قابلمه ای آب را جوش بیاورید و زمانی که آب جوش آمد، سیب زمینی ها را در آن بریزید. انگار که می خواهید آنها را مثل برنج آبکش کنید. نکته مهم اینکه بیشتر از ۵ دقیقه سیب زمینی ها رو درون آب جوش نباشند وگرنه له می شوند.
     
     
    2- بعد از ۵ دقیقه سیب زمینی ها رو آبکش می کنیم و روی آن آب سرد می ریزیم. می ذاریم آبش حسابی بره. در این فاصله روغن رو داغ می کنیم. من خودم برای سرخ کردن موادی از این دست که باید در روغن فراوون سرخ بشوند، یه شیر جوش کوچیک دارم. مقدار روغنی رو که قراره توی یه ماهیتابه بریزم و پخش بشه، توی این شیر جوش می ریزم تا ارتفاع روغن بالا بیاد.
    روغن که حسابی داغ شد، سیب زمینی ها رو خیلی با حوصله توی روغن می چینیم. نباید روی هم باشند وگرنه خوب سرخ نمی شوند.
     
    3- می تونید این سیب زمینی ها رو در کنار سوسیس سرخ کرده، میل نمایید.
    درست کردن این سوسیس های با شخصیت هم که خیلی آسونه. سر هر سوسیس رو به دو قسمت تقسیم می کنیم. با چاقو یه + روش می زنیم. و دوباره در کنار هر ضلع، برش دیگری ایجاد می کنیم. وقتی که داریم سرخ می کنیم، سر سوسیس ها رو زیر روغن می کنیم. کم کم گل از گل سوسیس ها باز می شه. من یه دونه سیب زمینی خام رو پوست گرفتم. و از زیرش یه جوری برش زدم که صاف روی بشقاب وایسه. سپس سوسیس ها رو با وسیله خلال دندون روی سیب زمینی خام، قرار دادم. اطرافش رو هم که سیب زمینی سرخ کرده ریختم.
     
     
    نکات مهم :
     
    آنچه که بر همگان واضح و مبرهن است، این است که از تمام دستورات بر می آید که سیب زمینی را قبل از سرخ کردن، قدری بپزیم. همه راز ترد شدن سیب زمینی سرخ کرده، همین است و بس! اگر سیب زمینی ها را خلالی درون آب جوش بریزیم، ۵ دقیقه کافیه. اگر از اول درسته بذاریم بپزه، ۲۰ دقیه بسه. بقیه کارها، ریزه کاریه.

    ترفندهای آشپزی (رمز و راز خوشمزه تر شدن غذاها)
  • ۱۴:۴۳   ۱۳۹۵/۵/۱۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28058 |24368 پست

    بهترین راه برای از بین بردن بوی سوختگی برنج،


    قرار دادن یک عدد نان روی برنج یا فرو کردن یک عدد پیاز پوست کنده درون برنج است.
  • ۱۴:۰۱   ۱۳۹۵/۵/۳۰
    avatar
    elham khajoi
    دو ستاره ⋆⋆|3355 |2818 پست


    چجوری میتونم سریعتر پیاز را سرخ کنم؟

     نصف قاشق چایی خوری نمک به روغن درون تابه اضافه کنید.

    ترفندهای آشپزی (رمز و راز خوشمزه تر شدن غذاها)
  • ۰۷:۴۹   ۱۳۹۵/۹/۱۰
    avatar
    نسیم صبا
    کاربر جديد|0 |1 پست
    سلام برای خوش طعم کردن قرمه سبزی چی کار باید کرد؟
  • ۰۸:۱۳   ۱۳۹۵/۹/۱۰
    avatar
    زری جون
    کاربر جديد|9 |27 پست
    زیباکده
    نسیم صبا : 
    سلام برای خوش طعم کردن قرمه سبزی چی کار باید کرد؟
    زیباکده

    1 ـ سبزي قورمه شامل تره 500 گرم ، جعفري 600 گرم ، گشنيز150 گرم ، اسفناج 150 گرم و شنبليله 50 گرم است.
    2ـ بهتر است سبزي خورش قورمه سبزي خيلي ريز خرد شود چون به اين ترتيب خورش بهتر جا مي افتد.
    3 ـ حتي الامکان از سبزي تازه استفاده کنيد. چرا که خورش خوشمزه تر و خوش رنگ تر مي شود و صد البته ويتامين هاي موجود در سبزي بهتر حفظ مي شود.
    4ـ اگر مي خواهيد سبزي قورمه سبزي را در فريزر نگهداري کنيد بهتر است که آن را سرخ نشده در فريزر بگذاريد و موقع پخت سرخ کنيد تا سالم تر و خوش رنگ تر (سبزتر) باشد. چون از نظربهداشت غذا روغن مايع نبايد يخ بزند و مصرف روغن جامدهم براي سلامتي مضر است.
    5 ـ شنبليله خورش نبايد زياد باشد چون خورش تلخ مي شود.
    6 ـ در برخي از نواحي اصولا از شنبليله استفاده نمي کنند چرا که ماندگاري بوي آن را نمي پسندند.
    7 ـ در شهرهاي آذربايجان گشنيز ، اسفناج يا برگ چغندر به ترکيب سبزي اضافه مي شود و شنبليله از آن ميان حذف مي شود.
    8 ـ اگر سبزي قورمه سبزي درشت خرد شده باشد خورش هر چه بجوشد جا نمي افتد.
    9 ـ در بعضي از نواحي شمال کشور، سبزي هاي محلي خود را نيز به قورمه سبزي اضافه مي کنند.
    10 ـ سرخ کردن زياد سبزي(که در تهران و در ميان بعضي از خانواده ها مرسوم است) باعث مي شود رنگ آن تيره شده و خاصيت خود را از دست بدهد و غذا سنگين شود(معده را اذيت کند).
    11 ـ نسبت سبزي هاي مختلف در قورمه سبزي بستگي به ذائقه خانواده دارد. ولي در هر حال اگر تره زياد باشد طعم خورش تند مي شود. اسفناج زياد به خورش ، مزه خورش آلو اسفناج مي دهد. شنبليله زياد خورش را تلخ مي کند و بوي گشنيز هم در خورش قورمه سبزي نبايد خيلي محسوس باشد.
    12 ـ نکته ديگر آنکه اگر سبزي موقع خرد کردن آب انداخت آب آن را دور نريخته و به خورش اضافه کنيد.
    13 ـ هنگام سرخ کردن ، روغن سبزي را اول به آن اضافه کنيد و به اصطلاح نگذاريد آب سبزي خشک شود بعد روغن بريزيد چون رنگ روغن روي خورش جا افتاده و سبزي سبز و خوش رنگ مي شود.

  • leftPublish
  • ۱۰:۳۷   ۱۳۹۵/۹/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست

    خوشمزه تر شدن خورش قیمه

    -برای اینکه خورش قیمه شما خوشمزه تر شود لپه را ابتدا خیس کنید سپس همراه گوشت تفت دهید. مزه آن بسیار خوش طعم می شود و احتیاج به جدا پختن لپه هم نیست و مطمئن باشید، که لپه با گوشت می پزد.

    💯خوشمزه تر شدن خورش فسنجان

    -برای اینکه خورش فسنجان شما خوشمزه تر شود و در ضمن روغن بیشتری پس دهد، می توانید از آب سرد استفاده کنید. در ضمن کم کم آب را اضافه کنید، تا گردوها روغن بیشتری پس دهند.

    💯خوشمزه تر شدن خورش سبزی

    -برای خوشمزه تر شدن خورش سبزی از آب قلم گوسفند استفاده کنید. حتی از مغز داخل قلم برای سرخ کردن سبزی می توانید استفاده کنید. با انجام اینکار می بینید، خورش شما چقدر لذیذتر می شود.

    💯اگر خورش شما شور شد

    - اگر خورش شما شور شد اصلاً نگران نباشید. یک سیب زمینی را پوست کنده و به دو نیم تقسیم کنید سیب زمینی را داخل خورش بریزید تا کمی بجوشد. با اینکار سیب زمینی شوری غذا را بخود می گیرد.

    💯چه موقع آبلیمو را به خورش سبزی اضافه کنید

    -بهترین زمان برای اضافه کردن آبلیمو به خورش زمانی است که زیر اجاق را تازه خاموش کرده اید، اگر آبلیمو در خورش جوش بخورد رنگ خورش بر می گردد و زیبایی خود را از دست می دهد.

    💯اگر خورش شما سوخت

    -اگر خورش شما سوخت به هیچ وجه داخل آن آب نریزید بلکه خورش را به ظرف دیگری انتقال دهید. بصورتی که مواد سوختنی به ظرف دوم منتقل نشود سپس می توانید کمی نمک و روغن و ادویه به آن اضافه کنید.

  • ۱۰:۳۹   ۱۳۹۵/۹/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست

     به سبزی قورمه مقداری سبزی ترخون هم اضافه کنید

    👌 در پایان پخت خورش زعفران پودر شده را فراموش نکنید!!!

    👌 و همیشه نیم ساعت قبل از پایان پخت روغن را به خورش اضافه کنید و زیر شعله را زیاد کنید تا آب اضافی از بین برود و خورش جا بیافتد.

    👌 همیشه از گوشت خالی استفاده نکنید استخون هم داشته باشه میتونید از آخر استخوان ها را جدا کنید

    👌 سعی کنید رب گوجه اصلا نزنید

    👌 اگر ظهر میخواین قورمه سبزی داشته باشین شب اماده کنید ظهر گرم کنید

    🌿 برای اینکه قورمه سبزی خوب روغن بیندازد ، اواسط پخت خورشت یک قاشق شنبلیله که خیلی خوب سرخ و خشک شده به آن اضافه کنید . 

    برای اینکه قورمه سبزی شما روغن بیاندازد برای سرخ کردن سبزی  از روغن جامد استفاده کنید. 

    باتوجه به اینكه گوشت و سبزی قورمه به صورت جداگانه سرخ می‌شوند، بهتر است از مقدار كمی روغن استفاده كنید تا غذا بیش از اندازه چرب نشود.

    لوبیا را شب قبل خیس كنید و ابتدا 20دقیقه آنرا جوشانده سپس به خورش اضافه كنید. اگرمعده حساسی دارید ونفخ می‌كنید از لوبیای چشم‌ بلبلی استفاده كنید.

     فقط 15دقیقه سبزی را روی شعله متوسط سرخ کنید تا رنگ آن عوض شده و عطر شنبلیله آزاد شود. در طول مدت سرخ كردن، سبزی را 2 یا 3بار بیشتر هم نزنید

     با تمام ضرری که روغن زیاد داره و غذای چرب اصلا خوب نیست اما قرمه سبزی چرب خیلی خوشمزه تر میشه 😋

    وقتی آب قورمه سبزی خشک شد، در انتهای پخت 5دقیقه زیرش رو خیلی کم کنیدکه روغن بندازه. و روغنی که برای سرخ کردن سبزی ها و تفت دادن گوشت استفاده کردیدتاحدی روی خورشت پیدا باشه.😊

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان