خانه
102K

ترفندهای آشپزی (رمز و راز خوشمزه تر شدن غذاها)

  • ۰۹:۴۶   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28088 |24368 پست

                                                                       

    دوستای خوبم 

    در این تاپیک راه و روش و فوت کوزه گری برای خوشمزه تر شدن غذاها رو قرار میدم

    همچنین روشهای رفع مشکلاتی که در زمان پخت غذا پیش میاد

    از دوستان هم تقاضا میکنم تجربیات خودشونو بگن  و با هم تبادل نظر داشته باشیم 

                               

  • leftPublish
  • ۱۳:۳۴   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    توصيه هاي براي نگهداري مواد غذايي در يخچال و فريزر

    1- انجماد، بهترين نحوه نگهداري موادغذايي بوده و موجب متوقف شدن فعاليت ميكرب ها مي شود.

    2- با استفاده از يخچال هاي خانگي مي توان موادغذايي منجمد را حداكثر تا سه ماه نگهداري كرد.

    3- بعضي از غذاهاي منجمد را مي توان به طور منجمد طبخ كرد. اين عمل موجب تسريع و صرفه جويي در وقت و حفظ رنگ و طعم موادغذايي مي شود.

    4- سبزي ها را قبل از انجماد، توسط بخار و يا با مقدار كمي آب بپزيد. سپس آن را سرد كرده، بسته بندي و منجمد كنيد. اين عمل فعاليت دياستازها را متوقف مي سازد.

    5- مواد پروتئيني، چربي ها، هيدارتهاي كربن، ويتامينهاي B وC موادغذايي را در 18- درجه سانتيگراد مي توان حفظ كرد.

    6- درجه حرارت نگهداري مواد يخ زده نبايد كمتر از 15- درجه سانتيگراد باشد.

    7- كيسه حاوي موادغذايي قبل از انجماد بايد خالي از هوا بوده و پاره نباشد.

    8- هنگام استفاده از محصول منجمد شده بايد آن را از فريزر به يخچال انتقال داد تا يخ آن باز شود. اين عمل موجب نگهداري رنگ، طعم و صرفه جويي در وقت است.

    9- خريد محصول منجمد بايد در مرحله آخر خريد انجام گيرد و به محض ورود به منزل در يخچال نگهداري شود.

    10- گوشتهاي منجمد را در يخچال و يا در درجه حرارت محيط زيست باز كنيد.

    11- طبخ سبزي هاي منجمد بايد در مدت زمان كوتاه تري انجام گيرد، زيرا قبل از انجماد سبزي ها طبخ شده اند.

    12- موادغذايي را در كيسه هاي نايلوني، ظروف پلاستيكي يا آلومينيومي سربسته فريز كنيد.

    13- هيچ گاه قطعات ماهي فريز شده را در آب باز نكنيد زيرا جذب آب موجب مي شود كه طعم آن تغيير كند. اما انجام اين كار در مورد ماهي درسته اشكالي ندارد.

    14- مدت زمان نگهداري موادغذايي گوشتي به صورت انجماد 2 الي 3 ماه، شيريني ها ، ميوه ها و اغلب سبزيها 6 ماه الي يك سال است.

    15- موادي كه هيچ گاه نبايد منجمد كرد عبارتند از: خامه، شير، ژله، سس مايونز، كاهو، موز، تربچه، خربزه، طالبي و تخم مرغ سفت.

    16- بعضي از سبزي ها را كه به صورت خام مصرف مي شوند، نبايد منجمد كرد.

    17- سبزي ها را قبل از انجماد، تميز شسته، پاك كنيد. سپس با بخار پخته ، فريز كنيد.

    18- كندي در انجماد موجب فاسد شدن سبزي مي شود.

    19- گوشت پرندگان فريز شده را توسط آب جاري و يا با قراردادن در يخچال باز كنيد.

    20- مواد نشاسته اي حساسيت كمتري به سرعت انجماد دارند.

    21- گوشت سفيد مثل مرغ و ماهي در اثر انجماد نسبت به گوشت قرمز آسيب پذيرتر است.
  • ۱۳:۳۴   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    جلوگيري از وارفتن كوفته تبريزي

    براي اينكه كوفته هاي شما در آب از هم نپاشد ، قدري آرد و تخم مرغ به مواد آن بيافزائيد 2_ مي توانيد مقداري عدس خام را چرخ كرده و در موادتان از آن استفاده كنيد 3_ پس از گلوله كردن كوفته ها و قرار دادن در قابلمه،حرارت آتش را زياد كنيد تا بجوشد و سپس كم كنيد تا با آرامش بپزد.
  • ۱۳:۳۴   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    نكاتي براي پخت بهتر ماكاروني


    1-چند قاشق غذا خوري روغن داخل ماكاروني در حال جوشيدن بريزيد.
    2- چند قاشق آبليمو داخل ظرف ماكاروني در حال جوشيدن بريزيد.
    3- مقداري نمك به آب در حال جوشيدن آن اضافه كنيد.
    4- چند قاشق آبليمو به مايه ماكاروني اضافه كنيد تا ماكاروني شما لذيذتر شود.
  • ۱۳:۳۴   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    براي خوشمزه كردن سويا به نكته هاى زير دقت كنيد :
    ابتدا سويا را در مفدار لازم آب گرم خيس كنيد و يكي دو بار آب آن را عوض كنيد . وقتي سويا نرم شد ، آن را در صافى بريزيد تا آب آن كاملا گرفته شود سپس در ظرفى پياز رنده شده را سرخ كنيد و به آن ادويه نمك و رب گو جه فرنگى را اضافه كنيد ، حالا سويا را داخل آن بريزيد و تفت دهيد .

    در اين مرحله 2 قاشق غذا خورى آبغوره را نيز به مواد اضافه كنيد اندكى صبر كرده و يك استكان آب به اين مخلوط اضافه كنيد حالا درب ظرف را بگذاريد تا با حرارت ملايم به مدت 5 دقيقه بپزد . حالا سوياى شما مزه دار شده است . آين را به ماكارونى يا خوراك مى توانيد اضافه كنيد.
  • ۱۳:۳۵   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    سرخ كردن


    هنگامي كه مي‌خواهيد سيب زميني يا بادمجان را سرخ كنيد، با پاشيدن كمي نمك به داخل روغن، از چسبيدن مواد به تابه جلوگيري كنيد.
  • leftPublish
  • ۱۳:۳۵   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    پاك كردن سبزيجات از تخم حشرات


    براي اينكه حشرات داخل سبزيجاتي مانند كلم، گل كلم و نظاير آن را بيرون بياوريد ، 15 دقيقه آن را در آب سردي كه با چند قاشق چايخوري نمك يا سركه مخلوط كرده ايد قرار دهيد.
  • ۱۳:۳۵   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست

    پخت گوشت بدون له شدن


    اگر مي خواهيد گوشت يا مرغ را با حرارت كم بپزيد، ابتدا قطعات گوشت را در روغن تفت دهيد، تا طلايي شود واطراف آن تغيير رنگ دهد. سپس آن را روي حرارت ملايم بپزيد . با طلايي كردن گوشت ، لايه ي سرخ شده محافظي براي قسمت هاي ديگر گوشت مي شود و از له شدن آن جلوگيري مي كند.
  • ۱۳:۳۵   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست

    پاك كردن لكه ي سوختگي قابلمه


    براي پاك كردن ماهيتابه يا قابلمه‏ هايي كه سوخته و تـَه ‏گرفته، به روش زير عمل كنيد: ته ظرف سوخته مقدار زيادي جوش شيرين بريزيد و آن قدر آب به آن اضافه كنيد كه فقط مرطوب شود؛ بگذاريد چند ساعت بماند. معمولاً با اين اقدام مي ‏توانيد قسمت سوخته را بلند كنيد و ظرف را به راحتي بشوييد. لكه‏هاي سرسخت را هم از ظروفي كه معمولاً غذا به ته آنها نمي‏ چسبد مي ‏توان به روش زير از بين برد:دو قاشق غذاخوري جوش شيرين، نصف فنجان سركه و يك فنجان آب در آن بريزيد و به مدت 10 دقيقه بجوشانيد.
  • ۱۳:۳۵   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست

    پوست كندن گردوي تازه


    اگرمي خواهيد پوست گردوي سبز را از آن جدا كنيد و دستتان سياه نشود ، داخل ظرف پر از آب، پوست گردو را بكنيد.
  • ۱۳:۳۵   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    جدا كردن نان شيريني از قالب


    اگر نان شيريني از قالب جدا نمي شود ، يك پارچه را داخل آب خيلي داغ فرو كنيد و دور قالب شيريني بپيچيد و چند دقيقه صبر كنيد؛ نان شيريني به راحتي از قالب جدا خواهد شد.
  • leftPublish
  • ۱۳:۳۶   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    نكاتي مفيد براي درست كردن سالاد

    مواد لازم :
    علاقه قدري

    طرز تهيه :
    در مورد سالادها به نكات ذيل توجه كامل داشته باشيد :
    سالاد غذائيست مطبوع و لذيذ كه علاوه بر داشتن مواد مغذي اشتهاي انسان را براي خوردن غذاهاي ديگر تحريك مينمايد و بهمين دليل اغلب سالادها را در اول قبل از هر غذائي سرو ميكنند با خوردن سالاد ميتوانيم سلامتي خود را تامين نمائيم .
    علاوه بر اينكه سالاد مطبوع و لذيذ ميباشد داراي ويتامين هاي مختلف و مواد معدني فراواني هم ميباشد كه بودن يكنوع آن هر روز سر ميز از جمله غذاي لازم و واجب است.
    سالاد انواع و اقسام دارد در هر فصل و موقعيت فرق ميكند ميتوانيم سالاد را بعنوان پيش غذائي يا غذاي اصلي و يا با غذا و همچنين بعنوان دسر ميل كنيم



    انواع سالاد :
    پيش غذائي يا اردور مثل سالاد گوجه فرنگي تخم مرغ و يا سبزيهاي تازه يا ساردين و همچنين سالادهائي كه از بعضي حيوانات دريائي ميتوان درست كرد.
    سالادهائي كه بايد با غذا خورد - سالاد كاهو - و سالادهاي سبز ديگر مثل انديو اسفناج - بلاغ اوتي و كنگر خام (كنكر خام سبزي ايست بسيار مفيد كه تا بحال فقط براي خورش و ماست و كنگر استفاده ميكرديم و در هر دو وضع از پخته آن استفاده مينموديم حال ما ميتوانيم كنگر خام را مثل سبزيهاي ديگر سالاد كنيم كه هم مفيد است و هم تنوعي در سالادهاي امروزي بوجود آمده و كبد را هم سالم نگاه ميدارد.)
    سالادهاي ميوه با ژله و يا با مايونز - كلم پيچ سفيد و يا قرمز كه هر دو بسيار لذيذ و مفيدند و گذشته از اينكه در نظافت و شستشوي آن بايد فوق العاده دقت كنيم ميبايد در موقع بريدن آنهم كارد تيزي بكار ببريم زيرا كلم داراي ويتامينهاي مختلف و مواد معدني است كه در موقع بريدن و خرد كردن اگر كارد كند باشد آب كلم بيرون آمده تمام ويتامين آن با آب آن خارج ميشود و بقيه اش براي خوردن چندان مفيد نيست تمام اين سالادها را ميتوان با سس هاي مختلف مايونز - سس فرانسه يا مايونز شخته درست كرده آماده نمود.
    سالادهائي كه بعوض غذاي اصلي ميتوان از آنها استفاده كرد مثل سالاد تخم مرغ - گوشت و مايونز - سالاد سيب زميني و مرغ و مايونز - سالاد ماكاروني وسالاد لوبيا چيتي - سالاد بعضي حيوانات دريائي - سالاد مخلوط هم است كه گاهي ميتوان از سبزيجات باقيمانده درست بنمائيم .
    سالادهائي كه بعنوان دسر ميتوان از آن استفاده نمود سالاد ميوه و گاهي بعوض مايونز از خامه و شكر و يكنوع سس مخصوص دسر استفاده ميكنيم و همچنين ميوه و ژله كه از ژلاتين شيرين درست شده است .
    سالادهائيكه مخصوص مهماني است مثل سالاد آناناس - سالاد طالبي و يا سالادهاي ديگر كه بطور مجلل ميتوان تزئين نمود.
    روش سرو كردن انواع سالاد :
    الف - اگر بخواهيم سالاد را اول سرو كنيم و تنها خورده شود بايد قبل از اينكه افراد سز ميز ميايند در كاسه يا بشقاب مخصوص سالاد بطوريكه انفرادي كشيده و براي هر نفر در جلو ، وسط آنجائيكه بشقاب غذا گذارده ميشود قرار دهيم.
    ب - اگر بخواهيم سالاد را با غذا بخوريم در طرف دست چپ بشقابي قرار ميدهيم كه مخصوص سالاد باشد و بعدا سالاد را سرو ميكنيم و هر كسي براي خودش بر ميدارد و ما ميتوانيم ظرف سالاد را بيكديگر رد كنيم .
    ج - اگر براي بشقاب سالاد جا نبود و ميز شلوغ بود بايد از بشقاب نان كه قسمت چپ بالاي چنگال قرار گرفته است استفاده نمائيم و از بشقاب نان صرف نظر كنيم. سس سالاد را ميتوان داخل سالاد نمود و يا عليحده سرو كرد - البته اگر سس را عليحده سرو كنيم سالاد تردتر و قشنگ تر و تازه تر خواهد ماند و ميتوانيم بعدا پس از سرو سالاد سس را هم دور بگردانيم.
    د - سالاد را ميتوان داخل برگ كاهو و يا برگ كلم سرو كرد و اغلب اشخاص در شك و ترديد هستند كه آيا ميتوانند برگ كاهو و يا كلم را هم بخورند البته برگ كاهو و كلم بسيار نافع و لذيذ و خوبست و ميتوان پس از خوردن سالاد داخل آن از برگ كاهو يا كلم هم استفاده نمود.
    براي تهيه سالادها به نكات ذيل توجه كامل داشته باشيد :
    سس سالاد بايد نزديك صرف سالاد با آن مخلوط شود زيرا در صورتيكه سس زودتر در سالاد بريزيم سبزيها پلاسيده ميشوند و آب مياندازند.
    سركه سالاد بطور متوسط بايد يك سوم روغن زيتون باشد مگر آنكه سالاد را ترش تر دوست داشته باشيم.
    نمك و فلفل را بايد در سركه حل كنيم و بعد روغن روغن زيتون را بآن اضافه نمائيم .
    در صورتيكه بخواهيم در سالاد سيب زميني بريزيم ، سيب زميني را اول با سركه و نمك و فلفل مخلوط ميكنيم ، بعد روغن زيتون را ميريزيم زيرا در اينصورت ترشي بهتر جذب سيب زميني ميشود.
    در صورت مصرف كنسرو قارچ احتياج بسرخ كردن ندارد.
  • ۱۳:۳۶   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    درباره طبخ و مصرف انواع گوشت


    يكي از چهار گروه اصلي غذايي، گروه گوشت‌ها هستند كه شامل گوشت انواع ماهي‌ها و آبزيان، مرغ و طيور و چهارپايان اهلي بوده و هر كدام بسته به نوع، مقدار و زمان مصرف داراي فوايد و مضرات كاملاً متفاوتي هستند. ميزان مصرف كل گوشت‌ها تقريباً 60 تا 150 گرم براي هر فرد نسبت به شرايط و سنشان در 3 تا 4 وعده در هفته توصيه مي‌شود كه مي‌توان آن را بين گوشت قرمز و سفيد تقسيم كرد.. دو نوع آهن براي جذب در بدن مورد استفاده قرار مي‌گيرند، يكي آهن هِم و ديگري آهن غيرهِم. منبع آهن هِم يا نوع حيواني آن در گوشت‌ها بوده و آهن غيرهِم در غلات، حبوبات و سبزيجات يافت مي‌شود. گوشت سفيد نيز آهن هِم دارد مخصوصا در قسمت ران به خاطر تحرك بيشتر حيوان، بنابراين كم‌خون‌ها بهتر است به جاي سينه مرغ، گوشت ران را ميل كنند.





    اگر بخواهيم درباره اين موضوع كه خوردن گوشت قرمز براي چه كساني ضروري است بپردازيم، بايد بگوييم ميانسالان بايد در مصرف اين ماده غذايي مقدار حداقل را برگزينند زيرا چربي آن از نوع كلسترول‌دار است و دريافت زياد اين نوع چربي عواقبي چون افزايش احتمال بيماري‌هاي قلبي و عروقي و چاقي را به دنبال دارد اما كودكان، افراد در حال رشد و زنان باردار و شيرده بايد سهم مشخصي از برنامه غذايي شان را به اين ماده غذايي اختصاص دهند.

    در علم تغذيه به روش‌هاي پخت انواع گوشت‌ها توجه خاصي شده است و بنابراين گوشت قرمز را نيز به روش‌هاي مختلف مي‌توان طبخ كرد. يكي از اين روش‌هاي پخت كباب كردن است كه روش مناسب و مفيدي بوده به شرطي كه در شرايط استاندارد تهيه شود به طور مثال، گوشت در حرارت بالا و آتش تند طبخ نشود، فاصله سيخ گوشت با زغال رعايت شده باشد و با سبزيجاتي نظير انواع فلفل، پياز و گوجه‌فرنگي همراه شود كه در اين صورت وعده‌اي مغذي را پيش رو خواهيد داشت. در ضمن، كباب بايد آبدار و مغزپخت باشد در حقيقت خشك و زغالي شدن گوشت، مواد حلقوي سرطان‌زايي را به بدن مي‌رسانند كه سلامت مصرف كننده را به مخاطره خواهند انداخت. به علاوه، خوردن ريحان همراه با كباب به هضم بهتر اين غذا كمك مي‌كند.

    در آخر به شما يادآور مي‌شويم كه مصرف گوشت قرمز براي هيچ كس در شرايط عادي ممنوع نيست بلكه بايد محدوديتي در مصرف آن رعايت شود. به علاوه، گوشت سفيد به نوع قرمز آن ارجحيت داشته و بايد حداقل به نسبت مساوي ميل شوند. خيلي‌ها اين تصور غلط را دارند كه خوردن هر چه بيشتر منابع غذايي آهن، موجب رفع سريع تر كم خوني آنها مي‌شود در حالي كه 48 ساعت زمان لازم است تا آهن موجود در حد نياز جذب و بقيه دفع شود. بنابراين، عزيزاني كه به اين ماده معدني بيش از هر كس ديگري نياز دارند بايد به اين فاصله زماني توجه كنند تا به جذب آهن بيشتري دست پيدا كنند.
  • ۱۳:۴۱   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48279 |46689 پست
    نكته مهم در تهيه خورش ها:

    مطلبي را كه قصد داشتم به بهانه آموزش اين خورش بگويم، اين است كه : گاهي در پخت غذاهايمان، احساس مي كنيم آب غذا اندازه است. يعني اگر غذا پخته شود، به همين ميزان آب نياز دارد. اما هنوز غذا به طور كامل نپخته است. پس مجبوريم مدت بيشتري صبر كنيم تا غذا بپزد. از طرفي در اين مدت، آب غذا كم مي شود. در اين باره راه حلي وجود دارد.

    وقتي آب غذا اندازه بود ولي غذا نپخته بود، به جاي در قابلمه، ظرفي را روي قابلمه مي گذاريم و درون آن را آب مي ريزيم. به جاي اينكه آب غذا تبخير شود، اين آب تبخير مي شود. در نتيجه آب غذا، به همان اندازه كه مد نظر است، مي ماند. فقط به خاطر داشته باشيد مادامي كه اين آب تمام شود، آب خود غذا شروع به تبخير مي كند. البته مي شود در قابلمه را هم برگرداند و درون آن آب ريخت. به شرطي كه دستگيره نداشته باشد ! (منظورم قومبولي سر قابلمه است كه به وسيله آن قابلمه حمل مي شود!)



    سيب زميني ها را هم خلال مي كنيم. بهتر است خلال ها ريز باشد. سپس در روغن داغ سرخ كرده و كنار مي گذاريم. نيم ساعت مانده به خوردن، زعفران را درون خورش مي ريزيم تا طعم و عطر خورش بهتر شود. البته مقداري از زعفران را براي روي برنج كنار مي گذاريم.



    نكته 1 : آنچه كه در تهيه خورش ها مهم است، اين است كه آب آنها غليظ باشد و به قول معروف، آب يك طرف ، دانه يك طرف نباشد.

    نكته 2 : معمولاً زمان كشيدن خورش قيمه در ظرف، سيب زميني را گوشه اي بشقاب خورش خوري مي گذارند. البته عده اي نيز يكي پنج دقيقه قبل از خاموش كردن خورش، تمام سيب زميني را داخل خورش مي ريزند. در اين صورت بايد آب خورش را بيشتر در نظر گرفت. چون سيب زميني آب خورش را به خود مي گيرد.

    نكته 3 : اگر خواستيد خورش تان كمي رژيمي باشد و سيب زميني را نخواستيد سرخ كنيد، مي توانيد بيست دقيقه تا نيم ساعت قبل از خوردن، خلال ها را بدون سرخ كردن، درون خورش بريزيد و اجازه دهيد به همراه خورش بپزد. فقط مواظب باشيد سيب زميني ها له نشوند !
  • ۱۴:۰۱   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28088 |24368 پست

    روش بلانچ کردن میوه های تازه  و گوجه 

    برای پوست گرفتن میوه های تازه مانند زردآلو و هلو و یا حتی گوجه، روشی به نام بلانچ کردن وجود دارد که برخلاف اسم آن، روشی آسان و قابل انجام برای هر کدبانویی می باشد.

    ابتدا با یک چاقوی تیز یک علامت X در زیر هر زردآلو ایجاد کنید. این برش نباید خیلی عمیق باشد.

    قابلمه ای را بسته به میزان زردآلوها، پر از آب کرده و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. سپس زردآلوها را به آب جوش اضافه کنید تا به مدت 30-60 ثانیه در آب جوش بمانند. البته این مقدار زمان در صورتی است که زردآلوها رسیده باشند و اگر زردآلوها سفت بودند به زمان بیشتری نیاز است.

    در همین حین، ظرف دیگری را پر از آب کرده و در آن قطعات یخ بیندازید.

    شعله را خاموش کرده و قابلمه را از روی آن بردارید.

    بعد زردآلوها را از آب جوش با کفگیر سوراخ دار خارج کنید و آنها را در ظرف حاوی آب و قطعات یخ قرار دهید تا به زردآلوها شوک وارد شده و پوست شان شل شود.

    زردآلوها را از آب یخ خارج کنید و با انگشتان خود پوست زردآلو را بمالید تا به راحتی پوست آن جدا شود. اگر پوست زردآلو به راحتی جدا نشد، آن را دوباره درون آب یخ به مدت 1-2 دقیقه قرار دهید و پوست آن را بمالید و با کمک چاقو پوست را جدا کنید.

    به این روش بلانچ کردن می گویند که البته از این روش برای پخت سبزیجات نیز استفاده می شود.

  • ۱۴:۰۳   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28088 |24368 پست

    آشپزی خوب و موفق ریزه کاری های زیادی دارد. در این مطلب به بعضی از نکات مهم آشپزی اشاره می شود:

    1. اگر مرغ، گوشت و ماهی را که در حال سرخ شدن است قبل از پایان زمان سرخ شدن برگردانید، این امر باعث از هم پاشیدن گوشت می شود و آن قسمت گوشت ترد نخواهد شد.

    2. برای این که سبزیجات یا گوشت به خوبی سرخ شود، از قابلمه یا ماهیتابه با اندازه مناسب استفاده کنید.

    3. اگر ماده غذایی مانند گوشت که باید روی شعله آرام پخته شود با حرارت بالا بپزد، سفت و خشک خواهد شد.

    4. برای حفظ تردی سالاد و سبزیجات مانند کاهو آن را کاملا خشک کنید، سپس روغن یا سس را به آن اضافه کنید.

    5. آشپزهای ماهر، در زمینه نحوه افزودن نمک به مواد غذایی دقت زیادی می کنند. به عنوان مثال، خواباندن گوشت مرغ در نمک و آب مرکبات باعث می شود گوشت مقدار کمی از مواد را به خود جذب کند و با دور ریختن آب، تمامی نمک و ادویه نیز دور ریخته می شود و مرغ بی مزه می شود. بنابراین کمی نمک به مواد اضافه کنید و بقیه را پس از درآوردن آن از داخل مواد اضافه کنید. اگر هم از خرده نان استفاده می کنید، ابتدا روی مرغ نمک بریزید، سپس در خرده نان بغلتانید.

    6. برای این که سفیده تخم مرغ خوب پف کند، آن را کاملا از زرده جدا کنید، بگذارید برای مدتی در دمای اتاق بماند. سپس با همزن بزنید.

    7. برای افزودن کشمش، گیلاس، آلبالو و … به کیک، آن را در کمی آرد که برای تهیه کیک اندازه گیری کرده اید، بغلتانید، سپس به مواد اضافه کنید تا ته نشین نشود.

    8. برای کاهش میزان اسیدیته در سس های حاوی گوجه فرنگی کمی شکر به آن اضافه کنید تا طعم آن خنثی شود.

  • ۱۳:۵۲   ۱۳۹۴/۱۲/۱۵
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19755 |39377 پست

    نکات_آشپزی :


    1-برای اینکه برنج به ته دیگ نونی قابلمه مون نچسبه روی نون رو باید کمی خیس کرد.

    2-برای اینکه برنجمون خوب قد بکشه تو لحظه های آخر که میخوایم آبکشش کنیم یک لیوان آب سرد بهش اضافه کنید.

    3-برای اینکه قورمه سبزی مون خوب روغن بندازه و به اصطلاح روغن سبز تیره پس بده وسطای پختن خوروشت یک قاشق شنبلیله که خیلی خوب سرخ و خشک شده بهش اضافه کنید.

    4-برای اینکه پوست بادمجان های کبابی مون زود و بدون دردسر کنده بشه بعد از کباب شدن اونهارو تو یه نایلون بندازید تا چند دقیقه بمونه اونوقت براحتی پوستشون کنده میشه بدون اینکه گوشت بادمجون اسیب ببینه.

    5-برای اینکه لوبیا پلو عطر و بوی خوبی بگیره آخرای پخت موادش یک قاشق مربا خوری پودر گل سرخ اضافه کنید بهش.

    6-برای اینکه یه قیمه خوشمزه داشته باشید آخرای پخت خورشت چند قطره گلاب اضافه کنید بهش و بلافاصله زیرشوخاموش کنید.
  • ۱۲:۲۳   ۱۳۹۴/۱۲/۱۶
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28088 |24368 پست

    پخت گل کلم

    برای سفید ماندن گل کلم در حین پختن در آب ، آن شیر اضافه کنید .

  • ۱۲:۲۴   ۱۳۹۴/۱۲/۱۶
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28088 |24368 پست

    شستن قارچ

    قارچها را هنگام شستن درون آب نگذارید . قارچ آب را به خود میکشد و موقع پختن آب زیادی میندازد .

  • ۱۲:۲۴   ۱۳۹۴/۱۲/۱۶
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28088 |24368 پست

    برای پوست کندن سیب زمینی استانبولی و گوجه فرنگی و هویج ،

    آن ها را چند دقیقه داخل آبجوش انداخته و سپس در آب سرد بگذارید . پوستشان غلافی کنده میشود .

  • ۰۱:۳۴   ۱۳۹۴/۱۲/۲۱
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19755 |39377 پست

    روش ترد کردن کلم برای سالاد


    در صورتی که می خواهید از کلم قرمز برای سالاد استفاده کنید و کلم ها سفت هستند، برای ترد شدن آن می توانید از چند روش استفاده کنید.


    1 – مقداری آب داخل ظرف بریزید و روی اجاق بگذارید. دو قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه کنید. کلم ها را خرد کنید و داخل آب جوش و سرکه بریزید. بعد از چند جوش، آن ها را داخل آبکش بریزید و کنار بگذارید تا خنک شود.

    2 – کلم ها را خرد کنید و در ظرف فلزی بریزید و آن را برای چند دقیقه داخل فریزر قرار دهید
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان