خانه
103K

ترفندهای آشپزی (رمز و راز خوشمزه تر شدن غذاها)

  • ۰۹:۴۶   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28102 |24368 پست

                                                                       

    دوستای خوبم 

    در این تاپیک راه و روش و فوت کوزه گری برای خوشمزه تر شدن غذاها رو قرار میدم

    همچنین روشهای رفع مشکلاتی که در زمان پخت غذا پیش میاد

    از دوستان هم تقاضا میکنم تجربیات خودشونو بگن  و با هم تبادل نظر داشته باشیم 

                               

  • leftPublish
  • ۱۸:۱۸   ۱۳۹۴/۱۲/۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28102 |24368 پست

    اشکالات _رایج_شیرینی_پزی 

    دلایل پهن شدن شیرینی و بیسکوئیت در سینی فر درهنگام پخت : 

    1.مواد اولیه ی تهیه ی شیرینیو بیسکویت را با دقت اندازه گیری نکرده اید.

    2.درجه حرارت فر به اندازه ی کافی بالا نبوده است. (فر گرمای لازم را نداشته است)

    3.مواد اولیه را بیش از حد هم زده اید. 

    4.شیرینی یا بیسکویت را در سینی داغ چیده اید.

    5.در بعضی از شیرینی‌ها اگر مقدار روغن زیاد شود، شیرینی پهن می‌شود.

    دلایل خشک و سفت شدن شیرینی و بیسکو ئیت بعد ازپختن و خنک شدن:

    1.باید مواد اولیه را با دقت اندازه گیری کرد. زیرا زیاد شدن مقدار شکر، یکی از دلایل سفت شدن بیسکویت یا شیرینیاست.

    2.اگر شیرینیبه مدت طولانی و با دمای بالا پخته شده باشد. سفت می‌شود.

    3.برای پهن کردن خمیر بیسکویت روی میز کار، از دو ورق کاغذ روغنی استفاده کنید که مجبور به استفاده از آرد نشوید. چون استفاده ی زیاد از آرد باعث سفت و خشک شدن بیسکویت و شیرینیمی‌شود.

    4.اگر هنگام تهیه ی خمیر، خمیر را زیاد هم بزنید، خمیربه روغن می‌افتد و بعد از پخت، شیرینی یا بیسکویت خشک و سفت می‌شود.

    5-هرگز برای پخت شیرینی وبیسکوییت از سینی فر استفاده نکنید بدلیل نازک بودن زیر شیرینیها بلافاصله می سوزد همینطور سینی تفلون را توصیه نمیکنم بهترین سینی ها الومینیوم هستن وکار با انها بسیار راحت است.

    6-دقت کنید در انواع شیرینی خصوصا سنتی روغن شماره 50 بهترین نوع روغن قنادی می باشد کار با ان ساده است و بعد خنک شدن شیرینی را بیش از حد سفت نمیکند.

    7-خمیر اماده شده رو بیش از زمان ذکر شده استراحت ندهید حالت لاستیکی پیدا میکند.

    8-در سوهان عسلی وقتی کاملاسوهان پخت زعفرون را اضافه کنید.

    9-در شیرینی کرکی اشتباه در اندازه گیری شکر باعث سفت وخشک شدن ان میشود و کم بودن سبب وارفتن شیرینی.

    10-داغ بودن بیش از حد فر سبب ترک در شیرینیها خصوصا نخودی میشود چنانچه با این مورد مواجه شدید دفعه بد از میزان حرارتی که عنوان شده 10تا20 درجه دما راکم 

    کنید

  • ۱۴:۱۷   ۱۳۹۴/۱۲/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19755 |39377 پست
    فنونی برای آشپزی آسان

    ✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
    نکات خوشمزه تر شدن جوجه کباب ها :


    جوجه کباب های ایرانی هم یه سری نکاتی داره که براتون الان میگم ..

    🚩1- موادی که باید جوجه در اون خوابونده بشه بهتره اینها باشه : ماست .. سس مایونز .. زعفرون .. نمک .. فلفل .. روغن .. پیاز .. کمی آبلیمو و فلفل دلمه ای (خیلیها از سس مایونز استفاده نمیکنن ولی اینو بگم که استفاده از سس مایونز در مواد جوجه طعم بسیار خوبی به اون میده .. یک بار امتحان کنید .. البته مقدار سس نباید خیلی زیاد باشه چون در این صورت جوجه ها روی آتیش زود میسوزه )

    🚩2- از برش های بزرگ فلفل دلمه ای و پیاز در موادتون حتما استفاده کنید و بعد از به سیخ کشیدن جوجه ها فلفل دلمه ای و پیازی رو هم که داخل مواد بوده به سیخ بکشید و کبابی کنید ( این نکته رو اگه پیازخور هستید حتما انجامش بدید مطمئنم خوشتون میاد )

    🚩3- زعفران رو اصلا حذف و مقدارش رو کم نکنید .. چون مزه اصلی جوجه کباب ایرانی بسته به زعفرون اونه ..

    4- ادویه های دیگه مثل دارچین .. سماق .. کاری و .. رو به موادتون اضافه نکنید چون طعم اصلی رو از بین میبره ..

    🚩5- مقدار آبلیمویی که به مواد اضافه میکنید خیلی زیاد نباشه .. آبلیموی زیاد باعث سفت شدن جوجه میشه

    6- موقع به سیخ کشیدن جوجه ها یه فاصله کمی بین هر تکه باید باشه تا بین جوجه ها هم حرارت ببینه و پخته بشه .. پس جوجه ها رو خیلی به هم نچسبونید

    🚩7- جوجه ها هرچی بیشتر داخل مواد بمونه خوشمزه تر و بهتر میشه .. پس این نکته رو حتما در نظر داشته باشید و کمتر از 6 ساعت جوجه رو به سیخ نکشید ..

    🚩8- تکه های مرغ نباید خیلی بزرگ و یا خیلی کوچیک باشه .. در صورتیکه تکه ها بزرگ باشه جوجه ها مغز پخت نمیشه و اگه کوچیک باشه جوجه ها درست به سیخ کشیده نمیشه و زود میسوزه ..

    🚩9-در هنگام کباب کردن تند تند باد نزنید چون جوجه باید با حرارت ملایم مغز پخت بشه .. آتیش خیلی نباید تند و تیز باشه .. آتیش ملایم باید باشه ..

    🚩10- یه سس کره ای آماده کنید و بعد از پخته شدن جوجه ها روی اون بریزید ( سس شامل کره آب شده + زعفرون + کمی آبلیمو و نمک هست ) تا یه جوجه آبدار و خوشمزه داشته باشید .
  • ۲۳:۲۳   ۱۳۹۴/۱۲/۸
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28102 |24368 پست

    جدول اندازه گیری 

     

    ۱ فنجان = ۱۶ قاشق غذاخوری = ۴۸ قاشق چای خوری = ۲۴۰ میلی لیتر

    ۳/۴ فنجان = ۱۲ قاشق غذاخوری = ۳۶ قاشق چای خوری = ۱۸۰ میلی لیتر

    ۲/۳ فنجان = ۱۱ قاشق غذاخوری = ۳۲ قاشق چای خوری = ۱۶۰ میلی لیتر

    ۲/۱ فنجان = ۸ قاشق غذاخوری = ۲۴ قاشق چای خوری = ۱۲۰ میلی لیتر

    ۳/۱ فنجان = ۵ قاشق غذاخوری = ۱۶ قاشق چای خوری = ۸۰ میلی لیتر

    ۴/۱ فنجان = ۴ قاشق غذاخوری = ۱۲ قاشق چای خوری = ۶۰ میلی لیتر

    ۱ قاشق غذا خوری = ۱۵ میلی لیتر

    ۱ قاشق چای خوری = ۵ میلی لیتر

    تبدیل فنجان به اونس مایع

    ۱ فنجان = ۸ اونس

    ۳/۴ فنجان = ۶ اونس

    ۲/۳ فنجان = ۵ اونس

    ۲/۱ فنجان = ۴ اونس

    ۳/۱ فنجان = ۳ اونس

    ۴/۱ فنجان = ۲ اونس

    ۱ قاشق غذا خوری = ۰٫۵ اونس

    ۱اونس = ۲ قاشق غذا خوری = ۶ قاشق چای خوری

    اونس به گرم

    ۱ اونس = ۲۸ گرم

    ۲ اونس = ۵۶ گرم

    ۳،۵ اونس = ۱۰۰ گرم

    ۴ اونس = ۱۱۲ گرم

    ۵ اونس = ۱۴۰ گرم

    ۶ اونس = ۱۶۸ گرم

    ۸ اونس = ۲۲۵ گرم

    ۹ اونس = ۲۵۰ گرم

    ۱۰ اونس = ۲۸۰ گرم

    ۱۲ اونس = ۳۴۰ گرم

    ۱۶ اونس = ۴۵۰ گرم

    ۱۸ اونس = ۵۰۰ گرم

    ۲۰ اونس = ۵۶۰ گرم

    ۲۴ اونس = ۶۷۵ گرم

    ۲۷ اونس = ۷۵۰ گرم

    ۳۶ اونس = ۱ کیلوگرم

    ۵۴ اونس = ۱،۵ کیلوگرم

    ۷۲ اونس = ۲ کیلوگرم

    پوند به گرم

    ۱/۴پوند= ۱۱۲ گرم

    ۱/۲ پوند = ۲۲۵گرم

    ۳/۴پوند= ۳۴۰ گرم

    ۱ پوند = ۴۵۰گرم

    ۱،۲۵ پوند = ۵۶۰ گرم

    ۱،۵ پوند = ۶۷۵ گرم

    ۲ پوند = ۹۰۰ گرم

    ۲،۲۵ پوند = ۱ کیلوگرم

    ۳ پوند= ۱ ،۳۵ کیلوگرم

    ۵،۴ پوند = ۲ کیلوگرم

    آرد

    ۱ فنجان آرد = ۱۴۰ گرم

    ۳/۴ فنجان آرد = ۱۰۵ گرم

    ۲/۳ فنجان آرد = ۹۵ گرم

    ۱/۲ فنجان آرد = ۷۰ گرم

    ۱/۳ پیمانه آرد = ۵۰ گرم

    ۱/۴ فنجان آرد = ۳۵ گرم

    ۱ قاشق غذا خوری آرد = ۱۰ گرم

    تبدیل کره از فنجان به گرم و اونس

    کره ۱ فنجان = ۸ اونس = ۲۳۰ گرم

    شکر 

    ۱ فنجان شکر = ۲۰۰ گرم

    ۳/۴ فنجان شکر = ۱۵۰ گرم

    ۲/۳ فنجان شکر = ۱۳۵ گرم

    ۱/۲ فنجان شکر = ۱۰۰ گرم

    ۳/۱ فنجان شکر = ۷۰ گرم

    ۴/۱ فنجان شکر = ۵۰ گرم

    ۱ قاشق غذا خوری شکر = ۱۵ گرم

    شکر قهوه ای

    ۱ فنجان شکر = ۲۲۰ گرم

    ۳/۴ فنجان شکر = ۱۶۵ گرم

    ۲/۳ فنجان شکر = ۱۴۵ گرم

    ۱/۲ فنجان شکر = ۱۱۰ گرم

    ۳/۱ فنجان شکر = ۷۵ گرم

    ۴/۱ فنجان شکر = ۵۵ گرم

    ۱ قاشق غذا خوری شکر = ۱۵ گرم

    کاکائو

    ۱ فنجان کاکائو = ۱۰۵ گرم

    ۴/۳ فنجان کاکائو = ۸۰ گرم

    ۲/۳ فنجان کاکائو = ۷۰ گرم

    ۲/۱ فنجان کاکائو = ۵۵ گرم

    ۱/۳ فنجان کاکائو = ۳۵ گرم

    ۴/۱ فنجان کاکائو = ۲۵ گرم

    ۱ قاشق غذا خوری کاکائو = ۷ گرم

    آرد ذرت

    ۱ فنجان آرد ذرت = ۱۲۵ گرم

    ۳/۴ فنجان آرد ذرت = ۹۵ گرم

    ۲/۳ فنجان آرد ذرت = ۸۵ گرم

    ۱/۲ فنجان آرد ذرت = ۶۵ گرم

    ۱/۳ فنجان آرد ذرت = ۴۰ گرم

    ۱/۴ فنجان آرد ذرت = ۳۰ گرم

    ۱ قاشق غذا خوری آرد ذرت = ۸ گرم

    پودر شکر

    شکر ۱ فنجان پودر = ۱۶۰ گرم

    ۴/۳ فنجان پودر شکر = ۱۲۰ گرم

    ۲/۳ فنجان پودر شکر = ۱۰۵ گرم

    ۲/۱ فنجان پودر شکر = ۸۰ گرم

    ۱/۳ پیمانه پودر شکر = ۵۵ گرم

    ۴/۱ فنجان پودر شکر= ۴۰ گرم

    ۱ قاشق غذا خوری پودر شکر = ۱۰ گرم

    بیکینگ پودر

    ۲ +۱ / ۲ قاشق چای خوری بیکینگ پودر = ۱۰ گرم

    ۲ قاشق چای خوری بیکینگ پودر= ۸ گرم

    ۱ ۳ / ۴ قاشق چایخوری بیکینگ پودر = ۷ گرم

    ۱ +۱ / ۲ قاشق چای خوری بیکینگ پودر = ۶ گرم

    ۱ +۱ / ۴ قاشق چایخوری بیکینگ پودر = ۵ گرم

    ۱ قاشق چای خوری بکینگ پودر = ۴ گرم

    ۳/۴ قاشق چای خوری بکینگ پودر = ۳ گرم

    ۱/۲ قاشق چای خوری بکینگ پودر = ۲ گرم

    ۱/۴ قاشق چای خوری بکینگ پودر = ۱ گرم

    جوش شیرین و نمک

    ۲ قاشق چای خوری جوش شیرین ( یا نمک ) = ۱۴ گرم

    ۱ ۳ / ۴ قاشق چای خوری جوش شیرین ( یا نمک ) = ۱۲ گرم

    ۱ +۱ / ۲ قاشق چای خوری جوش شیرین ( یا نمک ) = ۱۰ گرم

    ۱ +۱ / ۴ قاشق چای خوری جوش شیرین ( یا نمک ) = ۹ گرم

    ۱ قاشق چای خوری جوش شیرین ( یا نمک ) = ۸ گرم

    ۳/۴ قاشق چای خوری جوش شیرین ( یا نمک ) = ۵-۶ گرم

    ۱/۲ قاشق چای خوری جوش شیرین ( یا نمک ) = ۴ گرم

    ۱/۴ قاشق چای خوری جوش شیرین ( یا نمک ) = ۲ گرم

    ماست

    ۱ فنجان ماست = ۲۳۵ گرم

    ۳/۴ فنجان ماست = ۱۷۵ گرم

    ۳/۲ فنجان ماست = ۱۵۵ گرم

    ۲/۱ فنجان ماست = ۱۲۰ گرم

    ۱/۳ پیمانه ماست = ۸۰ گرم

    ۴/۱ پیمانه ماست = ۶۰ گرم

    ۱ قاشق غذاخوری ماست = ۱۵ گرم

    شیر

    ۱ فنجان شیر = ۲۴۵ گرم

    ۳/۴ فنجان شیر = ۱۸۵ گرم

    ۲/۳ فنجان شیر = ۱۶۵ گرم

    ۱/۲ فنجان شیر = ۱۲۰ گرم

    ۳/۱ فنجان شیر = ۸۰ گرم

    ۴/۱ فنجان شیر = ۶۰ گرم

    ۱ قاشق غذاخوری شیر = ۱۵ گرم

    خامه

    ۱ فنجان خامه = ۲۳۵ گرم

    ۴/۳ فنجان خامه = ۱۷۵ گرم

    ۳/۲ فنجان خامه = ۱۵۵ گرم

    ۲/۱ فنجان = ۱۱۵ گرم

    ۳/۱ فنجان خامه = ۸۰ گرم

    ۴/۱ فنجان خامه = ۶۰ گرم

    ۱ قاشق غذا خوری خامه = ۱۵ گرم

    بادام / فندق / پسته – خرد شده

    ۱ فنجان بادام ( قطعه قطعه ) = ۱۰۰ گرم

    ۳/۴ فنجان بادام ( قطعه قطعه )= ۷۵ گرم

    ۲/۳ فنجان بادام ( قطعه قطعه )= ۶۵ گرم

    ۲/۱ فنجان بادام ( قطعه قطعه ) = ۵۰ گرم

    ۱/۳ فنجان بادام ( قطعه قطعه )= ۳۵ گرم

    ۴/۱ فنجان بادام ( قطعه قطعه ) = ۲۵ گرم

    ۱ قاشق غذا خوری بادام ( قطعه قطعه ) = ۶

  • ۲۲:۰۱   ۱۳۹۴/۱۲/۹
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28102 |24368 پست

    برای اینکه فلافل خانگی سنگین و سفت نشود چه کار باید کرد؟

    اول باید نخود را خوب چرخ کنید. قبل از آن هم 24 ساعت بگذارید نخود خیس بخورد. برای یک کیلو نخود باید یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر اضافه کنید تا بافت فلافل نرم و سبک شود.

    ترفندهای آشپزی (رمز و راز خوشمزه تر شدن غذاها)

  • ۱۸:۲۷   ۱۳۹۴/۱۲/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19755 |39377 پست
    1⃣ - برای اینكه زرشک پلوی تان طعم بهتری داشته باشد، قبل از طبخ، تكه‌های مرغ را در روغن سرخ و بعد از طلایی شدنشان، به آنها پیاز و ادویه و آب اضافه كنید.

    2⃣ - پیازی كه به مرغ اضافه می‌شود باید درسته باشد به همین دلیل پیازهای كوچك را انتخاب كنید و 2 تا 3 عدد از آنها را در ظرف‌ حاوی مرغ بیندازید.

    3⃣ - ادویه‌های مورد نیاز برای طبخ مرغ فقط زردچوبه و كمی نمك است. مرغی كه برای زرشک پلو استفاده می‌شود باید زردرنگ باشد، به همین دلیل افزودن زعفران و رب گوجه‌فرنگی را به هیچ‌وجه توصیه نمی‌كنم.

    4⃣ - مرغ باید آبدار باشد، البته آب غلیظ‌ شده. آب مرغ را باید در كاسه‌ای جدا از مرغ سرو كرد.

    5⃣ - روغنی كه برای سرخ كردن زرشك استفاده می‌كنید باید تازه باشد و البته كره برای این كار بهتر است.

    6⃣ - شكر را باید به زرشك در حال حرارت دیدن افزود زیرا هم باعث می‌شود زرشك‌ها روی برنج بچسبند، هم غذا طعم ترش و شیرین پیدا كند.

    7⃣ - زرشك را باید روی حرارت ملایم تفت داد زیرا حرارت دیدن بیش از اندازه آن باعث خشك شدنش می‌شود و هنگام خوردن زرشک پلو به دندان‌ها می‌چسبد.

    8⃣- برای آنكه زعفران خوب رنگ بدهد، آن را در ‌هاون سنگی یا چوبی آسیاب كنید نه در دستگاه آسیاب برقی زیرا با این كار عطر و بوی خود را از دست خواهد داد.

    9⃣- برای آنكه زعفران كاملا رنگ بدهد، كره را قبل از اینكه كاملا آب شود با زرشك، زعفران و شكر در تابه‌ای بریزید و وقتی كمی حرارت دید، نصف استكان آب به آن اضافه كنید و بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید. نگذارید زعفران روی حرارت زیاد بماند زیرا این كار عطر این ادویه را كم خواهد كرد.

    0⃣1⃣ - برخی خانم‌ها زعفران به اصطلاح آب‌كرده را در ظرفی در بسته در یخچال نگهداری می‌كنند. این كار كاملا اشتباه است و باعث می‌شود این ادویه عطر و طعم خود را از دست بدهد و برای افزودن به غذا مناسب نباشد.

    1⃣1⃣ - بهترین نوشیدنی همراه زرشک پلو یك لیوان دوغ، شربت گلاب یا بهارنارنج است كه به شما پیشنهاد می‌كنم.

    2⃣1⃣- برای زیباتر شدن زرشک پلو، پس از سرو آن روی زرشك‌ها یك قاشق غذاخوری خلال پسته نیز بریزید. رنگ سبز آن در كنار قرمزی زرشك، ظاهر زیبایی به زرشك‌پلو خواهد داد.

    ⭕️اگراضافه وزن دارید
    مصرف روغن را محدود و فقط به اندازه 6 قاشق مرباخوری برنج میل كنید. زرشک پلویتان را با سالاد سبزی‌های تازه بخورید تا دریافت فیبر باعث احساس سیری در شما شود.

    ⭕️اگر یبوست دارید
    بهتر است از روغن زیتون استفاده كنید. حتی می‌توانید به غذایی كه در بشقابتان كشیده‌اید، سبوس گندم پودرشده بیفزایید. خوردن زرشک پلو با سبزی خوردن تازه میزان فیبر دریافتی را افزایش می‌دهد و به كنترل این بیماری كمك می‌كند.

    ⭕️اگر كم خونی دارید
    به جای مرغ از گوشت بوقلمون استفاده و قسمت ران آن را كه آهن بیشتری دارد، انتخاب كنید. همراه این غذا نیز یك لیوان آب پرتقال بنوشید زیرا وجود ویتامین C در آن باعث می‌شود آهن بیشتری جذب كنيد

  • leftPublish
  • ۲۲:۲۰   ۱۳۹۴/۱۲/۱۰
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28102 |24368 پست

     تکنیکهایی برای خوشمزه تر شدن سوپ و خورش

    🍀 بهتر است از مواد تازه استفاده کنید با این حال استفاده از برخی سبزیجات کنسروی یا یخ زده مانند نخود و ذرت مشکلی ندارد.

     

    🍀 سوپ سرد باید در ظرف سرد سرو شود.

     

    🍀 برای کاهش میزان چربی، سوپ را یک روز قبل تهیه کنید، چربی که بالا می آید را با قاشق بردارید.

     

    🍀 سوپ و خورش که یک روز قبل تهیه می شود، طعم بهتری پیدا می کند.

     

    🍀 در صورت شور شدن سوپ، یک عدد سیب زمینی پوست کنده در آن قرار دهید و پس از ۱۵دقیقه پخت سوپ روی حرارت کم، آن را بردارید.

     

    🍀 برای غلیظ شدن سوپ یا خورش، مقداری از آن را در غذاساز بریزید و پوره کنید و به قابلمه اصلی برگردانید.

     

    🍀 یک و نیم قاشق چای خوری آرد را به یک فنجان آب سوپ اضافه و مخلوط کنید و به ظرف اصلی اضافه کنید و هم بزنید تا سوپ غلیظ شود.

     

    🍀 افزودن خامه نیز می تواند باعث غلیظ شدن سوپ شود.

    ترفندهای آشپزی (رمز و راز خوشمزه تر شدن غذاها)

  • ۱۳:۳۰   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    هفت روش براي خوشمزه تر كردن غذا



    1- ساقه هاي سفت كلم پيچ را جدا كنيد و فقط برگ هاي نرم آنرا بخوريد. خيلي راحت مي‌توانيد كلم پيچ را همراه با ساير سبزيجات در سالاد استفاده كنيد يا كمي كلم پيچ خردشده به سوپ مورد علاقه تان اضافه كنيد.

    2- در همبرگر، كوفته، سس اسپاگتي و ماكاروني يا لازانيا، نيمي از گوشت مصرفيتان را با پروتئين سويا جايگزين كنيد. ابتدا پروتئين سويا را با مايعي تشكيل شده از سوس گوجه فرنگي و شير مخلوط كنيد كه مزه بهتري پيدا كند و بعد آنرا با مابقي گوشتتان مخلوط كنيد. مطمئن باشيد هيچكس تفاوت آن را نخواهد فهميد.

    3- به جاي شيرهاي معمولي، يكبار هم شير سويا را امتحان كنيد. ميوه يا آبميوه مورد علاقه خود را به همراه كمي عسل يا شيره افرا براي شيرين تر كردن آن به شيرسويا اضافه كنيد و خواهيد ديد كه در كمتر از يك دقيقه نوشيدني فوق العاده خوشمزه و سالم خواهيد داشت.

    4- لوبيا پخته را با كمي سس تورتيلا، مرغ، سبزيجات، سالسا و پنير مخلوط كنيد و غذايي فوق العاده خوشمزه خواهيد داشت. براي خوشمزه تر كردن لوبيا چشم بلبلي هم مي‌توانيد موقع استفاده كمي سس سالسا تند به آن اضافه كنيد.

    5- سبزيجات نرمي مثل برگ چغندر يا اسفناچ وقتي پژمرده تر باشند، خوشمزه تر مي‌شوند. آنها را با آب سرد خوب بشوييد، بعد همه را در يك قابلمه بزرگ ريخته و 3 تا 5 دقيقه با حرارت متوسط بجوشانيد. بعد آب آن را كامل گرفته و خرد كنيد. سپس به همراه سير خردشده، پنير پارمسان، زنجبيل تازه يا پياز خرد شده سرخ كنيد.

    6- براي بالا بردن سرعت و تسهيل استفاده مي‌توانيد از كنسرو اين حبوبات استفاده كنيد. فقط كايف است آن را زير آب سرد بگيريد و قبل از اضافه كردن به غذا آن را آبگيري كنيد.



    7- سبزيجات تلخ تر مثل كلم پيچ يا سبزيجات خردل مزه قوي تري دارند. پس به جاي دور ريختن اين نوع سبزيجات، آنها را 8 تا 12 دقيقه بپزيد تا مزه دلپذيرتري پيدا كنند. براي آنها مي‌توانيد از چاشني ابليمو، سير، فلفل قرمز، يا سس گوجه فرنگي و سركه استفاده كنيد
  • ۱۳:۳۰   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    براي خوشمزه تر شدن كوكو سبزي

    ، از گردوي خرد شده و زرشك(بر اساس ذائقه ي خود) در مخلوط موادتان استفاده كنيد؛ كوكوي شما بسيارخوشمزه و مفيدتر مي شود.
  • ۱۳:۳۱   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    نحوه ي دم كردن چاي:

    چاي رو ميشه با چند مدل چاي تركيب كرد كه از لحاظ طعم - عطر و رنگ چاي ايده آل بشه.- چاي ترجيحا الك شده باشه بهتره.- چاي خشك رو كه تو قوري ميريزيم كمي آب جوش بهش اظافه ميكنيم و بعد اون آب رو خالي ميكنيم تا غبار و گرد چاي جدا بشه.- ميشه كمي آب ريخت و چاي رو گذاشت دم بكشه كه اين عمل باعث مي شه چاي زودتر دم بكشه.- بر روي قوري چاي ميشه يك دستمال تميز انداخت تا چاي بهتر و سريعتر دم بكشه (كه بعد از دم كشيدن بايد اونو برداشت ).- ميشه به چاي جهت عطر دارشدنش هل - گل سرخ - برگ عطر چاي كه از خانواده ي گياه شمعداني هست اظافه نمود.- براي نگهداري چاي براي مدت طولاني, بعد از دم كشيدن ميشه چاي رو از صافي رد كرد و تفاله ي چاي رو جدا كرد و چاي صاف شده رو براي مدت طولاني با همون كيفيت اوليه نگه داشت.- در صورتي كه چاي به مرحله ي جوشيدن رسيد براي جلوگيري از طعم زمخت چاي ميشه بهش يك يا دو حبه قند اضافه كرد. زماني كه مي خواهيدچاي رو در استكان برزيد ميتوانيد در داخل استكان آب جوش بريزيد و بگردانيد تا باعث پايين آمدن دماي چاي نشود.
  • ۱۳:۳۱   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    راز خوشرنگ و خوشمزه تر شدن خورشت فسنجان



    براي اينكه بدانيد چطور مي توانيد يك خورشت فسنجان خوشمزه و لذيذ و البته بسيار خوشرنگ داشته باشيد بهتر است به جز مواد لازمي كه براي پخت يك خورشت فسنجان لازم است دو ماده ي مقوي ديگر را نيز اضافه كنيد. اول براي خوش طعم شدن آن به نسبت مقدار مغز گردوي خورشت، يك سوم هم مغز پسته ي آسياب شده بيفزاييد كه با اين ماده ي مغذي طعم خورشتتان لذيذ تر شود و اما جهت خوشرنگ تر شدن (كه البته در بهبود طعم هم بي تاثير نيست )باز هم به نسبت ميزان خورشت مثلا براي چهار نفر دوعدد شكلات تمام كاكائويي را بعداز اضافه كردن رب انار در خورشت بيندازيد و پس از حل شدن، خوب با مواد مخلوط كنيد و بعد بگذاريد خورشتتان خوب جا بيفتد با اين روش شما هم طعم خيلي خوبي به خورشتتان داده ايد و هم در كنار بعضي از رب انارهايي كه زياد خورشت را خوشرنگ نمي كنند مي توانيد رنگ قهوه اي خوشرنگي به خورشتتان بدهيد كما اينكه شيريني اين شكلاتها مي تواند در ملس كردن مزه ي اين غذا تاثير داشته باشد.
    نكته : به جاي شكلاتهاي بسته بندي شده مي توانيد از شكلاتهاي تخته اي كه در تمام لوازم قنادي يافت مي شود استفاده نماييد.
  • leftPublish
  • ۱۳:۳۱   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    فنون آشپزي آسان

    براي تشخيص تخم مرغ تازه ، آن را در يك كاسه آب سرد بگذاريد. اگر تخم مرغ تازه باشد به ته ظرف مي رود ، اما اگر به سطح آب بيايد، بهتر است از آن استفاده نكنيد.




    اگر مقداري از نان سفيد اضافه آمده و مصرف نمي شود، چاره اين است كه آنها را در فر يا تستر برشته كنيد و به سوپ بيفزاييد. در انتها سوپ را در مخلوط كن بريزيد و بعد سرو كنيد.
    يك قاشق غذا خوري نمك در آب سرد بريزيد و بعد تخم مرغ ها را در آن قرار دهيد تا از ترك برداشتن تخم مرغ حين پخت جلوگيري كند. برنج خرد شده را مي توانيد در سوپ ، آش و دلمه استفاده كنيد . زيرا بهتر لعاب مي اندازد و غذا يا دسر شما را خوشمزه تر مي كند .

    اگر چند برگ كاهو اضافه آمده و به اندازه اي نيست كه بتوان با آن سالاد درست كرد، مي توانيد كه آن را خرد كنيد و به كوكو سبزي بيفزاييد و يا براي ته ديگ مانند نان در كف قابلمه قرار دهيد، بسيار خوشمزه خواهد شد.

    براي پختن تخم مرغ به صورت آب پز يا عسلي ، يك قاشق غذا خوري نمك در آب سرد بريزيد و بعد تخم مرغ ها را در آن قرار دهيد تا از ترك برداشتن تخم مرغ حين پخت جلوگيري كند. حتي اگر تخم مرغ داراي پوست نازكي باشد و هنگام پختن ترك بردارد، نمك باعث مي شود كه تخم مرغ در آب پراكنده نشود.


    آب كردن شكلات تخته اي ( براي استفاده در انواع كيك و شيريني ):
    راه اول: تكه هاي شكلات را در كاسه اي قرار دهيد و نصف استكان قهوه داغ روي آن بريزيد. هم زود آب مي شود و هم شيريني شما خوش طعم مي شود.

    راه دوم : استفاده از روش طبخ غير مستقيم . شكلات را دريك ظرف گود بريزيد و اين ظرف را در ظرف بزرگتر حاوي آب گرم قرار دهيد ؛ ظرف بزرگ را روي حرارت كم قرار دهيد و شكلات را مرتب هم بزنيد تا آب شود.
    براي تهيه انواع كيك ، به جاي شير مي توانيد آب ميوه را جايگزين كنيد، به اين ترتيب طعم كيك شما هم تغيير خواهد كرد.
    خاكه قند را مي توانيد با آسياب كردن كاملاً يك دست كنيد و به جاي شكر به كار ببريد.

    براي درست كردن سس مايونز، تخم مرغ ها را نيم ساعت قبل از شروع به كار از يخچال بيرون آوريد تا كمي گرم شود.

    براي پختن سيب زميني آب پز، فراموش نكنيد يك يا دو قاشق غذا خوري نمك به آن بيفزاييد تا سيب زميني ها ترك برندارند.
  • ۱۳:۳۱   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    استفاده بهينه از غذاهاي باقيمانده



    1 - اگر غذاي باقيمانده پلو و خورش باشد : مثلا يك ديس پلو و يك ظرف خورش قورمه سبزي و يا لوبيا سبز يا خورش بادنجان بي گوشت رو دستتان مانده : اصلا غصه نخوريد كه ميتوانيد با آن همراه با كمي ماست و زعفران يك ته چين خوشمزه درست كنيد وبه تنهايي سرو كنيد و يا در كنار غذاهاي و خوراكهاي ديگرداشته باشيد !

    2 - و يا اگر فقط از پلو باقي مانده است با تخم مرغ و ماست و زعفران يا با رب گوجه فرنگي وروغن و كمي پودر سير آنرا در ماهيتابه به ته ديگ خوشرنگي تبديل كنيد !

    3 – از پلوي باقيمانده ميتوان هراه با سبزيجات در انواع سوپ و آش هم استفاده كرد ولي چون ديگه خيلي لعاب نخواهد انداخت ميتوان كمي ورميشل به سوپ اضافه كرد و يا براي تهيه آش از سبزي و حبوبات و لعاب آنها استفاده كرد .

    4 - اگراز گوشت كوبيده آبگوشت باقيمانده – ( كه معمولا نوجوانان و كودكان اصلا آنرا دوست ندارند ) ميتوانيد با اضافه كردن تخم مرغ از آن شامي خوشمزه اي تهيه كنيد و اگر مقدار آن كم بود و براي شامي كافي نبود ؛ تعداد تخم مرغ ها را بيشتر كنيد و همراه با كمي ادويه ونمك و روغن آن را به كوكو تبديل كنيد . و يا با اضافه كردن سبزي آش با آن آش خوشمزه اي تدارك ببينيد و همراه با ماست و يا كشك و نعنا و پياز داغ سرو كنيد !

    5 - باز هم ميتوان اين گوشت كوبيده رو براي بچه ها يا نوجوانان با نان لواش و كمي جعفري و پنير رنده شده رولت گوشت كوبيده درست كرد يا : آنرا روي نان تست قرار داد و با اويشن و گوجه فرنگي و سس و پنير پيتزا يك عدد پيتزاي مخصوص و فرد اعلاي گوشت كوبيده !!! ويزه سر آشپز تحويلشان داد !

    6 - اگر فقط يك خورش بي گوشت رو دستتون مونده با كمي گوشت چرخ كرده براش كوفته قلقلي درست كنيد و اگراين خورش مثلا خورش بادنجان است : با كمي لپه پخته و خلال سيب زميني آنرا به قيمه بادنجان همراه با كوفته تبديل كنيد
  • ۱۳:۳۲   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    اگر خانه ي شما از بوي غذا پرشده و باعث ناراحتي خانواده مي شود، از دود اسفند و يا دود خاكشير استفاده كنيد . با دود كردن دارچين هم مي توانيد بوي غذا را كاملاً از بين ببريد . علاوه بر آن ، دود اسفند باعث ضد عفوني كردن محيط هم مي شود.
  • ۱۳:۳۲   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    نكاتي درباره آشپزي



    1-براي تهيه زرشك پلو، چون زرشك لطيف بوده و سريع مي سوزد بهتراست پس از داغ شدن روغن، زرشك را كمي تفت داده و بلافاصله شكرو كمي آب را به آن اضافه كنيد تا زرشك حالت مربايي به خود بگيرد .

    ابتدا گوشت خورش را كمي سرخ مي كنيم تا در موقع پختن كف نكند ، چون كف در اثر جوشيدن ، و باعث بدرنگ شدن خورش مي گردد.









    2- خورش بايد با حرارت ملايم پخته شود ، ضمنا كم آب و جاافتاده باشد.

    3- انواع سبزيها را بايد بعد از پختن گوشت به آن اضافه كنيم.

    4- خورش را نبايد زياد هم بزنيم، چون باعث له شدن مواد درون آن مي شود.

    5- پياز خورش را طوري خلال كنيد، كه همه به يك اندازه باشد تا در موقع سرخ كردن، همه يكدست طلايي شود . براي خوشرنگ تر شدن پياز داغ مي توانيد، كمي زردچوبه اضافه كنيد.

    6-نمك و ترشي خورش را در آخر طبخ اضافه كنيد . مقدار ترشي و چاشني را مي توان به ميل وذائقه كم و زياد كرد.

    نكات لازم براي طبخ پلو و چلو
    يكي از اصلي ترين غذاهاي ايراني پلو و چلو است كه بايد در پخت آن دقت زيادي به كار برد.

    اولين نكته مهم، تهيه وانتخاب برنج خوب است ، خصوصياتي كه بايد يك برنج خوب و مرغوب داشته باشد خوش عطر، بدون خرده ، باريك، بلند يكدست و رنگ آن كمي زرد و زير دندان سفت و محكم باشد . شكننده هم نباشد . مسلما اين نوع برنج گرانتر بوده ولي ارزش كار پخت را مي افزايد . نكته بعدي طرز شستن و خيس كردن برنج است .

    برنج را پاك كرده و با آب ولرم چند بار بدون اينكه آن را چنگ بزنيد، بشوييد. بعد نمك سنگي را در پارچه و يا كيسه مخصوص قرار داده و در وسط برنج جاي بدهيد و روي برنج آن قدري آب ولرم بريزيد كه به اندازه 4 انگشت روي آن را آب بگيرد. در صورتي كه اطمينان داريد برنج به اصطلاح كهنه است بهتر است ، آن را شب قبل شسته و خيس بگذاريد. در غير اين صورت مي توانيد 4 تا 5 ساعت قبل هم برنج را بشوييد.

    1- سعي كنيد هميشه برنج را در ظرف بزرگتر از حجم خود شسته و خيس بگذاريد .

    2- براي يك كيلو برنج نيم كيلو سنگ نمك كافي است و در صورتي كه نمك سنگي در اختيار نداريد، مي توانيد 6 – 7 قاشق سوپخوري نمك معمولي را در كيسه كوچك ريخته و لاي برنج بگذاريد . گذاردن نمك در كيسه براي جلوگيري از نفوذ رسوب نمك در برنج است .

    3- اگر مقداري برنج در خانه داريد ، كه در آن خرده برنج وجود دارد ، بهتر است آن را غربال كرده و خرده برنج باقي مانده را براي تهيه آش ، شله زرد ، كوفته، شير برنج ، دلمه و... مورد مصرف قرار دهيد.

    4- براي پخت برنج بهتراست از قابلمه بزرگ استفاده كنيد كه برنج روي هم انباشته و له نشود و برنج بهتر بجوشد .

    در قابلمه بزرگي، نصف آن را آب ريخته و بگذاريد جوش بيايد و سپس آب نمك برنج را صاف كنيد و در آب جوش بريزيد و يكبار آن را با كفگير به آرامي به هم بزنيد (با حرارت يكنواخت) وقتي به جوش آمد ، برنج را امتحان كنيد كه مغز آن زياد نرم نشود و سپس آن را داخل آبكش ريخته و روي برنج مقداري آب ولرم بپاشيد تا لعاب و نمك اضافه آن خارج شود . در ته قابلمه كمي روغن ريخته و برنج را اضافه كنيد و بعد 2 قاشق سوپخوري روغن را با يك فنجان آب داغ روي برنج بدهيد و در قابلمه را بگذاريد تا برنج بخار كند. در اين مرحله روي برنج دم كني قرار داده و شعله را ملايم كرده و بگذاريد برنج كاملا دم بكشد. براي دم كشيدن اين برنج نيم ساعت وقت كافيست

    چند نكته ضروري :
    1-براي خوشرنگ شدن زعفران در ابتدا آن را كاملا نرم كنيد و يك قاشق چايخوري زعفران ساييده را در نصف استكان آبجوش بريزيد ويك ساعت آن را روي بخار كتري قرار دهيد .
    2- در صورتي كه بخواهيد ته ديگ خوبي تهيه كنيد بهتر است براي سبزي پلو از برگ كاهو و براي شيرين پلو و مرصع پلو و زرشك پلو با مرغ از لواش و براي ته چين از مخلوط زرده تخم مرغ و ماست و زعفران و براي طبخ ماكاروني از حلقه هاي سيب زميني استفاده كنيد.

    3- براي تهيه زرشك پلو، چون زرشك لطيف بوده و سريع مي سوزد بهتراست پس از داغ شدن روغن، زرشك را كمي تفت داده و بلافاصله شكرو كمي آب را به آن اضافه كنيد تا زرشك حالت مربايي به خود بگيرد .

    4- خلال بادام را شسته همرا ه با برنج بگذاريد نرم شود ، اما خلال پسته را ده دقيقه قبل از دم كشيدن و آماده شدن به برنج اضافه كنيد تا رنگ پسته تغيير نكند .
  • ۱۳:۳۲   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    جلوگيري از شكرك زدن عسل

    مي توانيد عسل را در ظرفي كه در آن محكم بسته مي شود بريزيد، به صورتي كه آب داخل آن نشود حالا ظرف بزرگتر ديگري برداريد و داخل آن آب بريزيد و ظرف عسل را ايستاده درون ظرف بعدي بگذاريد. براي اين كه ظرف عسل وارونه نشود يا تكان نخورد، يك جسم سنگين روي آن بگذاريد تا ثابت بماند. حالا اجاق گاز را روشن كنيد تا آب جوش بيايد. با بخار آب، عسل به حالت اوليه برمي گردد و ديگر شكرك نمي زند.
  • ۱۳:۳۲   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    روشهاي سرخ كردن صحيح

    1 - براي سرخ كردن، از روغن مايع استفاده كنيد. البته، بعد از هر بار مصرف، روغن غذا را بگيريد و آن را دور بريزيد زيرا روغن مايع بعد از يك بار سرخ شدن، نبايد براي بار دوم استفاده شود.
    2 - شروع سرخ‌كردن بايد با حرارت كامل باشد و بعد حرارت كم شود، طوري‌كه غذا به آهستگي سرخ شود. حواس‌تان باشد كه روغن نبايد دود كند.
    3 - غذا را به قسمت‌هاي كوچك تقسيم كنيد و هر دفعه، مقداري از آن را سرخ كنيد.
    4 - تكه‌هاي غذاي سرخ‌شده را با يك انبرك يا سبد سيمي از داخل روغن برداريد ( با قاشق معمولي برنداريد چون روغن همراه غذا باقي مي‌ماند). سپس آن را فشار دهيد تا روغن اضافي خارج شود. (اين كار را در يك ظرف مشبك انجام دهيد.)
    5 - هنگام سرخ كردن بايد از بستن در ظرف خودداري كرد، زيرا باعث مي‌شود رطوبتي كه از غذا بخار مي‌شود، به داخل روغن برگردد. همين، باعث تخريب سريع روغن مي‌شود.
    پنج نكته براي سرخ كردن سالم‌تر
    1 - قبل از اين كه مواد غذايي را به داخل روغن بيندازيد، بايد ابتدا روغن را تا درجه حرارت مناسبي گرم كنيد (مثلا تا حدود190 درجه سانتي‌گراد).
    در اين حرارت، در سطح مواد غذايي، سريع يك لايه محافظ شبيه به يك لايه عايق تشكيل مي‌شود كه باعث مي‌شود روغن نتواند از ماده غذايي عبور كند و ماده غذايي فقط با حرارت غيرمستقيم و با هدايت گرمايي از اين عايق، پخته و سرخ شود.
    اگر روغن تا اين درجه حرارت مشخص داغ نشده‌باشد، قبل از اين‌كه لايه عايق تشكيل شود، روغن به درون غذا نفوذ مي‌كند و باعث مي‌شود غذا حالت روغني(گريسي) پيدا كند. اگر هم روغن زيادتر از حد داغ شود، اين لايه محافظ مي‌سوزد و از بين مي‌رود.
    2 - نكته بعدي اين كه هميشه اول روغن را هفت تا هشت درجه بيشتر از حرارت سرخ كردن (190 درجه سانتي‌گراد) داغ كنيد، زيرا اضافه كردن غذا به روغن باعث مي‌شود حرارت روغن چند درجه پايين بيايد. توجه داشته باشيد كه اگر اين حرارت از هفت تا هشت درجه بيشتر شود، به ساختمان مولكولي روغن آسيب مي‌رساند.
    3 - قبل از سرخ كردن به غذا نمك نزنيد. نمك نقطه دود روغن را پايين مي‌آورد و باعث مي‌شود زودتر تخريب شود. هم‌چنين، نمك باعث مي‌شود رطوبت در سطح غذا جذب شود و وقتي غذا به داخل آن اضافه مي‌شود، روغن به بيرون پاشيده شود.
    4 - از ظرف‌هاي آلومينيومي براي سرخ كردن غذا و نگه‌داري روغن استفاده نكنيد. نمك به‌كار رفته در غذا، ظروف آلومينيومي را خراب مي‌كند و باعث مي‌شود آلومينيوم وارد روغن شود كه مسموميت‌زاست. ظروف آهني و مسي هم به درد اين كار نمي‌خورند، چون روند تخريب روغن را تسريع مي‌كنند.
    سبزي‌هاي منجمد را وقتي هنوز يخ زده‌اند، سرخ كنيد تا كمتر روغن را به خود جذب كنند. (بيشتر ما تصور مي‌كنيم بهتر است بگذاريم كاملا ماده غذايي از حالت انجماد خارج شود، بعد آن‌ را بپزيم.)
    5 - يك كار اشتباه ديگر اين است كه كوهي از مواد غذايي را در تابه پر از روغن تلنبار كنيد. اين كار حرارت روغن را مي‌گيرد. به اين ترتيب، قبل از آن كه آن لايه عايق مفيد تشكيل شود، روغن داخل غذا نفوذ مي‌كند و غذا را چرب مي‌كند. ترد نشدن خوراكي‌هايي كه در چنين‌تابه‌هايي انباشته شده‌اند، به همين دليل است.
    پنج روغن خراب كن‌
    آيا مي‌توان روغن را بعد از يك بار مصرف، دوباره مصرف كرد؟ اين بستگي دارد به اين‌كه چه‌طور از آن روغن استفاده و چه‌طور نگه‌داري‌اش كرده‌باشيد. مواردي كه مي‌تواند كيفيت روغن شما را بعد از يك بار استفاده از بين ببرد، اين‌ها هستند:
    1 - نور و حرارت، روند اكسيداسيون و تخريب روغن را تندتر مي‌كند، بنابراين به مدت زماني كه روغن را در معرض نور، حرارت و اكسيژن قرار داده‌ايد، توجه كنيد.
    2 - هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و ميزان رطوبت ماده غذايي بيشتر باشد، روغن زودتر تخريب مي‌شود. اگر در ظرف را موقع سرخ‌كردن غذا گذاشته‌ايد، از خير روغن اش بگذريد. چون در اين‌صورت رطوبت را به خود جذب كرده‌است.
    3 - هرچه ناخالصي‌هايي همچون نمك، ذرات غذا، چاشني‌ها و... بيشتر به روغن وارد شود، روغن سريع‌تر اكسيد مي‌شود.
    4 - روغن هرچه بيشتر استفاده شود، سريع‌تر اكسيد مي‌شود. تغييرات ايجاد شده در ساختمان مولكولي روغن، باعث مي‌شود غلظت آن تغيير كند و مشكل‌ و غير روان از ظرف ريخته شود.
    5 - مخلوط كردن روغن‌هاي مختلف با هم، نقطه دود آن را پايين مي‌آورد.
    پنج نكته در استفاده از روغن‌هاي دست دوم
    اگر به دليل صرفه جويي يا هر دليل ديگري، نمي‌خواهيم با يك بار مصرف كردن روغن آن را دور بريزيم، در اين صورت چه كار بايد بكنيم؟ به نكته‌هاي زير دقت كنيد:
    1 - به محض اتمام سرخ كردن، حرارت را خاموش كنيد.
    2 - اجازه بدهيد تا روغن سرد بشود.
    3 - وقتي روغن سرد شد، آن را از صافي ريز عبور دهيد و تصفيه كنيد. سپس در ظرف شيشه‌اي بريزيد و در ظرف را محكم ببنديد تا هوا وارد آن نشود. از مخلوط كردن اين روغن با روغن تازه خودداري كنيد.
    4 - اين ظرف را در جاي تاريك، ترجيحا در يخچال نگه داري كنيد.
    اين روغن در يخچال ممكن است ظاهر ابرمانند پيدا كند كه اين حالت بايد با خارج كردن آن از يخچال برطرف شود.
    5 - با بروز نشانه‌هاي زير روغن را دور بريزيد: ديدن كف روي سطح روغن، تيره شدن روغن، بوي نامطبوع، عدم تشكيل حباب روي روغن، هنگامي كه ماده غذايي را به داخل آن مي‌اندازيد و آخرين مورد اين‌كه، غير روان بودن روغن، هنگام ريختن آن در ظرف.
    البته با رعايت اين نكته‌ها مي‌توانيد غذاهاي سرخ كرده سالم تري تهيه كنيد، اما هميشه به ياد داشته باشيد كه سرخ نكردن از سرخ كردن بهتر است.
    راهنما: روغن‌هاي مختلف و نقطه دودشان
    روغن گلرنگ: 265 درجه سانتي گراد
    روغن آفتاب ‌گردان: 246 درجه سانتي گراد
    روغن سويا: 241 درجه سانتيگراد
    روغن كانولا يا كلزا: 238 درجه سانتي گراد
    روغن ذرت: 236 درجه سانتي گراد
    روغن بادام‌زميني: 231 درجه سانتي گراد
    روغن زيتون: 190درجه سانتي گراد (كه در مقايسه با روغن‌هاي بالا نقطه دود پايين‌تري دارد، به اين دليل براي سرخ كردن‌هايي كه به زمان كمتري نياز دارند، مناسب تر است.)
  • ۱۳:۳۳   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    خشك كردن ليمو و ميوه ها

    ابتدا ليمو را شسته و كاملاٌ خشك مي كنيم درون سيني استيل قرار داده و در مقابل نور خورشيد مي گذاريم . 2 الي 3 ساعت اول مرتب زير و رو مي كنيم تا تمام ليمو خشك شود و سپس به مدت 3 الي 4 روز زير تابش نور خورشيد قرار مي دهيم تا كاملاٌ خشك شود . براي درست كردن ميوه هاي خشك ميوه ها را پس از شستن به صورت حلقه هاي بسيار نازك برش مي دهيم و در سيني استيل قرار داده ، اگر بخواهيم در زمستان تهيه كنيم روي شوفاژ قرار مي دهيم و اگر در تابستان، زير تابش نور خورشيد قرار مي دهيم . احتياجي به زير و رو كردن ميوه ها نيست و به مدت 7 الي 8 ساعت ميوه ها خشك مي شوند
  • ۱۳:۳۳   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    نكاتي براي انواع خورش


    مواد لازم :

    علاقه قدري

    طرز تهيه :

    براي تهيه خورشها به نكات ذيل توجه كامل داشته باشيد :
    خورش بايد با حرارت ملايم طبخ شود .
    خورش را نبايد زياد بهم زد زيرا بهم زدن خورش باعث له شدن مواد و از بين رفتن شكل آنه مي شود .
    انواع سبزي را بايد بعد از پخته شدن گوشت داخل خورش ريخت .
    چاشني خورش ها بستگي به ذائقه اشخاص دارد بدين جهت ممكن است برحسب ذائقه چاشني آنرا كم يا زياد كرد .
    خورش بايد كم آب و كتملا جا افتاده باشد .
    براي سرخ كردن پياز بايد دقت كامل كرد كه پياز زياد سوخته نباشد يا سفيد نماند بلكه رنگ آن كاملا طلائي شود .
    نمك و ترشي و چاشني خورش را بايد در اواخر طبخ داخل خورش ريخت .
    گوشت كليه خورشها بايد با حرارت ملايم در ظرف بسته پخته شود و بعد سبزيجات آن اضافه گردد .
    وقتي تمام مواد خورش پخته شد در آنرا باز ميگذاريم تا آب زيادي آن تبخير شود .
    براي تهيه پياز داغ :
    براي تهيه دو تا سه قاشق پياز سرخ كرده كه درتمام خورشها مصرف ميشود بايد سه تا چهار عدد پياز متوسط را خرد كرد و با سه تا چهار قاشق سوپخوري روغن آبكرده در ظرفي ريخت و رويي آتش گذارد و گاهي آهسته بهم زد تا پياز طلائي رنگ شود . و بلافاصله يك استكان آب ريخت كه رنگ آن زياد تيره نشود .
  • ۱۳:۳۳   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    روش هاي خوشمزه تر كردن غذا


    تكنيك و تجربه هاي ساده كه به شما معرفي مي‌كنيم كمك مي‌كند تا غذائي خوشمزه‌تر و سالمتر داشته باشيد .با ما همراه باشيد..


    1- ساقه هاي سفت كلم پيچ را جدا كنيد و فقط برگ هاي نرم آنرا بخوريد. خيلي راحت مي‌توانيد كلم پيچ را همراه با ساير سبزيجات در سالاد استفاده كنيد يا كمي كلم پيچ خردشده به سوپ مورد علاقه تان اضافه كنيد.



    2- در همبرگر، كوفته، سس اسپاگتي و ماكاروني يا لازانيا، نيمي از گوشت مصرفيتان را با پروتئين سويا جايگزين كنيد. ابتدا پروتئين سويا را با مايعي تشكيل شده از سوس گوجه فرنگي و شير مخلوط كنيد كه مزه بهتري پيدا كند و بعد آنرا با مابقي گوشتتان مخلوط كنيد. مطمئن باشيد هيچكس تفاوت آن را نخواهد فهميد.

    3- به جاي شيرهاي معمولي، يكبار هم شير سويا را امتحان كنيد. ميوه يا آبميوه مورد علاقه خود را به همراه كمي عسل يا شيره افرا براي شيرين تر كردن آن به شيرسويا اضافه كنيد و خواهيد ديد كه در كمتر از يك دقيقه نوشيدني فوق العاده خوشمزه و سالم خواهيد داشت.

    4- لوبيا پخته را با كمي سس تورتيلا، مرغ، سبزيجات، سالسا و پنير مخلوط كنيد و غذايي فوق العاده خوشمزه خواهيد داشت. براي خوشمزه تر كردن لوبيا چشم بلبلي هم مي‌توانيد موقع استفاده كمي سس سالسا تند به آن اضافه كنيد.

    5- سبزيجات نرمي مثل برگ چغندر يا اسفناچ وقتي پژمرده تر باشند، خوشمزه تر مي‌شوند. آنها را با آب سرد خوب بشوييد، بعد همه را در يك قابلمه بزرگ ريخته و 3 تا 5 دقيقه با حرارت متوسط بجوشانيد. بعد آب آن را كامل گرفته و خرد كنيد. سپس به همراه سير خردشده، پنير پارمسان، زنجبيل تازه يا پياز خرد شده سرخ كنيد.

    6- براي بالا بردن سرعت و تسهيل استفاده مي‌توانيد از كنسرو اين حبوبات استفاده كنيد. فقط كايف است آن را زير آب سرد بگيريد و قبل از اضافه كردن به غذا آن را آبگيري كنيد.



    7- سبزيجات تلخ تر مثل كلم پيچ يا سبزيجات خردل مزه قوي تري دارند. پس به جاي دور ريختن اين نوع سبزيجات، آنها را 8 تا 12 دقيقه بپزيد تا مزه دلپذيرتري پيدا كنند. براي آنها مي‌توانيد از چاشني ابليمو، سير، فلفل قرمز، يا سس گوجه فرنگي و سركه استفاده كنيد.
  • ۱۳:۳۴   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    روش صحيح فريز كردن مواد غذايي



    حتماً شما هم مثل خيلي ها با شروع پاييز انواع مواد غذايي را فريز مي كنيد تا در پاييز و زمستان از آنها استفاده كنيد. اما آيا روش علمي اين كار را مي دانيد؟

    مواد غذايي قبل از فريز شدن بايد به طور مناسب بسته بندي شوند تا عطر و طعم، رطوبت، رنگ طبيعي و ارزش غذايي خود را از دست ندهند و سرماي فريزر و خشكي محيط آن موجب خراب شدن مواد غذايي نشود.

    نكته مهم اين است كه پيش از بسته بندي ماده غذايي، ميزان مورد نياز در هر بار مصرف مشخص شود، چرا كه بسته ي غذاي خارج شده از فريزر، به هيچ عنوان نبايد دوباره به فريزر بازگردانده شود.

    در منازل از دو نوع بسته بندي براي فريزر كردن مواد غذايي استفاده مي شود:




    1- انواع ظروف دردار از جنس هاي گوناگون، مانند پلاستيك و فلز

    2- كيسه ي نايلون يا پلاستيك هاي زيپ دار ويژه بسته بندي

    متخصصان تغذيه توصيه مي كنند كه مواد غذايي در ظروف شيشه اي در فريزر گذاشته شوند، چون اين ظروف تركيبات شيميايي ندارند كه با مواد غذايي واكنش دهند. اما بايد هنگام پُر كردن اين ظروف از ماده ي غذايي، مقداري فضاي خالي در نظر گرفت تا در اثر انبساط حاصل از يخ زدن ماده غذايي، ظرف نشكند.

    بسته بندي با كيسه هاي نايلوني، متداول ترين روش بسته بندي در منازل است و پس از آن كيسه هاي پلاستيكي زيپ دار رايج است. به تازگي در بعضي از كشورها از كاغذهاي چند لايه براي بسته بندي استفاده مي شود. اين كاغذها از چند لايه شامل يك لايه كاغذ، يك لايه فويل آلومينيومي، گلاسين، سلفون و يك لايه قابل ارتجاع تشكيل شده اند كه براي بسته بندي مواد غذايي مثل انواع ميوه، سبزي، گوشت استفاده مي شوند. اين نوع كاغذها به خوبي از ماده غذايي محافظت مي كنند.

    اگرچه در فريز كردن درست مواد غذايي، تغييري در عطر و طعم و بوي آنها ايجاد نمي شود، اما بي شك از ارزش غذايي آنها كاسته مي شود، به ويژه اگر مواد غذايي بيشتر از زمان استاندارد در فريزر نگهداري شوند.

    اگر مواد غذايي به طور صحيح بسته بندي شوند و به سرعت در دماي فريزر سرد شوند، كيفيت خود را بيشتر حفظ كرده و مدت ماندگاري شان افزايش مي يابد. پس از گذشت زمان استاندارد، اگر چه مواد غذايي به ظاهر سالم اند، اما هيچ گونه ارزش تغذيه اي نداشته و به تفاله تبديل مي شوند.

    بسته هاي غذايي تان را چگونه در فريزر نگهداري مي كنيد؟

    1- اصولاً بايد توجه داشته باشيد كه دماي فريزر هميشه 18- درجه سانتي گراد باشد. هرگونه تغيير دما، سبب خراب شدن مواد غذايي داخل فريزر مي شود.

    2- از انباشتن فريزر با مواد غذايي كه همگي تازه بوده و نياز به يخ زدن دارند، بپرهيزيد، چون اين كار موجب افزايش ناگهاني دماي فريزر و كاهش كيفيت مواد غذايي مي شود. بنابراين مواد تازه را به تدريج در فريزر بگذاريد.

    3- اين نكته را هم فراموش نكنيد كه اولين بسته ي غذايي فريزر شده، بايد اولين بسته اي باشد كه براي مصرف از فريز خارج مي شود.

    اگر اين روش ها را به كار ببريد مطمئناً همواره از مواد غذايي تازه استفاده خواهيد كرد.

    جدول مدت زمان نگهداري مواد غذايي منجمد در فريزر:

    ميوه ها و سبزي ها 8 تا 12 ماه

    گوشت ماكيان 6 تا 9 ماه

    انواع ماهي به جز تن 3 تا 6 ماه

    گوشت قرمز خرد شده يا چرخ كرده 3 تا 4 ماه

    فرآورده هاي گوشتي مثل سوسيس و كالباس و گوشت نمك سود 1 تا 2 ماه
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان