خانه
44.8K

طرز تهیه غذاهای افطاری

  • ۱۳:۱۳   ۱۳۹۲/۴/۱۹
    avatar
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست

    دوستان با اومدن ماه رمضان همه مشکل اینکه برای افطار غذا انتخاب کنند دارند.

    برای همین تصمیم گرفتم این تاپی رو بزنم تا در اینجا انواع آش و سوپ و غذاهایی که برای افطار مناسب هستند برای شما قرار دهم.

    شما هم در این تاپیک  به من کمک کنید

     

  • leftPublish
  • ۲۲:۲۷   ۱۳۹۲/۴/۲۳
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
     رمـــــز و راز و فوتــــــ و فن کـوزه گری یک شلـــــه زرد خوشمــزه و خوش رنگ و مجلسی


    1_میزان زعفران هرچه بیشتر باشه خوشرنگ تر و خوش عطرو طعم تر میشه
    زعفران را در آب سرد حل میکنیم و و درب ظرف را گذاشته و استراحت میدهیم تا دم بکشد و رنگ بیشتری بندازه

    2_
    باید از برنج های نیم دانه و خوش عطر استفاده کرد
    برنج را پاک میکنیم و یک شب خیس میکنیم احتیاجی به نمک نیست
    سپس داخل قابلمه ای آب زیاد ( 5 برابر برنج ) و برنج و کمی کره ریخته باید 1/3 قابلمه خای باشد که هنگام جوش سر نرود و روی حرارت زیاد قرار داده تا جوش آید
    نکتــــه :
    شله زرد با کره خوشمزه تر میشه
    کره از ترک خوردن شله زرد پس از سرد شدن , جلوگیری میکنه .

    حرارت باید در حدی باسه که مداوم قل بزنه ولی زود آب برنج بخار نشه
    اینقدر قل بخورد تا برنج کاملا شکفته شود سپس شکر اضافه میکنیم ولی زودتر نه ( تاکید میکنم که اول برنج کاملا باز شود سپس شکر را اضافه میکنیم )
    اگر داخل شله زرد دانه های برنج مشخص باشند یعنی هنوز کار تموم نشده و برنج کاملا نپخته

    3_
    بادام باید پوست گرفته و خلال باشد
    کمی از بادام را برای تزیین کنار میذاریم و بقیه رو داخل شله زرد میریزیم . شله زرد و شیر برنج مدام باید هم زده بشه .

    4_
    میزان شکر به دائقه شما در مصرف شکر بستگی داره . البته یک شله زرد مجلسی نباید کم شیرین باشه .
    معمولا به ازای يك كيلو برنج : سه كيلو شكر لازمه . یعنی هر چقدر برنج دارین شکر باید 3 برابر بشه ولی ممکنه واسه بعضی دائقه ها زیاد باشه پس حتما تست کنید بعد شکر را مرحله به مرحله اضافه کنید
    برای تست و میزان کردن شیرینی و شکر شله زرد نباید داغ شله زرد را تست کنیم باید کمی بکشیم و اجازه دهیم خنک شه تا بتونیم میزان شکر را متوجه شیم .
    وقتی سرد میشه شیرینی کمتر میشه .

    5_
    علاوه بر گلاب ، عرق هل هم شله زرد و شیربرنج رو بسیار خوشمزه میکنه پودر دانه هل هم میشه ریخت ولی عرقش بهتره . و چون طبیعت برنج سرده ، گلاب و عرق هل و زعفران طبیعتش رو گرم میکنه . گلاب و عرق هل همیشه باید در انتهای کار به شله زرد اضافه بشه که عظرش ماندگار تر باشه .
    روش ریختن پودر هل توی شله زرد :
    باید جداگانه دم کرد و صاف کرد و بعد عصاره را داخلش ریخت چون باعث دیده شدن دانه های تیره نمیشه


    6_
    وقتی کاملا برنج شکفته شد و وا رفت و شکر و زعفران و گلاب و عصاره هل اضافه میکنیم و هم میزنیم مداوم تا به غلظت دلخواه برسیم ( خیلی سفت نشه ) نزدیک اتمام کار که بودیم , درب ظرف را میبندیم و با شعله کم به اصطلاح دم میذاریم.
    سپس از روی حرارت برمیداریم .
    موقع برداشتن مراقب باشید اب جمع شده زیر در قابلمه را توی شله زرد نریزید .
    سپس خوب هم میزنیم و تا هنوز داغه در ظرف های مورد نظر میکشیم و میذاریم خنک شه
    قبل از خنک شدن دیگه تکان نمیدیم چون اب میندازه .

    7_
    اگر شله زرد حتی کمی ته گرفته باشه نباید موقع همزدن از ته قابلمه هم بزنید چون اگه ته دیگ بسته باشه ته دیگ کنده میشه و قاطی شله زرد میشه .
    هم زدن مداوم در حین پخت و حرارت ملایم برای اینه که ته دیگ نبنده .

    8_
    بعد خنک شدن میتونیم روی آنرا با دارچین و خلال پسته و بادام تزیین کنید .

    9_
    غلظت شله زرد و شیربرنج رو با خنک شدن میشه فهمید . بهتره قبل از خاموش کردن شعله و اتمام کار ، کمی توی ظرف بکشین و خنک بشه تا بدونین غلظت مناسبه یا نه . البته با تجربه زیاد نیازی به اینکار نیست . این کار برای تازه کارهاست . توجه داشته باشید پس از سرد شدن هم کمی شله زرد و شیر برنج سفت خواهند شد پس خیلی سفت از روی حرارت برندارید .


    10_
    شله زرد خنک خوشمزه تر است .
    توجـــــــــــه:
    پس از خنک شدن و موقع سرو اگر از کنار ظرف بردارید باقی آن اب خواهد انداخت .
    پس حتما سعی کنید در ظرف های تک نفره سرو کنید

    11_
    درب ظرف شله زرد نا کاملا خنک نشده هیچگاه نبندید زیرا عرق میکنه . پس از اینکه کاملا سرد شد و دیگه ریسک عرق کردن نداره میتونید نایلون بکشید ولی سوراخ کنید تا عرق نکنه .

    12_
    نگهداری شله زرد در یخچال بیش از یک روز درست نیست چون همه بوهای یخچال را جذب میکنه و ضمنا کم کم سفت میشه . ولی میتونید مدتی نه طولانی .... در فریزر نگهداری کنید و پس از اینکه بیرون گذاشتید و از انجماد خارج شد استفاده کنید ولی کیفیت جالبی نداره .

  • ۱۱:۳۵   ۱۳۹۲/۴/۲۴
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     اینم عکس فرنی قالبی که قولش رو داده بودم ..من هل سفید نداشتم و هل معمولی ریخته بودم

  • ۱۳:۱۱   ۱۳۹۲/۴/۲۴
    avatar
    shimajoon
    سه ستاره ⋆⋆⋆|2574 |2957 پست

     منم چند تا تزيين خرما براي سر سفره افطار براي شما دوستان ميزارم

    نوش جان

  • ۱۳:۱۵   ۱۳۹۲/۴/۲۴
    avatar
    shimajoon
    سه ستاره ⋆⋆⋆|2574 |2957 پست
     
  • ۱۳:۳۳   ۱۳۹۲/۴/۲۴
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
    مرسی بچه ها از عکس های قشنگتون
  • leftPublish
  • ۰۳:۲۵   ۱۳۹۲/۴/۲۵
    avatar
    Eli
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3776 |4308 پست
    طرز تهیه فرنی قالبی رو لطفا بگید
  • ۰۸:۴۰   ۱۳۹۲/۴/۲۵
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    صفحه قبل رو بخون الی ... اونجا کامل توضیح دادم
  • ۱۷:۱۰   ۱۳۹۲/۴/۲۷
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    این تاپیک خیلی بدردم خورد

  • ۱۸:۴۹   ۱۳۹۲/۴/۲۷
    avatar
    نسیم جوون
    یک ستاره ⋆|544 |1149 پست
    واااااای گفتی شله زرد. اینماه رمضونی هنوز نخوردم. همسایه ها پس چرا نمیارید. دلم خواست
  • ۲۲:۰۰   ۱۳۹۲/۴/۲۷
    avatar
    saba biology
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6343 |4258 پست
    راست میگی نسیم جون، منم خیلییی دلم شله زرد میخاد...
    نمیدونم این همسایه ها چکار میکنن!! والا!!
  • leftPublish
  • ۰۹:۵۶   ۱۳۹۲/۵/۹
    avatar
    ساناز افشار
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست

    طرز تهیه ترحلوا؛ پای ثابت سفره افطار شیرازی‌ها

    ترحلوا، در جشن ها، مهمانی ها، عزاداری و به ویژه در ایام ماه رمضان در شیراز مصرف زیادی دارد.
     
    فرق این حلوا با بقیه حلواهایی که نشاسته دارند در این است که یک حالت ژله ای دارد و بخاطر آرد برنجش مثل ژله لرزان هست. ترحلوا به دو رنگ سفید و زعفرانی درست می شود و به قطر تقریبی 7 سانتی متر لوزی لوزی بریده و یکی سفید و یکی زرد کنار هم چیده می شود. برای درست کردن ترحلوا به یک ساعت و نیم تا دو ساعت وقت نیاز داریم.

     مواد مورد نیاز:

    آرد برنج 115 گرم
    شکر 120 گرم
    آب 170 میلی لیتر
    گلاب 60 میلی لیتر
    زعفران دم کرده ½ قاشق چایخوری
    روغن ½ پیمانه
    هل کمی


    طرز تهیه:

    روغن را در تابه بریزید و آرد را به آن بیفزایید با شعله ملایم حدود 10 دقیقه هم بزنید تا خامی آرد گرفته شود. تابه را از روی حرارت بردارید و در صورت دلخواه هل کوبیده را بیفزایید و در آخر شربت را اضافه کنید.
    کمی که خنک شد در قیف با سرقیف شکوفه بریزید ودر کاغذ بریزید و روی آن را با پودر نارگیل یا پودر پسته تزیین کنید.

    طرز تهیه شربت:
    آب و شکر و زعفران و گلاب را در ظرفی روی حرارت بگذارید از زمانی که شکر حل شد به مدت 3 دقیقه بجوشد. سپس خاموش کنید و به آرد بیفزایید.


    نکته:

    -اگر احیانا از ترحلوا موقع هم زدن غافل شدید و مقداری مواد ته قابلمه جمع شد همه موادتون را در یک ظرف دیگه خالی کنید که همزن به ظرف تفلون یا چدنتون صدمه نزنه بعد با همزن های فنری اون را بزنید تا تمام گلوله هائی که توی اون بوجود اومده باز بشه و دوباره مواد را به ظرف اصلی برگردونید.

    -به این مواد شیر یا آب اضافه نکنید چون دیگه نمیشه تضمین کرد که درست از آب در میاد یا نه.

     

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان