خانه
404K

انواع ترشی

  • ۱۰:۴۷   ۱۳۹۲/۶/۴
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     بیاین ترشی های مختلفی رو که بلدیم به هم یاد بدیم .....
  • leftPublish
  • ۱۴:۲۹   ۱۳۹۴/۹/۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

    مواد اولیه برای تهیه ترشی پیاز

    برای 8 نفر

    پیاز قرمز (نصف شده و باریک حلقه شده) 2 عدد متوسط

    چوب دارچین 2 عدد

    میخک (درسته) 6 عدد

    دانه فلفل قرمز (له شده) کمی

    سرکه سیب 1 فنجان - 240 میلی لیتر

    آب لیمو (تازه) نصف فنجان - 120 میلی لیتر

    شکر 1/4 تا 1/2 فنجان - 50 تا 100 گرم

    نمک 1 قاشق سوپخوری

     

    این پیاز ترشی ها تند و تیز و شیرین هستند و طعم اسیدی سر حال آورنده ای دارند. ما از ترکیب آب لیمو و سرکه ی سیب استفاده می کنیم. شما می توانید تنها از یک ماده ی اسیدی استفاده کنید اما ما متوجه شده ایم ترکیب این دو طعم دلپذیرتری دارد. در اضافه کردن ادویه ها و طعم دهنده ها دستتان آزاد است. ما از چوب دارچین، میخک و دانه فلفل قرمز استفاده می کنیم. شما می توانید اصلاً از هیچ کدام استفاده نکنید یا از مواد زیر ترکیب دلخواه را انتخاب کنید: چوب دارچین، میخک درسته، دانه فلفل له شده، سیر درسته، بادیان، برگ بو، دانه خردل؛ زنجبیل تازه ورقه شده، تخم رازیانه، تخم گشنیز یا تخم زیره.

    آنچه باید در مورد ترشی پیاز بدانید:

    با مواد این دستور آشپزی 3 فنجان ترشی درست می شود که مقدار زیادی است. ما از این ترشی در کنار همه چیز استفاده می کنیم برای همین مقدار زیادی درست می کنیم. شما می توانید مقدار مواد را نصف کنید.

    طرز تهیه ترشی پیاز

    1. پیاز حلقه شده را داخل یک کاسه ی متوسط بریزید. آنقدر آب جوش روی آنها بریزید که کاملاً روی آنها را بپوشاند. تا 10 بشمارید سپس آبکش کنید. پیاز ها را در بطری شیشه ای یا یک کاسه بریزید.

    2. دارچین، میخک و دانه فلفل قرمز را در یک روغن دان کوچک روی حرارت متوسط 3 تا 5 دقیقه بو بدهید تا عطر آنها بلند شود.

    3. سرکه، آب لیمو، 1/4 فنجان شکر و نمک را اضافه کنید و هم بزنید. بگذارید آرام به جوش بیاید سپس 1 تا 2 دقیقه تا زمانی که شکر و نمک حل شوند بپزید. شیرینی آن را بچشید و در صورت لزوم شکر اضافه کنید. مخلوط را روی پیاز ها بریزید.

    4. بگذارید آنقدر در دمای اتاق بمانند که خنک شوند سپس می توانید تا 2 هفته در یخچال نگهداری کنید.

  • ۱۵:۰۳   ۱۳۹۴/۹/۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

    طرز تهیه ترشی کلم قرمز مجلسی به شکل کادو پیچ

    مواد لازم :

    کلم قرمز به میزان لازم

    سرکه به میزان لازم

    هویج به میزان لازم

    بادمجان به میزان لازم

    ادویه ترشی به میزان لازم

    تره به میزان لازم

    نمک به میزان لازم

    فلفل دلمه ای رنگی به میزان لازم

    فلفل تند به میزان لازم

    طرز تهیه :

    برگای کلم رو به ارامی جدا کرده و داخل اب جوشی که یکم نمک و سرکه ریخته ایم میجوشانیم تا نرم شوند 

    بنا به گزارش آکاایران : مواد داخل ،،،،فلفل دلمه ای رنگی ،فلفل تند ،برگ کلم ،هویج،و بادمجان ،همه رو خیلی ریز خرد میکنیم و کمی ادویه ترشی و نمک و سرکه اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم مواد داخل برگ کلم میریزیم و مثل دلمه میپیچیم

    برا بستن سبزی تره رو یک دقیقه داخل اب جوش میزاریم تا شکنندگیش از بین بره ،بعد مثل روبان میپیچیم دور دلمه هامون 

    برا تزیین هویج و برگ کلم سفید رو با قالب گل مینا قالب زدم

    بادمجونا رو با یکم اب نمک و سرکه جوشوندم و چرخ کردم و داخل مواد ترشی ریختم

    و در اخر سرکه سفید رو رو ترشی میریزیم

  • ۱۵:۱۸   ۱۳۹۴/۹/۷
    avatar
    پرستو ♥
    یک ستاره ⋆|1561 |1828 پست
    ترشی مجلسی ندیده بودم دیگه
  • ۱۲:۱۶   ۱۳۹۴/۹/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

    این مدل ترشی بادمجان خیلی راحت درست میشه و شدیدا خوش خوراکه. علاوه بر اون رنگ زیبایی داره و جون میده برای خوشگل کردن سفره. سعی کنید از بهترین مواد برای درست کردن ترشی استفاده کنید. بادمجون هایی که معروف به شمالی هستن و باریک و قلمی و خوشرنگ اند رو انتخاب کنید و بهتره بادمجونا دونه یا تخم نداشته باشن. اگه بادمجون تخم داره سعی کنید اون قسمت ها رو زیاد نریزید.

    مواد اولیه:

    بادمجان قلمی 1 کیلوگرم
    سیر حدود 400 گرم
    سبزی ترشی(جعفری،نعنا،ترخون وسبزی های معطر)خرد شده 100گرم
    سبزی خشک معطر محلی کمی
    فلفل سبز تند چند عدد
    سرکه قرمز به میزان لازم
    نمک به میزان لازم
    سیاه دانه،گلپر،فلفل قرمز و سیاه در صورت تمایل

    طرز تهیه:

    1- سر و ته بادمجون هارو بگیرید و اونا رو درشت خرد کنید.

    2- سیر رو پوست بکنید و خرد کنید.(میتونید سیرها رو بکوبید تا له بشن یا در غذا ساز بریزید)

    3- بادمجون های خرد شده رو داخل قدری سرکه ریخته به آن کمی نمک اضافه کنید و روی حرارت بجوشونید تا کمی نیم پز بشه. خیلی نیاز به پختن نداره. حدود ده دقیقه تا یک ربع کافیه تا خامی اون گرفته بشه. (حرارت گاز و شعله متوسط باشه)

    4- بعد از پخت بادمجون اون رو در آبکش بریزید تا سرکه اضافی خارج بشه.
    4- وقتی بادمجونها خنک شد اونها رو کم کم در شیشه بریزید و بین هر لایه کمی سیر خرد شده و سبزی خشک و سبزی ترشی بریزید و در لایه ی رویی در هر شیشه یک تا دو عدد فلفل قلمی تند خرد کنید. این به ذائقه ی شما در مقابل تحمل تندی برمیگرده که چقدر فلفل بریزید.

    5- حالا مخلوط سرکه و نمک (مقدار کمی) رو داخل شیشه ها بریزید و درب شیشه رو خوب ببندید.
    6- شیشه رو به مدت یک هفته در کابینت قرار بدید. همچنین بعد از دو روز ترشی رو چک کنید که سرکه اون کم نشده باشه. در صورت کم بودن مجددا به اونها سرکه اضافه کنید. بعد از یک هفته ترشی رو در یخچال قرار بدید. این ترشی هر چی بیشتر بمونه بهتر و خوشمزه تر میشه.
    نکات:

    1- اگه دوست دارید میتونید در هر لایه فلفل سبز قلمی بریزید که در این صورت ترشی تندتر میشه.

    2- زیاد ریختن سیر باعث تندی بیشتر ترشی میشه پس اگر به تندی حساس هستید میزان سیر و فلفل رو کمتر کنید.

    3- سبزی چوچاق یا زولنگ یک نوع سبزی محلی شمالیه که بسیار معطره و در غذاهای شمالی و ترشیجات استفاده میشه. در اینجاهم از چوچاق خشک بعنوان سبزی خشک معطر محلی استفاده شده...اگه شما به این سبزی خشک دسترسی نداشتید از نعنا خشک استفاده کنید از هیچی بهتره ولی خوب جای اون رو نمیگیره.

    4- بعضی ها در این ترشی سیاه دانه میریزن اگه دوست دارید میتونید کمی بریزید.

    5- کاملا حواستون باشه بادمجونها رو در حین پختن له نکنید. پختن فقط باید در حدی باشه که خامی بادمجون گرفته بشه.

    6- سبزی رو خوب بشورید و بعد بذارید خشک بشه (روی ملحفه تمیز قرار بدید تا آب اضافی اون گرفته بشه) و بعد خرد کنید و استفاده کنید. بادمجون ها هم حتما باید خشک باشن. کلا هیچ نوع آبی نباید وارد ترشی بشه.

    7- در این ترشی از سرکه قرمز استفاده میکنیم که علاوه بر رنگ زیبای خود بامجون ها یک رنگ بی نظیر به ترشی میده.

    8- نمک مورد نیاز برای هر شیشه بزرگ حدود نصف قاشق چایخوری هست. زیاد نمک نریزید چون هنگام پخت بادمجونا هم کمی نمک به بادمجونها زده ایم.

    9- در صورت تمایل به استفاده از ادویه ی ترشی در مصرف اون مختارید. ادویه ی ترشی در عطاری ها به فروش میرسه . علاوه بر اینها میتونید از فلفل سیاه و قرمز و گلپر هم استفاده کنید.

  • ۱۰:۱۷   ۱۳۹۴/۱۰/۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

  • leftPublish
  • ۱۰:۱۷   ۱۳۹۴/۱۰/۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

  • ۱۰:۱۸   ۱۳۹۴/۱۰/۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

  • ۱۰:۱۸   ۱۳۹۴/۱۰/۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

  • ۱۰:۱۸   ۱۳۹۴/۱۰/۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

  • ۱۳:۴۶   ۱۳۹۴/۱۰/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

    قارچ_شور 

    اول قارچ هارو هرمدلی که دوست دارید برش بزنید ولی اگه از این قارچ کوچولوهاباشه خوشگلترمیشه همون درسته بندازید،بعدبشوریدو بزارید ابجوش بیاد یه کم نمک ویه کم سرکه سفید بریزیدحتماسرکتون سفیدباشه،بعدیه قل که زدسریع برداریدآبکش کنید.توی ظرفی که میخواهی شورو بزارید اول یه کم فلفل وسیرو کرفس بریزید،کرفس خیلی کم یک ساقه کوچیک کافیه سیرم شش حبه درسته باشه یعنی خردش نکنید فلفل سبز چهار تاکافیه خردش کنید، بعدلابلا با قارچ بریزیدتوظرف موردنظر،حالا سرکه دو سوم و آب یک سوم باشه نمک هم به میزان لازم اینارو هم بزنید بریزید توش، دو روزه حاضرمیشه توی یخچال نگهداری کنید .نوش

  • leftPublish
  • ۱۳:۴۸   ۱۳۹۴/۱۰/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

    سالاد شور

    اول از همه گل کلم و هویج و کرفس رو به اندازه دلخواه خرد کنید و بشورید و دو سه روز روی پارچه پهن کنید تا آب و رطوبتش خشک بشه.خیارهارو هم بشورید و خرد کنید و کاملا خشک کنید و سیر هارو هم پوست کرده و درسته کنار بذارید و همینطور فلفل سبز تند!!دو سه ساقه تلخون و مرزه و برگ کرفس هم بشورید و اجازه بدید خشک بشه.در کل خیلی مهمه که مواد رطوبت نداشته باشه تا کپک نزنه.
    به ازای هر لیتر آب ,شش قاشق غذاخوری نمک بریزید و بذارید روی حرارت تا کاملا به جوش بیاد.یک پیمانه سرکه سفید اضافه کنید و زیر گاز رو خاموش کنید.باید اجازه بدید کاملا خنک بشه.داخل یک شیشه یا دبه که باید کاملا خشک و تمیز باشه رو لایه لایه از مواد بریزید و کاملا پرش کنید.سبزیجات رو روی سبزیجات بذارید تا بعدا بتونید درش بیارید.محلول آب نمک و سرکه رو بریزید روش تا تمام مواد بره زیر این محلول!روی در شیشه یک پلاستیک چند لایه بذارید و درش رو ببندید که هوا نخوره و بذارید یک جای خنک و تاریک.تقریبا بیست روز بعد درب ظرف رو باز کنید و سبزیهارو بردارید.احتمالا دیگه شور شما آماده خوردنه وگرنه ده روز دیگه بهش زمان بدید.حواستون باشه برای برداشتن سالادها از قاشق تمیز استفاده کنید که کپک نزنه...

  • ۱۳:۴۹   ۱۳۹۴/۱۰/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

    مواد لازم:

    گل کلم : 3 لیوان خرد کرده
    هویج : 2 لیوان خرد کرده
    کرفس : 2 لیوان خرد کرده
    سیر : 5، 6 حبه
    گوجه فرنگی: 2 تا 3کیلو
    فلفل سبز تند: 5 ، 6 عدد
    سرکه سفید : 1 لیوان به ازای هر یک کیلو گوجه
    نمک : 1 قاشق غذاخوری به ازای یک کیلو گوجه
    البته بسته به سلیقه خودتون میتونید سبزیجات و فلفل رو کم و زیاد کنید...
    طرز تهیه:


    ساقه های تر و تازه و خوشگل کرفس رو انتخاب می کنیم...می شوریم و خرد می کنیم..هویج هم همینطور..گل کلم هم گل م یکنیم و می شوریم و توی آبکش می ریزیم تا آبش بره...
    بعد روی پارچه تمیز پهن کردم تا خوب خشک بشه..من یه شب تا صبح گذاشتم.
    گوجه رو دو راه داریم: یکی اینکه خرد کنیم و توی دیگ بریزیم و روی حرارت بذاریم تا نرم و له بشه..بعد بریزیم توی آبکش و با دست پوره و آبش رو بگیریم و تخم و پوستش رو جدا کنیم...راه دوم اینه که به این روش شوک حرارتی بدیم بهش و پوستش رو در بیاریم قلفتی
    بعدش بریزیم توی غذاساز یا بلندر یا با هرچی که داریم پوره ش کنیم.
    و بعد از صافی رد کنیم تا تخم هاش در بیاد.
    حالا آب گوجه صاف شده رو روی حرارت می ذاریم (تکتم صاف نکرده بود البته..به نظر منم مهم نیست..چون پوست که نداره) و نمک می زنیم....به ازای یک کیلو گوجه، 1 قاشق غذاخوری نمک) بازم من چشیدم البته...10 دقیقه میذاریم بجوشه.
    تو این فاصله همه سبزیجات خرد شده که مطلقا نباید آب داشته باشه رو با سیر قاچ شده، فلفل سبز تند که شکمش یه چاقو زدم تا تندیش بیشتر دربیاد توی یه ظرف جادار مخلوط کردم...ترخون یا مرزه هم اگه داشتین بعد از شستن و خوووووب خشک شدن می تونین یکی دو ساقه بندازین توش (ورژن اصلیش نداره البته).
    خب، گوجه که ده دقیقه جوشید از روی حرارت برمی داریم و سرکه سفید رو توش می ریزیم (به ازای هر 1 کیلو گوجه، 1 لیوان سرکه)
    همونطور داغ، روی سبزیجات خرد شده می ریزیمش.
    و خوب مخلوط می کنیم مواد رو...شیشه ها یا دبه هامون که باید خشک خشک، عاری از هر چربی و رطوبت باشه کنار دستمون و توی یه سینی میذاریم و ترشی ها رو که کمی ولرم شدن، توش می ریزیم.
    درش رو نمی بندیم...روش یه توری یا صافی می ذاریم و اجازه می دیم 24 ساعت توی دمای آشپزخونه بمونه چون ممکنه در اثر فعل وانفعالات، سر برده
    فرداش که شد، من یه سیخ بلند رو توی شیشه ها فرو کردم و در آوردم تا اگه جایی هوا داره خارج بشه و آب گوجه به همه برسه..با چشم مشخص میشه.
    حالا درشون رو خوووووب می بندیم..من یه کیسه فریزر رو 4 لا می کنم و روش میذارم و با کش پول دورش رو می بندم و بعد توی یخچال میذاریم.
    حتما توی یخچال باید بمونه والا کپک ممکنه بزنه...من همیشه روی ترشی هام تاریخ می زنم.
    خشک بودن سبزیجات و ظرف ها رو جدی بگیرین که از عوامل کپک زدن همانا همینه :))))))
    بعد از 20 روز تا یک ماه قابل خوردنه...

  • ۱۳:۵۴   ۱۳۹۴/۱۰/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

    ترشي سالاد اسپانیایی

    گل کلم یک لیوان,

    زیتون سیاه نصف لیوان 

    زیتون سبز نصف لیوان 

    موسیر تازه ۵_۶عدد کوچک 

    ذرت یک لیوان سر خالی 

    روغن زیتون یک لیوان 

    سرکه سفید یک لیوان 

    خیار ریز ده عدد 

    هویج خلال شده نصف لیوان 

    غوره تازه نصف استکان 

    زرشک مقداری برای رنگ و طعم 

    آلبالو خشکه یا تازه نصف لیوان 

    شکر ۱ق س 

    فلفل پاپریکا (این فلفل از فلفل سبز درشت تره ولی اصلا تند نیست,رنگش قرمزه,اگه نداشتید فلفل دلمه ای قرمز )

    فلفل سبز تند چند عدد 

    قارچ ورقه شده,یا قارچهای خیلی ریز یک و نیم لیوان تا دو لیوان

    نمک و فلفل و آویشن 

    لوبیا سبز بخار سبز نصف لیوان 

    قارچها رو میشوریم خوب و میگزاریم کاملا خشک بشن,,اصلا تو اب خیسشون نکنید چون اب میکشن,یکی یکی زیر شیر بشورید و تو سبد بزارید 

    خیار رو به قسمتهای دو سانتی قسمت کنید,اگه خیلی ریزه درسته بزارید 

    هویج رو خلال کنید,مدل ژولین 

    موسیر ها رو بشورید و خلال کنید,اگه موسیر خشک استفاده میکنید,چند ساعت با اب ولرم خیس کنید نرم شد,خلال کنید 

    فلفل پاپریکا و یکی دو تا فلفل تند,به همراه روغن زیتون و سرکه و شکر و نمک وفلفل و اویشن رو

    تو غذا ساز بریزید و پوره کنید,لوبیاها رو بخار پز کنید,تو سبد بریزید کاملا آبش کشیده بشه,,

    بعد مواد رو توی شیشه تمیز بریزید,سس پاپریکا رو روش بریزید و اگه کم اومد روش کمی سرکه اضافه کنید,,

    تو ظرف بزرگی همه مواد رو مخلوط کنید, 

    میتونید از کنسرو ذرت و یا بلال های برش داده شده استفاده کنید,

    میتونید از پیاز شارلوت (بنفش ) توش استفاده کنید,,یک تا دو روز تو یخچال بمونه حاضره,,حتما تو یخچال نگهداری کنید 

  • ۱۴:۰۱   ۱۳۹۴/۱۰/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

    ترشی مخلوط با رب گوجه فرنگی یا پوره گوجه فرنگی
    طبق معمول مواد ترشی سلیقه ایه. 
    مواد لازم:
    گل کلم
    کلم برگ که من طبق معمول برای یک گل کلم بزرگ ,نصف کلم برگ کوچیک میریزم.
    هویج
    کرفس
    سیر
    نمک و زردچوبه و فلفل قرمز یا فلفل سبز تند و گلپر و سیاهدونه
    رب گوجه فرنگی یا پوره گوجه فرنگی که باید کاملا میکس شده باشه و پنج دقیقه با نمک جوشیده باشه.
    سرکه قرمز.
    رب یا پوره رو با سرکه رقیق میکنیم و اجازه میدیم روی حرارت به جوش بیاد و چند جوش بزنه و بعد ادویه جات روبهش اضافه میکنیم و همینطور سبزیجاتی که دو ,سه روز قبل شستیم و خرد کردیم و روی پارچه پهن کردیم.تمام مواد رو داخل رب و سرکه ها میریزیم و کاملا مخلوط میکنیم.
    حتما باید تمام مواد داخل رب و سس باشن.من مقدار رب تقریبا نصف سرکه ریختم.اجازه میدیم پنج دقیقه مواد روی حرارت ملایم باشن و دایم هم میزنیم و زیر و رو میکنیم.زیرش رو خاموش کرده و چند ساعت صبر میکنیم که ترشی کاملا سرد بشه.نمک و فلفلش رو تست کنید و بعد بریزید داخل شیشه های تمیز و کاملا خشک و بذارید یک جای خنک.چون حرارت دادین ترشی شما تقریبا آماده خوردنه.دقت کنید که تمام مواد ترشی باید زیر رب و سرکه باشن و قاشق چرب و کثیف و مرطوب هم داخلشون نزنیم تا کپک نزنن...
    نوش جان 

  • ۱۴:۰۳   ۱۳۹۴/۱۰/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

    ترشي شور 

    خیار، کرفس، گل کلم، هویج، سبزیجات معطر شامل ترخون، شبت، سیر، فلفل سبز تند، سرکه ، پودر گل‌پر

    1- ابتدا ظرف‌های مخصوص را به خوبی شسته و خشک کنید، سبزیجات فوق را به جز خیار، گل کلم، سیر و فلفل خرد کرده و پس از شست وشو در معرض هوا قرار دهید تا کاملاً خشک شوند، فلفل‌ها و خیارها را به صورت درسته و گل کلم‌ها را نیز به همان ترتیب با حفظ فرم اصلی با دست از یکدیگر جدا کنید تا به صورت گل کلم های کوچکی درآیند. خرد کردن گل کلم‌ها با چاقو زیبایی شور را از بین می‌برد.

    2- سیرها را نیز به حالت حبه‌ای مورد استفاده قرار دهید. سبزی‌جات معطر را نیز پاک کرده و خوب بشویید سپس به قطعات حدود ۱۰ سانتی‌متری با ساقه خرد کنید. پس از آنکه کلیه مواد آماده شد، خیار و سبزی‌جات دیگر شامل گل کلم، هویج، کرفس همچنین سبزی‌جات معطر، سیر، فلفل و پودر گل پر را به صورت لایه لایه درون ظرف قرار دهید به ترتیبی که یک ردیف مواد شور و ردیف دیگر با سبزیجات معطر، سیر، فلفل و پودر گل پر پر شود. سپس قابلمه‌ای را از آب پر کرده و به میزان هر ۲ لیوان آب ۱ قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. در ضمن در صورت تمایل به مواد فوق می‌توانید مقداری سرکه نیز بیفزایید، سرکه طعم خوبی به شور می‌دهد.

    3- برای هر شیشه یک کیلوگرمی شور، نصف استکان سرکه کافی است. البته میزان سرکه رابطه مستقیمی با ذائقه افراد دارد. در صورتی که نمی‌خواهید از سرکه استفاده کنید، آب را درون قابلمه آلومینیویی بجوشانید زیرا که در غیر این صورت قابلمه سیاه خواهد شد.

    4- پس از آنکه محلول آب و نمک و در صورت تمایل سرکه به نقطه جوش رسید، قابلمه را از روی حرارت برداشته و برای مدت کوتاهی صبر کنید تا دمای آن پایین تر آید. هنگامی که دما از ۱۰۰ درجه سانتی گراد به ۸۰ یا ۷۰ درجه رسید یا به اصطلاح از حرارت افتاد، محلول حاصل را درون ظرف پر از مواد شور تا اندازه‌ای بریزید که ظرف لبالب با محلول پر شده و روی سطح مواد را کاملاً بپوشاند. سپس در ظرف را محکم بسته و دو یا سه روز در محلی گرم و در صورت امکان در مقابل تابش خورشید قرار دهید. پس از طی این مدت زمان آن را به یخچال یا محل سرد دیگری منتقل کنید.

    چند نکته مهم:

    ۱ _ مراقب باشید تمام مواد و حتی ظرف آنها خوب خشک شده باشند. وجود نم و قطره‌ای آب سبب کپک زدن شور شما خواهد شد.

    ۲ _کاربرد ظروف شیشه‌ای از ظروف پلاستیکی بهتر است.

    ۳ _ برخی معتقدند استفاده از چند عدد نخود خام در لابه لای مواد، سرعت آماده شدن شور را بالا می‌برد.

    ۴ _ عده‌ای با قراردادن تکه‌ای نان سنگک بر روی کلیه مواد و در دهانه ظرف از آن به عنوان مخمر استفاده می‌کنند .

    .۵ _ برای انداختن خیارشور، از خیارهای سالم و ترد استفاده کنید. نحوه درست کردن خیارشور نیز همان روش فوق است.

    ۶ _ به سبزی‌جات معطر یاد شده برگ کرفس و گشنیز هم می‌توان اضافه کرد.


  • ۱۴:۰۵   ۱۳۹۴/۱۰/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

    ترشي بندري 

    موسیر ۱۰۰ گرم

    هویج ۶ تا ۷ عدد

    بادمجان ۶ تا ۷ عدد

    کرفس ۵ تا ۶ شاخه

    گل کلم ۲ کیلو

    سیب زمینی ترشی ۱ کیلو

    کلم برگ نیم کیلو

    سیر ۲ بوته

    رب گوجه فرنگی ۷ تا ۸ قاشق سوپخوری

    سرکه به میزان لازم

    ادویه ترشی ۲ تا ۴ قاشق سوپخوری

    گلپر, سیاه دانه و تخم گشنیز پودر شده ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری

    نمک و فلفل به میزان لازم

    طرز تهیه

    موسیر رو از شب قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید.

    فرداش اون رو کمی نیم پز کنید و آبکش کنید.

    بادمجانها رو با پوست یا بدون پوست خرد کنید و کمی با آب بپزید.

    همه مواد رو ریز خرد کنید.

    کمی سرکه رو با رب مخلوط کنید, کمی نمک و فلفل بزنید و با ادویه ها خوب مخلوط کنید و با هویج و گل کلم بپزید و بذارید تا خنک بشه.

    باقیمانه سرکه رو باز با رب و ادویه ها و نمک و فلفل مخلوط کنید و با سیب زمینی ترشی و کرفس بذارید تا کمی بپزه و باز بذارید تا سرد بشن.

    کلم برگها رو جداگانه با کمی آب بپزید و آبکش کنید.

    حالا توی ظرف مورد نظر, از مخلوط همه مواد بریزید و لا به لای اون سیر له شده و نمک و فلفل بریزید و درب ظرف رو ببندید. ‫میتونید مواد رو نپزید, در اون صورت زمان بیشتری لازمه تا ترشی قابل استفاده بشه.

    ■‬میتونید به مواد رب انار یا تمر هندی هم اضافه کنید.

    ■میتونید به مواد سبزی معطر مثل نعنا, گشنیز, مرزه, ترخون هم اضافه کنید.

    ■میزان تندی این دستور باید زیاد باشه. پس اگر با تندی مشکل ندارید, ترشی رو حسابی تند کنید.

    ■میزان ادویه ها رو میتونید زیاد و کم کنید.

    ■گلپر, سیاه دانه و تخم گشنیز رو در آسیاب پودر کنید

  • ۱۶:۲۷   ۱۳۹۴/۱۰/۲۶
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48325 |46689 پست

    ترشی لبو

    ترشی لبو از جمله ترشی های ساده است که به راحتی می توانید آن را درست کنید. این ترشی در عرض یک هفته آماده می شود.

    مواد لازم:

      ۴ عدد چغندر

      ۱/۲ لیتر  سرکه سفید    

    طرز تهیه:

    چغندر ها را در قابلمه با 4 لیوان آب بپزید . در قابلمه را برندارید تا رنگ لبو خوب و قرمز شود .2 الی 3 ساعت طول می کشد.

     پس از سرد شدن ، لبوها را به اندازه دلخواه برش بزنید .

     لبوها را داخل ظرف مورد نظرتان بریزید و روی آن تا جایی که کاملا روی لبوها گرفته شود ، سرکه بریزید .

     پس از یک هفته ترشی شما آماده است . آن را در جای خنک نگهداری کنید 

  • ۱۷:۰۸   ۱۳۹۴/۱۱/۹
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28097 |24368 پست

    ترشی لبو 

    مواد لازم : برای ۱۶ نفر

    لبو بزرگ  ۴ عدد

     ترب سفید بزرگ  ۲ عدد

     نمک  ۴ قاشق چایخوری

     سرکه سیب  به میزان لازم

    ادویه ترشی به میزان لازم

     

    طرز تهیه ترشی لبو و ترب :

    ابتدا لبو را شسته و پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. ترب را هم شسته و پوست بگیرید و به همین شکل خرد کنید. لبو و ترب را داخل مخلوط کن یا میکسر بریزید و خوب یک دست کنید.

     

    شیشه تمیزی را آماده کنید و یک لایه از مواد تهیه شده بریزید و روی آنها مقداری ادویه ترشی و مقداری نمک بریزید و باز مخلوط لبو ترب را اضافه کنید و به همین شکل تا انتها ادامه بدهید. سرکه سیب را روی مواد بریزین تا کاملا سطح آنها را بپوشاند. درب ظرف را خوب محکم کنید و آن را به مدت ۴۸ ساعت داخل یخچال بگذارید و بعد برای مصرف آماده کنید.

    نکات:

    بهتر است یک قاشق سس سویا هم به ترشی اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.

    اگر سرکه سیب نداشتید از سرکه معمولی استفاده کنید و ۱قاشق شکر به آن اضافه کنید.

    توجه داشته باشید زیاد از حد سرکه نریزید ، مقداری سرکه اضافه کنید و اگر مواد خوب مخلوط نشدند مجدد مقدار دیگری اضافه کنید. در صورت تمایل مقداری سبزی معطر تازه هم به ترشی اضافه کنید.

  • ۱۷:۱۱   ۱۳۹۴/۱۱/۹
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28097 |24368 پست

    ترشی بادمجان با تمبرهندی

     حتما تا به حال ترشی بادمجان را كه شكمش با سیر و سركه پر شده، امتحان كرده‌اید اما این بار پیشنهاد دیگری برایتان داریم؛

     

    طرز تهیه ترشی بادمجان و تمبرهندی :

    هشت قاشق سبزی معطر را ساطوری كرده و یک بوته كوچک سیر را پوست كنده، رنده كنید. حالا یک عدد فلفل تند را ریز خرد كنید و این مواد را با هم مخلوط كنید.

    سپس حدود 300 گرم بادمجان ریز را شسته، پوست‌كنده و خرد كنید. یک بسته تمبر هندی 150 گرمی را با دو لیوان آب و یک قاشق غذاخوری نمک مخلوط كرده و از صافی رد كنید تا هسته‌های آن جدا شود. سبزی و فلفل خردشده، موسیر رنده شده، بادمجان خردشده و موسیر خشک را لا به لای ظرف ترشی ریخته و روی آن را با آب تمبر هندی و دو لیوان سركه پر كنید. 

    در ترشی را بسته و 3 تا 4 هفته در دمای اتاق نگه دارید تا ترشی «بادمجان و تمبرهندی» آماده شود. برخلاف معمول كه بادمجان در همه ترشی‌ها با پوست مصرف می‌شود، اما به توصیه متخصص تغذیه، بهتر است بادمجان پوستش به‌طور كامل گرفته شود یا اصلا به جای آن از میادین میوه و تره بار بادمجان‌های سفید تهیه كنید، چون در پوست سیاه بادمجان ماده‌ای به نام سولانین موجود است و این ماده برای افراد مبتلا به تالاسمی مینور، كم‌خونی همولیتیک یا کسانی که مشكل كلیوی داشته باشند و میزان فیلتراسیون كلیه‌های‌شان كاهش یافته باشد، مضر است. البته بادمجان حاوی هیستامین هم هست و برخی افراد در واكنش به این ماده كهیر می‌زنند، پس مصرف ترشی‌های حاوی بادمجان باید با دقت بیشتری صورت گیرد. 

    درضمن بادمجان طبعی سرد و خشک دارد و ترشی آن هم بالطبع سرد و خشک تر از سایر ترشی‌هاست و به همین خاطر است كه معمولا ترشی بادمجان همراه سیر زیاد و ادویه‌ها و سبزی‌های تند تهیه می‌شود. اما با این حال افرادی كه طبع سرد و خشک دارند، باید در استفاده از این ترشی‌ها تعادل را رعایت كنند. 

    انواع ترشی

  • ۲۰:۰۶   ۱۳۹۴/۱۱/۹
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19755 |39377 پست

    ترشی تربچه 

    مواد لازم :

    تربچه ۵۰۰ گرم 

    سرکه سفید ۱ پیمانه 

    نمک ۱ / ۲ قاشق چایخوری 

    آب ۱ پیمانه 

    شکر ۱ قاشق چایخوری 

    طرز تهیه :تربچه‌ها را شسته و خوب خشک نمایید و سپس به شکل دلخواه برش بزنید. 

    آب،  شکر،  نمک را به جوش آورید و در آخر سرکه را اضافه نمایید. 

    در این مرحله شیشه مورد نظر را از تربچه پر کنید و پس از اینکه مخلوط سرکه خنک شد شیشه را تا روی تربچه‌ها با سرکه بپوشانید. 

    شیشه را پس از خنک شدن به یخچال منتقل نمایید و پس از دو روز میل نمایید. 

    انواع ترشی

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان